Hoe te alfabetiseren in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe te alfabetiseren in Google Docs
Hoe te alfabetiseren in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Kopieer en plak eerst de tekst van Google Documenten naar Google Spreadsheets.
  • Selecteer vervolgens Data > Blad sorteren > Blad sorteren op kolom A (A tot Z)
  • Plak tenslotte de tekst terug van Google Spreadsheets naar Google Docs.

Dit artikel laat zien hoe je lijsten, alinea's en andere tekstblokken in Google Documenten alfabetiseert. Aangezien Google Documenten zelf deze functie niet heeft, zullen de onderstaande sorteertips iets meer moeite kosten.

Hoe zet je iets in alfabetische volgorde op Google Docs

Je kunt drie methoden gebruiken om tekstblokken in alfabetische volgorde of omgekeerde alfabetische volgorde te sorteren, maar we moeten een ander hulpmiddel gebruiken als tijdelijke oplossing.

Gebruik Google Spreadsheets om tekst uit Google Docs te alfabetiseren

Het spreadsheetprogramma van Google heeft een standaardfunctie voor het sorteren van gegevens. Als je toegang hebt tot Google Documenten, heb je ook toegang tot Google Spreadsheets.

  1. Zodra je het Google Doc-document hebt geopend, open je een nieuwe spreadsheet in Google Spreadsheets in een aangrenzend tabblad.

    Image
    Image
  2. Kopieer het tekstblok dat u in Documenten wilt alfabetiseren en plak het in een enkele kolom.

    Image
    Image
  3. Selecteer in Spreadsheets Data en kies een van de twee opties om de lijst in alfabetische of omgekeerde alfabetische volgorde te sorteren.

    • Sorteerblad > Sorteer blad op kolom A (A tot Z)
    • Sorteerblad > Sorteer blad op kolom A (Z tot A)
    Image
    Image
  4. Kopieer de vers gesorteerde lijst uit Google Spreadsheets en plak deze terug in het Google Docs-document om een netjes alfabetisch blok tekst te krijgen.

Gebruik Microsoft Word om tekst uit Google Docs te alfabetiseren

U kunt de robuuste functie voor het sorteren van gegevens van Word gebruiken om een alfabetisch document te maken. Kopieer en plak de gegevens vervolgens weer in Google Documenten of upload het als een nieuw document in Google Documenten.

  1. Kopieer en plak de tekst van Google Docs naar een nieuw Word-document.
  2. Selecteer Enter om de te alfabetiseren items in afzonderlijke regels te scheiden.
  3. Selecteer de volledige tekst met de Ctrl + A sneltoets of sleep erover met de muis.

  4. Select Home > Paragraph Group > Sorteren.

    Image
    Image
  5. Kies in het dialoogvenster Sorteer tekst Sorteren op naar Alinea's enText Selecteer vervolgens Ascending (A-Z) of Descending (Z-A), afhankelijk van de gewenste alfabetische volgorde. Druk desgevraagd op OK in het dialoogvenster dat verschijnt.

    Image
    Image
  6. Kopieer en plak de alfabetische tekst terug naar Google Docs.

Tip:

Er zijn verschillende andere manieren om alinea's en lijsten in Word te alfabetiseren. Verken deze opties als u lijsten en gegevens op meerdere niveaus voor tabellen maakt.

Gebruik online alfabetiseringstools

Veel online tools en web-apps kunnen tekst corrigeren en in alfabetische volgorde ordenen. U kunt ze gebruiken om elke tekst te sorteren en deze vervolgens terug te plakken in Google Documenten. Hier zijn er een paar:

  • Text Fixer
  • Woordenteller
  • Tekstomzetter
  • Code verfraaien
  • Convert Case

FAQ

    Hoe kan ik alfabetiseren in Google Spreadsheets en rijen bij elkaar houden?

    De normale sorteeroptie in een kolom zou je rijen consistent moeten houden. Als het echter je koppen vermengt, kun je dit oplossen door ze te bevriezen. Markeer de kopregel door op de letter te klikken en ga naar View > Freeze > 1 row You kan ook rijen en kolommen in het midden van uw blad bevriezen om ze op hun plaats te houden.

    Hoe kan ik alfabetiseren op achternaam in Google Spreadsheets?

    De gemakkelijkste manier is om een kolom "Achternaam" te hebben die u kunt alfabetiseren. U kunt ook namen in het formaat "Achternaam, voornaam" invoeren. Als je al de volledige naam van iedereen in een kolom hebt ingevoerd, voeg er dan nog een toe, markeer de gegevens en ga naar Data > Tekst in kolommen splitsen Stel het scheidingsteken in op Space, waarna Spreadsheets de namen opsplitsen in hun eigen kolommen. Van daaruit kunt u sorteren op achternaam.

Aanbevolen: