LG V40 ThinQ Review: bijna geweldig

Inhoudsopgave:

LG V40 ThinQ Review: bijna geweldig
LG V40 ThinQ Review: bijna geweldig
Anonim

Bottom Line

De LG V40 ThinQ zal over een jaar een uitstekende koopjestelefoon zijn, maar op dit moment kan hij niet concurreren met andere vlaggenschipapparaten.

LG V40 ThinQ

Image
Image

We hebben de LG V40 ThinQ gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LG V40 ThinQ werd in 2018 uitgebracht als de vlaggenschiptelefoon voor de Koreaanse elektronische megacorporatie. Het biedt veel van dezelfde functies als andere eersteklas telefoons die rond dezelfde tijd zijn uitgebracht. Als je naar een overvloed aan telefoons kijkt, allemaal met dezelfde processors en RAM, is het moeilijk om te kiezen welke het beste bij je past. Op dat moment zijn het de kleine dingen die het ene model beter maken dan het andere.

LG's vorige vlaggenschepen waren geweldig, maar ze krijgen meestal niet dezelfde aandacht als grote releases van Samsung en Apple. Het is echt jammer, want de V40 ThinQ is een van de beste Android-telefoons die in 2018 op de markt komt. De verbazingwekkende cameraconfiguratie, Quad DAC en bijna standaard Android-interface maken het een echt veelzijdige Android-telefoon.

Of de V40 ThinQ het waard is of niet, hangt echt af van de gebruiker. We hebben deze telefoon getest in allerlei real-life toepassingen om u te helpen bepalen of dit de juiste telefoon voor u is.

Image
Image

Ontwerp: Groot, maar niet te groot

De V40 ThinQ is een enorme telefoon, maar hij is nog steeds te gebruiken met één hand. Het 6,4-inch OLED-scherm neemt het grootste deel van de voorkant in beslag met een zeer kleine rand. Er is een kleine inkeping die de twee camera's aan de voorkant bevat - sommige mensen zijn hierdoor gefrustreerd, maar we dachten niet dat het een te opdringerig ontwerp was.

De achterkant van de V40 is sober. Het is een plat vlak van Gorilla Glass 5, dat er geweldig uitziet maar constant vingerafdrukken aantrekt. Glazen achterkanten zijn nu de standaard voor telefoons, maar het is een ontwerp dat om problemen lijkt te vragen, zelfs als het het ongelooflijk sterke glas is dat hier wordt gebruikt.

De benchmarks voor de V40 ThinQ waren behoorlijk teleurstellend en geven alleen gemiddelde prestatiemogelijkheden aan.

De achterkant bevat ook de camera aan de achterkant en de vingerafdruksensor. De sensor is standaard en heeft een grote nauwkeurigheid. De drie camera's zijn daarentegen een van de beste eigenschappen van de V40, waar we hieronder dieper op in zullen gaan.

Aan de rechterkant van de telefoon vind je de simkaartlade. De V40 heeft een enkele nano-simkaart nodig, dus als je naar het buitenland reist, moet je waarschijnlijk tussen kaarten wisselen (iets om in gedachten te houden als je veel in het buitenland bent). Een aangename verrassing is echter het SD-kaartslot in de SIM-lade. Het is fijn om extra opslagruimte te hebben, en deze functie wordt vaak over het hoofd gezien in de telefoons van tegenwoordig.

Aan de rechterkant van de telefoon bevindt zich ook de aan / uit-knop en aan de linkerkant bevinden zich de volumeknoppen en een speciale Google Assistent-knop. Voor degenen die fan zijn van virtuele assistenten, is het hebben van een speciale knop een leuke touch.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig, met een paar kanttekeningen

De setup van de LG V40 ThinQ is vrij standaard voor een Android-smartphone. Toen we het voor de eerste keer aanzetten, werden we begroet met het Android-welkomstscherm. Daarna moesten we gewoon de aanwijzingen op het scherm volgen. Het gaf ons de mogelijkheid om ons af te melden voor analyses en vroeg ons vervolgens om in te loggen bij Google. De telefoon neemt het vanaf daar.

Na het korte welkomstproces is het een goed idee om ervoor te zorgen dat de telefoon is bijgewerkt naar het nieuwste besturingssysteem in de instellingen. De V40 ThinQ installeerde de updates in meerdere delen voor ons, waardoor we elke keer terug moesten naar de instellingen om de volgende te activeren.

Prestaties: Verrassend teleurstellend

De LG V40 ThinQ is uitgerust met dezelfde Snapdragon 845-chipset en Adreno 630 GPU die bijna elk huidig vlaggenschip heeft, evenals 6GB LPDDR4X RAM.

Op de PCMark voor Android Work 2.0-benchmark (een manier om de prestaties van de telefoon tijdens algemene taken te meten), scoorde de LG V40 ThinQ een 8, 006. Ter vergelijking: de Google Pixel 3 scoorde een 9, 053 en de Samsung Galaxy S10 scoorde een 9, 660, dus de V40 doet het niet zo goed.

Image
Image

We hebben ook twee GFXBench-benchmarks uitgevoerd die de prestaties van de V40 ThinQ testten bij het renderen van complexe 3D-graphics. In de T Rex Offscreen-test behaalde de V40 een score van 147. Dit plaatst hem slechts één punt achter de iPhone X (wat best goed is).

Tijdens de Car Chase-test scoorde de V40 een 16. Vreemd genoeg scoorde de V35 ThinQ - de voorganger van de V40 - beter op de test met een 17, en de Galaxy Note 9 scoorde een volle 10 punten beter met een 26.

De benchmarks voor de V40 ThinQ waren redelijk teleurstellend en geven alleen gemiddelde prestatiemogelijkheden aan. Helaas wordt dit helemaal niet weerspiegeld in de premium prijs van de telefoon.

Het zal moeilijk zijn om een betere telefoon voor selfies te vinden.

Connectiviteit: uitstekende netwerkprestaties

De LG V40 ThinQ presteerde zoals verwacht op zowel LTE als wifi. Op een 150 Mbps-lijn met een 801.11ac-verbinding had het een gemiddelde downloadsnelheid van 20 MB/s op ongeveer 3 meter van de router. Op Verizon LTE waren de snelheden zelfs nog beter: het kon downloaden met 25 tot 30 MB/s zonder merkbare opstoppingen.

Er zijn vier verschillende modellen op de LG V40 ThinQ beschikbaar in de VS: V405QA7 (unlocked), V405UA (AT&T, Sprint en Verizon), V405TAB (T-Mobile), V405UA0 (US Cellular).

Het belangrijkste om op te letten is dat de AT&T-, Sprint-, Verizon- en US Cellular-modellen geen CDMA- of EVDO-signaalcompatibiliteit hebben. Deze worden in de VS niet veel meer gebruikt, maar als je in een gebied met alleen 2G woont of werkt, of als je vaak naar het buitenland reist, kan dit een probleem zijn.

Weergavekwaliteit: mooi, maar niet de beste

LG staat bekend om zijn uitstekende LCD-schermen, en de V40 ThinQ is geen uitzondering. Het beschikt over een 3120 x 1440 scherm dat er geweldig uitziet. We hebben gemerkt dat het scherm om de een of andere reden standaard is ingesteld op 1080p - als je merkt dat je V40 ThinQ er een beetje wazig uitziet, is dit waarschijnlijk de reden. Een van de eerste dingen die u moet doen wanneer u uw telefoon instelt, is het scherm instellen op de volledige 1440p-resolutie.

Zodra die aanpassing is gemaakt, ziet het scherm van de V40 er geweldig uit, hoewel het nog steeds niet zo goed is als een iPhone XS of een Galaxy Note 10. Het heeft het pittige zwart en de prachtige kleuren waar OLED-schermen om bekend staan, en de helderheid is ongeveer gemiddeld. Alleen als we in direct zonlicht naar het scherm keken, hadden we problemen met het zicht.

Het scherm van de LG V40 ThinQ is ook compatibel met HDR10-inhoud, wat geen groot probleem is omdat HDR10-inhoud nog steeds erg beperkt is. Maar het helpt wel om de V40 boven veel van de concurrentie uit te laten komen.

Geluidskwaliteit: de droom van een audiofiel

De LG V40 ThinQ heeft een unieke functie die vooral audiofielen zal aanspreken: het is een van de weinige smartphones met een ingebouwde Quad Audio DAC (digitaal-naar-analoog converter), waarmee je hoog kunt spelen -getrouwe audio via uw hoofdtelefoon. Voor iedereen die naar audio van hoge kwaliteit luistert of heeft geïnvesteerd in hoogwaardige hoofdtelefoons, kan dit een belangrijk verkoopargument zijn.

Een ander onderbelicht kenmerk van deze telefoon is de 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Naarmate meer en meer vlaggenschepen deze poort verliezen, kun je met de LG V40 ThinQ rocken zonder dat je met dongles hoeft te rommelen of een USB-C-koptelefoon hoeft te kopen.

Als jij een van die mensen bent die graag muziek afspeelt via de luidsprekers van hun telefoon, heeft de V40 ook een resonantiekamer die de ingebouwde luidsprekers meer pit geeft.

Image
Image

Camerakwaliteit: vijf afzonderlijke lenzen

Als je camera's wilt, heeft deze telefoon ze. Aan de achterzijde bevinden zich drie camera's: een 12MP standaardlens, een 16MP groothoeklens met een gezichtsveld van 107 graden en een 12MP telelens met 2x zoom. De V40 ThinQ laat je zien hoe een opname eruit zal zien vanuit het perspectief van alle drie voordat je de foto maakt, en je kunt zelfs een foto maken met alle drie de lenzen tegelijk.

Tijdens onze tests maakten alle drie de achterste camera's fantastische foto's, maar zelfs de telelens had moeite met elke mate van zoom. Dat is niet zo ongebruikelijk voor een telefooncamera, maar het was toch teleurstellend voor dit soort high-end vlaggenschip.

De dubbele camera's aan de voorzijde waren een aangename verrassing: de 8 MP standaardlens en de 5 MP groothoeklens produceerden een aantal geweldige foto's, en het zal moeilijk zijn om een betere telefoon voor selfies te vinden.

We vonden ook dat de camerasoftware op de V40 ThinQ erg goed presteerde. De 'automatische' standen leveren kwalitatief goede foto's op, maar als je daar zin in hebt, kun je je echt verdiepen in de verschillende instellingen. De opties zijn niet helemaal op het niveau van een DSLR, maar het biedt nog steeds een verrassend niveau van aanpassing voor een smartphone.

Batterij: niet geschikt voor de lange termijn

De batterijcapaciteit van de LG V40 ThinQ is 3.300 mAh, wat een beetje onder het gemiddelde is voor een telefoon van dit formaat. Het is waarschijnlijk aan de kleine kant om LG in de resonantiekamer voor de luidsprekers te laten passen, maar het zou leuk geweest zijn om een grotere batterij rond de 4.000 mAh te hebben.

De bestaande 3.300 mAh zal genoeg zijn voor meer informele gebruikers - we hebben getest hoe lang de batterij meegaat op een gemiddelde dag van standaard werkgebruik (sms'en, bellen, surfen op het web en zakelijke apps zoals Slack). Onder deze omstandigheden zouden we de dag kunnen doorkomen met nog ongeveer 60 procent van de batterij over.

Maar dit maakt niet volledig gebruik van de meest prominente functie van de V40 ThinQ: dat grote, mooie scherm aan de voorkant. Toen we probeerden video's te bekijken, games te spelen en deze telefoon op een andere manier te gebruiken als de hoogwaardige mediaspeler waarvoor hij wordt geadverteerd, kregen we slechts ongeveer vier uur schermtijd voordat onze batterij leeg was. We waren in staat om deze tijd een beetje op te krikken door de helderheid van het scherm te verlagen, maar 3.300 mAh is gewoon niet genoeg om deze hardware erg lang aan te drijven.

Zoals de meeste telefoons tegenwoordig, heeft de LG V40 ThinQ geen verwijderbare batterij. Dus als je van plan bent veel video's te kijken of veel games te spelen, wil je investeren in een draagbare oplader.

Wat het opladen betreft, profiteert deze telefoon van de nieuwste handige oplaadtechnologie. De glazen achterkant maakt draadloos opladen mogelijk, compatibel met elk Qi-oplaadpad of -standaard. Het ondersteunt ook Quick Charge 4, dat adverteert met een batterijduur van vijf uur in slechts vijf minuten opladen.

Software: Achter de tijd

De aangepaste Android-gebruikersinterface van LG komt redelijk in de buurt van Android-voorraad, en afgezien van wat LG-bloatware, is het vrij onopvallend. Het doet ons eigenlijk afvragen waarom ze niet gewoon met standaard Android gingen (we vermoeden dat ze gewoon analyses willen die je vergeet af te melden). Maar als geheel lijkt de software een beetje achter bij de tijd. We dachten dat de camerasoftware goed werkte, maar al het andere laat veel te wensen over.

De instellingen van de telefoon zijn een van de meest frustrerende processen om te navigeren. Er zijn vier verschillende pagina's met instellingen en het kan verwarrend zijn om erachter te komen waar alles zich bevindt. Het is ook onduidelijk waarom het scherm vooraf is ingesteld op een lagere resolutie dan waartoe het scherm in staat is, en waarom het vreemd moeilijk is om deze instelling te vinden en te corrigeren.

Maar het grootste probleem is dat de LG V40 ThinQ, in overeenstemming met het record van LG, altijd een stap achterloopt op de nieuwste Android-updates. De V40 werd gelanceerd met Android Oreo toen deze in oktober 2018 werd uitgebracht en heeft Android Pie nog steeds niet ontvangen. In plaats daarvan bracht LG Pie uit op sommige van hun oudere telefoons en op hun nieuwste telefoon, de LG G8 ThinQ, en liet de V40 ThinQ hoog en droog achter.

Op het moment van schrijven staat de V40 ThinQ op de lijst om in de nabije toekomst Android Pie te ontvangen. Maar deze lange vertraging maakt deel uit van een patroon van supertrage updates en stelt de vraag of LG de V40 in de toekomst zal blijven ondersteunen.

Helaas is het niet de oude tijd van Android waar je gewoon de bootloader kon ontgrendelen en een ROM voor de nieuwste versie van het besturingssysteem op je telefoon kon gooien. In plaats daarvan moet je wachten en hopen dat een bedrijf je telefoon blijft ondersteunen. Met LG's track record van langzame of niet-bestaande ondersteuning, is er geen manier om zeker te zijn wanneer de V40 OS-updates zal krijgen en hoe lang LG ze zal blijven uitbrengen.

Bottom Line

De LG V40 ThinQ is te koop voor $ 949.99. Dit is echt een premium prijskaartje, waardoor het in dezelfde categorie v alt als de nieuwste iPhones en Samsung Galaxy-vlaggenschepen. Qua hardware zouden we zeggen dat het vrijwel op één lijn ligt met de Galaxy S10 en de iPhone XR. Maar LG's slechte staat van dienst voor updates op dit apparaat maakt het moeilijk te verkopen voor die prijs. Als je bereid bent meer dan $ 900 aan een telefoon uit te geven, kun je beter iets kopen met vergelijkbare hardware en betere software-ondersteuning.

Concurrentie: Geen competitie

Qua hardware komt de Pixel 3 XL overeen met de CPU en GPU van de V40 ThinQ en heeft hij een vergelijkbaar scherm. De camera is ongeëvenaard en overtreft de V40 op het gebied van fotokwaliteit. En - in tegenstelling tot LG's gebrek aan tijdige updates - wordt de Pixel geleverd met Android-voorraad en staat hij altijd als eerste in de rij voor OS-updates. Het kost ook slechts $ 699, ongeveer $ 250 goedkoper dan de V40 ThinQ, en is online voor minder geld te vinden.

De Apple iPhone XS is ook een naaste concurrent van de V40. Het is moeilijk om Apples met Androids te vergelijken, maar in dit geval komt Apple zeker als beste uit de bus. De LG V40 ThinQ is iets goedkoper en heeft meer aanpasbare camerasoftware, maar de iPhone XS heeft het in bijna elke andere categorie verslagen. Als het gaat om bruikbaarheid, bouwkwaliteit en algemeen gevoel, is de XS superieur aan de V40.

Onbetrouwbare updates en een hoog prijskaartje maken deze telefoon moeilijk aan te bevelen

De LG V40 ThinQ zou een geweldige telefoon zijn als hij de helft van de prijs zou kosten. Zoals het er nu uitziet, heeft de V40 geweldige hardware, maar blinkt niet echt uit op een bepaald gebied, behalve telefoons die vergelijkbaar zijn met audio, zoals de Google Pixel 3 XL, presteren beter, ontvangen meer regelmatige updates en kosten minder.

Specs

  • Productnaam V40 ThinQ
  • Product Merk LG
  • SKU 6305718
  • Prijs $949.99
  • Productafmetingen 6,25 x 2,98 x 0,31 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit CDMA, GSM, EDGE, EV-DO, GPRS, HSPA+, LTE
  • Platform Android
  • processor Qualcomm Snapdragon 845
  • GPU Adreno 630
  • RAM 6 GB
  • Opslag 64 GB intern (compatibel met microSD-kaart)
  • Camera Drie naar achteren gericht, twee naar voren gericht
  • Batterijcapaciteit 3, 330 mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonaansluiting
  • Waterdichte IP68

Aanbevolen: