Bose SoundSport draadloze hoofdtelefoon Review: solide

Inhoudsopgave:

Bose SoundSport draadloze hoofdtelefoon Review: solide
Bose SoundSport draadloze hoofdtelefoon Review: solide
Anonim

Bottom Line

Als je het geld hebt en niet veel hoofdruimte nodig hebt, is de Bose Soundsport draadloze hoofdtelefoon een betrouwbare, goed klinkende keuze voor forenzen en sportschoolbezoekers.

Bose SoundSport draadloze hoofdtelefoon

Image
Image

We hebben de Bose SoundSport Wireless Headphones gekocht zodat onze deskundige recensent ze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Eerlijk gezegd zijn er momenteel niet veel merken in de koptelefoonruimte die de erkenning, het marktaandeel en de kritische ontvangst van Bose kunnen claimen. Toen we onze Bose SoundSport Wireless-koptelefoon aan het testen waren in New York City, leek het alsof overal waar we keken iemand anders een paar had. De prijs is aan de hoge kant en de levensduur van de batterij kan beter, maar door hun betrouwbare kwaliteit, comfortabele pasvorm en solide audio is de Bose SoundSport een van die hoofdtelefoons die gewoon werken.

We hebben de SoundSport Wireless in NYC getest en gebruikten ze in de stad en op ons woon-werkverkeer om de bouwkwaliteit, het comfort, de audio en de batterijduur te evalueren.

Ontwerp: beslist Bose, geen nieuwe weg inslaan

Op het eerste gezicht zijn deze koptelefoons groot en omvangrijk, vooral als je ze vergelijkt met de echt draadloze Apple Airpods. Dit leidt tot enkele gevolgen als het gaat om comfort (meer in de volgende sectie), maar alleen al vanwege het ontwerp zijn we verrast dat de koptelefoon er goed uitziet, ondanks dat hij zo groot is. De knoppen zelf, minus de kabel, meten ongeveer 1,2 x 1 x 1,2 inch en hebben een subtiele, volledig zwarte look. Er zijn ook mooie groenblauw en limoengroene opties beschikbaar, evenals een met rode accenten (hoewel dat model de Pulse-versie is die je hartslag meet, een functie die niet op de set die we hadden).

De afstandsbediening bevindt zich op een mooie, gemakkelijk toegankelijke locatie, maar hoewel het gebogen, strakke ontwerp past bij de algehele esthetiek van de SoundSports, waren de knoppen een beetje onhandig om in te drukken. Ten slotte is de kabel zelf, die ongeveer 22 inch lang is, een dikke, stevig aanvoelende ronde draad die bedoeld is om rond of onder je nek te wikkelen. We geven de voorkeur aan platte kabels om verwarring te voorkomen, gelukkig bleek dit geen probleem te zijn.

De koffer is ook een pluche, plat rond zakje met een metalen karabijnhaak aan de buitenkant. Het was niet zo substantieel als de harde koffers die zelfs bij sommige goedkopere Bluetooth-headsets worden gevonden, maar we vonden het secundaire voordeel dat we het in een rugzak konden gooien zonder een hoop extra ruimte in beslag te nemen.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: stevig, premium en waterbestendig

Zoals veel van de andere oordopjes in deze klasse, worden deze geadverteerd en geoptimaliseerd voor lichaamsbeweging. Die StayHear+ Sport-oordopjes hebben een zacht, duurzaam rubber dat helemaal niet leek te verslijten, zelfs niet na een week intensief gebruik. De kabel voelt stevig aan en de bouwkwaliteit van de oordopjes zelf voelt ook behoorlijk goed aan.

Er is wat waterbestendigheid ingebouwd, maar Bose zegt niet wat de IP-classificatie is, alleen dat ze zweet- en waterbestendig zijn. De akoestische poorten zijn ontworpen en geplaatst om zweet en wat lichte neerslag te weerstaan, en er is een hydrofobe doek als onderdeel van de constructie die ook als enige bescherming dient. Onze gok is dat deze het niet goed zouden doen als ze volledig in water worden ondergedompeld, maar ze waren prima in de regen en zelfs tijdens onze meest zweterige training.

Comfort: Unieke oordopjes en een geweldige pasvorm

De StayHear+ Sport-oordopjes die Bose heeft gekozen voor hun SoundSport-hoofdtelefoons, hebben een echt unieke vorm. In plaats van een perfect ronde siliconen- of schuimtip, zijn ze enigszins ovaal van vorm, bijna alsof iemand een normale set tips heeft verpletterd of gekrompen. Je hebt maatopties, waaronder een ¾-inch tip, een ½-inch en een ergens daartussenin, maar houd er rekening mee dat de gebogen rubberen vleugel die hem in je oor houdt, aan deze tips is bevestigd. Die vleugels variëren van ½ inch tot een inch. Dit maakt het gemakkelijk om tips en vleugels uit te wisselen, maar je loopt wel het risico dat je vast komt te zitten met een oordopje dat niet past en een vleugel die dat wel doet, of vice versa.

We konden deze gemakkelijk lange tijd dragen met relatief weinig vermoeidheid.

Uiteindelijk houden we van de langwerpige vorm van de oortjes. Het creëert niet helemaal het zegel dat je krijgt van een ronde punt, en dat heeft wel wat effecten op de luisterervaring, maar het betekent ook dat je niet dat ongemakkelijke gevoel onder druk hebt dat je krijgt met sommige oordopjes voor oefeningen. We konden deze gemakkelijk lange tijd dragen met relatief weinig vermoeidheid. Hun grotere formaat (waarschijnlijk goed voor meer substantiële stuurprogramma's en componenten), leidt tot een gewicht van ongeveer 0,8 ounces, en hoewel ze op het eerste gezicht behoorlijk zwaar lijken, merkten we tijdens het gebruik niet veel van een probleem.

Image
Image

Bottom Line

Je koppelt deze hoofdtelefoon door de aan/uit-knop op de rechterknop lang ingedrukt te houden totdat hij in de koppelingsmodus komt. Wat leuk is aan deze hoofdtelefoon, is dat er een duidelijke stem is die in gewoon Engels spreekt wanneer je tussen modi wisselt. Het zal u dingen vertellen zoals het batterijpercentage, u laten weten met welk specifiek apparaat u bent gekoppeld en als u de koppelingsmodus opent, zal het u specifiek vertellen dat het klaar is om een ander apparaat te koppelen. De stem is een beetje robotachtig, maar vergeleken met andere oordopjes is het niveau van specificiteit zeer welkom.

Geluidskwaliteit en connectiviteit: goed afgerond maar mist wat uitstraling

Een van de controversiële dingen over Bose, vooral vanuit een audiofiel oogpunt, is dat je nooit een volledige lijst met gedetailleerde specificaties van het merk zult ontvangen. Het maakt het erg moeilijk om de geluidskwaliteit van hun producten op papier te krijgen, omdat het niet duidelijk is wat hun impedantieniveaus zijn, wat de frequentierespons is en andere, meer gedetailleerde specificaties.

We kunnen echter zeggen dat het geluidskarakter van deze hoofdtelefoon vanuit een subjectief standpunt geweldig is. Er lijkt volledige dekking en geweldige glans over het hele spectrum te zijn. Je krijgt veel oomph aan de lage kant, een goede hoeveelheid detail in het midden (een deel van het spectrum dat vaak modderig is met andere koptelefoons) en mooie sprankelende hoge tonen. Het enige probleem dat we op het geluidsfront hebben gevonden, is een opgemerkt gebrek aan volume. Dit kan te wijten zijn aan de eerder genoemde vorm van de oordopjes, omdat deze geen stevige afdichting creëert en niet zoveel ruis blokkeert. Maar het zou nuttig zijn geweest voor de geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoon als we het volume iets meer hadden kunnen pushen.

Het geluidskarakter van deze hoofdtelefoon is vanuit subjectief oogpunt geweldig. Er lijkt een volledige dekking en geweldige glans over het hele spectrum te zijn.

Wat betreft geluidsoverdracht, wanneer de SoundSports correct zijn aangesloten, werken ze perfect. Ze ondersteunen Bluetooth 4.1, wat niet zo betrouwbaar is als 5.0, dus je zult zeker een lichte latentie krijgen als je games speelt, maar voor algemeen gebruik (podcasts, muziek, wat lichte video), was de verbinding stabiel. De verbinding leek de meeste problemen te hebben in de buurt van andere draadloze en Bluetooth-apparaten, maar niets waardoor we de verbinding volledig verloren. Dat gezegd hebbende, hebben we enkele afwijkingen gevonden bij telefoongesprekken die deze als headset gebruikten. Toen het werkte, waren de gesprekken duidelijk en helder, en de microfoon was een van de beste die we hadden gebruikt. Maar onder degenen die we hebben getest, waren deze hoofdtelefoons het meest vatbaar voor vreemde Bluetooth-vervorming en overslaan.

Batterijlevensduur: redelijk maar niets bijzonders

De oplaadbare batterij in deze hoofdtelefoon was redelijk, maar niet spectaculair. Bose adverteert dat je 6 uur luisterplezier krijgt per volledige lading, en we hebben geconstateerd dat dit voor het grootste deel waar is. Omdat we soms het volume hoger moesten zetten dan bij andere koptelefoons, kregen we af en toe minder muziektijd.

Volgens Bose duurt het ook twee uur om de hoofdtelefoon op te laden met de meegeleverde micro-USB-oplaadkabel, maar we ontdekten dat het veel minder tijd kostte dan dat (dichter bij 90 minuten). Alles is een afweging met de levensduur van de batterij, en als we het op het eerste gezicht beschouwen, doen deze koptelefoons het redelijk goed. Maar omdat ze zo groot zijn, hadden we meer leven van ze verwacht en waren we enigszins teleurgesteld over het resultaat.

Image
Image

Bijbehorende software: niet veel om enthousiast van te worden

Een belangrijke onderscheidende factor voor Bluetooth-hoofdtelefoons is het gebruik van een speciale app om uw ervaring aan te passen. De Bose Connect-app biedt niet dezelfde soort EQ-bediening of sonic molding als sommige andere apps van bedrijven zoals Jaybird, maar er zijn enkele interessante functies hier.

Allereerst kun je apparaten eenvoudig verbinden en loskoppelen via de app, wat een aangenamere ervaring is dan het vernieuwen van de Bluetooth-lijst van je apparaat. Een andere coole functie in de Bose Connect-app is de mogelijkheid om naadloos muziek te streamen tussen Bose-apparaten. Dat is enorm handig als jij en je vriend allebei een Bose-product hebben, aangezien een ongelukkig slachtoffer van het draadloze tijdperk het feit is dat je niet zomaar een splitter kunt gebruiken om media te delen.

Nog een laatste ding om op te merken: Bose prijst een "Find My Earbuds" -functie, maar het lijkt alleen te werken met de echt draadloze SoundSport Free-koptelefoon, niet met de SoundSport-eigendom.

Prijs: Duur maar eerlijk

Deze koptelefoon kost meestal $ 149,95. Bose heeft zelden verkopen, maar tijdens Black Friday en andere grote dealweekends zagen we deze beschikbaar voor $ 99.99. Dat prijsverschil is een groot punt - $ 150 plaatst je stevig in de premium prijsklasse, terwijl $ 100 een deel van de prijs van de concurrentie ondergraaft. Alleen al voor geluid en bouwkwaliteit zijn deze waarschijnlijk de volledige verkoopprijs waard als je het kunt betalen.

Uiteindelijk zijn de SoundSports niet goedkoop, maar de prijs lijkt redelijk voor wat je krijgt.

Sommige toeters en bellen, zoals de bijbehorende app, de Bose-koptelefoon-koppelingstools en de gesproken aanwijzingen die echt specifiek zijn, maken het een naadloze productervaring voor de gemiddelde gebruiker. Maar het gebrek aan volume en enkele van de kleine verbindingsproblemen die we tegenkwamen, gaven ons een beetje pauze. Nogmaals, de prijs past bij het merk, en de pasvorm en afwerking is mooi met een goede verpakkingservaring. Dus als Bose jouw ding is, zul je niet teleurgesteld zijn.

Competitie: Spelen met de grote honden

Er zijn een paar koptelefoons die in deze ruimte spelen, hoewel geen van hen alles heeft wat de SoundSports hebben. De Jaybird X4s en Jaybird Tarah Pros hebben een aantal opvallendere functies, maar we vonden de pasvorm en de geluidskwaliteit beter op de Bose.

De Shure SE-215's zijn een meer klassiek ogende set in-ear monitors die een beter pakket lijken te hebben op het gebied van geluidskwaliteit, maar niet hetzelfde uiterlijk en dezelfde bouwkwaliteit als de Bose. En als je de prijs bijna verdubbelt, kun je een paar Bang & Olufsen Beoplay-oordopjes krijgen die je eigenlijk alles geven wat je zou willen voor geluidskwaliteit, maar die erg duur zijn. Uiteindelijk zijn de SoundSports niet goedkoop, maar de prijs lijkt redelijk voor wat je krijgt.

Wilt u andere opties bekijken? Bekijk onze lijsten met de beste draadloze oordopjes en de beste Bose-hoofdtelefoons die nu op de markt zijn.

Je kunt niet (te) fout gaan

Je kunt wat geld besparen en een redelijke geluidskwaliteit en een goede build krijgen van meer betaalbare opties. Wat je krijgt met deze hoofdtelefoon is een gebruiksvriendelijke en goed aanvoelende set oordopjes, met waterbestendigheid en een subjectief geweldig geluid voor een objectief premium prijs.

Specs

  • Productnaam SoundSport Wireless Headphones
  • Productmerk Bose
  • Prijs $149.95
  • Releasedatum juni 2016
  • Gewicht 0,8 oz.
  • Productafmetingen 22 x 1 x 1,2 inch.
  • Kleur Zwart, Aqua, Citroen
  • Modelnummer 761529-0010
  • UPC 017817731355
  • Batterijlevensduur Zes uur speeltijd
  • Bedraad of draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Garantie Een jaar
  • Audiocodecs SBC
  • Bluetooth Tech 4.1

Aanbevolen: