HP Flagship Pro Desktop Review: betaalbare gereviseerde pc met solide specificaties

Inhoudsopgave:

HP Flagship Pro Desktop Review: betaalbare gereviseerde pc met solide specificaties
HP Flagship Pro Desktop Review: betaalbare gereviseerde pc met solide specificaties
Anonim

Bottom Line

Hoewel de HP Flagship Pro refurbished desktopcomputer van Amazon een beetje vies uit de doos kwam, presteerde hij soepel zonder technische problemen, waardoor het een goede ultra-budgetoptie is voor een thuiskantoor-pc.

HP Flagship Pro Desktop

Image
Image

We hebben de HP Flagship Pro Desktop gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP Flagship Pro is een opgeknapte desktopcomputer van Amazon die prioriteit geeft aan waar voor je geld. De pc wordt verkocht voor minder dan $ 200 en bevat een 3e generatie Intel i5-processor, een solid-state drive, behoorlijk geheugen en Windows 10 Professional. De Flagship Pro heeft een concurrerend prijskaartje, maar een getrouw beeld van zijn prestaties en betrouwbaarheid vereist een evaluatie van zijn componenten.

We hebben het HP-vlaggenschip aan een reeks benchmarktests onderworpen om te zien hoe het het deed. Lees verder om te zien of een vernieuwde computer van Amazon een deal is die het waard is om van te profiteren.

Image
Image

Ontwerp en functies: ruimtebesparende desktop-pc

De Flagship Pro is een ruimtebewuste desktop-pc die ideaal is voor een klein bureau of thuiskantoor. Het kan horizontaal op een bureau worden geplaatst en heeft vier rubberen voetjes op een van de grotere panelen om deze opstelling mogelijk te maken. Het chassis voelt stevig aan, maar is met bijna 19 pond een beetje zwaar voor zijn formaat. Afmetingen zijn ongeveer 14 inch breed (of hoog als verticaal georiënteerd), 20 inch diep en 7 inch dik.

De dvd-rom is horizontaal op het voorpaneel georiënteerd, met een traditionele schijflade waarbij de as zich in de drive bevindt, wat betekent dat het niet raadzaam is om de optische drive te gebruiken als de pc verticaal is gestapeld.

De HP Flagship Pro is in wezen de rebranding van een machine uit het 2012-tijdperk die oorspronkelijk deel uitmaakte van de HP Compaq-serie.

Op het voorpaneel heeft HP 4 USB 2.0-poorten, een hoofdtelefoonaansluiting, een microfooningang en een aan/uit-knop. Op het achterpaneel heeft de Flagship Pro twee USB 2.0-poorten, vier USB 3.0-poorten, een seriële poort, een VGA-aansluiting, een DisplayPort, een RJ-45 Ethernet-aansluiting, plus extra audio line-in en audio line-out. Het achterpaneel heeft ook twee PS/2-poorten of een 6-pins mini-DIN-aansluiting. Dit zijn ouderwetse poorten voor toetsenbord- en muisverbindingen - dit soort verbindingen zie je tegenwoordig niet meer op nieuwe pc's.

Het uit de slaapstand halen van de pc of het afsluiten genereert veel lawaai van het dvd-station en als de HP eenmaal draait, is er een constante trilling van de ventilator. Het is niet overdreven storend, maar het is merkbaar en deed ons de vraag stellen of de behuizingsventilator is geoptimaliseerd voor luchtstroom en koeling van de componenten van de Flagship Pro.

Configuratieproces: snel opstarten en activering van Windows 10

Het installatieproces van de Flagship Pro was snel en eenvoudig. Nadat we het meegeleverde toetsenbord en de muis hadden aangesloten, startten we de machine op en volgden de instructies op het scherm om de vooraf geïnstalleerde versie van Windows 10 Professional te activeren. De meeste budget-pc's worden geleverd met de Windows 10 Home-versie, dus de toevoeging van Pro is een pluspunt op het vlaggenschip, omdat het zakelijke gebruikers de mogelijkheid biedt om toegankelijkheidsvoorkeuren voor gebruikersaccounts in te stellen met Assigned Access 8.1 en schijfversleuteling van gegevensbescherming met BitLocker. U moet Microsoft Office nog steeds apart aanschaffen om Word, Excel, enz. te gebruiken.

Eenmaal in gebruik, hebben we de systeeminstellingen van de HP gecontroleerd en bevestigd dat de versie van Windows 10 Pro op dezelfde dag als de bestelling op het apparaat was geïnstalleerd, wat een goed teken is als het gaat om een direct-af-fabriek vernieuwde machine. Het is goed om te weten dat de pc werd beheerd en bijgewerkt toen deze werd verzonden.

Image
Image

Prestaties: relatief snelle verwerking, maar componenten van een oudere generatie

Een nadere blik op de hardware van het vlaggenschip zal ons vertellen wat voor soort prestaties we kunnen verwachten. De HP Flagship Pro is in wezen de rebranding van een machine uit het 2012-tijdperk die oorspronkelijk deel uitmaakte van de HP Compaq-serie. De Compaq-lijn wordt nu stopgezet, maar werd oorspronkelijk door HP ontworpen en op de markt gebracht als lagere zakelijke desktops.

De Flagship Pro is meer specifiek het Compaq 6300-model, dat voor zijn tijd behoorlijk wat rekenkracht bood met 3e generatie Intel-hardware. De Compaq 6300 beschikte ook over DDR3 RAM, een oudere versie van computergeheugen die grotendeels is uitgefaseerd, maar nog steeds als voldoende snel wordt beschouwd. Als de hele generatie pc-hardware nieuw voor u is, is het belangrijkste om te evalueren welke mogelijke hardware-upgrades en/of software u nodig heeft en te beoordelen of deze worden ondersteund.

De vernieuwde versie van deze HP, de Flagship Pro, beschikt over 8 GB DDR3 1600 MT/s RAM, een Intel Core i5-3470-processor en Intel Q75 Express-chipset. De i5-3470 ondersteunt Intel's geïntegreerde grafische verwerking, Intel HD Graphics 2500 genaamd. Dit zijn de originele generatie onderdelen voor de HP Compaq 6300, dus we kunnen redelijk efficiënte prestaties en werklastbeheer verwachten, behalve technische problemen. U moet echter onze verwachtingen van de graphics verlagen - daarover straks meer.

De Intel Core i5-3470-processor is een quad-coreprocessor die in 2012 werd uitgebracht als een solide, maar goedkopere processor in vergelijking met zijn hyperthreaded neef, de Core i7. De i5-3470 heeft een basiskloksnelheid van 3,2 GHz en een maximale turbosnelheid tot 3,6 GHz, wat een behoorlijk goede hoeveelheid pk's oplevert voor zijn generatie- en releaseperiode. Het is niet zo krachtig als nieuwere processors, maar het zou voldoende moeten zijn voor algemeen gebruik. Ter vergelijking: Intel werkt nu verder dan zijn 9e generatie processors, dus de 3e generatie processor in het vlaggenschip is relatief oud in termen van hardwareontwikkeling.

Kortom, de Flagship Pro kan Skype-oproepen en tekstverwerking aan, maar verwacht niet veel meer.

De specificaties van Intel's Core i5-3470-processor kunnen zonder problemen algemene zakelijke toepassingen, tekstverwerking en surfen op het web aan. We hebben een reeks benchmarkprestatietests uitgevoerd met PCMark 10 om de mogelijkheden van de Pro in meer detail te evalueren. PCMark10 is een programma dat een reeks gesimuleerde workloads uitvoert om te bepalen hoe goed een pc taken afhandelt, variërend van grote Excel-spreadsheets tot lange Word-documenten, surfen op het web en videoconferenties tot elementaire grafische weergave.

De Flagship Pro behaalde een totale score van 2.477, wat door PCMark10 wordt geclassificeerd als 10 procent beter dan de gemiddelde zakelijke pc van vóór 2016. Dit is een positief teken van een gerenoveerde desktopcomputer uit 2012. Ter vergelijking: deze score ligt ongeveer 400 punten onder de PCMark 10-resultaten die we hebben gezien op een Intel 7e generatie Core i5-7400-processor uit 2017.

Alles bij elkaar genomen zijn dit geen slechte scores voor de Flagship Pro en ze komen overeen met onze ervaring met het gebruik van de pc voor een aantal dagelijkse taken in de loop van een week. Het nadeel komt met de Intel HD 2500 grafische kaart. We gebruikten de GFXBench 5.0 om te evalueren hoe geïntegreerde graphics presteerden. De Intel HD 2500 heeft onze eerste grafische benchmarktest met de standaard OpenGL 4.0 Application Programming Interface (API) niet doorstaan. Na wat snel onderzoek kwamen we erachter dat de Intel HD 2500 de nieuwste versies van OpenGL niet ondersteunt. Bij een tweede poging waren we in staat om de GFX Bench-tests met succes uit te voeren met behulp van de DirectX API, die de i5-3470 uitstelt bij het weergeven van multimedia in bepaalde toepassingen.

De HD 2500-graphics konden slechts ongeveer 30 frames per seconde (fps) weergeven op GFXBench. Ter vergelijking: een nieuwere generatie low-end geïntegreerde graphics van Intel, zoals de UHD 630, kan ongeveer 75 fps verwerken, of 150 procent meer frames per seconde op de T-Rex chase-simulatie. Natuurlijk verbleekt de UHD 630 nog steeds in vergelijking met gaming-pc's, maar je snapt het wel. Kortom, de Flagship Pro kan Skype-oproepen en tekstverwerking aan, maar verwacht niet veel meer.

Image
Image

Bottom Line

De Wi-Fi-kaart op de Flagship Pro ondersteunt 2,4 GHz- en 5 GHz-verbindingen, en was snel en heeft een goed signaalbereik. De wifi van het vlaggenschip was klaar om verbinding te maken toen we hem voor het eerst aanzetten. Wi-Fi heeft tijdens ons testproces nooit problemen opgeleverd. We hebben een internetsnelheidstest uitgevoerd op de Flagship Pro op Speedtest.net. De HP presteerde vergelijkbaar met een Macbook Air, wat ons vertelt dat de Wi-Fi-kaart van het vlaggenschip meer dan voldoende zou moeten zijn voor betrouwbaar thuis- en zakelijk gebruik.

Kwaliteitsborging: Lager dan de vermelde inspectienormen van Amazon Renewed

Het Amazon Renewed-programma stelt klanten op Amazon gerust dat alle producten worden geïnspecteerd en getest door "Amazon-gekwalificeerde" leveranciers. Bovendien gaat Amazon Renewed er prat op dat alle producten een "grondig reinigingsproces doorlopen dat wordt uitgevoerd door de leverancier of door Amazon."

Een opgeknapte computer kan ideaal zijn voor een laag budget en het Amazon Renewed-programma lijkt betrouwbaar met zijn 90 dagen garantie en gratis retourneren.

Na het testen hebben we er vertrouwen in dat Amazon Renewed zijn missie om zo goed als nieuwe werkende producten te leveren waarmaakt, maar de netheid van de Flagship Pro was minder dan wenselijk. Onze desktop arriveerde met stoffige vegen uit de doos en leek niet te zijn schoongemaakt voordat deze doorverkocht werden. Wat de zaken nog erger maakte, was het vinden van pluisjes in de roosters van het achterpaneel, plus een stukje piepschuim in de dvd-lade toen we het dvd-station voor de eerste keer uitwierpen. Dat gezegd hebbende, we hebben een werkende machine ontvangen met slechts kleine deuken en slijtage, wat te verwachten is voor een tweedehands product.

Prijs: moeilijk om mee te discussiëren, maar weeg je opties af met de harde schijf van de Flagship Pro

De HP Flagship Pro kost ongeveer de helft van de prijs van andere budget zakelijke pc's. De Flagship Pro is te koop op Amazon.com voor $ 186. Voor deze prijs is het een capabele machine die redelijk snel en efficiënt liep voor ons dagelijks gebruik. Dit is grotendeels te danken aan de solid-state drive (SSD) van de Flagship Pro, waarvan bekend is dat ze consistent sneller presteren dan de traditionele harde schijf (HDD) voor het lezen, schrijven van gegevens en het laden van applicaties. De combinatie van 8 GB RAM en een Intel i5-processor geeft je de mogelijkheid om effectief te multitasken.

Het is echter de moeite waard om te benadrukken dat gerenoveerde computers altijd gepaard gaan met een zekere mate van zorg voor de integriteit van de hardware. In het geval van deze HP zijn we onzeker over de betrouwbaarheid van zijn harde schijf. De systeemeigenschappen van de Flagship Pro vermelden de harde schijf als een Hajaan 480GB SSD. We hebben nog nooit van Hajaan gehoord en konden online geen informatie over het bedrijf of de fabrikant vinden. We hebben ook een discrepantie gevonden tussen de vermelde capaciteit van de harde schijf op Amazon, die zegt dat het 512 GB is, en de werkelijke grootte van 480 GB. Dat is niet bepaald een goed teken en stelt ons niet gerust over zijn prestaties op de weg.

HP Flagship Pro Refurbished desktop versus HP ProDesk 600 G1 Refurbished desktop

De HP ProDesk 600 G1 wordt op Amazon verkocht voor $ 159 en heeft vergelijkbare specificaties als de Flagship Pro, inclusief dezelfde 8 GB RAM, dezelfde core i5-familie van Intel-processors en een vergelijkbaar slank formaat en horizontale oriëntatie. Een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee computers is dat de ProDesk een traditionele HDD van 500 GB heeft in vergelijking met de 480 GB SSD van de Flagship Pro. Dat betekent dat de Pro sneller is, terwijl de G1 wat goedkoper is. Wat hier belangrijk kan zijn om te overwegen, is dat traditionele harde schijven doorgaans meer succes hebben bij gegevensherstel in de ongelukkige situatie dat een schijf uitv alt. De gegevens op een SSD kunnen moeilijker te vinden zijn als het apparaat defect raakt.

Een ultra-budget werkstation voor thuis en op kantoor, met enkele kanttekeningen

Een opgeknapte computer kan ideaal zijn voor een laag budget en het Amazon Renewed-programma lijkt betrouwbaar met zijn 90 dagen garantie en gratis retourneren. Na onze tests maken de behoorlijke prestatiescores van de HP Flagship Pro desktopcomputer het moeilijk om te argumenteren tegen het lage prijskaartje. We hebben vertrouwen in de prestaties van de machine, met enige voorzichtigheid over de betrouwbaarheid van de SSD.

Specs

  • Productnaam Flagship Pro Desktop
  • Product Merk HP
  • MPN B07L7P3XYW
  • Prijs $185.99
  • Gewicht 18,75 lbs.
  • Productafmetingen 20,5 x 14,1 x 7,2 inch.
  • Serie Elite Pro 8300/6300
  • Hardwareplatform-pc
  • Artikelmodelnummer HP Compaq Pro 6300 SFF
  • Besturingssysteem Windows 10 Professional 64 Bit – Ondersteuning voor meerdere talen Engels/Spaans
  • Processor Intel Quad-Core I5-3470, tot 3,6GHz
  • Geheugen 8GB DDR3 SDRAM (4 slots, ondersteunt tot 32GB)
  • Graphics Geïntegreerde Intel HD Graphics 2500
  • Harde schijf 512GB SSD (vaste toestand)
  • Optische drive dvd-rom
  • Uitbreidingsslots 1 PCI-uitbreidingsslot, 2 PCI Express x1-uitbreidingsslots en 1 PCI Express x16-uitbreidingsslot
  • Poorten Voorkant: USB 2.0 x4, microfoon, hoofdtelefoon; Achterkant: USB 2.0 x2, USB 3.0 x4, serieel, PS/2 x2; VGA, DisplayPort, RJ-45, lijn-in, lijn-uit.
  • Audio High Definition Audio
  • Netwerken Gigabit Ethernet, 802.11ac wifi
  • Wat is inbegrepen Wi-Fi-adapter, Engels USB-toetsenbord en -muis, 30 dagen gratis proefversie van Office 365.
  • Garantie 90 dagen verlengde Amazon-garantie. Zoals uitgelegd door Amazon.com: dit is een vernieuwd/opgeknapt product dat eruitziet en werkt als nieuw. Het product wordt vóór wederverkoop getest en beoordeeld door door Amazon gekwalificeerde leveranciers.

Aanbevolen: