Hoe de tijd op Android-telefoons te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de tijd op Android-telefoons te veranderen
Hoe de tijd op Android-telefoons te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Clock app > Settings > en kies een nieuwe tijd.
  • Open Instellingen > Systeem > Datum en tijd.

Dit artikel beschrijft de twee belangrijkste manieren waarop Android-gebruikers de tijd of tijdzones op hun telefoons kunnen wijzigen.

Hoe verander je gegevens en tijd op Android?

Of je nu de tijdzone op je Android-telefoon wilt wijzigen of gewoon wilt updaten voor zomertijd, het updaten van de tijd is eenvoudig. U kunt de tijd op verschillende manieren wijzigen, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt: Samsung, Google, LG, enz.

Ondanks de vele soorten Android-telefoons van verschillende fabrikanten, zijn de basisstappen die u neemt altijd vergelijkbaar. Om ervoor te zorgen dat u de datum of tijd gemakkelijk kunt wijzigen, hebben we twee specifieke manieren beschreven om deze te wijzigen.

Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u de datum en tijd kunt wijzigen met behulp van de Klok-app die in uw Android-telefoon is ingebouwd.

  1. Open de Clock app op je telefoon en ga naar het tabblad Klok.
  2. Zoek de menuknop. Het zou eruit moeten zien als drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm. Tik op de menupunten om het menu te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen om de datum- en tijdinstellingen te openen.
  4. Hier kunt u uw standaardtijdzone wijzigen. Als u echter meer wijzigingen in de datum en tijd wilt aanbrengen, kunt u op die optie tikken om rechtstreeks naar de instellingen van uw telefoon te gaan. U kunt dan kiezen of u de tijd handmatig wilt instellen, deze automatisch wilt laten bijwerken op basis van uw locatie en meer.

    Image
    Image

De tijd wijzigen via de instellingen van de telefoon

De tweede manier om de datum en tijd op je Android-telefoon te wijzigen, is door rechtstreeks naar de instellingen van de telefoon te gaan. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u deze kunt wijzigen met deze methode.

  1. Open de Settings app op je telefoon.
  2. Scroll naar beneden en zoek de System optie. U kunt ook op "datum en tijd" zoeken met behulp van de balk bovenaan de pagina Instellingen.

  3. Vanuit Systeem, tik op Datum en tijd.

    Image
    Image

Je kunt nu kiezen uit een breed scala aan op datum of tijd gebaseerde instellingen, waaronder je tijdzone, locatie die als tijdzone moet worden ingesteld, het formaat voor hoe de tijd wordt weergegeven op je apparaat, en meer. Zorg ervoor dat u tikt op Tijd automatisch instellen, zodat het is uitgeschakeld voordat u wijzigingen probeert aan te brengen.

Hoe stel ik de datum en tijd opnieuw in?

Als u de datum en tijd op uw telefoon opnieuw wilt instellen, kunt u altijd naar de datum- en tijdinstellingen van uw telefoon navigeren en deze op automatisch instellen.

  1. Open de Settings app op je telefoon.
  2. Navigeer naar System of zoek naar Datum of tijd in de zoekbalk bovenaan de pagina.
  3. Selecteer Datum & Tijd.
  4. Tik op Stel de tijd automatisch in om de tijd te resetten naar de locatie waar u zich momenteel bevindt.

Hoe verander ik de tijd op een Samsung-telefoon?

Het wijzigen van de tijd op uw Samsung-telefoon is vergelijkbaar met hoe u het op andere Android-apparaten zou wijzigen. Samsung labelt de zaken echter anders.

  1. Open de Settings app op je Samsung-telefoon.
  2. Navigeer naar en tik op Algemeen beheer in de instellingenlijst.
  3. Zoek Datum en tijd en selecteer het.

    Image
    Image
  4. Schakel de automatische datum- en tijdinstelling uit en kies vervolgens de tijd of datum die u op uw telefoon wilt laten weergeven.

FAQ

    Hoe wijzig ik de sluimertijd op mijn Android-telefoon?

    Je kunt de standaard sluimertijd op een Android wijzigen in de alarminstellingen. Ga naar Instellingen > Alarms > Snooze-lengte (of klok-app> menu > Instellingen > Snooze-lengte op sommige versies van Android) en verander het aantal minuten.

    Hoe wijzig ik de slaaptijd op mijn Android-telefoon?

    Je kunt de instellingen wijzigen zodat je scherm langer actief blijft op een Android-telefoon. Ga naar Settings > Display > Sleep (of Settings > Display > Screen timeout op sommige versies van Android) om de Android-slaaptimer met maximaal 30 minuten te vertragen.

Aanbevolen: