Senso ActivBuds draadloze hoofdtelefoon Review: betaalbaar

Inhoudsopgave:

Senso ActivBuds draadloze hoofdtelefoon Review: betaalbaar
Senso ActivBuds draadloze hoofdtelefoon Review: betaalbaar
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar de goedkoopst mogelijke Bluetooth-koptelefoon die nog steeds geweldig klinkt en een tijdje meegaat, zullen de Senso ActivBuds de meeste van die vakjes aanvinken.

SENSO ActivBuds draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon

Image
Image

We hebben de Senso ActivBuds draadloze hoofdtelefoon gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Of je nu op zoek bent naar een set om in je forenzentas te stoppen of een lichtgewicht paar om te dragen tijdens het sporten, de Senso ActivBuds zijn geschikt voor beide doeleinden. Voor minder dan $ 30 loop je geen risico om de bank te breken en krijg je nog steeds functies zoals IPX7-waterbestendigheid en een aanpasbare pasvorm. Voor mensen met een krap budget zijn de Senso ActivBuds moeilijk te verslaan.

We hebben een paar in New York City ongeveer een week getest en gebruikten het op ons woon-werkverkeer en in de stad om de bouwkwaliteit, het comfort, het geluid en de levensduur van de batterij te testen.

Ontwerp: afgeleid maar veelzijdig

Met buigbare over-ear-vleugels, een hoofdgedeelte dat vanaf het oor naar achteren steekt en de optie voor rode accenten op een zwarte constructie, is het duidelijk dat Senso hetzelfde uiterlijk nastreefde als de Beats Powerbeats 3-oordopjes. De linker- en rechteroordopjes zijn verbonden met een platte en stevig aanvoelende kabel die iets minder dan 60 cm lang is. Het wordt geleverd met een bevestigbaar krimpstuk waarmee u de kabel indien nodig kunt inkorten. We ontdekten dat de lengte behoorlijk was en vanwege de platte, kleverige aard van het snoer zelf, niet gemakkelijk in de war raakte.

Dezelfde kleuren worden overgedragen op de getextureerde, ronde, harde hoes met ritssluiting. Vergeleken met andere koptelefoons in deze klasse, zien deze er gewoon goed uit - ze zijn een beetje groot, en omdat het hun doel is om een duurder merk na te bootsen, zul je alleen mensen van ver voor de gek houden. Maar als je van het gevoel van een stabiliserende vleugel boven het oor houdt, is de constructie redelijk goed voor de prijs.

Vermeldenswaard is ook het feit dat de Senso ActivBuds IPX7-classificatie hebben, waardoor ze onder de gootsteen kunnen worden afgespoeld en worden blootgesteld aan zaken als regen en zweet. Houd ze alleen niet voor langere tijd ondergedompeld in water.

Image
Image

Comfort: een beetje zwaar, maar aanpasbaar

De over-ear-vleugels hebben duidelijk één hoofddoel: de oordopjes aan je oor bevestigen en een deel van het gewicht van de oordopjes wegnemen. Wanneer ze recht worden getrokken (en ze kunnen recht worden getrokken), zijn de vleugels tien centimeter lang, wat voldoende is om zelfs de grootste oren te bedekken. Dit was eigenlijk een van de meest verrassende aspecten van de vleugels. Ze hebben een binnenste buigbare draad die ze sterk houdt in elke positie waarin je ze verdraait, wat betekent dat je ze kunt spannen zodat ze in je oren passen en ze goed blijven zitten.

We ontdekten dat hoewel de koptelefoon zwaar is tijdens het joggen (ongeveer 0,7 gram), hoewel je buitenoor het gewicht deelt met je binnenoor. Gelukkig worden de ActivBuds geleverd met een set van drie verwisselbare tips. Er zijn drie maten ondoorzichtige rubberen tips, de grootste is ongeveer een 1/2 inch, de kleinste ongeveer 1/3 inch en een laatste set ergens in het midden (degene die op de koptelefoon worden geleverd).

Ze worden ook geleverd met een dichtere set tips van een halve inch schuim voor het geval je het gevoel van silicium niet prettig vindt. Dit alles komt neer op een vrij aanpasbare pasvorm waardoor je het gewicht bijna zou vergeven. Aan de andere kant is er geen afstandsbediening te zien, wat betekent dat de bedieningselementen ontbreken, en al dat gewicht van 0,7 ounce gaat naar de oordopjes zelf.

Image
Image

Connectiviteit en installatie: eenvoudig zonder verrassingen

De installatie was eenvoudig genoeg op de ActivBuds - als je de logoknop op de rechteroortelefoon lang ingedrukt houdt, wordt hij in de koppelingsmodus gezet, waardoor hij snel op de Bluetooth-lijst van je apparaat verschijnt. Je kunt het ook gemakkelijk koppelen aan een tweede apparaat, hoewel we alleen muziek op één apparaat tegelijk kunnen afspelen en pauzeren. Overstappen gaat echter naadloos. Een klein minpuntje: het indrukken van een grote knop is een beetje ongemakkelijk als de oordopjes in je oor zitten. We geven hiervoor de voorkeur aan de knoppen op de afstandsbediening of aan de bovenkant.

Over afstandsbedieningen gesproken: deze koptelefoon heeft er geen. Dit veroorzaakte een aantal problemen bij de interactie met ons hoofdapparaat. Ten eerste moet je tot aan je oor reiken om het volume aan te passen of een nummer af te spelen/pauzeren. Een groter probleem was dat, hoewel Senso adverteert dat er een microfoon in de oordopjes is ingebouwd, de weinige gesprekken die we hierop voerden erg gedempt waren. Wat geklungel met de hoek hielp, maar als je van plan bent je oordopjes te gebruiken voor telefoongesprekken, raden we je aan een paar te nemen met een speciale op afstand gerichte microfoon.

Geluidskwaliteit: vol en bas, maar zonder detail

Deze hoofdtelefoon dekt een frequentiespectrum van 20 Hz tot 22 kHz af. Ter referentie: het hele spectrum dat een mens kan horen is 20 Hz tot 20 kHz. Dus op papier zou deze koptelefoon alles moeten bieden wat je oren zouden kunnen registreren.

In onze ervaring met de ActivBuds was er veel basrespons - veel meer dan we normaal zouden verwachten van oordopjes met kleine drivers. Dit was een aangename verrassing in de lawaaierige straten van NYC, aangezien bas meestal het eerste is dat bedolven wordt onder het doffe geraas van het verkeer. Maar je offert wel de helderheid op die je krijgt van duurdere oordopjes, omdat de bas en de lage middenfrequenties gemakkelijk de details hoger in het spectrum opslokken.

In onze ervaring met de ActivBuds was er veel basrespons - veel meer dan we normaal zouden verwachten van oordopjes met kleine drivers.

Het andere om te overwegen is de codec - Senso maakt niet duidelijk reclame voor de codec, maar onze tests hebben aangetoond dat het audio via onze telefoons of computers verzond met het meest verliesgevende SBC-protocol, wat een aanzienlijke verslechtering van de geluidskwaliteit betekent. Het is te verwachten voor deze prijs, maar het is belangrijk om in gedachten te houden.

Een laatste punt over geluidskwaliteit is het bespreken van de passieve ruisonderdrukking die hier is opgenomen. SENSO heeft de CVC 6.0 van Qualcomm geladen. Het is niet hetzelfde als actieve ruisonderdrukking, waarbij een letterlijk geluid moet worden geprojecteerd om ruis te onderdrukken. Het is eerder een protocol dat eigen algoritmen gebruikt om het geluid te verduidelijken en externe ruis te voorkomen. Het is belangrijk op te merken dat de technologie voornamelijk is gemaakt voor het afhandelen van ruis tijdens mobiele telefoongesprekken, en we hebben zelf niet veel reductie opgemerkt buiten de normale onderdrukking, simpelweg door je oor te pluggen. Maar aan het eind van de dag zal de geluidskwaliteit hier zeker voldoende zijn voor trainingen en casual woon-werkverkeer.

Image
Image

Batterijlevensduur: dagenlange betrouwbaarheid

De levensduur van de batterij was waarschijnlijk de beste eigenschap van de ActivBuds. In veel opzichten heeft de afhankelijkheid van draadloze hoofdtelefoons na het wegvallen van de hoofdtelefoonaansluiting op zoveel populaire smartphones geresulteerd in gewoon een ander apparaat dat we kunnen opladen. In onze tests hebben we dus veel waarde gehecht aan de batterijduur van een Bluetooth-hoofdtelefoon.

We hebben ongeveer drie of vier dagen met deze koptelefoon doorgebracht en we kunnen gerust zeggen dat je er een hoop batterijduur mee zult hebben.

Deze oordopjes bevatten een 85 mAh-batterij die je kunt opladen met een korte, meegeleverde micro-USB-kabel. Senso's specificatieblad vermeldt de uren speeltijd bij maximaal 8 uur gebruik en maximaal 240 uur standby-tijd. Ze beweren ook dat je de koptelefoon in minder dan twee uur volledig kunt opladen.

We hebben ongeveer drie of vier dagen met deze koptelefoon doorgebracht, en we kunnen vol vertrouwen zeggen dat je er een hoop batterijduur mee zult hebben. Het is duidelijk dat de 240 uur standby-tijd een mooi vangnet is, dus we waren niet verrast om ze de afgelopen week te zien nadat we ze hadden uitgeschakeld en in onze tas hadden gegooid. Volgens onze schattingen kwamen we dichter bij 10 uur luisteren naar muziek en podcasts, en dat met een hoog volume.

Bottom Line

Tekortkomingen terzijde, de SENSO ActivBuds zitten op het moment van schrijven net onder de $30. Een vluchtige zoektocht leert ons dat ze vaak niet veel meer of minder kosten. Dit plaatst ze stevig aan de onderkant van Bluetooth-oordopjes die het waard zijn om te kopen, maar met een paar functies die ver boven hun gewicht uitsteken. Afgezien van een geweldige batterijduur en volume, worden de ActivBuds zelfs geleverd met een paar mobiele accessoires, zoals een houder voor een autotelefoon en een zelfklevende smartphonekaartsleuf. De jury is uit op hoe goed deze gratis accessoires zijn, maar als geheel is het moeilijk om deze deal te verslaan.

Concurrentie: Veel van hetzelfde, met weinig te onderscheiden

Er is een vreemde, onzichtbare grens tussen "low end" en "high end" voor Bluetooth-oefenhoofdtelefoons. U beta alt ofwel $ 20 tot $ 50 of $ 80 tot $ 150. De eerlijkere concurrentie voor de ActivBuds is duidelijk het lagere bereik, en in die groep vind je vergelijkbare aanbiedingen van merken als Anker, Mpow en Zagg. De Senso's hebben niets speciaals om ze te laten opvallen tegen de Mpow Flame, die een vergelijkbare prijs en functieset heeft, maar tegelijkertijd is er niets dat ze slechter maakt.

Wilt u andere opties bekijken? Lees onze lijst met de beste draadloze oordopjes.

Deze stevige Bluetooth-hoofdtelefoon biedt een degelijk geluid, een goede pasvorm en een betaalbaar prijskaartje

De Senso ActivBuds doen wat ze moeten doen en gaan lang mee. Er is weinig om ze te onderscheiden van andere specifieke hoofdtelefoons in het assortiment, maar de bouwkwaliteit lijkt geweldig, de pasvorm is gemakkelijk aan te passen en de geluidskwaliteit, hoewel modderig, zou de meeste muziekluisteraars moeten dienen.

Specs

  • Productnaam ActivBuds draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon
  • Product Merk SENSO
  • Prijs $29.97
  • Releasedatum mei 2016
  • Gewicht 0,16 oz.
  • Kleur Zwart, Rood
  • Modelnummer 659257974666
  • Levensduur batterij 8 uur speeltijd, 240 uur stand-by
  • Bedraad of draadloos Draadloos
  • Garantie 18 maanden
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Audiocodecs SBC
  • Bluetooth-specificatie 4.1

Aanbevolen: