LG Xpression 2 Review: een goedkope telefoon met beperkte functionaliteit

Inhoudsopgave:

LG Xpression 2 Review: een goedkope telefoon met beperkte functionaliteit
LG Xpression 2 Review: een goedkope telefoon met beperkte functionaliteit
Anonim

Bottom Line

De LG Xpression 2 is per definitie een goedkope telefoon. Het kost bijna niets, maar is ook zo'n ongemak om te gebruiken dat het moeilijk aan te bevelen is.

LG Xpression 2

Image
Image

We hebben LG Xpression 2 gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je genoeg hebt van het constant veranderende landschap van smartphones, of als je een geliefde hebt die een eenvoudig apparaat nodig heeft dat niet al te ingewikkeld is, dan zou je de LG Xpression 2 kunnen overwegen. Het is een buitengewoon eenvoudig apparaat dat betaalbaar en gebruiksvriendelijk is en zelfs een paar trucjes in petto heeft.

We hebben onlangs de LG Xpression 2 binnen gekregen om te testen, dus we kunnen de belangrijke vraag stellen: heeft een basistoestel als de LG Xpression 2 nog een plek in 2019? Het korte antwoord is ja, maar lees verder om erachter te komen wat dit apparaat precies te bieden heeft.

Design: een knaller uit het verleden

De LG Xpression 2 ziet eruit als iets van 10 jaar geleden, wat ons oprecht geliefd maakte bij het apparaat. Het is volledig gemaakt van plastic en heeft een scherm dat omhoog schuift om een volledig fysiek QWERTY-toetsenbord eronder te onthullen. Het was genoeg om ons nostalgisch te maken voor de goede oude tijd.

De telefoon is erg klein en meet slechts 4,24 x 2,13 x 0,64 inch met een 3-inch aanraakscherm. Het is klein, maar omdat het hele ding is gemaakt van plastic (inclusief het scherm), zou het een zeer duurzaam apparaat moeten zijn.

Image
Image

De achterkant van de telefoon is zelfs verwijderbaar - iets wat we missen in moderne telefoons - dus als je batterij leeg begint te raken, kun je hem gemakkelijk vervangen door een nieuwe. Wat poorten betreft, je krijgt een Micro USB aan de zijkant, met een koptelefoonaansluiting aan de bovenkant.

Aan de voorkant van het apparaat, net onder het scherm, bevinden zich drie knoppen: een spreekknop, een annuleerknop en een knop waarmee je een oproep ophangt of een applicatie sluit. Er is ook een speciale cameraknop aan de zijkant van het apparaat met een aan / uit-knop aan de bovenkant. Onze enige klacht hier is dat de knoppen voor praten en ophangen geen kleurcode hebben, wat een beetje verwarrend kan zijn.

Dan is er dat QWERTY-toetsenbord. Hierdoor misten we onze gebruikelijke touchscreen-toetsenborden, maar het typen van een snel sms-bericht op de LG Xpression 2 bracht ons zeker terug.

Configuratieproces: duidelijk en eenvoudig

Omdat de LG Xpression 2 een zeer eenvoudig apparaat is, is het installatieproces vrijwel onbestaande.

We moesten een simkaart kopen in de AT&T-winkel, omdat degene die in de doos zat niet zou werken, maar nadat we hem erin hadden gestopt en geactiveerd, waren we klaar om te gaan. Dit apparaat heeft geen Android en je kunt zelfs geen apps installeren, dus er was geen inlogproces of iets dergelijks. Pure eenvoud.

Image
Image

Prestaties: verwacht niet dat je je werk gedaan krijgt

De LG Xpression is een telefoon van $ 50 die geen applicaties kan installeren, dus je moet waarschijnlijk niet veel verwachten op het gebied van prestaties. Het beschikt over een single-core Qualcomm QSC6270E-processor, dus dat zou je moeten vertellen wat je hier kunt verwachten. Het is een langzaam apparaat, maar meer hoeft het niet te zijn. Er is een enkele game geïnstalleerd genaamd Little Big City, en we konden geen manier vinden om andere games te installeren.

Image
Image

Voor het belangrijkste doel van telefoneren en af en toe een sms sturen, wordt de klus echter geklaard. Dat is eigenlijk alles wat u met dit apparaat kunt doen.

Connectiviteit: goed om te telefoneren en weinig anders

Omdat de LG Xpression 2 beperkt is tot 3G-gegevens met extreem trage hardware, kunt u hoogstwaarschijnlijk niet op internet surfen. De enige pagina die we konden laden was Facebook. Twitter, Lifewire en vrijwel elke andere site die we hebben geprobeerd, hebben een foutmelding gegeven met de tekst "Beveiligde verbinding mislukt". Dus plan niet veel van de dataverbinding.

3G-service wordt momenteel uitgefaseerd door Verizon en hoewel AT&T zijn eigen uitfasering niet heeft bevestigd (op het moment van schrijven), wees gewaarschuwd dat deze service mogelijk niet op lange termijn beschikbaar is. De LG Xpression 2 is alleen compatibel met 3G, dus u kunt een telefoon overwegen met 4G LTE- of 5G-compatibiliteit als u van plan bent deze voor onbepaalde tijd te gebruiken.

Gelukkig is het apparaat betrouwbaar genoeg om te bellen - voor een telefoon van deze basis is dat waarschijnlijk toch wat je zoekt.

Beeldkwaliteit: Zeer slecht

De LG Xpression 2 heeft een drie-inch 400 x 240 scherm, en het is niet bepaald kleurrijk. De kijkhoeken zijn verschrikkelijk en het scherm werd vrijwel onleesbaar tenzij we er recht naar keken. Het is het soort apparaat dat handig zal zijn voor het lezen van een sms-bericht of het bellen van een telefoonnummer, maar dat is het dan ook. Zelfs het kijken naar foto's gemaakt met de 2MP-camera was een oefening in frustratie.

Tekst is leesbaar zolang je vanuit een redelijke hoek naar het scherm kijkt, dus het is nog steeds bruikbaar. We hadden ook niet veel meer verwacht van een apparaat dat zo weinig kost als dit.

Image
Image

Audiokwaliteit: Stil en knetterend

Dit is absoluut geen multimediatelefoon en als zodanig zijn de audiomogelijkheden niet al te indrukwekkend. Je kunt mensen duidelijk horen wanneer je aan de telefoon bent, maar zodra je de luidspreker inschakelt, zul je veel gezoem ervaren.

Je kunt ook muziek op dit apparaat laden, maar we raden je af ernaar te luisteren via de ingebouwde luidsprekers. Doe jezelf een plezier en pak een koptelefoon.

Camera-/videokwaliteit: basishardware produceert donkere foto's

Met een 2MP camera aan de achterkant is de LG Xpression 2 alleen in staat om de meest elementaire opnamen te maken. Binnenshuis, zelfs in een goed verlichte kamer, zien foto's er donker uit. Maar toen we de afbeeldingen op de computer uploadden, was niets wazig of korrelig. Er was gewoon niet veel in de manier van detail. De resultaten zijn niet geweldig, maar de camera werkt wel, en dat is vrij veel voor de koers van de LG Xpression 2.

Het apparaat kan ook video's opnemen, maar het is niet echt bekwaam voor die taak. Video's zijn laggy, low-definition zaken die echt niet de ruimte waard zijn die ze innemen in de kleine 63 MB (dat klopt, MB) opslagruimte van de Xpression 2.

Image
Image

Batterij: Stand-by voor dagen … en dagen …

Toen we deze telefoon voor het eerst ontvingen, hebben we hem opgeladen tot de volledige batterij, er een paar minuten mee gespeeld en daarna een hele week onaangeroerd gelaten. Toen we hem weer oppakten om hem voor deze review te testen, had hij nog batterij over. De stand-by levensduur van de batterij is fenomenaal.

Het bevat slechts een batterij van 1.000 mAh, maar omdat het zulke energiezuinige hardware gebruikt, is dat meer dan genoeg sap om de telefoon dagenlang te laten werken. Het laadt ook relatief snel op, hoewel het snel opladen niet ondersteunt.

Software: Bare-bones functionaliteit

De LG Xpression 2 bevat wat lijkt op het absolute minimum voor software. Hiermee kunt u praten, sms'en, een rekenmachine gebruiken en een alarm instellen. Het heeft alle basisfuncties die telefoons al tientallen jaren hebben, en voor die doeleinden blinkt het meestal uit.

We moeten het echter hebben over de sms-toepassing.

We hebben gemerkt dat als je een lang sms-bericht ontvangt (dat wil zeggen meer dan een paar zinnen), je maar ongeveer twee regels van het sms-bericht kunt bekijken en de rest wordt afgebroken. Als je vrienden en familie hebt die je muren van teksten willen achterlaten, wil je ergens anders kijken, vooral omdat je geen sms-app van derden kunt installeren.

Dit probleem maakt sms-berichten op de Xpression 2 een beetje pijnlijk, wat jammer is omdat het meegeleverde fysieke toetsenbord de droom van een sms-er zou moeten zijn.

Kijk eens naar enkele van de andere beste sms-telefoons die je kunt kopen.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

De LG Xpression 2 is in elke zin van het woord een goedkoop apparaat. Het is te koop voor $ 69, maar je zult het voor een lagere prijs kunnen vinden als je rondkijkt. Dat soort budgetprijs is aantrekkelijk, maar er zijn hier genoeg gebreken om er serieus over na te denken. Als u op zoek bent naar een senior, biedt een vereenvoudigd apparaat zoals de Jitterbug Flip een veel betere ervaring voor slechts een klein beetje meer geld.

Als $ 50 alles is wat je kunt missen voor een mobiele telefoon (en je bent gehecht aan het QWERTY-toetsenbord), dan is dit functioneel. Verwacht alleen niet veel meer te doen dan telefoneren.

LG Xpression 2 vs. Jitterbug Flip

Of je nu zelf een senior bent, of als je een senior in je familie hebt waar je naar op zoek bent, je moet geen genoegen nemen met een ondermaats apparaat als er zoiets als de Jitterbug Flip bestaat. Het is niet veel krachtiger, maar het verwijdert alle defecte software en kleine knoppen, wat een veel gebruiksvriendelijkere ervaring oplevert. Het is een beetje duurder, maar het is een apparaat op maat gemaakt voor senioren met diensten die kunnen helpen bij het bewaken van het welzijn.

Bespaar jezelf de hoofdpijn

Er zijn twee doelgroepen die we kunnen zien voor de LG Xpression 2: senioren die niet met een smartphone willen werken en mensen die werken met een zeer krap budget. Voor senioren zijn er betere, meer toegankelijke opties voor minder dan $ 100. En als je gewoon op zoek bent naar de goedkoopste telefoon die je kunt krijgen, raden we je aan een gebruikt apparaat te zoeken voordat je op dit toestel springt.

Specs

  • Productnaam Xpression 2
  • Product Merk LG
  • UPC 652810119382
  • Prijs $69.00
  • Releasedatum april 2014
  • Productafmetingen 4,24 x 2,13 x 64 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Processor Qualcomm QSC6270E
  • Opslag 63MB
  • Camera 2MP
  • Batterijcapaciteit 1, 000 mAH
  • Poorten Micro USB en hoofdtelefoon/microfoonaansluiting
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: