HQX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

HQX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
HQX-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een HQX-bestand is een BinHex 4 gecomprimeerd archiefbestand dat oorspronkelijk werd gebruikt in Mac OS.
  • Je kunt er een openen met Apple Archive Utility, StuffIt of WinZip.

Dit artikel beschrijft wat een HQX-bestand is en hoe u er een kunt openen of de bestanden in het archief kunt converteren.

Wat is een HQX-bestand?

Een bestand met de HQX-bestandsextensie is een BinHex 4-gecomprimeerd archiefbestand dat oorspronkelijk werd gebruikt op klassieke Mac OS-computers en dat wordt gebruikt om binaire versies van afbeeldingen, documenten en multimediabestanden op te slaan. Ze gebruikten de. HEX- en. HCX-extensies.

BinHex staat voor "binair-naar-hexadecimaal". Het formaat wordt gebruikt om 8-bits binaire gegevens op te slaan in een 7-bits tekstformaat. Hoewel hun bestandsgrootte groter is, is corruptie naar verluidt minder waarschijnlijk bij bestanden die op deze manier zijn opgeslagen. Daarom hadden HQX-bestanden vroeger de voorkeur bij het overbrengen van gegevens via e-mail.

Image
Image

Bestanden die zijn gecodeerd met BinHex kunnen een bestandsnaam hebben zoals file.jpg.hqx om aan te geven dat het een JPG-bestand bevat.

Hoe een HQX-bestand te openen

HQX-bestanden worden meestal gezien op Mac-computers - u kunt Incredible Bee Archiver of het ingebouwde archiefhulpprogramma van Apple gebruiken om er een te openen.

Als je Windows gebruikt en een HQX-bestand moet decomprimeren, probeer dan WinZip, StuffIt of een andere populaire bestandsextractor die compatibel is met Windows.

Altap Salamander en de online BinHex Encoder/Decoder Tool van Web Util zijn twee andere opties als geen van de bovenstaande opties voor u werkt.

Als je om de een of andere reden niet zeker weet of een bestand daadwerkelijk is gecodeerd met BinHex, kun je een teksteditor gebruiken om te controleren of de eerste regel als volgt luidt:


(Dit bestand moet geconverteerd worden met BinHex 4.0)

Als u merkt dat een toepassing op uw Windows-pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe u het standaardprogramma voor een specifiek programma kunt wijzigen. bestandsextensie.

Een HQX-bestand converteren

Aangezien HQX-bestanden een soort archiefindeling zijn, zoals ZIP of RAR, moet u eerst het archief openen voordat u bestanden erin kunt converteren.

Als je bijvoorbeeld een PNG-bestand in een HQX-bestand hebt dat je naar-j.webp

Hetzelfde concept is waar als je HQX probeert te converteren naar ICNS, ZIP, PDF, enz. - pak eerst de inhoud van het archief uit en gebruik dan een bestandsconverter op de uitgepakte bestanden.

Kan het nog steeds niet openen?

Als u uw bestand nog steeds niet kunt openen, leest u mogelijk de bestandsextensie verkeerd. Sommige bestanden delen gemeenschappelijke letters in hun bestandsextensie, hoewel de formaten niets met elkaar te maken hebben.

QX (Quexal-broncode), HQM (Hardcore Questing Mode-gegevens), QXP (QuarkXPress-project) en QXF (Quicken Essentials voor Mac Exchange) zijn enkele voorbeelden.

Aanbevolen: