Mpow Pro Trucker Bluetooth Headset Review: bellen onderweg, voor minder

Inhoudsopgave:

Mpow Pro Trucker Bluetooth Headset Review: bellen onderweg, voor minder
Mpow Pro Trucker Bluetooth Headset Review: bellen onderweg, voor minder
Anonim

Bottom Line

Voor een headset van $ 20 is de Mpow Pro Trucker een van de beste die er is, waardoor je telefoongesprekken geweldig klinken terwijl je je handen vrij hebt.

Mpow Pro Trucker Bluetooth-headset BH015B

Image
Image

We hebben de Mpow Pro Trucker Bluetooth-headset gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In een wereld waar hoofdtelefoons ingebouwde microfoons hebben en de oordopjes die bij je telefoon worden geleverd grotendeels het werk doen van een afzonderlijk microfoonrandapparaat, kan het moeilijk zijn om jezelf ervan te overtuigen dat je een zelfstandige headset nodig hebt. De Mpow Pro Trucker maakt een sterk pleidooi voor, vanwege de solide gesprekskwaliteit en het betaalbare prijskaartje.

Natuurlijk zijn er tal van kernfuncties waarnaar u op zoek bent in een Bluetooth-headset, zoals heldere gesprekken, een behoorlijke levensduur van de batterij en solide connectiviteit. Geen van deze is van topklasse, maar als je iets wilt dat je portemonnee niet schaadt en misschien een klein kantoor uitrust, is de Pro Trucker een geweldige optie.

Ontwerp: een beetje flauw, maar niet opdringerig

De headset is ongeveer net zo standaard als je zou verwachten vanuit een uiterlijk perspectief; het is hetzelfde type eenheid dat u in de meeste callcenters zult zien. Het oorstuk zelf meet ongeveer 1,75 inch, terwijl de giekmicrofoon ongeveer 5,25 inch meet, en de hoofdband zit op iets minder dan 6 inch van het oorstuk tot de bovenkant van het hoofd. Mpow gaat hier voor een vrij standaard look met één oorstuk, en het minimalisme werkt goed.

Image
Image

We hebben een zwarte unit binnen om te testen, en deze is doorspekt met een paar zilveren accenten (rond de ronde Bluetooth-knop en de volume omhoog/omlaag-knoppen op de oortelefoon). Je kunt een geheel zwarte, onopvallende versie kopen, genaamd Pure Black, of een flitsendere paarse versie. Naar onze mening is de boommicrofoon iets te lang, en het feit dat hij naar het einde toe iets breder wordt, trekt er wat meer aandacht op dan we zouden willen. Hoofdtelefoons met een hogere prijs hebben meestal kortere microfoons en bereiken nog steeds een behoorlijke geluidskwaliteit.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: verrassend stevig gezien de prijs

Omdat je hier geen premium dollars aan uitgeeft, voelt de constructie bij het eerste schudden een beetje goedkoop aan. Het is gemaakt van voornamelijk zacht aanvoelend plastic met een dunne metalen hoofdband, net als een ouderwetse koptelefoon. Veel headsets die deze constructie gebruiken, zijn enigszins gedoemd om te buigen en los te komen. We waren aangenaam verrast dat dit bij deze niet het geval lijkt te zijn. De metalen band is erg sterk en het ingekeepte mechanisme waarmee je de grootte van de hoofdband kunt aanpassen - het punt waarop veel vergelijkbare headsetconstructies falen - is erg stevig.

Het oortje is ook erg stevig, en hoewel dat feit bijdraagt aan het gebrek aan comfort, lijkt het alsof het niet zo gemakkelijk kapot gaat. De draaiende boommicrofoon lijkt ook behoorlijk stevig en niet supergevoelig voor slijtage over veel wartels. Er zijn geen officiële beweringen over water- of stofbestendigheid, wat meestal te verwachten is, aangezien dergelijke apparaten voor kantoorgebruik lijken te zijn bedoeld. Als je van plan bent om deze onderweg of onderweg te gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om ze uit de elementen te houden en ze niet te gebruiken tijdens trainingen.

Image
Image

Comfort: licht en luchtig, maar een beetje hard voor het oor

Er zijn twee belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kijken naar comfort voor een headset: het gewicht en het gevoel van de materialen. Het gewicht van deze headset is aangenaam licht, zo erg zelfs dat we bij ontvangst van de doos niet eens zeker wisten of de headset erin zat. De fabrikanten schatten het gewicht op 1,48 oz, wat werd bevestigd door onze weegschalen. Dat is geweldig, want het zal je hoofd niet verzwaren tijdens langere telefoongesprekken. De andere factor, het gevoel van de materialen, is in dit geval iets gecompliceerder. Het oorstuk is op het eerste gezicht robuust en solide, maar omdat er zo'n dunne laag vulling is, geeft het heel weinig mee, waardoor het een punt van ongemak voor je oor is. We ontdekten dat het te hard tegen de rondingen van ons oor drukte en over het algemeen te klein was om goed te zitten.

Aan de andere kant van de headset bevindt zich een stabiliserende, halvemaanvormige pad die eigenlijk iets meer comfort biedt dan we hadden verwacht. Het is geen hard plastic, maar eerder een zigzaggend rubberachtig schuim dat losjes in een draaiende koker zit. Het voelde eigenlijk alsof dit onderdeel een beetje gammel was, maar nadat we het hadden aangebracht, konden we zien dat dit door het ontwerp was, omdat het een mooie, zachte hoeveelheid geeft in plaats van een hard plastic stuk tegen je hoofd te drukken.

Image
Image

Oproepkwaliteit: helder, duidelijk met veel definitie

Een van de beste eigenschappen van deze headset is toevallig het belangrijkste kenmerk van een Bluetooth-headset: prachtige gesprekskwaliteit. Voor alle duidelijkheid: we vonden het hoofdtelefoongedeelte niet bijzonder goed afgerond, dus ben niet van plan om in high-definition te luisteren. Maar toen we het startten voor zakelijke gesprekken, was het echt indrukwekkend voor de budgetprijs. De microfoon zelf is omnidirectioneel met wat ingebouwde ruisonderdrukking. Het doet het werk heel goed, vooral voor een omnidirectionele microfoon.

Plantronics bereikt de ruisonderdrukking met een ingebouwde array van 4 microfoons, dus het is geen verrassing dat het zo goed werk doet. Nogmaals, het oorstuk bevat geen luidsprekerdriver van wereldklasse, maar we ontdekten dat ze het hebben geoptimaliseerd voor bellen, met een goede focus op het deel van het frequentiespectrum waar de menselijke stem leeft. Voeg dat toe aan een draaibare microfoon die 330 graden kan draaien, je kunt hem in een hoek plaatsen om je stem perfect te versterken, en je kunt hem ook articuleren om het oorstuk op het andere oor te dragen.

Toen we het startten voor zakelijke gesprekken, was het echt indrukwekkend voor de budgetprijs.

Batterijlevensduur: solide, betrouwbaar maar niet baanbrekend

We hebben een paar werkdagen met ons apparaat doorgebracht en de levensduur van de batterij was iets waar we bijna nooit aan hoefden te denken. De fabrikant adverteert dat je 12 uur gesprekstijd en 200 uur standby-tijd krijgt. Dit is eigenlijk behoorlijk indrukwekkend voor de categorie, en in onze tests hebben we ongeveer 11 uur gebruik gehad, dus je kunt op deze cijfers vertrouwen.

Op een bepaald niveau is de standby-tijd het belangrijkste cijfer, omdat je het grootste deel van je tijd met deze headset doorbrengt in afwachting van een oproep. Als het niet opgeladen blijft terwijl u wacht op de volgende oproep, dan zal het niet betrouwbaar genoeg zijn om te werken als uw hoofdheadset voor een standaard werkdag van 8 uur. Het laadt op met een meegeleverde micro-USB-kabel, wat een andere verfrissende factor is, omdat veel van deze headsets een eigen docksysteem vereisen. Dus hoewel je geen mooie standaard hebt om de headset op te zetten, kun je in ieder geval vrijwel al je rondslingerende micro-USB-kabels gebruiken om de batterij op te laden, en het duurt tussen de 2,5 en 3 uur om hem volledig op te laden.

Image
Image

Bediening en connectiviteit: standaard maar niet opvallend, met behoorlijke stabiliteit

Een ander belangrijk kenmerk van een Bluetooth-headset is de stabiliteit van de verbinding. Er is niets zo storend als u een belangrijk telefoongesprek voert dan wanneer de draadloze verbinding wegv alt. De Mpow Pro Trucker gebruikt een Bluetooth 2.1-protocol, wat verre van de meest moderne optie is, maar de Klasse 2-niveaus geven je ongeveer 10 meter bereik, wat prima is voor als je aan een bureau zit, maar minder ideaal om te verplaatsen rond.

Het maakt ook verbinding met je telefoon met het standaard headset-protocol, wat betekent dat je telefoon standaard dit Bluetooth-protocol gebruikt wanneer er binnenkomende oproepen zijn. Je kunt het op twee apparaten aansluiten en het kan gemakkelijk worden aangesloten op een van beide wanneer het wordt opgeroepen. Dit werkte redelijk goed in onze tests, hoewel het geen flitsende verbindingsvoorspellingstechnologie bood zoals duurdere headsets. Maar het doet het werk met zeer weinig interferentie en uitval, zelfs wanneer u wegloopt van het aangesloten apparaat.

Als u op zoek bent naar een goedkope Bluetooth-headset, of als u er een paar wilt kopen om een team in uw bedrijf uit te rusten, is dit een goede keuze.

Prijs: zeer betaalbaar en redelijk rijk aan functies

Als je op zoek bent naar een goedkope Bluetooth-headset, of als je er een paar wilt kopen om een team in je bedrijf uit te rusten, dan is de Mpow Pro Trucker een goede keuze. Veel van de andere opties die er zijn, zullen u ruim $ 50 opleveren, maar Mpow heeft een verbazingwekkende prijs van rond de $ 20. Voor de meeste andere headsets met dezelfde verzameling functies betaal je waarschijnlijk $ 40 of meer, dus het is indrukwekkend dat Mpow je zo'n solide headset voor de prijs heeft kunnen geven.

Image
Image

Concurrentie: enkele betrouwbare opties

Mpow V4.1 Trucker: De verbeterde versie van deze truckerheadset is de 4.1, die je een dockingstation, een beter Bluetooth-protocol en een iets substantiëlere bouwen. Het kost je ongeveer $ 35, dus als je het dock en de meer premium build wilt, probeer deze dan eens

Plantronics Voyager Legend: Als je op zoek bent naar een kleinere footprint en wat meer geld hebt, is de Voyager Legend een echt betrouwbare optie die meer bedoeld is als een " altijd aan"-headset.

Mpow Pro Trucker vs. Plantronics Voyager Focus: De Plantronics Voyager Focus is aanzienlijk duurder, dus het is echt geen schone vergelijking, maar dit is een van de beste opties die er zijn als het gaat om kwaliteit. Als u de beste beschikbare Bluetooth-headset wilt, is dit zeker een om te overwegen.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste Bluetooth-headsets die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Een betrouwbare aankoop en een geweldige prijs

De Mpow Pro Trucker is echt een indrukwekkende eenheid: solide verbinding, verbazingwekkende helderheid van spraakoproepen, een superlichte constructie en een perfect betrouwbare batterijduur voor ongeveer $ 20. Dat gezegd hebbende, je krijgt niet de eersteklas constructie van de Plantronics-headsets, en je zult het misschien een beetje ongemakkelijk vinden als je van plan bent hem de hele dag te dragen.

Specs

  • Productnaam Pro Trucker Bluetooth-headset BH015B
  • Product Merk Mpow
  • Prijs $19.99
  • Gewicht 1.48 oz.
  • Productafmetingen 6,6 x 6,6 x 2,2 inch.
  • Kleur Zwart, Paars, Puur Zwart
  • Modelnummer MPBH015AD-US
  • Batterijlevensduur 12 uur gesprek /200 uur stand-by
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 ft.
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 2.1
  • Headset Protocol Standaard Headset
  • Garantie 18 maanden

Aanbevolen: