Wat is Phubbing?

Inhoudsopgave:

Wat is Phubbing?
Wat is Phubbing?
Anonim

Phubbing is internettaal dat betekent: Telefoononderbreking

Phubbing is de frustrerende en belastende manier waarop sommige mensen een gesprek kunnen negeren of zelfs onderbreken om op hun telefoon te kijken. Het is de gewoonte om meer interesse te tonen in wat er ook op de smartphone staat dan wat jij of iemand anders zegt.

Veel mensen maken zich er schuldig aan, maar waar komt phubbing vandaan? En wat zijn enkele goede manieren om het te bestrijden?

Image
Image

Phubbing Betekenis uitgelegd

Phubbing, of iemand afwijzen om naar je telefoon te kijken, is geen nieuw fenomeen. Het bestaat al sinds mobiele telefoons gemeengoed werden en sms-berichten leidden tot een heel nieuw tijdperk van eenvoudige gesprekken en afleiding. Maar in het kielzog van smartphones, met hun talloze apps, services en meldingen, werd de uitdrukking Phubbing geboren, waarmee voor eens en voor altijd wordt benadrukt dat het negeren van iemand in de kamer om zich op je telefoon te concentreren een zeer reëel fenomeen is.

Dit internetjargon, hoewel technisch gezien geen sms-afkorting, werd oorspronkelijk bedacht tijdens een reclamecampagne voor de Macquarie Dictionary in 2012. De accountdirecteur van het reclamebureau McAnn, Adrian Mills, bedacht naar verluidt het neologisme en het werd vervolgens gebruikt in promotie voor het woordenboek. Het werd gebruikt in Facebook-campagnes en op een speciale website, en in 2014 werd een korte film gemaakt om de totstandkoming van de wending van de zin te documenteren.

Hoe wordt Phubbing gebruikt

Phubbing wordt bijna altijd in denigrerende zin gebruikt om achteraf het negatieve gedrag te beschrijven waaraan iemand die je kent heeft deelgenomen.

Voorbeelden van Phubbing in gebruik

Voorbeeld 1: Ik probeerde met mijn moeder te praten, maar ze zat me de hele tijd te phubben. Ik kon haar aandacht helemaal niet krijgen!

Voorbeeld 2: Dan was ik laatst zo hard aan het phubben. Ik zal het hem aandoen de volgende keer dat hij me iets probeert te vertellen.

Het kan ook in het moment worden gebruikt om de aandacht te vestigen op het feit dat je door een persoon wordt genegeerd. Als ze naar hun telefoon zouden kijken en zouden beginnen te scrollen terwijl je aan het praten was, zou je kunnen stoppen en het volgende opmerken:

Voorbeeld 1: Luister je wel eens? Je phubt me.

Voorbeeld 2: Phub me niet. Wat is er zo belangrijk op je telefoon dat je er nu naar moest kijken?

Phubbing vermijden

Phubbing is niet alleen onbeleefd, het kan ook schadelijk zijn voor je relaties. Een onderzoek van de Baylor University uit 2015 wees uit dat romantische relaties negatief kunnen worden beïnvloed door phubbing en dat het zelfs kan bijdragen aan de ontwikkeling van depressie.

Phubbing is iets waar maar weinig mensen actief aan willen deelnemen. De meeste mensen weten dat het onbeleefd is om midden in een gesprek naar je telefoon te kijken, of om iemand te negeren wanneer ze praten door te scrollen of te reageren op berichten, maar velen kunnen er niets aan doen. Het is een nerveuze teek die hen naar iets vertrouwds en niet veeleisends ziet grijpen als ze niet weten wat ze moeten zeggen. Het kan ook uit verveling zijn, maar dat is nog minder een excuus om eraan deel te nemen.

Een goede manier om te voorkomen dat je zelf iemand phubt, is ervoor te zorgen dat je je telefoon in je zak of op een andere manier buiten bereik laat. Op die manier moet je, zelfs als je de drang hebt om het op te pakken, een bewuste poging doen om dit te doen.

Je kunt anderen helpen voorkomen dat ze je aan phubbing onderwerpen door met hen te praten over hoe je persoonlijke communicatie met hen waardeert, en dat je liever hebt dat ze wachten tot je klaar bent met praten om op hun telefoon te kijken. Het goede voorbeeld geven is een goede manier om dit te doen, aangezien niemand waarschijnlijk naar uw smeekbeden zal luisteren als u zo schuldig bent als zij. Maar als je er samen aan werkt, kunnen jij en je vrienden en familie samen vooruit gaan naar een toekomst zonder phubbing.

Aanbevolen: