Canon Pixma Wireless Printer Review: Superieure fotokwaliteit

Inhoudsopgave:

Canon Pixma Wireless Printer Review: Superieure fotokwaliteit
Canon Pixma Wireless Printer Review: Superieure fotokwaliteit
Anonim

Bottom Line

Hoewel de Canon Pixma iP110 jaren meegaat, blijft hij een solide, budgetvriendelijke draadloze printer met een uitzonderlijke fotokwaliteit.

Canon PIXMA iP110 draadloze printer

Image
Image

We hebben Canon's Pixma iP110 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Technologie wordt steeds draadlooser en printers vormen daarop geen uitzondering. De Canon Pixma iP110 is nu enkele jaren oud, wat praktisch betekent dat het een goedkopere maar nog steeds effectieve optie is voor draadloos printen. De optionele, gebundelde computersoftware is verouderd en zelfs een beetje onaangenaam, maar de printer zelf is compact en efficiënt en biedt uitzonderlijke fotoafdrukken.

Image
Image

Ontwerp: Eenvoudig en solide

Terwijl de Canon Pixma iP110 volledig gesloten is, lijkt hij meer op een gigantische externe harde schijf dan op een printer, die iets meer dan 30 cm lang is en 4,3 lbs weegt. Het is te omvangrijk om comfortabel mee te nemen, maar nog steeds klein genoeg om als draagbaar te worden beschouwd, of het nu in een koffer voor werk of naar het huis van een vriend is. De geheel zwarte, knoploze buitenkant heeft rubberen voetjes aan de onderkant en twee poorten aan weerszijden, één voor het 16v-netsnoer en de andere voor een USB 2.0 A-naar-B-kabel (niet inbegrepen).

Het deksel van de lade kan gemakkelijk vanaf de voorkant worden geopend, waardoor de papieruitvoersleuf v alt wanneer de lade omhoog wordt gebracht. De lade kan iets worden vergroot om plaats te bieden aan maximaal 14” Legal-papier, evenals het meer gebruikelijke 11” standaard Letter-formaat, tot 50 pagina's. Een eenvoudige schuifpapiergeleider kan in de breedte worden aangepast. De binnenkant onthult de enige drie knoppen op de Pixma: aan / uit, hervatten / annuleren en wifi, met verschillende gekleurde lampjes boven elke knop om de status aan te geven. Het is een simplistisch ontwerp met minimale functies die passen bij een goedkope draadloze printer.

Image
Image

Configuratieproces: de eerste draadloze verbinding is een gedoe

De enige fysieke installatie die de Pixma nodig heeft, is het aansluiten van de voedingskabel en het installeren van de inktcartridges. Met de printerlade open kan de printkopklep worden geopend, waardoor de inkt automatisch naar het midden wordt verplaatst, waardoor de cartridges gemakkelijk toegankelijk zijn. Het installeren van inktcartridges is net zo eenvoudig als ze erin steken, eerst terug en voorzichtig op de voorkant van de cartridge drukken, die duidelijk is gemarkeerd met 'push'. Het verwijderen ervan is bijna net zo eenvoudig, met een drukknop om te ontgrendelen. Zowel de sleuven voor de kleuren- als de zwarte-inktcartridge zijn voorzien van waarschuwingslampjes die knipperen als de inkt bijna op is.

Een puur draadloze printer kan lastig zijn in te stellen en de Pixma wordt niet geleverd met een USB-kabel. De doos bevat een cd met de installatiebestanden, of ze kunnen worden gedownload van de officiële Canon-website. Installatie via een pc met Windows 10 bleek uitdagend en frustrerend, wat resulteerde in foutmeldingen toen we probeerden de printer via de standaard draadloze installatie te verbinden met ons standaard wifi-thuisnetwerk.

Als je niet op zoek bent naar een alles-in-één printer, biedt de Canon Pixma iP110 fantastische waar voor je geld.

We konden de printer alleen aansluiten met de alternatieve WPS-methode, die veel eenvoudiger en effectiever bleek, maar ook een router met een WPS-knop vereist. Verbinding maken via WPS is een soortgelijk proces met de Wi-Fi-knop, en onze pc kon onmiddellijk verbinding maken en de installatie voltooien. Na die eerste installatie hadden we nooit meer problemen met connectiviteit of printen, en konden we direct printen via Wi-Fi vanaf onze pc en mobiele apparaten, met behulp van een gedownloade Canon Print-app.

We ontdekten dat de Aan de slag-documentatie, die weinig meer is dan een reeks foto's, totaal ontbrak voor het oplossen van problemen, en de alleen-digitale handleiding stelde voor om de printer en de computer aan en uit te zetten, wat bijna beledigend is.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: Uitstekende fotokwaliteit

Canon adverteert met de Canon Pixma-afdruksnelheid (zwart-wit) van negen pagina's per minuut. Onze eigen tests klokten de afdruksnelheid iets langzamer. Een zwart-wittekstdocument van 5 pagina's en 1.500 woorden duurde ongeveer 40 seconden, net als een enkele paginagrote, sterk gemarkeerde en gekleurde spreadsheet. Bij het afdrukken van documenten met alleen tekst hebben we verschillende lettertypestijlen, -grootten en -opmaak getest. De kwaliteit van gedrukte en gekleurde tekst was glashelder. We hebben nooit problemen gezien met inktvlekken of leesbaarheid. Zwaar gekleurde en gemarkeerde documenten en spreadsheets hadden de neiging om de randen van het papier te krullen, wat gebruikelijk is.

Voor het printen van foto's heeft de Pixma iP110 een indrukwekkende kleurresolutie tot 9600 x 2400 dots per inch (dpi). We hebben een verscheidenheid aan randloze kleurenfoto's afgedrukt op 5" x 7" glanzend fotopapier. Onze testfoto's duurden iets meer dan een minuut per foto en we waren zeer tevreden over de kwaliteit van zowel persoonlijke als landschapsfoto's. De kleuren waren helder, opvallend en mooi.

Image
Image

Software: Verouderd

De Canon Pixma is erg oud geworden, met één grote uitzondering: de software. De meegeleverde Canon-softwarebundel, die volledig optioneel is, is hopeloos verouderd. Het Canon QuickMenu installeert een onhandige L-vormige balk in de benedenhoek van het bureaublad, samen met een diavoorstelling met afbeeldingen in de bovenhoek. Het QuickMenu heeft bijna een dozijn knoppen, waarvan de helft de printerstatusinstellingen of de internetbrowser opent, voor zaken als het bestellen van meer inkt. Een van de knoppen opent een webpagina die niet meer bestaat. Geen van deze is nuttig voor iedereen die weet hoe hij op zijn eigen computer moet navigeren, en we hielden er niet van om knoppen op onze desktop vast te zetten.

De meegeleverde Canon-softwarebundel, die volledig optioneel is, is hopeloos verouderd.

De andere belangrijke pc-softwarecomponent is My Image Garden, dat alle gedetecteerde afbeeldingen in een kalender plaatst om er gemakkelijk door te bladeren. In theorie maakt dit het gemakkelijk om foto's van jaren geleden te vinden, hoewel de software er lang over doet om foto's te laden tijdens het scrollen, en we vermoeden dat we niet de enige zijn met honderden opgeslagen foto's op een harde schijf. De software bevat fotocorrectie, verbetering en filters, evenals het maken van collages - handige functies als u geen speciale fotobewerkingssoftware hebt.

Bottom Line

Als je niet op zoek bent naar een alles-in-één printer, biedt de Canon Pixma iP110 fantastische waar voor je geld. Als compacte, draadloze printer met een uitstekende fotokwaliteit voor $ 150, blijft het om een goede reden een extreem populaire keuze voor thuisgebruik. Het is echter een andere zaak als u op zoek bent naar een echt mobiele printer, aangezien de Canon Pixma geen batterij bevat (hoewel een oplaadbare batterij apart wordt verkocht voor ongeveer $ 90). Voor die prijs raden we een printer aan die standaard een batterij bevat, zoals de Epson Workforce WF-100.

Canon Pixma iP110 vs. Epson Workforce WF-100

Het grootste voordeel van de Canon Pixma iP110 is dat het een van de meest betaalbare draadloze printers is voor $ 150. Er zijn goedkopere printers van minder dan $ 50 beschikbaar, maar deze hebben geen draadloze connectiviteit. Duurdere draadloze printers, zoals de Epson Workforce WF-100 ($ 200), bevatten meer functies zoals LCD-schermen die het oplossen van problemen gemakkelijker kunnen maken. Dat gezegd hebbende, heeft het personeelsbestand problemen met kleurnauwkeurigheid en algehele afdrukkwaliteit, met een resolutie die bijna de helft is van die van Pixma's, wat het rechtvaardigen van de extra prijs van $ 50 moeilijk maakt, tenzij je echt waarde hecht aan een LCD-scherm.

Snel, gemakkelijk en effectief

Als budgetvriendelijke draadloze printer vervult de Canon Pixma een specifieke rol en vervult die ook goed. Als u op zoek bent naar mobiliteit en, belangrijker nog, de mogelijkheid om snel en eenvoudig vanaf elk apparaat in uw Wi-Fi-netwerk te printen met minimale extra functies, dan levert de Pixma absoluut wat u zoekt. We kwamen fouten en problemen tegen tijdens de eerste standaard draadloze verbinding, maar de WPS-installatiemethode werkte perfect en na de eerste installatie hadden we geen problemen met afdrukken via pc, iOS-telefoon of Android-telefoon. De indrukwekkende fotokwaliteit is het grootste verkoopargument. De Canon Pixma is een uitstekende keuze om foto's van hoge kwaliteit rechtstreeks vanaf mobiele telefoons af te drukken.

Specs

  • Productnaam PIXMA iP110 draadloze printer
  • Product Merk Canon
  • UPC 9596B002
  • Prijs $150.00
  • Productafmetingen 12,7 x 7,3 x 2,5 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows 10, Mac OS X, iOS, Android
  • Aantal lades 1
  • Type printer Inkjet
  • Ondersteunde papierformaten 4" x 6", 5" x 7", Letter, Legal, V. S. 10 Enveloppen
  • Connectiviteitsopties Draadloos LAN, Hi-Speed USB (kabel niet meegeleverd), PictBridge

Aanbevolen: