Hoe een viruswaarschuwingspop-up op Android te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe een viruswaarschuwingspop-up op Android te repareren
Hoe een viruswaarschuwingspop-up op Android te repareren
Anonim

Soms, hoe hard je ook probeert om je Android tegen virussen te beschermen, kan het zijn dat je uiteindelijk een viruswaarschuwing op je Android-apparaat ziet verschijnen. Helaas, als je echt een virus op je Android-apparaat hebt, zie je geen waarschuwingen tenzij je antivirussoftware gebruikt.

De viruswaarschuwing pop-up op Android

In de meeste gevallen zien Android-gebruikers alleen een nep-viruswaarschuwingspop-up wanneer ze de webbrowser gebruiken om een kwaadaardige website te bezoeken.

Het pop-upvenster waarschuwt u dat uw Android is geïnfecteerd met een virus en nodigt u uit om op een knop te tikken om een scan uit te voeren en de software van uw apparaat te verwijderen.

Image
Image

Het belangrijkste wat je kunt doen is niet op een knop op de website tikken.

Als de viruswaarschuwingspop-up op uw Android buiten de webbrowser verscheen, is het mogelijk dat de browser zelf is geïnfecteerd met een schadelijke add-on die moet worden verwijderd.

Het goede nieuws is dat je Android waarschijnlijk nog niet is geïnfecteerd door een virus, zolang je niet op een knop op de website hebt getikt.

Een nep-viruswaarschuwingspop-up op Android verwijderen

Het verwijderen van de kwaadaardige browsercode die het pop-upvenster heeft gelanceerd, is eenvoudig.

  1. Het is mogelijk dat u het antivirus-pop-upvenster niet kunt sluiten. Maak je daar voorlopig geen zorgen over; sluit alle browservensters.
  2. Ga naar je Android Instellingen en tik om Apps te openen.

    Image
    Image
  3. Scroll vervolgens omlaag naar de browser die u gebruikte net voordat u de pop-up met de valse viruswaarschuwing zag. Tik op die app om de instellingen te openen.

    Image
    Image
  4. Je ziet twee knoppen bovenaan het app-venster. Selecteer Force Stop om de browsertoepassing te dwingen te stoppen met draaien.

    Image
    Image
  5. Mogelijk ziet u een waarschuwingspop-up dat als u de toepassing geforceerd stopt, deze zich misdraagt. Dit zal in dit geval geen probleem zijn. Selecteer gewoon de OK knop.

    Image
    Image
  6. Scroll in het app-venster naar beneden totdat je de Clear Cache-knop ziet en tik erop.

    Image
    Image
  7. Zodra de cache volledig is gewist, ziet u het geheugengebruik aan de rechterkant dalen tot 0 MB.

    Image
    Image
  8. Nu je de browser hebt gestopt en de cache hebt gewist, zou het pop-upvenster met nepvirussen verdwenen moeten zijn.

Blokkeer pop-ups in uw Android-browser

Hoewel je het pop-upvenster met nepvirussen hebt afgesloten, kunnen er nog steeds instellingen in je browser zijn waardoor de pop-up van het nepvirus opnieuw kan verschijnen.

Neem de volgende stappen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Deze instructies gaan ervan uit dat je de mobiele Chrome-browser gebruikt.

  1. Tik op de pijl rechtsboven in het Chrome-browservenster. Als je ziet dat er een nieuwe Chrome-update beschikbaar is, selecteer je Update Chrome om de update te starten. Dit zorgt ervoor dat u over de nieuwste versie en alle nieuwste beveiligingspatches beschikt.

    Image
    Image
  2. Terug in het Chrome-menu, scrol omlaag en tik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Scroll in het menu Instellingen naar beneden en tik op Site-instellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll in het menu Site-instellingen omlaag naar Pop-ups en omleidingen en tik erop.

    Image
    Image
  5. In het Pop-ups en omleidingen venster, schakel de selector uit zodat de instelling is ingesteld op Sites blokkeren zodat pop-ups en omleidingen niet worden weergegeven (aanbevolen).

    Image
    Image
  6. Ga terug naar het venster Site-instellingen en scrol omlaag naar Advertenties. Tik erop om het Ads-venster te openen.

    Image
    Image
  7. In het Ads-venster schakelt u de selector uit zodat de instelling is ingesteld op Blokkeer advertenties op sites die opdringerige of misleidende advertenties weergeven.

    Image
    Image
  8. Terug in het Site-instellingen venster, scrol omlaag naar Automatische downloads en tik erop.

    Image
    Image
  9. In het Automatische downloads venster, activeer de selector zodat de instelling Eerst vragen. is

    Image
    Image

Zodra je al deze instellingen hebt bijgewerkt, wordt je browser beter beschermd tegen kwaadaardige websites die proberen de nep-viruswaarschuwingspop-up op je Android te starten.

Android-virussen verwijderen en uitschakelen

Als je je Android nog nooit hebt geroot, is het onwaarschijnlijk dat je een virus krijgt. Het is echter altijd mogelijk, en het kan een virus of een andere vorm van malware zijn die de valse viruswaarschuwingspop-up heeft veroorzaakt.

Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat uw Android vrij is van malware.

  1. Ga naar je Android Instellingen, tik op Apps en scroll door de lijst met apps. Verwijder alle apps die je niet herkent of die je recentelijk hebt geïnstalleerd. Om de installatie ongedaan te maken, tikt u op de app en selecteert u Verwijderen.
  2. Installeer de Malwarebytes-app van Google Play. Werk de database na installatie bij en voer een volledige systeemscan uit op uw Android. Als Malwarebytes malware vindt, laat het dan het virus van uw apparaat verwijderen.

    Image
    Image
  3. Installeer CCleaner van Google Play. Volg de instructies om de app de vereiste machtigingen te geven. Selecteer vervolgens De scan uitvoeren om een volledige scan uit te voeren, selecteer Opschonen starten en selecteer Reiniging beëindigen om verwijder alle ongewenste bestanden van je Android.

    Image
    Image

Zodra je de bovenstaande stappen hebt voltooid, zou je Android vrij moeten zijn van malware die de nep-viruswaarschuwingspop-up op je Android heeft veroorzaakt.

Aanbevolen: