Panasonic ErgoFit Earbuds Review: hoogwaardige oordopjes uit de koopjesbak

Inhoudsopgave:

Panasonic ErgoFit Earbuds Review: hoogwaardige oordopjes uit de koopjesbak
Panasonic ErgoFit Earbuds Review: hoogwaardige oordopjes uit de koopjesbak
Anonim

Bottom Line

De Panasonic ErgoFit-oordopjes bieden een acceptabele geluidskwaliteit voor een ongelooflijk lage prijs.

Panasonic RP-HJE120 ErgoFit-oortelefoons

Image
Image

We hebben de Panasonic ErgoFit-oordopjes gekocht zodat onze deskundige recensent ze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Op het eerste gezicht zijn de Panasonic ErgoFit-oordopjes de ultieme oordopjes voor een koopje. Ze zijn goedkoop, eenvoudig en niet ambitieus, een niche vol met duizend andere goedkope oordopjes. Kunnen ze een luisterervaring bieden die goed genoeg is om zich te onderscheiden van een zee van rubber en plastic?

Image
Image

Ontwerp: zo eenvoudig mogelijk

De ErgoFit is een zeer eenvoudige bedrade oordop. Ze hebben geen hoepels of speciale ontwerpelementen om ze comfortabeler te maken of te voorkomen dat ze eruit vallen. Omdat ze echter zo klein zijn, passen ze beter en dieper in je oor dan andere oordopjes, dus het risico dat ze eruit vallen is verwaarloosbaar klein.

Dit zijn geen oordopjes die lang meegaan. Elk onderdeel ervan was uiteraard gemaakt van de goedkoopste materialen. De oordopjes zelf zijn in dit opzicht niet zo slecht, maar de kabel is afschuwelijk. Het raakt gemakkelijk in de knoop en is gemaakt van een materiaal dat waarschijnlijk niet bestand is tegen langdurig en frequent gebruik, en uit de doos is het grondig geknikt en gebogen. Dit betekent dat er slechts een zeer korte periode kan zijn tussen het inbreken van de hardware en het daadwerkelijk beginnen te breken.

We waren aangenaam verrast door hoe goed de ErgoFit klinkt.

Wat de bediening betreft, is er een multifunctionele knop op een dongle met de microfoon dicht bij de rechter oordop. Deze knop kan worden gebruikt om muziek af te spelen of te pauzeren, oproepen te beantwoorden en te beëindigen of om uw digitale assistent naar keuze te activeren (Alexa, Google, Bixby, enz.). We vonden deze knop behoorlijk responsief en een leuke toevoeging voor oordopjes in deze prijsklasse, hoewel we de inline volumeregeling misten.

De ErgoFit wordt geleverd in een regenboog van kleuropties: rood, blauw, geel, zwart of combinaties daarvan, allemaal in metallic en matte afwerkingen. De enorme verscheidenheid helpt de ErgoFit op te vallen, vooral van duurdere oordopjes.

Image
Image

Comfort: niet slecht

Hoewel het wordt geleverd met twee extra paar oordopjes van verschillende grootte voor verschillende oren, is de Ergofit niet bijzonder comfortabel tijdens lange luistersessies. Volgens de normen van $ 10 oordopjes zijn ze niet de slechtste die er zijn, maar dat is een vrij lage lat. We vonden dat ze acceptabel waren voor korte luistersessies, zoals een ritje door de stad met de bus, maar je zult waarschijnlijk niet naar een audioboek of volledig album met ze willen luisteren.

Image
Image

Geluidskwaliteit: middelmatig wonder

We waren aangenaam verrast door hoe goed de ErgoFit klinkt. Begrijp ons niet verkeerd, deze zijn geen lust voor het oog, maar ze klaren de klus. We hebben niet ontdekt dat ze uitblonken op een bepaald gebied, en ze worstelden ook niet overdreven veel in hun bereik. De geluidskwaliteit is over het algemeen middelmatig, maar dat is niet gering in vergelijking met de ErgoFit - voor $ 10 presteren ze beter dan verwacht, en beter dan veel van hun vergelijkbare geprijsde concurrentie.

Het geluid in de videoclip van Two Cellos voor "The Trooper Overture" was duidelijk, maar we misten details in de middentonen en hoge tonen, terwijl de bastonen teleurstellend vlak waren. De geluidskwaliteit van de ingebouwde microfoon was acceptabel. We hebben wat vervorming opgemerkt, maar voor het grootste deel is handsfree communicatie geen slechte ervaring met de ErgoFit.

Ruisonderdrukking is puur passief en slechts marginaal effectief. In rumoerige omgevingen vonden we het moeilijk om op comfortabele (veilige) volumes naar muziek te luisteren. Dit kan echter een voordeel zijn in sommige omstandigheden waar het nodig is om op de hoogte te zijn van uw omgeving.

Image
Image

Prijs: portemonnee vriendelijk

Je kunt niet argumenteren tegen de waarde van de ErgoFit - met een adviesprijs van slechts $ 10 is het minder duur dan veel menu-items bij fastfoodketens. In vergelijking met dure oordopjes zoals de RHA T20i is de ErgoFit meer dan 10 keer goedkoper. Gezien vanuit een pure prijs-kwaliteitverhouding, is de ErgoFit een no-brainer. U moet echter rekening houden met duurzaamheid; we zouden niet verwachten dat de ErgoFit langer meegaat dan een paar maanden intensief gebruik, terwijl duurdere oordopjes vaak veel langer meegaan, dus op de lange termijn is het prijsverschil misschien niet zo groot.

Met een adviesprijs van slechts $ 10 is de ErgoFit goedkoper dan veel menu-items bij fastfoodketens.

Panasonic ErgoFit vs. RHA T20i

Als je kijkt naar de duurzaamheidskloof tussen de ErgoFit en duurdere oordopjes zoals de RHA T20i, wordt het veel moeilijker om de Ergofit aan te bevelen. Hoewel de ErgoFit goed klinkt, klinkt de T20i veel beter en is hij aanzienlijk comfortabeler.

Zelfs zonder rekening te houden met de duurzaamheid op lange termijn, wil je dat ze zo comfortabel mogelijk zijn als je deze dingen dagelijks lange uren gaat dragen. De ErgoFit is niet bepaald verschrikkelijk qua comfort, maar zal je oren pijnlijk maken na lange luistersessies.

Gezien hun voordelige prijskaartje in de kelder, is er echter niet veel stress verbonden aan het verliezen of breken van de ErgoFit. Als je op reis bent en ontdekt dat je je favoriete koptelefoon thuis hebt gelaten, dan is ErgoFit een goede keuze uit dat rek bij het tankstation.

Privé luisteren voor kleingeld

Als je een super krap budget hebt, of een goedkoop paar oordopjes nodig hebt die je niet erg vindt om te verliezen, biedt de Panasonic ErgoFit je waar voor je geld voor weinig meer dan kleingeld. Ze zullen je niet verbazen met hun geluidskwaliteit, en na lange sessies een beetje ongemakkelijk worden, maar voor slechts een hamburger bij een drive-thru zijn ze een solide waarde.

Specs

  • Productnaam RP-HJE120 ErgoFit-oortelefoons
  • Product Merk Panasonic
  • UPC 885170113282
  • Prijs $10.00
  • Gewicht 1.65 oz.
  • Productafmetingen 3,6 x 6,75 x 3,25 inch.
  • Kleur zwart, blauw, groen, mat zwart, metallic blauw, oranje, roze, rood, zilver, violet, wit, mat zwart met rood, metallic rood, metallic violet, rose goud.
  • Bedraad/Draadloos Bedraad
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: