HP Envy 4520 Review: goed ontwerp, matte functies

Inhoudsopgave:

HP Envy 4520 Review: goed ontwerp, matte functies
HP Envy 4520 Review: goed ontwerp, matte functies
Anonim

Bottom Line

De snelle installatietijd en het strakke ontwerp van de HP Envy 4520 zijn aantrekkelijk, maar dankzij de print- en scanprestaties is het een slechte investering.

HP Envy 4520

Image
Image

We hebben HP Envy 4520 gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP Envy 4520 is een slanke en eenvoudige alles-in-één kleureninkjetprinter die erin slaagt een verzameling functies in een compact formaat in te pakken. Van de bijna onzichtbare scanner en kopieerapparaat tot het geïntegreerde touchscreen, HP ha alt alle belangrijke onderdelen van een compacte alles-in-één-oplossing en doet dit tegen een redelijke prijs, maar tijdens onze tests deden de prestaties en de afdrukkwaliteit het gewoon niet. opgewassen zijn tegen de concurrentie.

Ontwerp: Slank en compact

Het eerste wat ons opviel aan de HP Envy 4520 is het slanke, minimalistische ontwerp. Het heeft ontwerpkenmerken van HP's andere all-in-one printers, maar wordt kleiner terwijl de meeste functionaliteit behouden blijft. Het deksel van het kopieerapparaat en de scanner gaat bijna naadloos over in de bovenkant van de printer en de beslissing om op één na alle fysieke knoppen te verwijderen ten gunste van een touchscreen en digitale knoppen zorgen voor een strak uiterlijk dat zijn mannetje zou staan in de meest minimale appartementen of slaapzalen.

Image
Image

Setup: van uitpakken tot printen in minuten

Het instellen van de HP Envy 4520 is zo eenvoudig als maar kan. Out of the box, het enige dat moet worden aangesloten, is het standaard netsnoer. Zodra de voeding is aangesloten, hoeft u alleen maar een deel van de tape te verwijderen die HP gebruikt om de verschillende componenten vast te zetten en om de twee inktcartridges in de doos te laden. Onze ervaring is dat de twee inktpatronen er probleemloos in gingen en onmiddellijk door de printer werden herkend.

Het instellen van de HP Envy 4520 is zo eenvoudig als maar kan.

Aan de computerkant bleek het niet veel moeilijker. Als u de ingebouwde Wi-Fi-verbinding gebruikt, hoeft u alleen maar naar het netwerkmenu op de printer te navigeren, de juiste hotspot te kiezen en indien van toepassing het wachtwoord in te voeren.

Een interessant ding dat ons is opgevallen, is dat het wachtwoord voor het wifi-netwerk moet worden ingevoerd met behulp van een toetsenbord in telefoonstijl, waarbij de letters zijn verdeeld in sets van drie en moeten worden gedraaid. Het is logisch als je bedenkt dat een toetsenbord op volledig formaat een beetje krap zou zijn op het kleine touchscreen-display, maar het overrompelde ons wel. Als u een bekabelde verbinding gebruikt, sluit u de printer gewoon aan op de computer en installeert u de juiste software, of dit nu met de meegeleverde schijf is of rechtstreeks vanaf de softwarepagina van HP.

Afdrukkwaliteit: redelijk voor tekst, verschrikkelijk met foto's

De afdrukkwaliteit van de HP Envy 4520 zweeft ergens aan de onderkant van het gemiddelde. Toen we het testten met verschillende lettergroottes op standaard printerpapier, worstelde de printer met kleinere lettertypen. De inkt was rechtstreeks uit de printer droog en er waren geen vlekken die we konden zien, maar alles dat kleiner was dan 12-punts lettertype was erg ongelijk op papier. De randen van de letters waren erg vlekkerig. Vooral kleinere lettertypen en cursief bleken een uitdaging te zijn.

Image
Image

De basisafbeeldingen en grafieken zagen er goed uit, maar meer dan een simpele afbeelding benadrukte de zwakte van het ontwerp met twee cartridges (een zwarte, een driekleurige (cyaan, magenta, geel)). Foto's, zelfs foto's met zeer eenvoudige composities en kleuren, hebben moeite om acceptabele resultaten te geven, ondanks dat ze op goed fotopapier zijn afgedrukt. Ja, de printer kan randloze afdrukken van 4x6-inch afdrukken, maar huidtinten worden onnauwkeurig weergegeven en basisovergangen tussen kleuren hebben zichtbare strepen. We merkten ook dat onze eerste paar fotoafdrukken zeer duidelijke strepen hadden van de ene kant naar de andere. Dit hield aan totdat de printer wat tijd had om op te warmen. Zelfs toen was het nog steeds mogelijk om de strepen te zien als ze goed genoeg werden bekeken.

Foto's, zelfs foto's met zeer eenvoudige composities en kleuren, hebben moeite om acceptabele resultaten op te leveren

In termen van printersnelheden toonden onze tests aan dat HP's 6,8 pagina's per minuut voor kleurenafdrukken van hoge kwaliteit en 20 pagina's per minuut voor zwart-wit conceptafdrukken redelijk nauwkeurig waren, afhankelijk van wat er werd afgedrukt. De ingebouwde papierlade kan maximaal 100 vellen standaard printerpapier bevatten en de uitvoerlade, die indien nodig slim naar buiten schuift, kan ongeveer 25 pagina's bevatten voordat het papier overal begint te morsen.

Een functie die we op prijs stelden, was de ingebouwde stille modus. In plaats van het kind in de kamer ernaast wakker te maken of een vergadering te onderbreken, gebruikt de HP Envy 4520 de geïntegreerde stille modus om pagina na pagina discreet af te drukken, zij het in een langzamer tempo en met een lagere kwaliteit.

Kopiëren/Scanner Kwaliteit: Matig over de hele linie

Net als de afdrukmogelijkheden van de HP Envy 4520 waren het scannen van tekst en basisdocumenten niet ideaal. Kleinere lettertypen die zacht werden weergegeven en zelfs eenvoudige afbeeldingen op een pagina leverden ondermaatse resultaten op, ongeacht het bestandsformaat dat werd gebruikt (de HP Envy 4520 ondersteunt TIFF-, JPEG-, PNG-, BMP- en PDF-formaten bij het scannen).

Image
Image

Als het op foto's aankwam, bleek de scanner ook matig. De kleuren waren scheef, het zwart leek vervaagd en details in alle hooglichten gingen verloren. HP's meegeleverde scannersoftware maakte het mogelijk om een aantal problemen op te lossen, zoals het opnieuw inbellen van de zwarttinten, maar het was geen oplossing. Simpel gezegd, deze alles-in-één is meer dan goed genoeg voor het archiveren van documenten en het digitaliseren van basisbonnen en notities, maar koop deze niet met de bedoeling om familiefoto's in hoge kwaliteit te digitaliseren.

Software/connectiviteit: eenvoudig en snel

HP zit al geruime tijd in het printerspel en dat is te zien aan de indrukwekkende software. Of het nu online is gedownload of rechtstreeks vanaf de meegeleverde schijf is geïnstalleerd, de software is eenvoudig te installeren en redelijk eenvoudig te gebruiken. HP heeft ook een bijbehorende smartphone-app waarmee u eenvoudig het inktniveau kunt controleren, instellingen kunt wijzigen, kopiëren/scannen kunt regelen en zowel foto's als documenten kunt afdrukken vanaf mobiele apparaten.

De ingebouwde Wi-Fi 802.11b/g/n maakte draadloos printen snel en betrouwbaar, of dit nu werd gedaan via direct draadloos printen, HP ePrint of Apple AirPrint. Zelfs grotere afbeeldingen werden binnen enkele seconden naar de printer gestuurd en documenten waren bijna onmiddellijk beschikbaar. De ingebouwde USB 2.0-poort bleek ook snel te zijn zonder merkbare vertraging, maar we hadden graag een ingebouwde Ethernet-poort gezien en de mogelijkheid om media rechtstreeks vanaf USB-drives en geheugenkaarten af te drukken.

Image
Image

Prijs: betaalbaar, in eerste instantie

De HP Envy 4520 zweeft al geruime tijd rond de $ 100, vanaf dit moment kun je hem krijgen voor $ 99,98 MSRP. Op het eerste gezicht lijkt het prijskaartje overeen te komen met de adequate functies en het strakke ontwerp van de HP Envy 4520, maar zoals bij alle printers is de prijs van de printer zelf niet zo belangrijk - het is de inkt. Elke keer dat de inktcartridges op de HP Envy 4520 leegraken, wat ongeveer 190 pagina's voor de zwarte inkt en 165 pagina's voor de kleureninkt is, kost een nieuwe set je ergens in het rijk van $ 45, geef of neem een beetje. Dat komt gemiddeld uit op ergens tussen de acht en twaalf cent per pagina, afhankelijk van het gebruikte papier en het mengsel van inkt dat in afzonderlijke afdrukken wordt gebruikt. HP biedt wel high-capacity inktcartridges, maar zelfs die maken op de lange termijn niet veel uit voor de kosten per pagina. Dus hoewel de printer zelf misschien een koopje lijkt, vooral als hij in de uitverkoop of gebruikt wordt gekocht, zal hij op de lange termijn toch behoorlijk wat kosten.

Concurrentie: minder functies voor een hogere prijs

De HP Envy 4520 concurreert in een nogal drukke markt van budget all-in-one printers. Zijn tijdgenoten zijn de Canon Pixma MG6820 ($ 130), Epson Workforce Pro WF-3720 ($ 85) en Brother MFC-J460DW ($ 75). De Brother MFC-J460DW is op een aantal belangrijke gebieden vergelijkbaar, zo niet iets onder de HP Envy 4520, maar zowel de Canon Pixma MG6820 als de Epson Workforce Pro WF-3720 zijn aantrekkelijke opties die een betere afdrukkwaliteit en meer functies bieden. niet zo slank en minimaal zijn als de HP Envy 4520, maar dollar voor dollar, ze zijn moeilijk te verslaan, vooral als je rekening houdt met de prijs van inkt gedurende de levensduur van de printer.

Wil je een andere optie bekijken? Lees onze lijst met de beste fotoprinters die nu op de markt zijn door.

Schoonheid verta alt zich niet naar kenmerken

Al met al laat de HP Envy 4520 veel te wensen over. Hoewel het er aan de buitenkant mooi uitziet, is het onder de motorkap mat en is het niet gemakkelijk voor de portemonnee bij het afdrukken van veel documenten of foto's. Als u op zoek bent naar een betaalbare fotoprinter, kunt u beter ongeveer honderd dollar extra uitgeven aan een speciale fotoprinter zoals Canon's PIXMA iP8720 of Epson's Expression Photo XP-8500, die te koop zijn voor $ 180 en $ 200.

Specs

  • Productnaam Envy 4520
  • Product Merk HP
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum oktober 2005
  • Gewicht 11.93 lbs.
  • Productafmetingen 14,45 x 17,52 x 5,04 inch.
  • Kleur Zwart
  • Type printer Inkjet
  • Aantal lades één
  • Bedraad/Draadloos Beide
  • Verwijderbare kabel Ja, inbegrepen
  • Bediening Fysieke knoppen en touchscreen
  • Verbinding Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Garantie Een jaar beperkte hardwaregarantie
  • Compatibiliteit Windows, macOS, Linus, Android, iOS

Aanbevolen: