Valve Index Review: de beste VR-headset die u kunt kopen

Inhoudsopgave:

Valve Index Review: de beste VR-headset die u kunt kopen
Valve Index Review: de beste VR-headset die u kunt kopen
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar de best mogelijke VR-ervaring, koop dan de Valve Index. De verversingssnelheid van 120 Hz en het dichte, heldere scherm brengen ervaringen tot leven zonder dat je misselijk wordt.

Valve Index VR Kit

Image
Image

We hebben de Valve Index gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Welkom bij de volgende generatie VR. Het heeft vier jaar geduurd, maar Valve heeft ons eindelijk de Index geleverd, een VR-kit van $ 999 met een verversingssnelheid van 120 Hz, aanraakgevoelige controllers en een "frunk" voor VR-ontwikkelaars. Het is de eerste consumentenheadset die zulke hoge verversingssnelheden biedt, waardoor nieuwere VR-gebruikers kunnen ontsnappen aan VR-ziekte. Daarentegen heeft de nieuwe Rift S een verversingssnelheid van 80 Hz, die lager is dan de verversingssnelheid van 90 Hz van de oude Rift (VR-experts adviseren niet minder dan 90 Hz om bewegingsziekte te verminderen). Naast de verversingssnelheid, evenaart het Index Dual 1440 x 1600 LCD-scherm de resolutie van de Vive Pro, en het ziet er een stuk helderder uit dankzij een verminderd schermdeureffect.

De andere belangrijke functie van de Index zijn de controllers: ze zijn drukgevoelig dankzij geleidingssensoren die kunnen detecteren welke vingers je ingedrukt houdt. Niet veel ontwikkelaars hebben gespeeld met de mogelijkheden die deze controllers bieden, maar de weinige games die dit wel ondersteunen, bieden een totaal unieke VR-ervaring. Het voegt nog een ander stuk toe aan het grotere beeld van onderdompeling dat de Index-kit zo gemakkelijk bereikt.

Image
Image

Ontwerp en controllers: Mod-vriendelijk, comfortabel en mooi

De Valve Index VR-kit wordt geleverd met een overvloed aan onderdelen: het op het hoofd gemonteerde display, twee symmetrische Index-controllers (in de volksmond bekend als de "knokkels"), twee basisstations en een groot aantal kabels.

De Index-controllers zijn een enorme upgrade ten opzichte van de HTC Vive-controllers. De Vive-controllers zijn notoir onhandig om te dragen, met een toverstokachtig ontwerp dat gemakkelijk uit te losse handen kan vliegen. De Index-controllers pakken gripproblemen aan met een unieke draagriem die zich om je knokkels wikkelt, zodat je de controllers op elk moment kunt loslaten.

Aan de achterkant van de controllers liggen vingers op een aanraakgevoelig pad dat detecteert welke vingers worden ingedrukt. Hierdoor kun je veel handgebaren maken die je in het echte leven ook kunt doen, zoals wijzen met specifieke vingers of grijpen om voorwerpen vast te pakken. We hebben echt genoten van het knoeien met de nieuwe functionaliteit in games als Superhot en in VR-socialisatie-apps, waar handgebaren een sleutelrol spelen bij het spelen en verkennen van VR.

Aan de bovenkant van de Index-controller bevinden zich een A-knop, een B-knop, een menu/home-knop, een joystick en een drukgevoelig scrollpad. De algehele controller is gemaakt van hard grijs plastic dat een beetje ruw is om vast te pakken en glad is als hij bezweet is, maar de rondingen van de controllers houden je handen op hun plaats. Heel wat gebruikers zijn ook niet dol op de stijfheid en het gebrek aan clickiness van de joysticks, maar we vonden het persoonlijk niet erg. De Index-controllers zijn natuurlijk en intuïtief in gebruik, met veel geweldige mogelijkheden in ondersteunde games.

Aan de achterkant van de controllers liggen vingers op een aanraakgevoelig pad dat detecteert welke vingers worden ingedrukt. Hierdoor kun je veel handgebaren maken die je in het echte leven kunt doen, zoals wijzen met specifieke vingers of grijpen om objecten te grijpen.

Hoe zit het met de Index HMD zelf? Het heeft twee 1400 x 1600 pixel LCD-schermen met volledige RGB-subpixellering, schuifregelaars voor zowel interpupillaire als lensafstandsaanpassingen, directionele luidsprekers, een slinky verstelbare hoofdband en een frunk. De frunk bestaat uit een compartiment aan de voorkant van de headset dat plaats biedt aan een randapparaat naar keuze, een USB-A-poort en een magnetische plaat om het compartiment te bedekken. Hoewel het momenteel meer een toegankelijkheidskeuze is voor creatieve VR-hardwareontwikkelaars, zoals Magic Leap, om mee te spelen, is het ook een heel mooie knipoog naar Valve's smaakvolle geschiedenis van het ondersteunen van gamemodders. De Index is te nieuw om gebruikers de tijd te hebben gegeven om opmerkelijke frunk-brouwsels te modificeren, maar we kijken ernaar uit om te zien wat de loyale en creatieve fanbase van Valve zal ontwikkelen.

Al het andere op de headset is conventioneler, hoewel een welkome upgrade. Het head-mount-mechanisme lijkt op dat van de Vive Pro, die zelf is gebaseerd op de Vive's Deluxe Audio Strap. Het is een lange plastic riem die zich om het hoofd wikkelt en kan worden vastgedraaid met een draaiknop aan de achterkant. Wat echt cool is, is dat er ook een veer in de riem is ingebouwd, zodat je de riem kunt aanpassen aan je ideale strakheid en daarna de headset gewoon op zijn plaats kunt trekken. Niet meer elke keer opnieuw aanpassen als u VR wilt betreden!

In het hoofdgedeelte herbergt de Index HMD twee LCD-lenzen die op twee assen kunnen worden afgesteld. Op één as kunnen de lenzen dichter bij elkaar of verder uit elkaar worden geschoven, zodat de afstand overeenkomt met die van uw oogafstand. Op de andere as kunnen de lenzen dichter bij je gezicht worden gebracht om je gezichtsveld te vergroten. Het geweldige van beide aanpassingen is dat ze worden bestuurd door fysieke knoppen - de nieuwe Rift S heeft geen fysieke IPD-aanpassingen, omdat Oculus gelooft dat hun software meer dan 60 procent van de VR-gebruikers comfortabel kan houden. Terwijl de Rift S een optimaal IPD-bereik van 61,5-65,5 mm ondersteunt, ondersteunt de Valve Index een bereik van 58-70 mm, wat meer dan 90 procent van de mensen in de Verenigde Staten dekt. Verder hebben hun aanpassingen voor de lensafstand tot de ogen gebruikers een veel beter gezichtsveld dan met de HTC Vive, met een gezichtsveldvoordeel van twintig graden of meer.

Image
Image

Configuratieproces: net zo eenvoudig als de Vive

De Index is ongeveer net zo ingewikkeld om in te stellen als de HTC Vive, en hoewel het misschien niet zo eenvoudig is als de plug-and-play randapparatuur van de Oculus Rift S, biedt de Index de beste prestaties in zijn klasse. De Index-basisstations zijn kleiner en lichter dan de basisstations van de Vive, en ze hebben twee montageoppervlakken zodat ze aan een muur, een plank of een standaard kunnen worden gemonteerd. Ze hoeven niet in elkaars gezichtsveld te zijn om goed te werken, en ze zijn ook achterwaarts compatibel met de Vive-basisstationbevestigingen - in feite is de hele Index-productlijn gekoppeld aan Vive-technologie, waardoor Vive-eigenaren hun VR-kits in stukjes.

De meegeleverde Index-basisstations zijn kleiner, lichter en meer klaar voor montage dan de Vive-basisstations.

Als je al een Vive of Vive Pro hebt, is het instellen van de Index ongelooflijk eenvoudig. U kunt uw Link Box dumpen, aangezien de Index-headset een monokabel heeft die zich splitst in een Displayport, een USB-poort en een voedingsadapter. Het enige dat u hoeft te doen, is de stekker in uw pc en stopcontact te steken. Voor de basisstations lijkt de installatie veel op de Vive-stations: je monteert ze boven je ooghoogte op tegenovergestelde hoeken van je speelruimte en je sluit ze aan op je pc met een USB-kabel.

Zodra je Steam VR start en je controllers aanzet, zal je pc je headset automatisch detecteren en kun je beginnen met spelen. Dit is een verfrissende upgrade van de driverinstallaties die nodig zijn voor de Vive en Vive Pro. Aan de andere kant is het opzetten van de Index nog steeds moeilijker dan het opzetten van de Oculus Rift S, die inside-out tracking gebruikt en dus geen basisstations nodig heeft.

Comfort: gemaakt voor iedereen

De Valve Index is verreweg de meest comfortabele en premium headset die we hebben gebruikt. Het voelt veel als de Vive Pro, maar het heeft een zachtere vulling en een betere gewichtsverdeling. De Index-headset is nog steeds een beetje zwaar aan de voorkant, maar we hadden geen problemen om hem uren achter elkaar te dragen. Dankzij de verschillende schuifregelaars voor lensaanpassing hadden we geen probleem om onze lenzen scherp te stellen. De vulling aan de voorkant springt eraf voor het geval je meer ruimte nodig hebt voor je bril. Er is weinig tot geen licht lekkage van buitenaf en de headset blijft op zijn plaats tijdens lange gamesessies. De Index-controllers zijn eveneens comfortabel, vormen zich naar uw handen en maken het gemakkelijk om te vergeten dat u ze zelfs gebruikt.

De Valve Index is verreweg de meest comfortabele en premium headset die we hebben gebruikt.

De Index heeft echter één groot probleem: warmte. Tijdens intense speelsessies merkten we dat de binnenkant van de headset beslaat en onze lenzen verduistert, waardoor we gedwongen werden pauzes te nemen. Evenzo zou het ruwe plastic van de controllers het zweet vasthouden en ze glad maken. Beat Saber voelde als een test in onze saunaweerstand.

Image
Image

Beeldkwaliteit (lens): Eindelijk geen bewegingsziekte in VR

De Valve Index heeft gemakkelijk de beste lenzen in elke headset van de grote drie (Valve, HTC, Oculus). Het heeft dezelfde resolutie als de Vive Pro: twee 1440 x 1600p lenzen, maar de Index gebruikt LCD-panelen met volledige RGB-subpixellering. In vergelijking met de OLED-pentile-displays van de Vive Pro zijn de lenzen van de Index scherp en hebben ze veel minder een schermdeureffect. Tekst is uiterst gemakkelijk te lezen met de Index-headset en de kleuren zijn helder. Helaas moest de Index rijke zwarten opgeven voor deze duidelijkheid. De LCD-panelen hebben een iets slechter contrast en slechtere lichtuitval in vergelijking met hun oudere OLED-neven. Over het algemeen zijn dit echter kleine nadelen als dit het minimale schermdeureffect betekent dat we krijgen met de Index-weergave.

De fenomenale verversingsfrequenties, brede FOV en prachtig heldere weergave maken het moeilijk om onze Index te verlaten ten gunste van een andere headset op de markt.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Index is het verbeterde gezichtsveld. Valve zorgt ervoor dat je geen getal citeert, omdat de afstand van de lenzen tot je ogen je gezichtsveld zal beïnvloeden, maar het is zeker groter dan de Vive Pro of de Rift S. Het is op dit moment gemakkelijk het breedste veld in consumentenheadsets en de lenzen hebben geen vervorming vanwege het betere perifere zicht. Het past heel goed bij de andere belangrijke functie van de Index: de verversingssnelheid.

Voor het eerst heeft mainstream VR een 120Hz-scherm. Ter vergelijking: de Rift S is gedowngraded naar 80 Hz van de Rift's 90 Hz, en de Vive Pro heeft een verversingssnelheid van 90 Hz. 120Hz voelt veel scherper aan en maakt gamen levensechter. Als 120Hz niet genoeg is, kun je de headset overklokken naar 144Hz. De fenomenale verversingsfrequenties, brede FOV en prachtig heldere weergave maken het moeilijk om onze Index te verlaten ten gunste van een andere headset op de markt.

Prestaties: Beste VR-kit tot nu toe

The Index heeft VR genageld. Het heeft geen moeite om ongelooflijke verversingssnelheden te pushen, en de controllers zijn wonderbaarlijk nauwkeurig. Op een machine met een Intel Core i7-8700k CPU en een NVIDIA GeForce GTX 1080 doken we nooit onder de 90Hz verversing, en we zweefden meestal rond de 100Hz tot 110Hz. We zouden zeker nog betere prestaties hebben gezien van een RTX 2080 Super, en we zijn ervan overtuigd dat je met een GTX 1070 of beter minstens 90 Hz kunt krijgen.

Momenteel is de grootste hapering van de Valve Index niet de hardware, maar de software eromheen. Sommige games hebben ervoor gezorgd om met de Index-controllers te werken en ze spelen fenomenaal. Veel games hebben echter niet gewerkt met de vingersensoren van de Index om de controllers zo responsief en intuïtief te laten aanvoelen als ze zouden kunnen voelen. Soms lijken de controllers in de verkeerde hoek te wijzen omdat de game ze behandelt als een Rift Touch- of Vive-controller in plaats van een Index-controller. Verder is het volgen net zo goed als bij de HTC Vive-reeks, en beter dan bij de Rift-reeks.

Momenteel is de grootste hapering van de Valve Index niet de hardware, maar de software eromheen.

Audio: je vergeet dat VR niet echt is

Valve verzette zich tegen de conventie met zijn beslissing om de Index bidirectionele luidsprekers te geven in plaats van alleen een koptelefoon of vaste luidsprekers. De luidsprekers kunnen om twee assen draaien en verticaal bewegen, zodat u ze zo kunt plaatsen dat ze een paar centimeter van het midden van uw oor liggen en recht naar uw gehoorgang wijzen. Ze zijn niet geïsoleerd, dus je kunt je omgeving horen, maar de mensen om je heen kunnen niet veel horen van wat er in je headset gebeurt.

Zodra je luidsprekers goed zijn afgesteld, klinken ze fenomenaal. Het geluid is allesomvattend, het voelt alsof het van overal om je heen komt. Het is mooi gedetailleerd, zodat je de nuances van je omgeving kunt oppikken, en zou over het algemeen perfect moeten zijn voor de meeste VR-gebruikers. Als u echter een meer hifi-ervaring wilt dan de Index biedt, kunt u uw eigen audioapparaat aansluiten op de 3,5 mm audio-aansluiting aan de voorzijde van de headset.

Zodra je luidsprekers goed zijn afgesteld, klinken ze fenomenaal. Het geluid is allesomvattend, het voelt alsof het overal om je heen komt.

Image
Image

Software: we hebben nog een weg te gaan

Er zijn veel leuke VR-games en -ervaringen, en VR-ontwikkelaars doen echt innovatief werk. Veel VR-exclusieve games delen echter een fatale fout; een gebrek aan glans en schaal als gevolg van een gebrek aan financiering. De meeste van VR's grootste, meest indrukwekkende titels zijn geen exclusieve titels (Skyrim, No Man's Sky, Elite: Dangerous, Superhot), waardoor het moeilijk is om een VR-headset te kopen voor games die je misschien al op je pc of console speelt.

Dit is echter aan het veranderen dankzij financiering van Oculus Studios. Asgard's Wrath is een van de eerste AAA VR-only titels, en het is adembenemend. Met Kerstmis zien we ook Stormland van Insomniac Games, de studio achter Spiderman (PlayStation 4). Helaas zijn traditionele AAA-uitgevers terughoudender om geld in VR-exclusieve titels te pompen, dus we verwachten dat de beste VR-games ook beschikbaar zullen zijn voor niet-VR. Dit is geweldig voor mensen zonder VR-headsets, maar het betekent dat we een langzamere ontwikkeling van nieuwe, baanbrekende VR-conventies zullen zien.

Als je merkt dat je verlangt naar de geweldige titels van de Oculus-winkel, maak je geen zorgen; er is software waarmee je Oculus-games kunt spelen via SteamVR. ReVive is gratis, open-source software die je Oculus-games porteert naar SteamVR, dus je hebt geen Rift S of Quest nodig om Asgard's Wrath te spelen.

Bottom Line

The Valve Index is helaas een luxeproduct en kost $ 999 voor de volledige kit. Exclusief de Vive Pro is het momenteel de duurste VR-kit. Als je van VR houdt en het kunt betalen, denken we dat de Index het hoge prijskaartje rechtvaardigt, omdat het een goed gemaakt product is zonder noemenswaardige prestatieproblemen. Het biedt een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de Vive, de Rift en de Rift S. Als u echter uw Vive wilt upgraden en wat geld wilt besparen, hebben we geen praktisch verschil gevonden tussen de Vive en Index basisstations, dus je kunt de headset en controllers gewoon upgraden voor respectievelijk $ 499 en $ 279.

Concurrentie: de beste PCVR-headset, maar is deze het beste voor jou?

Vandaag de dag stellen de meeste VR-enthousiastelingen zichzelf deze vraag: moet ik de Valve Index of de Rift S kopen? Als VR nieuw voor je is, moet je de Rift S over de Index serieus overwegen, aangezien deze slechts $ 400 kost, een doodeenvoudig installatieproces heeft en heel goed werkt zoals het is. Voor $ 600 geeft u handmatige IPD-aanpassing, het indexscherm en de vernieuwingsfrequentie van de index op. De Rift S heeft een 1440 × 1280 LCD-scherm met een verversingssnelheid van 80 Hz, wat een probleem kan zijn voor mensen die vatbaar zijn voor bewegingsziekte of hoofdpijn. De meeste mensen zouden echter in orde moeten zijn, en als je eenmaal VR-benen hebt, zul je net zoveel plezier hebben als Index-bezitters.

De Vive Pro is een andere uitstekende headset, maar voor $ 1300 krijg je slechtere controllers en een lagere verversingssnelheid dan de Index. Er is weinig reden om een Vive Pro te kopen boven een Index. Evenzo zijn er betere opties dan de originele Vive of Rift.

Wat betreft de Oculus Quest, het is een moeilijke vergelijking met de Index. De Quest is geweldig omdat het een volledig draadloze headset is waarvoor geen pc nodig is. Dat beperkt echter ook het soort games dat je kunt spelen, omdat je zoiets als Skyrim VR of No Man's Sky niet op de ingebouwde GPU van de Quest kunt draaien. Oculus gaat echter een update uitrollen die ondersteuning biedt voor PCVR, maar waarvoor je jezelf aan een kabel moet vastbinden, zodat je het draadloze aspect hiervan verliest. Uiteindelijk zou je jezelf moeten afvragen of je de voorkeur geeft aan een grotere gamesbibliotheek of totale ongebonden vrijheid als je moet kiezen tussen een Quest en een Index.

De Index is het beste (en duurste) bezit van VR

De toekomst van VR is hier met de Valve Index. VR-enthousiastelingen hebben eindelijk een responsieve, heldere, krachtige VR-kit die je je wildste VR-dromen kan brengen. Als je al van VR houdt, kun je er zeker van zijn dat de Index redelijk geprijsd is voor $ 999, maar we begrijpen dat de softwarebibliotheek van VR niet robuust genoeg is om je enthousiast te maken over het uitgeven van een klein fortuin aan een luxe artikel.

Specs

  • Productnaamindex VR-kit
  • Product Merk Klep
  • Prijs $999.00
  • Releasedatum juni 2019
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie
  • Weergave Dual 1440 x 1600 LCD's, volledige RGB per pixel, ultra-lage persistentie globale achtergrondverlichting (0,330ms bij 144Hz)
  • Frameraat 80/90/120Hz, 144Hz overklokt
  • Interpupillair afstandsbereik 58 mm - 70 mm bereik fysieke aanpassing
  • Ingebouwde audio: 37,5 mm off-ear gebalanceerde radiatoren (BMR), frequentie
  • Reactie 40Hz - 24KHz, Impedantie: 6 Ohm, SPL: 98,96 dBSPL bij 1cm. 3,5 mm hulpuitgang
  • Microfoon Dual Microphone Array, Frequentiebereik: 20Hz – 24kHz, Gevoeligheid: -25dBFS/Pa @ 1kHz
  • Verbindingen 5m ketting, 1m losbreekbare drietand connector. USB 3.0, DisplayPort 1.2, 12V voeding
  • Beeldveld Tot 20 graden meer dan de HTC Vive (exacte maat niet gespecificeerd vanwege variaties in weergavepositie)
  • Tracking SteamVR 2.0-sensoren, compatibel met SteamVR 1.0- en 2.0-basisstations
  • Compatibiliteit Windows 10
  • CPU Minimum Dual Core met Hyper-Threading
  • RAM 8GB of meer
  • Beschikbare poorten DisplayPort en USB 2.0-poort vereist, USB 3.0-poort aanbevolen
  • Ook compatibel met HTC Vive en Vive Pro HMD, 1.0 en 2.0 controllers en basisstations

Aanbevolen: