Is er een echte alternatieve autoverwarming?

Inhoudsopgave:

Is er een echte alternatieve autoverwarming?
Is er een echte alternatieve autoverwarming?
Anonim

Autoverwarmingen zijn geen ingewikkelde systemen. Ze nemen hete koelvloeistof uit de motor, leiden deze door een kleine radiator, een verwarmingskern genaamd, en gebruiken vervolgens een ventilatormotor om warmte naar het passagierscompartiment te onttrekken. Het probleem is dat wanneer dit eenvoudige systeem kapot gaat, het honderden of zelfs duizenden dollars kan kosten om het te repareren.

Als je naar de loop van een reparatierekening van duizend dollar staart, vraag je je misschien af of er een echte alternatieve autoverwarming is die werkt. Het simpele antwoord is dat er alternatieven zijn, maar geen van hen kan de verwarming van je auto daadwerkelijk vervangen.

Het probleem van kapotte autoverwarming

Sommige verwarmingskernen kosten meer dan duizend dollar om te vervangen. Hoewel het volledig omzeilen van de verwarmingskern een eenvoudige operatie is die een monteur kan uitvoeren voor slechts een half uur arbeid. Het probleem is dat als je de verwarming van je auto niet repareert en de winter nadert, er een klein probleem is met het besturen van een voertuig dat van binnen ijskoud is.

De eenvoudige oplossing is om een 12V-autoverwarming te installeren, deze rechtstreeks op het elektrische systeem aan te sluiten en ermee op te houden. Het probleem is dat elektrische kachels geen kaars houden naast kachels die hete motorkoelvloeistof als warmtebron gebruiken.

De harde waarheid is dat er niet zoiets bestaat als een alternatief voor autoverwarming dat goedkoper is dan het repareren van een kapotte verwarmingskern en net zo eenvoudig te installeren en te gebruiken is als een 12V-autoverwarming.

Als u de warmteafgifte van uw autoverwarming wilt repliceren zonder deze daadwerkelijk te repareren, is de enige oplossing een vervangende autoverwarming die op dezelfde manier werkt als uw fabrieksverwarming, en dat betekent dat u in het koelsysteem moet snijden.

Image
Image

Vervangende autoverwarming

Het probleem met de meeste alternatieven voor autoverwarming is dat de warmte in de motorkoelvloeistof, de warmtebron achter fabrieksverwarmingssystemen, in wezen gratis is. Aangezien hete koelvloeistof een bijproduct is van de normale werking van de motor, en de warmte sowieso via een radiator moet worden afgevoerd, brengt het naar buiten trekken via een verwarmingskern geen extra energiekosten met zich mee, behalve de kleine hoeveelheid die nodig is om een aanjagermotor te laten draaien.

De meeste alternatieven voor autoverwarming zijn elektrisch en elektrische kachels verbruiken veel stroom. Als je rondrijdt met een draagbare elektrische autoverwarming, dan weet je hoe bloedarm de meeste van hen zijn. In feite zijn de meeste elektrische autoverwarmingen minder krachtig dan een haardroger.

Dus de oplossing voor een kapotte autoverwarming - en met name een slechte verwarmingskern - is geen elektrische verwarming. Voor iedereen die hoopt op een goedkope of gemakkelijke reparatie, betekent dit dat de enige echte oplossing, als de kapotte verwarming niet op de juiste manier wordt gerepareerd, een vervangende autoverwarming is die gebruik maakt van hete koelvloeistof, net als het fabriekssysteem.

Universele autoverwarmers die motorkoelvloeistof gebruiken

De manier waarop de verwarming van fabrieksauto's werkt, is dat ze hete motorkoelvloeistof door een kleine radiator leiden, een verwarmingskern genaamd. Een ventilator, een aanjagermotor genaamd, duwt lucht door de verwarmingskern en warmte wordt onttrokken. De warme lucht komt dan in het passagierscompartiment.

Aftermarket-units die volgens hetzelfde principe werken, kunnen worden gebruikt als directe vervanging van de autoverwarming zonder de noodzaak om een slechte verwarmingskern te vervangen, die duur kan zijn om te vervangen of onmogelijk te vinden is vanwege veroudering.

Deze apparaten bestaan uit een verwarmingskern en een ventilatormotor in een gecombineerd pakket dat in elk voertuig met voldoende ruimte kan worden geïnstalleerd. Het probleem is dat je een manier moet vinden om de verwarmingsslangen vanuit de motorruimte in het voertuig te krijgen.

Omdat de belangrijkste reden om een van deze units te gebruiken is hoe arbeidsintensief het is om toegang te krijgen tot sommige verwarmingskernen en deze te vervangen, is het gebruik van de bestaande verwarmingsslangen meestal een no-go.

Het resultaat is dat je dit type vervangende verwarming vrijwel overal kunt installeren, omdat je al nieuwe verwarmingsslangen moet leggen. Als er voldoende ruimte is, kunt u er een installeren onder het dashboard of in plaats van de middenconsole. Als er niet genoeg ruimte is, kunt u er een installeren aan de achterkant van het voertuig of waar u maar wilt.

U kunt dit type vervangende verwarming zelfs gebruiken als bijverwarming met een fabriekssysteem dat nog in goede staat is.

Hoe goed werken vervangende autoverwarmingen?

Elektrische autokachels werken niet zo geweldig. Er is een enorme kloof tussen zwakke batterijgevoede verwarmingen, sigarettenaanstekerverwarmingen en krachtigere eenheden die rechtstreeks op een auto-accu moeten worden aangesloten, maar zelfs de krachtigere eenheden verbleken in vergelijking met de warmteafgifte van een fabrieksverwarming.

Vervangende autoverwarmingen die hete motorkoelvloeistof gebruiken in plaats van elektriciteit, is een andere zaak. Sommige van deze units zijn nog steeds zwak in vergelijking met een fabriekssysteem en andere hebben ventilatormotoren die lang niet zo sterk zijn als fabrieksblazers. Hoogwaardige vervangende autoverwarmingen kunnen echter een enorme hoeveelheid warmte afgeven.

Typische wattages voor verschillende soorten vervangende autoverwarmingen zijn onder meer:

  • Sigarettenaanstekerverwarmer: 150W
  • Dual-mode elektrische verwarming: 150/280W
  • Direct bedrade elektrische verwarming: 300W

Ter vergelijking: een vervangende verwarming die afhankelijk is van hete koelvloeistof levert tussen de 12.000 en 40.000 BTU/uur, wat overeenkomt met een verwarming van 3.500 tot 11.000 watt. De cijfers liegen niet, en ze komen niet eens in de buurt.

Is een vervangende verwarming echt goedkoper dan het repareren van de verwarmingskern?

Hoewel het waar is dat vervangende autoverwarmingen die afhankelijk zijn van hete koelvloeistof in plaats van elektriciteit, veel warmte kunnen afgeven, zijn ze niet goedkoop. Een typische eenheid kost ongeveer $ 200 en krachtige kosten meer. Ter vergelijking: sommige verwarmingskernen kosten minder dan $ 50 voor het onderdeel.

Het probleem is arbeid of tijd, afhankelijk van of je voor het werk beta alt of het zelf doet. Sommige verwarmingskernen zijn eenvoudig te vervangen, in welk geval er geen reden is om een vervangend verwarmingssysteem te kopen in plaats van de slechte verwarmingskern te vervangen. Andere verwarmingskernen zijn echter ingewikkeld of tijdrovend om te vervangen. In sommige gevallen moet u aan het hele dashboard trekken om bij de verwarmingskern te komen.

In situaties waar het dashboard eruit moet, is een vervangende autoverwarming soms de goedkopere manier om te gaan. Er is nog steeds arbeid nodig bij het installeren van dit type verwarming, en ook geen triviaal bedrag.

Nieuwe verwarmingsslangen in een passagierscompartiment krijgen, op alle mogelijke manieren, zal meestal gemakkelijker of goedkoper zijn dan het hele dashboard te trekken en opnieuw te installeren, dus uw kilometerstand kan variëren, afhankelijk van het voertuig dat u bestuurt.

Aanbevolen: