5 coole dingen die je kunt doen met Power Pivot voor Excel

Inhoudsopgave:

5 coole dingen die je kunt doen met Power Pivot voor Excel
5 coole dingen die je kunt doen met Power Pivot voor Excel
Anonim

Power Pivot is een gratis invoegtoepassing voor Excel waarmee u gegevensanalyse kunt uitvoeren en gegevensmodellen kunt maken die geavanceerder zijn dan wat u in Excel kunt bouwen.

Image
Image

Hoewel er veel functies zijn die we leuk vinden in Power Pivot voor Excel, zijn dit de vijf coolste.

U kunt Power Pivot gebruiken in Excel 2019, 2016, 2013, 2010 en Excel voor Microsoft 365.

Werken met zeer grote datasets

Het maximum aantal rijen in Excel is 1, 048, 576.

Met Power Pivot voor Excel is er theoretisch geen limiet op het aantal rijen met gegevens. De werkelijke beperking hangt af van de versie van Microsoft Excel die u gebruikt en of u uw spreadsheet naar SharePoint gaat publiceren.

Als je de 64-bits versie van Excel gebruikt, kan Power Pivot naar verluidt ongeveer 2 GB aan gegevens aan, maar je moet ook voldoende RAM hebben om dit soepel te laten werken. Als u van plan bent uw op Power Pivot gebaseerde Excel-spreadsheet naar SharePoint te publiceren, moet u controleren wat de maximale bestandsgrootte is.

Microsoft heeft een how-to voor het installeren van Power Pivot als je problemen hebt. Kijk of je een 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt als je niet zeker weet welke downloadlink je moet kiezen op de website van Microsoft.

Power Pivot voor Excel kan miljoenen records aan. Als je het maximum bereikt, krijg je een geheugenfout.

Als je met Power Pivot voor Excel wilt spelen met miljoenen records, download dan de Power Pivot voor Excel-zelfstudievoorbeeldgegevens (ongeveer 2,3 miljoen records) die de gegevens bevat die je nodig hebt voor de Power Pivot-werkmaphandleiding.

Combineer gegevens uit verschillende bronnen

Excel heeft altijd verschillende gegevensbronnen kunnen verwerken, zoals SQL Server, XML, Microsoft Access en zelfs webgebaseerde gegevens. Het probleem ontstaat wanneer u relaties tussen verschillende gegevensbronnen moet maken.

Er zijn producten van derden beschikbaar om u hierbij te helpen, en u kunt Excel-functies zoals VERT. ZOEKEN gebruiken om gegevens samen te voegen, maar deze methoden zijn onpraktisch voor grote gegevenssets. Power Pivot voor Excel is gebouwd om deze taak te volbrengen.

Binnen Power Pivot kunt u gegevens importeren uit vrijwel elke gegevensbron. Een van de handigste gegevensbronnen is een SharePoint-lijst. U kunt Power Pivot voor Excel gebruiken om gegevens uit SQL Server en een lijst uit SharePoint te combineren.

Wanneer u Power Pivot verbindt met een SharePoint-lijst, maakt u technisch gezien verbinding met een gegevensfeed. Om een gegevensfeed van een SharePoint-lijst te maken, opent u deze en klikt u op het lint List. Klik vervolgens op Exporteren als gegevensfeed en sla het op.

De feed is beschikbaar als een URL in Power Pivot voor Excel. Bekijk de whitepaper SharePoint-lijstgegevens gebruiken in Power Pivot (het is een MS Word DOCX-bestand) voor meer informatie over het gebruik van SharePoint als gegevensbron voor Power Pivot.

Maak visueel aantrekkelijke analytische modellen

Met Power Pivot voor Excel kunt u een verscheidenheid aan visuele gegevens naar uw Excel-werkblad uitvoeren. U kunt gegevens retourneren in een draaitabel, draaigrafiek, grafiek en tabel (horizontaal en verticaal), twee grafieken (horizontaal en verticaal), vier grafieken en een platte draaitabel.

De kracht komt wanneer u een werkblad maakt met meerdere uitvoer, dat een dashboardweergave van de gegevens biedt die analyse eenvoudig maakt. Zelfs uw leidinggevenden zouden in staat moeten zijn om met uw spreadsheet te werken als u deze correct bouwt.

Slicers, beschikbaar met Excel 2010 en later, voegen knoppen toe die u kunt gebruiken om tabel- of draaitabelgegevens te filteren.

U kunt Power Pivot-gegevens alleen opslaan in werkmappen die de bestandsextensies XLSX, XLSM of XLSB gebruiken.

Gebruik DAX om berekende velden te maken voor het snijden en in blokjes snijden van gegevens

DAX (Data Analysis Expressions) is de formuletaal die wordt gebruikt in Power Pivot-tabellen, voornamelijk bij het maken van berekende kolommen. Bekijk de TechNet DAX Reference voor een volledige referentie.

U kunt DAX-datumfuncties gebruiken om datumvelden nuttiger te maken. In een gewone draaitabel in Excel die een correct opgemaakt datumveld bevat, kunt u groeperen gebruiken om de mogelijkheid toe te voegen om te filteren of te groeperen op jaar, kwartaal, maand en dag.

In Power Pivot moet u deze als berekende kolommen maken om hetzelfde te bereiken. Voeg een kolom toe voor elke manier waarop u gegevens in uw draaitabel moet filteren of groeperen. Veel van de datumfuncties in DAX zijn hetzelfde als Excel-formules, waardoor dit een fluitje van een cent is.

Gebruik bijvoorbeeld =YEAR([date column]) in een nieuwe berekende kolom om het jaar toe te voegen aan uw gegevensset in Power Pivot. U kunt dit nieuwe veld YEAR vervolgens gebruiken als slicer of groep in uw draaitabel.

Publiceer dashboards naar SharePoint

Power Pivot, in combinatie met SharePoint, geeft de kracht van dashboards in handen van uw gebruikers.

Een van de vereisten voor het publiceren van Power Pivot-gestuurde grafieken en tabellen naar SharePoint is de implementatie van Power Pivot voor SharePoint op uw SharePoint-farm. Uw IT-team zal dit deel moeten doen.

Aanbevolen: