TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender Review: goedkoop en degelijk

Inhoudsopgave:

TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender Review: goedkoop en degelijk
TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender Review: goedkoop en degelijk
Anonim

Bottom Line

De RE200-extender van TP-Link is een goede optie voor iedereen met een bescheiden prestatiebehoefte en een nog betere keuze voor iedereen met een compatibele TP-Link OneMesh-router.

TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender

Image
Image

We hebben de TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Er gaat niets boven het opzetten van je wifi-netwerk om te ontdekken dat het niet alle hoeken van het huis bereikt. Of het nu komt door de kracht van uw router, de grootte van uw woning of de muren en andere obstakels binnenin, een dode zone kan uw vermogen om media te streamen, werk te doen en te voorkomen dat u het data-abonnement van uw telefoon maximaliseert..

Gelukkig kunnen wifi-bereikvergroters het probleem helpen verlichten door je wifi-signaal opnieuw uit te zenden naar de verste uithoeken van je huis. Aan de lage kant is zoiets als de TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender, een eenvoudig, betaalbaar plug-and-play-model dat niet veel knutselen of technische knowhow vereist. Het heeft echter ook niet veel geavanceerde functies of topprestaties.

Toch, als je een kleiner huis hebt en/of bescheiden internetsnelheden, kan dit gebruiksvriendelijke apparaat van $ 30 de truc doen. Ik heb de TP-Link RE200 AC750 een aantal dagen in mijn huis getest, media gestreamd, online games gespeeld en de snelheden vanaf verschillende afstanden getest.

Ontwerp: Klein en strak

Sommige wifi-extenders zijn zo groot als de typische router 404, of zelfs groter, maar niet de TP-Link RE200. Dit slanke, kleine plug-inmodel is slechts 10 cm lang en ongeveer 2,5 cm breed, met een rond ontwerp met een aantrekkelijke textuurafwerking.

Het heeft geen doorvoerstekker voor je stopcontact, maar gelukkig mag het compacte ontwerp maar één stekker op je stopcontact in beslag nemen, zodat de andere vrij blijft. De RE200 heeft ook geen externe antennes, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze in de weg zitten.

Er is een kleine WPS-knop aan de voorkant voor eenvoudige verbinding met uw router, evenals signaallampjes om de kwaliteit van uw routerverbinding en de status van de 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken aan te geven. Aan de onderkant van het apparaat bevindt zich een enkele Ethernet-poort, die u kunt gebruiken om een bekabeld apparaat aan te sluiten om het internettoegang te geven, evenals een knop om de extender terug te zetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.

Het heeft geen doorvoerstekker voor je stopcontact, maar gelukkig mag het compacte ontwerp maar één stekker op je stopcontact in beslag nemen.

Configuratieproces: het is eenvoudig

Je hebt drie verschillende opties voor het instellen van de TP-Link RE200, die allemaal vrij eenvoudig zijn. Met alle drie de opties begint u met instellen in de buurt van uw router. De eerste instellingsoptie, die ik heb gekozen, is om de Tether-app van TP-Link voor iOS- of Android-apparaten te gebruiken. Je maakt verbinding met het eigen wifi-netwerk van de extender, zoals aangegeven in de instructies, en voltooit vervolgens de stappen om verbinding te maken met je wifi-thuisnetwerk(en).

Een andere optie is om een webbrowser op je computer te gebruiken, met een vergelijkbaar proces daarna via de webinterface. Ten slotte is de derde optie om eenvoudig op de WPS-knop op uw router te drukken (als deze er een heeft) en vervolgens op de WPS-knop op de extender te drukken. Dit is de eenvoudigste optie, als uw router dit ondersteunt.

Zodra de installatie is voltooid, is het tijd om een nieuwe locatie voor de extender te vinden. TP-Link raadt aan om hem ongeveer halverwege tussen je router en de dode zone in je huis aan te sluiten - en als de extender een groen lampje op de wifi-indicator laat zien zodra deze volledig is ingeschakeld, bevindt hij zich op een ideale locatie om het signaal te herhalen. Als je merkt dat je betere connectiviteit hebt in je vorige dode zone, dan ben je helemaal klaar. Zo niet, experimenteer dan met andere locaties om te proberen de goede plek in je huis te vinden om de impact te maximaliseren.

Image
Image

Connectiviteit: solide prestaties

De TP-Link RE200 kan snelheden tot 300 Mbps leveren op 2,4 GHz-netwerken en 433 Mbps op 5 GHz-netwerken, maar uw werkelijke snelheden zijn afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van uw internetverbinding, uw modem en uw router. Dat zou breedbandverbindingen op instapniveau en middelgroot bereik moeten dekken, maar als je beta alt voor ongelooflijk snel internet, bijvoorbeeld 1 Gbps of Gigabit internet, en regelmatig hoge snelheden krijgt, dan wil je een meer capabele extender.

Ik heb de TP-Link RE200 voornamelijk getest in mijn kantoor in mijn huis, waar ik routinematig langzamere en soms inconsistente wifi-snelheden zie dan wanneer ik dichter bij mijn router ben. De RE200 had duidelijk invloed op zowel de snelheid als de stabiliteit van de verbinding, waarbij zowel mijn 2,4 GHz- als 5 GHz-netwerken volle balken vertoonden en doorgaans tot het dubbele of meer snelheid leverden in vergelijking met de eigen netwerken van mijn router.

Image
Image

Bij één test registreerde ik bijvoorbeeld een downloadsnelheid van 23 Mbps op het 2,4 GHz-netwerk en 30 Mbps op het 5 GHz-netwerk in die kamer, maar haalde vervolgens 63 Mbps op het 2,4 GHz-netwerk van de extender en 60 Mbps op het 5 GHz-netwerk van de extender. En de bekabelde Ethernet-poort op de AC750 verhoogde de snelheden vaak nog verder, met een download van 88 Mbps in datzelfde testvenster.

De 5GHz-prestaties waren echter een beetje teleurstellend, aangezien andere geteste extenders beter in staat waren om de hogere snelheden te behouden die door de wifi-band worden toegestaan. Meestal zie je minder bereik, maar hogere snelheden bij 5GHz-netwerken, en afstandstests toonden aan dat de 5GHz-verbinding veel minder consistent werd naarmate ik me er verder van verwijderde.

Met het 2,4 GHz-netwerk van de extender heb ik snelheden gemeten van 45 Mbps op 25 voet, 23 Mbps op 50 voet en 17 Mbps op 75 voet. Maar met het 5GHz-netwerk daalden de snelheden en stabiliteit veel sneller, met 23 Mbps op 25 voet, slechts 7 Mbps op 50 voet, en dan een lichte stijging tot 11 Mbps op 75 voet.

De 5GHz-prestaties waren echter een beetje teleurstellend, aangezien andere geteste extenders beter in staat waren om de hogere snelheden te behouden die door de wifi-band worden toegestaan.

Als het op gamen aankwam, zag ik behoorlijk soepele prestaties tijdens het spelen van Rocket League via zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-netwerken, met een meting van ongeveer 38-42 ping op beide netwerken. De ping daalde een beetje via de bekabelde Ethernet-verbinding, maar introduceerde merkwaardig genoeg ook kleine vertragingen die niet zo gebruikelijk waren via de uitgebreide wifi-netwerken.

Er is echter één grote ergernis met de TP-Link RE200: als je geen compatibele TP-Link-router hebt, maakt de extender afzonderlijke versies van je netwerken. 'Thuis' wordt bijvoorbeeld vergezeld door 'Thuis-EXT'. Met een compatibele TP-Link-router zou de extender echter dezelfde naam behouden en zouden je telefoon, laptop en andere apparaten gewoon een stabiele verbinding behouden door het mesh-netwerk van je huis.

Mijn oudere TP-Link-router is niet compatibel met het OneMesh-platform van het bedrijf, dus ik had te maken met de afzonderlijke netwerken. Dat veroorzaakt een probleem wanneer u nog steeds verbonden bent met het EXT-netwerk maar dichter bij uw router bent, of omgekeerd, en dan beginnen de snelheden te lijden. Het voegt een handmatige laag gedoe toe aan de ervaring.

Image
Image

Prijs: impulsaankoopgebied

Prijs is hier absoluut een van de sterkste kleuren. Voor slechts $ 30 is deze compacte, gebruiksvriendelijke adapter eenvoudig te installeren en werkt zoals geadverteerd, waardoor wifi-toegang wordt uitgebreid tot dode zones in uw huis. Het is misschien geen naadloos mesh-netwerk als je geen recente, compatibele TP-Link-router hebt, en het zal niet de hogere snelheden halen die sommige duurdere extenders bieden. Je kunt het beter doen, maar je zult waarschijnlijk veel meer moeten uitgeven om dat te doen.

Voor slechts $30 is deze compacte, gebruiksvriendelijke adapter eenvoudig te installeren en werkt zoals geadverteerd, waardoor wifi-toegang wordt uitgebreid tot dode zones in uw huis.

TP-Link RE200 vs. Netgear Nighthawk X4

Er is een prijsverschil van $ 100 tussen deze plug-in-extenders - en aangezien de prijs op dit apparaat slechts $ 30 is, is dat een behoorlijk significante vermenigvuldiger. Ongetwijfeld heeft de Netgear Nighthawk X4 (zie Best Buy) enkele grote voordelen, variërend van hogere algehele snelheidsmogelijkheden tot stabielere 5GHz-prestaties en naadloze mesh-netwerken. Is het die extra $ 100 waard? Absoluut. Maar als uw internetbehoeften bescheiden zijn en u niet veel geld wilt uitgeven om uw wifi een beetje verder uit te breiden, dan kan de goedkope RE200 van TP-Link de kerntaak klaren.

Klein, goedkoop en mogelijk goed genoeg om de klus te klaren

Als je een bescheiden breedbandsnelheid hebt en alleen wat hulp nodig hebt om je wifi-netwerk uit te breiden naar bepaalde ruimtes, dan is de TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender misschien een aantrekkelijke optie. Het is zeker minder aantrekkelijk als je niet kunt profiteren van het OneMesh-hardwareplatform van TP-Link en het niet in staat zal zijn om de volledige omvang van een zeer snelle breedbandverbinding te repliceren. Toch kan voor veel mensen deze goedkope, eenvoudige extender voldoende zijn.

Specs

  • Productnaam RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender
  • Product Merk TP-Link
  • SKU RE200
  • Prijs $29,99
  • Productafmetingen 4,3 x 2,6 x 2,2 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 1x Ethernet
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: