Hoe u uw contacten van Android naar iPhone kunt overbrengen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw contacten van Android naar iPhone kunt overbrengen
Hoe u uw contacten van Android naar iPhone kunt overbrengen
Anonim

Wat te weten

  • Een app gebruiken: Download de Move to iOS app in de Google Play Store en gebruik deze om je contacten over te zetten.
  • Gebruik de Android-simkaart: Open op Android Contacten. Tik op Instellingen > Importeren/Exporteren > Exporteren > SIM-kaart. Plaats de simkaart in je iPhone.
  • Gebruik Google: maak een back-up van Contacten naar Google. Voeg de Google app toe aan de iPhone. Verplaats de schuifregelaar Contacten naar Aan.

In dit artikel worden drie manieren uitgelegd om de contacten van je Android-adresboek naar de iPhone over te zetten. De informatie is van toepassing op smartphones of tablets met Android 4.0 of hoger en iPhones met iOS 9.3 of hoger.

Gebruik de Move to iOS-app om contacten over te zetten

Apple maakt het overbrengen van gegevens van Android naar iPhone eenvoudig met de Move to iOS-app voor Android-apparaten, die beschikbaar is in de Google Play Store.

Deze app verzamelt alle gegevens op je Android-apparaat - contacten, sms-berichten, foto's en video's, agenda, e-mailaccounts, websitebladwijzers - en importeert ze vervolgens via wifi naar je nieuwe iPhone. Het proces kan niet eenvoudiger.

Download de Move to iOS-app van Google Play en ga aan de slag.

Image
Image

Hoewel het uw gegevens overdraagt, worden uw Android-apps niet overgedragen. In plaats daarvan doet het suggesties uit de App Store op basis van de apps die je op je Android-apparaat hebt. Bijpassende gratis apps worden voorgesteld om te downloaden tijdens de overdracht. Bijpassende betaalde apps worden toegevoegd aan uw App Store-verlanglijst voor latere aankoop.

Als je overstapt van Android naar iPhone, vergeet dan niet je muziek, foto's, video's, agenda en apps over te zetten.

Gebruik je simkaart om contacten over te zetten

Als u alleen geïnteresseerd bent in het verplaatsen van uw contacten en niet in uw andere gegevens, kunt u de simkaart in uw Android-telefoon gebruiken. Omdat je adresboekgegevens op een Android-simkaart kunt opslaan, kun je daar een back-up van je contacten maken en ze naar je iPhone verplaatsen (de simkaarten moeten natuurlijk op beide apparaten even groot zijn). Alle iPhones die beginnen met iPhone 5 gebruiken Nano-simkaarten.

Dit is wat je moet doen:

  1. Op je Android-apparaat, start je Contacten-app, tik op de menuknop en navigeer naar Instellingen. Zoek de instelling Import/Export en tik erop.

    De volgende afbeeldingen tonen de stappen op een Samsung-apparaat met Android Oreo. Uw schermen kunnen er een beetje anders uitzien, afhankelijk van het apparaat dat u bezit, maar de basisstappen zouden ongeveer hetzelfde moeten zijn.

    Image
    Image
  2. Tik op de knop Exporteren. Kies vervolgens om te exporteren naar de SIM-kaart.

    Image
    Image
  3. Wacht tot de contacten zijn geëxporteerd naar uw simkaart.
  4. Wanneer het exporteren is voltooid, verwijdert u de simkaart uit uw Android-telefoon en plaatst u deze in uw iPhone.
  5. Tik op de iPhone op de Instellingen app om deze te openen.
  6. Tik op Contacts (op sommige oudere versies van iOS is dit Mail, Contacts, Calendars).
  7. Tik op Importeer SIM-contacten.

    Image
    Image

Als het importeren is voltooid, zijn je contacten beschikbaar in de vooraf geïnstalleerde app Contacten op je iPhone.

Gebruik Google om contacten over te zetten

U kunt de kracht van de cloud gebruiken om uw contacten van Android naar iPhone te verplaatsen. In dit geval is het gebruik van uw Google-account de beste keuze vanwege de ondersteuning voor zowel Android als iPhone.

Om dit te laten werken, heb je een Google-account nodig. Je hebt er vrijwel zeker een gemaakt voor je Android-apparaat.

Volg deze stappen om je contacten over te zetten:

  1. Maak op uw Android-apparaat een back-up van uw contacten op Google. De back-up zou automatisch moeten gebeuren als u uw Google-account op uw apparaat gebruikt. U kunt ook tikken op Instellingen > Account, het Google-account waarmee u wilt synchroniseren, en vervolgens schakelen naar Synchronisatiecontactennaar Aan.

    Image
    Image
  2. Als je dat hebt gedaan, voeg je je Google-account toe aan je iPhone.
  3. Als het account is ingesteld, kun je de synchronisatie van contacten mogelijk meteen inschakelen. Zo niet, ga dan naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts en tik op het Gmail-account.
  4. Verplaats de Contacts schuifregelaar naar de Aan (groene) positie, en de contacten die u aan uw Google-account hebt toegevoegd, worden gesynchroniseerd met de iPhone.

    Image
    Image

Vanaf nu wordt elke wijziging die u aanbrengt in uw iPhone-adresboek gesynchroniseerd met uw Google-account. Je hebt een volledige kopie van je adresboek op twee plaatsen, veilig geback-upt en klaar om indien nodig over te zetten naar andere apparaten.

Als je wilt, kun je Yahoo gebruiken om je contacten met je iPhone te synchroniseren in plaats van Google te gebruiken. Het proces is vergelijkbaar.

FAQ

    Hoe zet ik contacten over van iPhone naar iPhone?

    Om contacten van iPhone naar iPhone over te zetten, is het gebruik van iCloud de gemakkelijkste methode. Zorg ervoor dat beide iPhones zijn ingelogd met dezelfde Apple ID. Open op beide telefoons Instellingen, tik op uw naam en tik vervolgens op iCloudSchuif Contacts naar de On positie. Selecteer desgevraagd de optie om contacten samen te voegen zodat er niets verloren gaat.

    Hoe zet ik contacten over van Android naar Android?

    De gemakkelijkste methode is om je Google-account te gebruiken. Ga op de oude Android naar Instellingen > Accounts; selecteer uw Google-account en tik op Account Sync Zorg er op de volgende pagina voor dat Contacts is ingeschakeld. Log in op hetzelfde Google-account op je nieuwe Android en al je contacten zijn toegankelijk.

    Hoe zet ik contacten over van iPhone naar Android?

    Om contacten van iPhone naar Android over te zetten, uploadt u uw iPhone-contacten naar iCloud: Ga naar Instellingen > uw naam >iCloud en schuif Contacts naar On Ga naar iCloud.com om er zeker van te zijn dat al je contacten aanwezig zijn. Installeer op uw Android een app die iCloud-contacten kan downloaden, zoals Synchronize Cloud Contacts, en volg de stappen om uw contacten te downloaden.

Aanbevolen: