Kensun Portable Tyre Inflator Review: stevig, betrouwbaar en draagbaar

Inhoudsopgave:

Kensun Portable Tyre Inflator Review: stevig, betrouwbaar en draagbaar
Kensun Portable Tyre Inflator Review: stevig, betrouwbaar en draagbaar
Anonim

Bottom Line

Als u een draagbare luchtcompressor wilt die zowel in de auto als bij u thuis werkt, is de Kensun Portable Tyre Inflator uw beste keuze.

Kensun AC/DC draagbare luchtpomp bandenpomp

Image
Image

We hebben de Kensun Portable Tyre Inflator gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Kensun Portable Tyre Inflator maakte een goede indruk toen we hem testten. Het krijgt hoge cijfers voor nauwkeurigheid, draagbaarheid en gemak, maar het v alt op sommige plaatsen naar beneden, zoals het opbergen van de luchtslang en stroomkabel. Desalniettemin is het een handig, handig apparaat dat de lucht levert die je nodig hebt wanneer je het nodig hebt.

Image
Image

Ontwerp en functies: maximale draagbaarheid, maar niet maximale flexibiliteit

De vormfactor van de Kensun Portable Tyre Inflator is een case study voor maximale draagbaarheid. Hij weegt slechts 5 pond en de stevige handgreep maakt het gemakkelijk om hem op te pakken en te verplaatsen. Bovendien is hij, met een lengte van 11,8 inch, een breedte van 4,3 inch en een hoogte van 6,7 inch, vrij compact. En dankzij de harde plastic behuizing kan hij tegen een stootje en levert hij toch topprestaties.

In tegenstelling tot andere draagbare luchtcompressoren die hun stroom halen uit de 12V-aansluiting van uw auto (sigarettenaansteker) of rechtstreeks uit de batterij, biedt de Kensun Portable Tyre Inflator u de mogelijkheid om hem aan te sluiten op een standaard stopcontact. Dit maakt het een erg leuk item om in je garage of kelder te hebben voor de gelegenheid waar je spullen zoals sportuitrusting, feestballonnen en opblaasbare zwembaden moet vullen.

Het digitale LCD-scherm is klein - slechts 2 inch - maar het geeft in één oogopslag een overzicht van alle informatie die u nodig hebt om de pomp te bedienen. Het is mooi, helder en kan zowel in direct zonlicht als op donkere nachten worden gelezen. Het geeft de druk weer in PSI (pond per vierkante inch), BAR (atmosferische druk) en kPA (kilopascal). Als je deze pomp voornamelijk met Amerikaanse auto's gaat gebruiken, gebruik je misschien nooit andere eenheden dan PSI, maar het is erg handig als je ooit de druk in metrisch of SI (International System of Units) moet meten.

Het digitale LCD-scherm is klein - slechts 2 inch - maar het geeft in één oogopslag een overzicht van alle informatie die u nodig hebt om de pomp te bedienen.

De maximale PSI van deze draagbare bandenpomp is 90 PSI. Dit is meer dan genoeg om uw autobanden, sportuitrusting en al het andere dat u nodig heeft op te pompen. De meeste auto- en vrachtwagenbanden hebben een aanbevolen PSI tussen 30 en 32 PSI. De Kensun zal de klus klaren, maar andere auto-luchtcompressoren die we hebben getest, kunnen een maximum bereiken van maximaal 150 PSI.

Deze autobandenpomp heeft alleen een luchtslang van 21 inch. U moet hem dus minder dan 60 cm van de band die u wilt oppompen plaatsen. Het 10,9-voet netsnoer geeft je enig bereik, maar een groot deel ervan loopt van je dashboard en uit je autoraam. Dit is ongeveer dezelfde slanglengte die u van vergelijkbare producten kunt verwachten, maar het verbleekt in vergelijking met de Viair 88P draagbare compressor die een luchtslang van 16 voet heeft.

De geïntegreerde zaklamp op de Kensun Portable Tyre Inflator is behoorlijk helder en verlicht het werkgebied van de pomp goed. Dit maakt het ook beter zichtbaar voor passerende auto's als je 's avonds laat aan de kant van de weg tankt.

Een van de vervelendere aspecten van deze draagbare luchtcompressor is hoe hij zijn snoeren opbergt als hij niet in gebruik is. Zowel de luchtslang als het 12V-adaptersnoer delen een groot compartiment in de bodem van de pomp. Dit zou prima zijn als er een duidelijke manier was om ze daar in te passen. Toen we onze testeenheid ontvingen, waren we verrast om te zien dat het leek alsof het netsnoer was vastgelopen zonder dat er helemaal geen kabelbeheer was.

Als je hem eindelijk inpakt, past de pomp mooi in de meegeleverde draagtas. Het is gemaakt van gore-tex, een redelijk duurzaam materiaal, dus het kan de straf verdragen dat het langdurig in je kofferbak wordt bewaard, en het is compact genoeg dat het niet veel ruimte in beslag neemt.

Image
Image

Instelproces: T-min één minuut

Zodra je de gebruikershandleiding hebt gelezen, weet je hoe je de Kensun draagbare bandenpomp moet gebruiken. Toch wil je eerst wat testritten maken voordat je ermee op pad gaat. Tijdens onze testfase hebben we getimed hoe lang het duurt om uit de auto te komen en de pomp een van onze banden op te pompen. Het duurde ongeveer een minuut, wat een goede tijd is als je aan de kant van de snelweg staat met een onverwachte flat.

Image
Image

Prestaties: Betrouwbaar, nauwkeurig, snel en luid

Toen we de bandenpomp testten, namen we hem mee op een roadtrip die ons naar de staten Nevada, Utah, Idaho en Wyoming bracht. Onderweg stopten we bij landelijke rustplaatsen en benzinestations. Om ze te gebruiken in de omstandigheden waarvoor ze zijn ontworpen. Door dit alles werkte de Kensun Portable Tyre Inflator altijd wanneer we hem nodig hadden.

We hebben getimed hoe lang het duurde voordat de luchtcompressor weer opgeblazen was tot de aanbevolen druk en kregen een gemiddelde van 1 minuut en 50 seconden.

We hebben alle vier de banden van onze Kia Rio 2014 leeggelopen tot 20 PSI - de aanbevolen PSI voor dat model is 32 PSI, wat betekent dat 20 PSI gevaarlijk laag was om op te rijden. We hebben getimed hoe lang het duurde om de luchtcompressor weer op te blazen tot de aanbevolen druk en kregen een gemiddelde van 1 minuut en 50 seconden.

Dit is iets langer dan de gemiddelde vultijd van de andere modellen die we hebben getest, zoals de Viair 88P draagbare compressorpomp, die onze banden consequent in minder dan een minuut vulde.

Elke draagbare bandenpomp die je gebruikt, maakt veel lawaai. Met behulp van een decibelmeter hebben we gemeten hoe luid deze compressor wordt terwijl hij in gebruik is. Het hoogste niveau dat we registreerden was 90 decibel, maar het schommelde meestal rond de 88 decibel. Dat is niet luid genoeg om je gehoor te beschadigen, maar je moet weggaan als je een telefoongesprek wilt aannemen.

De nauwkeurigheid was de beste van alle luchtcompressoren die we hebben getest. We vergeleken de luchtdruk op het digitale display met die van een gewone bandenspanningsmeter in potloodstijl. We ontdekten dat het consistent nauwkeurig was tot binnen een bereik van 5 PSI. Vier keer nauwkeuriger dan het bereik van 2 PSI dat we bij sommige andere inflators hebben waargenomen.

Deze luchtcompressor kan ongeveer een half uur werken voordat je hem naar beneden moet fietsen, en gezien hoe snel hij je banden oppompt, is het onwaarschijnlijk dat je hem zo lang zult gebruiken. Als je het echter gebruikt om meerdere objecten of grotere items op te blazen, moet je af en toe een pauze nemen terwijl het afkoelt.

Deze luchtcompressor kan ongeveer een half uur draaien voordat je hem naar beneden moet fietsen, en gezien hoe snel hij je banden oppompt, is het onwaarschijnlijk dat je hem zo lang zult gebruiken.

Een van de handigste dingen van deze draagbare luchtpomp is de automatische uitschakelfunctie. Hiermee kun je de precieze bandenspanning selecteren die je wilt voordat je gaat pompen. Zodra de band is opgepompt tot de gewenste spanning, wordt deze uitgeschakeld. Dit betekent dat u niet hoeft te babysitten op de pomp terwijl deze draait, en garandeert u vrijwel zeker dat u uw banden niet te hard oppompt.

Bottom Line

De Kensun Portable Tire Inflator heeft een adviesprijs van $ 80 op Amazon, wat een goede prijs is voor wat je krijgt. Het is lang niet zo betaalbaar als sommige budgetmodellen die we hebben gezien, zoals de Audew Portable Air Compressor Pump, die je slechts $ 40 kost, maar het geeft je het gemak dat je niet aan je auto hoeft te worden vastgebonden om iets op te blazen.

Kensun draagbare bandenpomp vs. Jaco digitale bandenpomp

De Kensun Portable Tyre Inflator is vergelijkbaar met de Jaco Digital Tyre Inflator, ze hebben vergelijkbare snoer- en slanglengtes en kunnen ongeveer een half uur continu draaien. Maar de Kensun is meer dan twee keer zo groot als de Jaco, dus hij kan meer vermogen leveren om uw banden sneller te vullen. Bovendien mist de Jaco de mogelijkheid om op een stopcontact aan te sluiten, dus je kunt hem alleen in je auto gebruiken.

Maar de Jaco biedt enkele voordelen die de Kensun niet biedt. Het ingebouwde licht is net zo helder als dat van de Kensun, maar het heeft ook de mogelijkheid om waarschuwingssignalen voor tegemoetkomend verkeer te laten flitsen en zelfs een SOS in morsecode af te geven in geval van echte noodsituaties. Bovendien maakt zijn kleine vormfactor het veel gemakkelijker om op te bergen en op te bergen.

Een draagbare bandenpomp die goed werkt in een auto of thuis

De Kensun Portable Tyre Inflator is een geweldige keuze om in uw vrachtwagen, garage of waar u uw "voor het geval" benodigdheden bewaart, te bewaren. Het is een apparaat dat net zo noodzakelijk is voor bestuurders als startkabels en een noodzaklamp. U kunt erop rekenen dat hij betrouwbaar is wanneer u hem nodig heeft en uw banden snel en nauwkeurig vult. Bovendien kan het extra voordeel van het kunnen aansluiten op uw muur niet worden overschat. Het heeft zijn zwakheden, maar in het grote geheel zijn het kleine ongemakken.

Specs

  • Productnaam AC/DC draagbare luchtpomp bandenpomp
  • Product Merk Kensun
  • Prijs $79,99
  • Releasedatum juli 2016
  • Gewicht 5 lbs.
  • Productafmetingen 11,8 x 4,3 x 6,7 inch.
  • Garantie 2 jaar

Aanbevolen: