IOS 16 ruimt Shazam-verwarring op - of niet

Inhoudsopgave:

IOS 16 ruimt Shazam-verwarring op - of niet
IOS 16 ruimt Shazam-verwarring op - of niet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 16 verenigt de Shazam-app met de ingebouwde Shazam-functie.
  • Momenteel worden Shazams van de ingebouwde tool niet gesynchroniseerd met je Muziek-app.
  • Pro-tip: als je lang op het Shazam-pictogram in het Control Center drukt, verschijnt een lijst met je Shazam-geschiedenis.
Image
Image

Je weet misschien al dat Apple de nummerherkenningsapp Shazam bezit en dat je nummers kunt Shazam vanuit het Control Center van de iPhone. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom je geshazamde nummers je Shazam-afspeellijst niet halen?

Toen ik ontdekte dat iOS 16 de Shazam-app synchroniseert met de ingebouwde muziekherkenningsfunctie van Shazam, dacht ik: "Doet het dat niet al?" Het antwoord is dat dat zo is, maar er zijn enkele grote hiaten in de opstelling. De ingebouwde service herkent nummers, maar tot iOS 16 kon het die nummers niet rechtstreeks in een afspeellijst opslaan. Het is een kleine toevoeging die alles minder verwarrend in het gebruik maakt.

"Er is een 'Sync Shazams to Apple Music'-optie in de Shazam-app. Je krijgt dan een 'My Shazam Tracks'-afspeellijst in Apple Music", zegt Shazam-gebruiker Wombert in een Mac Rumors-forumthread. "[Het] probleem tot nu toe was dat nummers die werden herkend via de snelkoppeling in het Control Center niet in die lijst werden opgenomen. Fijn dat dat eindelijk wordt opgelost in iOS 16."

Twee Shazams

Shazam is fantastisch. Je speelt het gewoon een fragment van een nummer af, en het identificeert het voor je en kan het ook onthouden. Gemakkelijk. Maar toen kocht Apple het, en het werd een beetje raar. Ten eerste, terwijl Apple Shazam in iOS heeft ingebouwd, waardoor je Siri of een knop in het Control Center van je iPhone kunt gebruiken om muziek te herkennen, werd de app niet uit de App Store verwijderd.

"Als muzikant moet ik vaak heel veel nieuwe muziek snel op het gehoor leren, en het feit dat ik artiestinfo en een directe link kan vinden, helpt me mijn proces te stroomlijnen, dus Shazam is een zeer belangrijk hulpmiddel voor mij, " vertelde muzikant Summer Swee-Singh aan Lifewire via e-mail.

Image
Image

In feite zijn er zelfs vandaag nog twee fundamentele manieren om toegang te krijgen tot Shazam. Een daarvan is om de app te gebruiken. Start het, druk op de Shazam-knop en wacht op je resultaat. De andere is om de ingebouwde versie te gebruiken, die kan worden geactiveerd - zoals vermeld - vanuit het Control Center en Siri, maar ook via Siri op je Apple Watch (wat erg handig is) en zelfs via Shortcuts.

En als je snelkoppelingen gebruikt, zie je Shazam niet in de lijst met beschikbare apps die snelkoppelingen bieden. In plaats daarvan zie je het in het Media-gedeelte van de ingebouwde snelkoppelingen - alleen het heeft het Shazam-logo. Je kunt ook op het Controller Center-pictogram tikken en vasthouden om een lijst met je herkende tracks te zien.

Laten we nog dieper gaan. Als je een nummer van de ingebouwde tools Shazam, wordt het weergegeven in de Shazam-app als je het hebt geïnstalleerd. En van daaruit kun je het handmatig toevoegen aan de My Shazam Tracks-afspeellijst in je muziekbibliotheek of een instelling aanvinken om dat automatisch te doen.

Nog steeds bij ons? Nee. Wij ook niet.

Shazam in iOS 16

In iOS 16 wordt het iets minder verwarrend. Volgens Iemand op Twitter wordt muziek die in het Control Center wordt herkend "eindelijk gesynchroniseerd met Shazam", wat betekent dat je de Shazam-app kunt openen en je herkende nummers erin kunt vinden.

Behalve dat… het dit al een beetje doet? Maar alleen als je de Shazam-app opent nadat de herkenning heeft plaatsgevonden.

"Onder iOS15 zorgt het uitvoeren van Muziekherkenning vanuit het Control Center ervoor dat de gevonden track in de Shazam-app verschijnt, maar niet wordt toegevoegd aan de afspeellijst", zegt Macrumors-forumlid Brijazz."Een beetje raar dat het het niet al met de afspeellijst synchroniseert, maar hopelijk lost iOS16 dit op."

Wat is hier echt aan de hand?

Probeer het nu meteen. Als je twee Apple-apparaten hebt met de (huidige versie) iOS 15, is deze eenvoudig. Shazam eerst een nummer vanuit het Control Center op één apparaat. Open vervolgens het Control Center op het andere apparaat en druk lang op het Shazam-pictogram. Even later verschijnt dat nieuwe nummer.

Dit laat zien dat de ingebouwde Shazam synchroniseert tussen apparaten zonder dat de Shazam-app erbij betrokken is. Als je vervolgens echter je My Shazam Tracks-afspeellijst in je Muziek-app bezoekt, zie je de track daar niet - of tenminste, ik niet als ik het probeer. Om geshazamde nummers op die afspeellijst te krijgen, moet je de app op een van je apparaten starten, en zelfs dan werkt de automatische synchronisatie misschien niet echt.

Dit is, naar we begrijpen, wat iOS 16 oplost. Door de app en de ingebouwde functie te synchroniseren, zouden al deze rare inconsistenties moeten verdwijnen. Om eerlijk te zijn, zou Apple waarschijnlijk de iOS Shazam-app moeten dumpen en de functionaliteit ervan in de Music-app moeten inbouwen. Maar gezien hoe traag en irritant de muziek-app al is, wil niemand dat. Toch begrijpen we Shazam nu in ieder geval een beetje beter.

Aanbevolen: