TP-Link AC1200 Wi-Fi Range Extender RE305 Review: Simpel

Inhoudsopgave:

TP-Link AC1200 Wi-Fi Range Extender RE305 Review: Simpel
TP-Link AC1200 Wi-Fi Range Extender RE305 Review: Simpel
Anonim

Bottom Line

De TP-Link AC1200 Wi-Fi Range Extender RE305 is een geweldige koop voor de prijsbewuste Wi-Fi-gebruiker die op zoek is naar stijl, functionaliteit en eenvoudige installatie.

TP-Link RE305 AC1200 Wi-Fi Range Extender

Image
Image

We hebben de TP-Link AC1200 Wi-Fi Range Extender RE305 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je in een groter huis of zelfs een appartement woont waar een centrale router te ver van je woning is, kun je slechte verbindingsproblemen of zelfs dode zones ervaren waar verbinding met internet is. Dat is waar draadloze range-extenders van pas komen. Door ze te gebruiken om te "meeliften" op een bestaande draadloze verbinding, kun je een draadloos signaal uitbreiden naar gebieden in je huis die voorheen verstoken waren van wifi. De TP-Link AC1200 Wi-Fi Range Extender RE305 is een voordelige, no-nonsense extender die een snelle installatie, een ingehouden ontwerp en typisch vlotte connectiviteit belooft voor een geweldige prijs.

We hebben het meer dan een week bij ons thuis getest, waarbij we het ontwerp, het installatiegemak en de netwerkprestaties hebben geëvalueerd.

Ontwerp: noch gezien, noch gehoord

De RE305 is vrij klein en onopvallend, met een plastic witte buitenkant en zilveren accenten die bedoeld zijn om op te vallen, niet op te vallen. Met slechts 3,1 x 3,1 x 2,4 (LWH) inch zonder doos en 6,4 ounces, is het een van de meest kleine wifi-oplossingen op de markt. Dat betekent dat het eenvoudig is om overal waar uw draadloze signaal moet worden versterkt, op een extra stopcontact aan te sluiten.

De twee draadloze antennes aan weerszijden van het apparaat kunnen worden aangepast aan uw behoeften, en de WPS-knop aan de bovenkant van het apparaat heeft een mooie, stevige klik wanneer u erop drukt. Beide zijden van het apparaat zijn ook voorzien van voldoende ventilatie, voor het geval het warm begint te worden, hoewel dat nooit een probleem was toen we het uitprobeerden. Het kan gemakkelijk worden aangezien voor een van de slimme stekkers van TP-Link, aangezien beide even groot zijn.

Een belangrijk ding om op te merken is dat de RE305 geen volledig stopcontact in beslag neemt als hij op de onderste stekker wordt geplaatst, maar als u de bovenste stekker gebruikt, zullen uw antennes het andere stopcontact blokkeren.

De RE305 is vrij klein en onopvallend, met een plastic witte buitenkant en zilveren accenten die bedoeld zijn om op te gaan in plaats van op te vallen.

Er is een Ethernet-poort aan de onderkant van het apparaat en een resetknop voor gaatjes, voor het geval het op enig moment opnieuw moet worden opgestart. Het is een beetje onhandig om een Ethernet-kabel aan de extender te hangen, afhankelijk van waar je hem in je huis hebt geplaatst, maar het is een handige toevoeging om Ethernet naar een desktop, tv of gameconsole te brengen zonder gaten in je muur te hoeven maken.

Configuratieproces: eenvoudig en snel

Setup is uiterst eenvoudig. Er is geen software nodig om met de RE305 te installeren, en het is zeer snel te installeren. Het duurt een kwestie van minuten om het via een webbrowser aan de gang te krijgen. Er is een Quick Installation Guide meegeleverd die het proces schetst. We vonden het pijnloos om te volgen.

Eerst sluit u de extender aan op een stopcontact en gebruikt u vervolgens een willekeurige computer om verbinding te maken met het netwerk. Nadat we hem op een stopcontact hadden aangesloten, ontdekten we dat hij onmiddellijk opdook in de lijst met beschikbare draadloze netwerken van onze MacBook Pro. Eenmaal verbonden met het netwerk, wordt de installatie uitgevoerd via het webadres dat in de handleiding wordt vermeld.

Image
Image

U maakt een wachtwoord aan, laat het apparaat uw netwerk scannen op een toepasselijke router en voer vervolgens de SSID en het wachtwoord voor uw huidige draadloze netwerk in. Er zijn opties om de SSID en het wachtwoord van het extendernetwerk te wijzigen als u dat wilt, maar verder blijft het hetzelfde als uw standaardnetwerk. Na voltooiing moeten de 2,4 GHz- en/of 5GHz-lampjes op het apparaat gaan branden, afhankelijk van de functionaliteit van uw router. Het hele proces van uitpakken tot surfen op het web duurde ongeveer 7 minuten.

Als je wilt, kun je de TP-Link Tether-app downloaden voor iOS- of Android-apparaten om de extender via mobiele apparaten te beheren. Het is net zo eenvoudig als het downloaden van de app en ervoor zorgen dat je hetzelfde draadloze netwerk gebruikt waarmee de extender is verbonden.

De RE305 is een voordelige, no-nonsense extender die een snelle installatie, een ingehouden ontwerp en typisch soepele connectiviteit belooft voor een geweldige prijs.

Er is echter één belangrijk pijnpunt om in gedachten te houden tijdens het instellen. Het beheerderswachtwoord van de extender maakt gebruik van een standaard "admin/admin"-aanmelding, dus u wilt dat wijzigen om onbevoegde gebruikers buiten te houden. Het kan worden gewijzigd via de TP-Link Tether-app, die niet duidelijk is uitgelijnd in de instructies. Het is niet vereist, maar als u uw netwerk zo veilig mogelijk wilt houden, is dit een belangrijk onderdeel van de installatie.

Connectiviteit en netwerkprestaties: sterke connectiviteit met meerdere apparaten

Verschillende apparaten waren verbonden met ons draadloze netwerk, waaronder een MacBook Pro, iPhone X, iPad Pro, Nintendo Switch en PlayStation 4. Bij het testen van het bereik van de draadloze extender, op 3 meter tot ongeveer 70 meter afstand van de router in een huis van 2100 vierkante meter, het signaal was behoorlijk sterk, met volledige balken op een iPhone X en iPad Pro in de meeste gebieden. Een badkamer op de eerste verdieping had af en toe last van een vlekkerige verbinding op ongeveer 1.500 meter afstand van de router.

Buiten op het erf was er af en toe een verbindingsstoring, vooral bij het laden van YouTube-video's of het spelen van online games via mobiele apparaten. De snelheden wankelden echter meestal niet, hoewel we niet helemaal de volledige 300 mbps kregen die onze bekabelde verbinding gewoonlijk oproept. Het product adverteert met 867 Mbps op een 5 GHz-verbinding en 300 Mbps op een 2,4 Ghz-verbinding, dus het leverde wat was beloofd, zij het met enkele uitval gedurende de vijfdaagse testperiode.

Image
Image

Software: schoon en gemakkelijk te begrijpen

De browsergebaseerde installatieprocedure kan niet eenvoudiger zijn, en er is geen externe software om je druk over te maken, behalve voor de bovengenoemde optionele app voor apparaatbeheer. Het is een prettige, minimalistische mintgroene website met een overzichtelijke interface en gemakkelijk leesbare tekst. Twee tabbladen bovenaan bevatten de Quick Setup-optie of Instellingen, waar meer geavanceerde gebruikers opties naar wens kunnen aanpassen.

Het is een beetje verstoken van enige functionaliteit voor ervaren extender-gebruikers die misschien willen rommelen met instellingen en de "eenvoudige modus" -instelling willen overslaan, maar het doet zijn werk bijzonder goed. Het bevat zelfs een QR-code om te scannen zodat gebruikers de app voor draadloos beheer rechtstreeks vanaf de opstartpagina kunnen downloaden. U hoeft ook niet veel moeite te doen om deze website te bereiken en is op elk moment toegankelijk vanaf het netwerk.

Prijs: Een deal tegen elke prijs

Voor een adviesprijs van $ 59,99 is de RE305 een fantastische deal, aangezien hij doorgaans veel goedkoper te koop is, vaak $ 10 tot $ 15 minder dan in de detailhandel. Het is niet de goedkoopste optie van TP-Link, maar de prestaties en snelheden die voor de prijs worden aangeboden, zijn zeker meer dan waar voor je geld, vooral als je in een groter huis woont en beta alt voor hogere internetsnelheden. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het niet alle functies zal bevatten die je krijgt met duurdere extenders zoals meerdere ethernetpoorten of extra antennes, maar deze basisconfiguratie is toch zo ongeveer alle behoeften van de gemiddelde gebruiker.

Image
Image

Concurrentie: Meer van hetzelfde

Er zijn verschillende extenders op de markt met vergelijkbare prijspunten, en veel zijn duurder, met minder beloofde functies en een kleiner bereik. Als u 'on brand' wilt blijven, kunt u kiezen voor concurrentie zoals de Netgear EX3700, maar er is geen echte reden om dit te doen als ze een groot aantal van dezelfde functies bieden voor een vergelijkbare prijs. We vonden ook dat de RE305 over het algemeen veel esthetischer was als dat van belang voor je is.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste wifi-extenders.

Een no-nonsense optie voor kleinere huizen

De TP-Link AC1200 Wi-Fi Range Extender RE305 is een no-nonsense extender met ondersteuning voor dual-band wifi-ondersteuning en een Ethernet-poort voor bedrade connectiviteit. Het zal het niet goed doen in huizen van meer dan 2.000 vierkante voet, maar het is een voordelige extender waarop kan worden vertrouwd op kortere afstanden.

Specs

  • Productnaam RE305 AC1200 Wi-Fi Range Extender
  • Product Merk TP-Link
  • Prijs $59,99
  • Releasedatum december 2016
  • Gewicht 6,4 oz.
  • Productafmetingen 3,1 x 3,1 x 2,4 inch.
  • Kleur Wit
  • Snelheid AC1200
  • Garantie Twee jaar beperkte garantie
  • Compatibiliteit Compatibel met elke wifi-router
  • IPv6-compatibel Ja
  • Aantal antennes Twee
  • Aantal banden twee
  • Aantal bekabelde poorten Eén
  • Bereik 50 tot 75 voet

Aanbevolen: