Een 12 Volt autoverwarming kiezen

Inhoudsopgave:

Een 12 Volt autoverwarming kiezen
Een 12 Volt autoverwarming kiezen
Anonim

Auto's worden geleverd met krachtige verwarmingen die zijn ontworpen om u zelfs in de koudste omstandigheden warm te houden, maar wat doet u als uw autoverwarming uitv alt? Het repareren van een autoverwarming kan onbetaalbaar zijn, en 12-volt autoverwarmingen zijn relatief betaalbaar, dus het is niet meer dan normaal dat u zich afvraagt of u met de goedkopere optie kunt rondkomen.

Hoewel 12-volt kachels niet zijn ontworpen om fabrieksautoverwarmingen te vervangen en ze niet hetzelfde warmteniveau kunnen afgeven, kunnen ze in veel situaties van pas komen. Het is gewoon belangrijk om te begrijpen waar je aan begint, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Om de juiste 12-volt autoverwarming te kiezen, zijn er een aantal eenvoudige vragen die je jezelf kunt stellen. Deze vragen gaan over hoe u van plan bent de verwarming te gebruiken, zodat u effectief kunt kiezen of u een 12-volt plug-in autoverwarming wilt kopen, een grotere, bedrade unit, of dat een gewone 120v-ruimteverwarming de slag kan slaan..

Als u deze belangrijke vragen in overweging neemt, kunt u ook beslissen welk type verwarming u moet kiezen, hoeveel wattage u nodig heeft om de klus te klaren en of een echte universele vervanging van de autoverwarming die op het koelsysteem aansluit, is wat je echt nodig hebt.

Wanneer gaat u de 12-volt verwarming gebruiken?

De belangrijkste vraag die u moet beantwoorden, betreft hoe en wanneer u van plan bent een 12-volt kachel te gebruiken. Er zijn drie primaire situaties waarin u een 12-volt autoverwarming zou kunnen gebruiken, en elke situatie vraagt om een iets andere oplossing.

Een autoverwarming van 12 volt kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een defect fabrieksverwarmingssysteem te vervangen wanneer de motor draait. Een verwarming van 12 volt is echter niet de juiste keuze om een auto op te warmen als de motor niet draait.

Hoe wordt de verwarming gebruikt?

  • Om de auto te verwarmen wanneer de motor draait: u hebt hiervoor een verwarming van 12 volt of een verwarming op batterijen nodig, hoewel u mogelijk een standaardruimte kunt gebruiken verwarming met een omvormer als uw dynamo voldoende stroom over heeft.
  • Om het interieur van de auto op te warmen voordat u ermee gaat rijden: Als u veilig een verlengsnoer voor alle weersomstandigheden naar uw auto kunt krijgen, is een standaard 120-volt ruimteverwarming ontworpen voor gebruik in recreatieve voertuigen kan een goede keuze zijn. Zorg ervoor dat je er een aanschaft die veilig is voor gebruik in kleine ruimtes.
  • De voorruit ontdooien voordat u de auto start: Dit is een andere situatie waarin een standaard kachel kan helpen. Raamontdooiing kan ook worden bereikt met 12-volt kachels met een laag vermogen, of zelfs door uw airconditioning te laten werken, afhankelijk van de plaatselijke luchtvochtigheid.
Image
Image

Een defect fabrieksverwarmingssysteem vervangen

Als u van plan bent om alleen een 12-volt autoverwarming te gebruiken wanneer de motor in uw voertuig draait, dan bent u op de goede weg. Aangezien de motor draait, kunt u de verwarming veilig laten draaien zonder de accu leeg te laten lopen.

Dit is de enige haalbare manier om een 12-volt verwarming in een auto te gebruiken, en het is ook de enige manier om een elektrische autoverwarming te gebruiken als directe vervanging voor een defect fabrieksverwarmingssysteem.

In tegenstelling tot fabriekssystemen, die afhankelijk zijn van hete koelvloeistof uit de motor, zal een verwarming van 12 volt warmte leveren zodra u hem aanzet. Het zal echter ook veel meer stroom uit het elektrische systeem van het voertuig halen dan een fabriekssysteem dat alleen elektriciteit nodig heeft om de ventilatormotor te laten draaien. Het is ook belangrijk om te onthouden dat geen enkele 12-volt verwarming dezelfde hoeveelheid warmte zal leveren als uw fabrieksverwarming.

Als u op zoek bent naar een vervangende autoverwarming die hetzelfde warmteniveau levert als de fabrieksverwarming, dan zult u meer tevreden zijn met een universele autoverwarming die het koelsysteem aanraakt en de fabriek vervangt verwarming. Deze systemen leveren veel meer warmte dan elektrische 12 volt kachels.

Autoverwarmers van 12 volt draaien met de motor uit

Als je van plan bent je verwarming te gebruiken om de voorruit te ontdooien of de auto op te warmen met de motor uit, dan is een 12-volt autoverwarming waarschijnlijk geen goed idee. Tenzij u de motor start terwijl de verwarming draait, kan de accu zo leeg zijn dat de motor niet wil starten.

In dat geval kan een op batterijen werkende verwarming de truc doen om te ontdooien, en een plug-in autoverwarming die op 120v werkt, is geschikt voor uw doeleinden om het voertuig op te warmen.

Bekijk voor meer informatie onze volledige gids voor de beste draagbare autoverwarmers.

Zijn er brandgevaar?

De volgende vraag die je jezelf moet stellen, heeft te maken met het probleem van brandgevaren, die meestal voorkomen in de vorm van brandbare materialen in je auto. Alles, van losse papieren tot bekleding die niet vlamvertragend is, kan brandgevaar opleveren, dus het is belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarmee u werkt voordat u een 12-volt autoverwarming kiest.

De meeste 12-volt autoverwarmingen zijn ontworpen om te worden gebruikt in krappe ruimtes, in tegenstelling tot huishoudelijke ruimteverwarmingstoestellen, maar elke auto is anders. Gebruik uw gezond verstand en raadpleeg zo nodig een deskundige.

Als er geen verbrandingsgevaren in uw auto zijn, of als u een verwarming op veilige afstand van mogelijke gevaren kunt monteren, dan heeft u min of meer vrij spel over uw keuzes.

Misschien ben je beter af met een met olie gevulde verwarming als er nog vragen zijn over verbrandingsgevaren. Deze kachels hebben meer tijd nodig om op te warmen, maar het nadeel is dat ze niet hetzelfde soort verbrandingsgevaren creëren als bij andere soorten kachels.

Radiatieve vs. convectieve 12-volt autoverwarmers

De twee belangrijkste soorten 12-volt autoverwarmers zijn stralings- en convectief, en ze hebben elk hun eigen sterke en zwakke punten. Met olie gevulde kachels vallen in de convectieve categorie en zijn het veiligst om te gebruiken in auto's, vrachtwagens, recreatievoertuigen en andere krappe ruimtes.

Convectieverwarmers, zoals met olie gevulde units, brengen warmte over naar de omgevingslucht, die vervolgens stijgt vanwege het feit dat warme lucht een lagere dichtheid heeft dan koude lucht. Dat zorgt ervoor dat koude lucht naar binnen stroomt om de leegte te vullen, die op zijn beurt opstijgt en meer koude lucht aanzuigt.

Deze cyclus wordt convectie genoemd, waar de naam van dit type verwarming vandaan komt. Omdat convectie afhankelijk is van een gesloten luchtvolume, werken deze verwarmingen goed in afgesloten voertuigen.

Hoewel met olie gevulde convectieverwarmers relatief veilig te gebruiken zijn in kleine ruimtes, gebruiken sommige convectieverwarmers verwarmingselementen die verbrandingsrisico's kunnen opleveren.

Stralingsverwarmers gebruiken ook verwarmingselementen, maar ze verwarmen de lucht rondom zichzelf niet. In plaats daarvan zenden deze verwarmingselementen infraroodstraling uit. Wanneer deze infraroodstraling een oppervlak van een object raakt, zorgt het ervoor dat dat object opwarmt.

Dat maakt stralingsverwarmers geweldig in het leveren van warmte in slecht geïsoleerde omgevingen zoals auto's, maar het betekent ook dat ze de lucht in je auto niet echt opwarmen. Sommige stralingsverwarmers zijn ook gevaarlijk om te gebruiken in krappe ruimtes vanwege de verbrandingsrisico's van hun verwarmingselementen.

Aanbevolen: