Afmelden bij Windows 10

Inhoudsopgave:

Afmelden bij Windows 10
Afmelden bij Windows 10
Anonim

Het is een goed idee om regelmatig uit te loggen en uw computer af te sluiten. Maar, vooral als u gewend bent aan eerdere Windows-versies, zijn er enkele kleine wijzigingen in de manier waarop u zich afmeldt bij Windows 10, waardoor u misschien struikelt. Dit is wat je moet weten.

Snel afmelden bij Windows 10 met Alt+F4

Alt+F4 is de opdracht "Huidig venster sluiten", maar Windows 8 en Windows 10 gebruiken het ook om Windows te sluiten. Dit commando is contextgevoelig, dus als je een programma open hebt staan, zal het je vragen of je dat in plaats daarvan wilt sluiten.

Image
Image

Als u deze sneltoets wilt gebruiken om uit te loggen bij Windows, drukt u op Windows+D om naar uw bureaublad te gaan, of sluit u alle geopende programma's en drukt u vervolgens op Alt+F4,en er wordt een venster geopend waarin u wordt gevraagd of u wilt afsluiten, gebruikers wilt wijzigen of op een andere manier wilt uitloggen.

Houd deze snelkoppeling in gedachten voor situaties waarin u de computer snel wilt afsluiten, zoals te laat komen op een afspraak.

Afmelden bij Windows 10 met Ctrl+Alt+Del

Sinds Windows 95 heeft Ctrl+Alt+Del een menu geopend dat u toegang geeft tot Taakbeheer of een reeks opdrachten. Voor Windows 10 en 7 en 8 geeft het u een lijst met mogelijke opdrachten. Windows 10 biedt het volgende:

  • Lock: Hiermee kunt u uw computer aan laten staan, terwijl alle programma's actief zijn, maar keert u terug naar het wachtwoordscherm. Goed voor wanneer u uw computer moet verlaten terwijl deze nog een taak uitvoert.
  • Switch User: Hiermee kunt u overschakelen naar een ander account, waardoor het werk dat momenteel wordt gedaan, wordt afgesloten.
  • Afmelden: Met deze opdracht kunt u zich onmiddellijk afmelden bij Windows, waarbij alle programma's worden afgesloten en u terugkeert naar het wachtwoordscherm.
  • Taakbeheer: Dit opent de Windows Taakbeheer.

Gebruik Ctrl+Alt+Del alleen in de moeilijkste omstandigheden, zoals een computer die te langzaam werkt om bruikbaar te zijn. Als u zich met deze methode afmeldt bij Windows 10, wordt al het werk dat u heeft gedaan, gewist en kunt u ook al het werk dat u op browsertabbladen hebt gedaan, kwijtraken.

Uitloggen bij Windows 10 via het startmenu

Een andere methode is om op de Windows-toets te drukken of het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van Windows 10 te selecteren. zal het Startmenu openen en u kunt het Power pictogram selecteren en vervolgens Sleep, Shut Down selecteren, of Herstart

Sleep zorgt ervoor dat uw computer blijft werken, maar sluit de meeste energieverslindende functies af, inclusief het scherm; Opnieuw opstarten zal de computer opnieuw opstarten, en Afsluiten zal het afsluiten. Nogmaals, het zal al het andere op de computer overschrijven, dus zorg ervoor dat je volledig wilt afsluiten voordat je dit doet.

Image
Image

Dit wijkt enigszins af van het startmenu in Windows 7, dat een "vervolgkeuze"-knop rechtsonder in het menu gebruikt, en Windows 8, waarvoor u uw gebruikersnaam moet selecteren om te openen het afsluitmenu.

Als al het andere fa alt: gebruik de harde schakelaar

Als er een situatie is waarin je de computer onmiddellijk moet afsluiten en niets werkt, zoek dan de uit-schakelaar en zet hem uit of houd hem ingedrukt. Hoewel moderne computers zelden een "harde" schakelaar in de ware zin van het woord hebben, dat wil zeggen een schakelaar die de stroombron van uw computer uitschakelt, zijn ze over het algemeen zo geprogrammeerd dat het ingedrukt houden van de aan/uit-knop een vergelijkbare methode is.

Je moet deze methode alleen gebruiken als je geen andere opties hebt, omdat het je computer kan ruïneren. Hoewel het risico hierop drastisch is afgenomen, tot het punt waarop het onwaarschijnlijk is dat dit gebeurt, is het nog steeds mogelijk.

Aanbevolen: