Apple Magic Mouse 2 Review: geschikt, maar niet comfortabel

Inhoudsopgave:

Apple Magic Mouse 2 Review: geschikt, maar niet comfortabel
Apple Magic Mouse 2 Review: geschikt, maar niet comfortabel
Anonim

Bottom Line

De Apple Magic Mouse 2 is een gestroomlijnde en stijlvolle draadloze muis met een unieke multitouch-top, maar het lijkt erop dat design belangrijker is dan comfort.

Apple Magic Mouse 2

Image
Image

We hebben de Apple Magic Mouse 2 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Apple's Magic Mouse 2 is een prachtig, minimaal apparaat dat net zo naadloos werkt als geadverteerd. Dat gezegd hebbende, duurt het niet meer dan een paar uur om te beseffen dat het comfort van uw hand op lange termijn de prijs is die u beta alt voor een unieke functieset en een prachtig ontwerp. Voeg daar het hoge prijskaartje aan toe en het onvermogen om het apparaat op te laden terwijl je het gebruikt, en de waarde neemt sterk af voor iedereen die geen toegewijde Apple-gebruiker is.

Image
Image

Ontwerp: Slank en strak van boven naar beneden

Apple weet het een en ander over een esthetisch aantrekkelijk ontwerp en de Magic Mouse 2 houdt zich aan de normen die je zou verwachten. Het slanke profiel, het gebogen oppervlak en de algehele look is de droom van een minimalist. De bovenkant van de muis heeft geen zichtbare knoppen. In plaats daarvan is het een enkel stuk acryl dat aanrakingen en gebaren op het oppervlak kan voelen. Dit zorgt niet alleen voor een aantal interessante interacties in verschillende apps, het betekent ook dat de muis voor linkshandige en rechtshandige mensen hetzelfde kan worden gebruikt, omdat de verschillende gebaren en klikken dienovereenkomstig kunnen worden aangepast.

Hoe mooi de muis ook is, het is duidelijk dat de oplaadbare lithium-ionbatterij binnenin een bijzaak was. Dat komt omdat het onmogelijk is om de muis te gebruiken tijdens het opladen. De Lightning-poort bevindt zich in het midden van de onderkant van de muis, wat betekent dat wanneer hij wordt opgeladen, hij gewoon onhandig op zijn kant ligt, volledig nutteloos totdat hij klaar is om te gaan - niet de beste look en zeker niet handig.

Dat gezegd hebbende, want hoe mooi de muis ook is en hoe grondig Apple ook is op de ontwerpafdeling, het is duidelijk dat de oplaadbare lithium-ionbatterij erin een bijzaak was.

Image
Image

Configuratieproces: Plug en play

In alle opzichten is de Magic Mouse 2 ontworpen om alleen op macOS-apparaten te worden gebruikt. Ja, er zijn een paar oplossingen om het op pc's te laten werken, maar het zijn geen native oplossingen en gebruiken nog steeds niet het volledige potentieel van wat de Magic Mouse te bieden heeft. Nu dat uit de weg is, gaan we verder met instellen.

Uit de doos is de muis klaar voor gebruik met weinig meer dan een druk op de schakelaar aan de onderkant van de muis en een snelle klik op de bovenkant. We merkten dat als er momenteel geen muis in gebruik was met de macOS-computer die we gebruikten, macOS automatisch een dialoogvenster zou openen om de muis te koppelen voor gebruik. Na een paar klikken was het klaar om te gaan. Als we een andere muis hadden gekoppeld, moest de configuratie worden uitgevoerd via de Bluetooth-opties onder de Systeemvoorkeuren. Zelfs toen, een snelle klik op de knop Verbinden en het was klaar voor gebruik.

Het multitouch acryloppervlak biedt veel mogelijkheden op het gebied van maatwerk. In het menu Muis van de app Systeemvoorkeuren kun je kiezen of je een secundaire klik wilt, of je wilt dat de muis rechts- of linkshandig is, en zelfs aanpassen welke verschillende bewegingen op het oppervlak in verschillende apps worden bediend.

Image
Image

Bottom Line

De Magic Mouse 2 is voorzien van Bluetooth 3.0-connectiviteit, wat zorgt voor snel koppelen en gebruik zonder vertraging. Omdat er geen extra ontvangers of speciale programma's voor nodig zijn, v alt er op deze afdeling niet veel meer toe te voegen dan te zeggen dat het werkt zoals geadverteerd en dat we geen problemen hadden met de connectiviteit, ongeacht of we het met een MacBook gebruikten Pro of MacMini. Als we één punt van kritiek moeten vinden op de draadloze verbinding, dan is het het onvermogen om de muis met meerdere apparaten te gebruiken zonder telkens het koppelingsproces te hoeven doorlopen.

Prestaties: een unieke ervaring voor een muis

De Magic Mouse 2 is niet bedoeld als gamingmuis of productiviteitsmuis. Het is gemaakt om gewoon te werken, wat het handig doet. De klikken op de muis zorgen voor een prettig tactiel gevoel en het multitouch-oppervlak lijkt magisch. Veeg tussen pagina's, het oproepen van de verschillende schermweergavemodi van macOS en scrollen zijn allemaal zo soepel dat het voelt alsof je het scherm rechtstreeks aanraakt. Vooral scrollen v alt op, omdat de pagina's gewoon glijden en de traagheidsbeweging vertonen die Apple bijna heeft geperfectioneerd in zijn iOS-apparaten.

Over het algemeen is de Magic Mouse 2 inderdaad magisch. Maar de indrukwekkende invoercapaciteiten maken naar onze mening het opofferen van comfort op de lange termijn niet goed.

Onze Magic Mouse 2-eenheid was uit de doos voor 75 procent opgeladen en zelfs na meer dan 50 uur gebruik was hij nog steeds voor 45 procent opgeladen. De laser op de muis heeft een rating van 1300 DPI (Dots Per Inch, een maat voor gevoeligheid), wat verre van indrukwekkend is, maar het is meer dan genoeg voor bijna elke niet-gamingtaak die je op je pad gooit.

Image
Image

Comfort: veel ruimte voor verbetering

Afgezien van de verschrikkelijke oplaadsituatie, is comfort het grootste afschrikmiddel van deze muis. Ja, de multitouch maakt het gemakkelijker om door de pagina of app te navigeren die soms wordt gebruikt, maar het slanke profiel maakt het bijna onmogelijk voor zelfs de kleinste handen om enige vorm van handpalmondersteuning te hebben.

Hoe we onze handen ook probeerden te positioneren, het leek er altijd op dat we in de muis klauwden in een poging om onze vingers op de muis te passen, terwijl we voldoende controle hadden om precieze bewegingen rond ons bureau te maken. De eerste paar uur leken we er geen last van te hebben, maar na langdurig gebruik werd duidelijk dat de Magic Mouse 2 allesbehalve ergonomisch is. Het lijkt erop dat het op de lange termijn onvermijdelijk een soort handongemak zal veroorzaken.

Bottom Line

Met $ 79,99 bevindt Magic Mouse 2 zich aan de bovenkant van de muismarkt, vooral als je bedenkt dat het alleen kan worden gebruikt met macOS-apparaten. Maar als je de slechte ergonomie en het onhandige oplaadarrangement over het hoofd kunt zien in ruil voor een muis die gewoon werkt met je macOS-apparaat, is het misschien de moeite waard.

Concurrentie: Niet veel vergelijkt

Het unieke multitouch-oppervlak van de Magic Mouse 2 plaatst hem in een eigen categorie, waardoor het moeilijk is om concurrenten te vinden. Om die reden gaan we iets onconventioneels doen en het vergelijken met twee andere Apple-randapparatuur, de originele Apple Mouse en de Apple Magic Trackpad.

Van bovenaf zijn de originele Apple Magic Mouse en de Magic Mouse 2 identiek. Afgezien van de ingebouwde oplaadbare batterij van de Magic Mouse 2, zijn de twee apparaten in feite identiek, zonder verschil in hoe ze een macOS-apparaat bedienen of besturen. De originele Apple Magic Mouse is meestal goedkoper online te vinden, dus als je het niet erg vindt om af en toe twee AA-batterijen te vervangen (of ze op te laden, mits je oplaadbare AA-batterijen hebt), is het logisch om voor de eerste te kiezen -generatie Magische Muis.

We weten dat de Magic Trackpad 2 technisch gezien geen muis is. Maar de Magic Mouse 2 is in feite een trackpad en muis die zijn samengevoegd tot één randapparaat, dus het is alleen maar logisch om het speciale trackpad van Apple als concurrent toe te voegen. In tegenstelling tot de Magic Mouse 2 beweegt de Magic Magic Trackpad 2 niet over uw bureau. In plaats daarvan zit het stationair en werkt het identiek aan het trackpad op MacBook Pro-computers. Voor $ 99 is het niet goedkoop, maar het biedt een unieke ervaring die perfect past bij een macOS-apparaat.

Interessant, maar verre van perfect

Over het algemeen is de Magic Mouse 2 inderdaad magisch. Maar de indrukwekkende invoermogelijkheden maken naar onze mening het opofferen van comfort op de lange termijn niet goed. Voeg daarbij het onvermogen om de muis op te laden terwijl deze in gebruik is en je krijgt een dure muis die leuk is om te gebruiken, maar wiens plezier snel vervaagt wanneer je hand onvermijdelijk begint te verkrampen door de onhandige greep.

Specs

  • Productnaam Magic Mouse 2
  • Product Merk Appel
  • SKU 910-005132
  • Prijs $79.00
  • Gewicht 3,52 oz.
  • Productafmetingen 0,85 x 2,25 x 4,47 inch.
  • Poorten Bliksem
  • Platform macOS
  • Garantie 1 jaar beperkte hardwaregarantie

Aanbevolen: