Problemen oplossen met digitale fotolijsten

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met digitale fotolijsten
Problemen oplossen met digitale fotolijsten
Anonim

Digitale fotolijsten zijn interessante producten, waarmee u een verscheidenheid aan steeds veranderende digitale foto's in een lijst kunt weergeven, in plaats van slechts één foto aan de muur te hangen. Dit is een geweldige manier om al je favoriete familiefoto's tegelijk te laten zien waar iedereen ze kan zien, in plaats van ze te verbergen in een plakboek.

Image
Image

Er is zeker niets mis met plakboeken voor het opslaan van foto's, omdat deze een meer permanente optie bieden dan een digitale fotolijst, maar de digitale fotolijst kan een leuke metgezel zijn.

Hoewel de meeste gemakkelijk werken, zijn er enkele lastige aspecten aan het gebruik van de geavanceerde functies van de digitale fotolijsten.

Bottom Line

Vaak kunnen problemen met de digitale fotolijst worden opgelost door de lijst opnieuw in te stellen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het frame voor specifieke instructies over het resetten van je frame. Als u dergelijke instructies niet kunt vinden, probeer dan de stekker uit het stopcontact te halen, de batterijen te verwijderen en eventuele geheugenkaarten een paar minuten uit het frame te halen. Sluit alles opnieuw aan en druk op de aan / uit-knop. Soms wordt het apparaat ook gereset door de aan / uit-knop een paar seconden ingedrukt te houden.

Frame gaat vanzelf aan en uit

Sommige digitale fotolijsten hebben energiebesparende of energiezuinige functies, waarbij u de lijst kunt instellen om op bepaalde tijden van de dag in en uit te schakelen. Als je deze tijden wilt wijzigen, moet je het instellingenmenu van het frame openen.

Frame geeft mijn foto's niet weer

Dit kan een lastig probleem zijn om op te lossen. Zorg er eerst voor dat het frame geen voorbeeldfoto's uit het interne geheugen weergeeft. Als u een geheugenkaart of USB-apparaat plaatst, zou u het kader met uw foto's moeten kunnen maken. Mogelijk moet u eventuele voorbeeldfoto's uit het interne geheugen van de lijst verwijderen. Bovendien kunnen sommige digitale fotolijsten slechts een bepaald aantal bestanden weergeven, meestal 999 of 9.999. Alle extra foto's die op de geheugenkaart of in het interne geheugen zijn opgeslagen, worden overgeslagen.

Als het LCD-scherm van de lijst gewoon leeg is, controleert u of u de geheugenkaart of het USB-apparaat volledig in de sleuf op de digitale fotolijst hebt geplaatst. Afhankelijk van het type fotolijst dat u gebruikt, kan het enkele seconden of langer duren voordat een fotobestand met een grote resolutie is geladen en op de fotolijst wordt weergegeven.

Sommige digitale fotolijsten kunnen geen bestanden weergeven tenzij ze compatibel zijn met bepaalde formaten, zoals DCF. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw digitale fotolijst om te zien of uw apparaat dit probleem heeft. Of als sommige afbeeldingen op de geheugenkaart op een computer zijn bewerkt, zijn ze mogelijk niet langer compatibel met de digitale fotolijst.

Vaak kunnen frames die geen afbeeldingen weergeven te maken hebben met een probleem met de bestanden die op de geheugenkaart zijn opgeslagen. Zorg ervoor dat alle geheugenkaarten die u gebruikt goed werken. Mogelijk moet u de geheugenkaart in een camera plaatsen om deze te testen. Als op de geheugenkaart foto's van meerdere camera's zijn opgeslagen, kan het zijn dat de digitale fotolijst de kaart niet kan lezen. Probeer ten slotte het frame opnieuw in te stellen.

Bottom Line

Vaak kan dit probleem worden opgelost door het LCD-scherm schoon te maken. Vingerafdrukken en stof kunnen ervoor zorgen dat afbeeldingen onscherp lijken op het scherm van de fotolijst. Als het probleem met de beeldkwaliteit af en toe optreedt, is het ook mogelijk dat de resolutie waarmee een bepaalde foto is gemaakt niet hoog genoeg is om een scherp beeld te krijgen op het scherm van de digitale fotolijst. Als u een combinatie van verticale en horizontale foto's hebt, kunnen de verticaal uitgelijnde afbeeldingen bovendien veel kleiner worden weergegeven dan de horizontaal uitgelijnde foto's, waardoor sommige er vreemd en buiten proportie uitzien.

Afstandsbediening werkt niet

Controleer de batterij van de afstandsbediening. Controleer of de afstandsbedieningssensor door niets wordt geblokkeerd en of deze vrij is van stof en vuil. Zorg ervoor dat u een zichtlijn hebt tussen de afstandsbediening en de digitale fotolijst, zonder objecten tussen de twee. U bevindt zich mogelijk ook buiten de afstand waarover de afstandsbediening werkt, dus probeer dichter bij de digitale fotolijst te komen. Het is ook mogelijk dat er een lipje of beschermend vel in de afstandsbediening is geplaatst dat is ontworpen om te voorkomen dat deze per ongeluk wordt geactiveerd tijdens verzending, dus zorg ervoor dat het lipje is verwijderd voordat u de afstandsbediening probeert te gebruiken.

Bottom Line

Zorg er eerst voor dat alle verbindingen tussen het netsnoer en het frame, en het netsnoer en het stopcontact goed vastzitten. Als het een apparaat op batterijen is, zorg er dan voor dat u nieuwe batterijen gebruikt. Probeer anders het frame opnieuw in te stellen, zoals eerder beschreven.

Het frame ophangen

Sommige digitale fotolijsten zijn gemaakt om aan de muur te worden gehangen, vergelijkbaar met een afgedrukte fotolijst. Anderen hebben een standaard waarop ze rusten, misschien op een boekenplank of een bijzettafel. Het ophangen van een digitale fotolijst aan de muur die niet bedoeld is om op te hangen, kan tot verschillende problemen leiden. Als u met een spijker in de behuizing van de digitale fotolijst dringt, kan dit de elektronica beschadigen. Of als het frame van de muur v alt, kan de behuizing of het scherm barsten. Sommige digitale fotolijsten kunnen aan de muur worden gehangen als je een uitbreidingsset koopt, dus neem contact op met de fabrikant van de lijst.

Ten slotte, als je vastloopt op een bepaald probleem met je digitale fotolijst, zoek dan naar een Help-knop, ofwel op de lijst of als onderdeel van het aanraakscherm Scherm. Help-knoppen zijn meestal gemarkeerd met een vraagtekenpictogram.

Aanbevolen: