Hoe PSVR op een pc aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe PSVR op een pc aan te sluiten
Hoe PSVR op een pc aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt je PSVR, Trinus PSVR, een HDMI-kabel en een USB 3.0-kabel nodig om hem op je pc aan te sluiten.
  • Sluit de USB aan op een USB 3.0-poort op uw pc en sluit de HDMI-kabel aan op uw GPU.
  • U kunt indien nodig een HDMI-naar-DisplayPort-adapter gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je een PSVR op een pc aansluit.

Image
Image

In tegenstelling tot pc-VR-headsets zoals de Oculus Rift of de Valve Index, kun je je PSVR niet gewoon op de pc aansluiten en games gaan spelen. Zodra u onze onderstaande stappen volgt, kunt u dat doen.

Hoe PSVR op pc aan te sluiten

Om PSVR op pc aan te sluiten, heb je je headset, een USB 3.0-kabel en een HDMI-kabel nodig. U moet uw headset rechtstreeks op uw GPU aansluiten. Als je geen open HDMI-verbinding hebt, kun je een HDMI-naar-DisplayPort-kabel of -adapter pakken en die zonder problemen gebruiken.

  1. Om een PSVR op een pc aan te sluiten, moet je ten minste één stuk software installeren. We gaan Trinus PSVR gebruiken voor dit artikel.

    Deze applicatie bevat de benodigde stuurprogramma's om ervoor te zorgen dat Windows de headset correct herkent. Download eenvoudig de applicatie en volg de instructies op het scherm.

    Image
    Image
  2. Zodra Trinus PSVR is geïnstalleerd, sluit u uw HDMI-kabel aan op de PS4 HDMI-poort op de PSVR-verwerkingseenheid.

  3. Steek het andere uiteinde van de HDMI-kabel rechtstreeks in uw GPU.

    De meeste GPU's ondersteunen HDMI, dus je hebt waarschijnlijk een HDMI-poort op je GPU. Het is ook gemakkelijk om een beeldscherm over te schakelen van HDMI naar DisplayPort om zo nodig een slot vrij te maken.

  4. Steek het ene uiteinde van de USB 3.0-kabel in de verwerkingseenheid.
  5. Steek het andere uiteinde van de USB 3.0-kabel in een USB 3.0-poort op uw computer. Het hoeft geen USB 3.0 te zijn, maar dit geeft je de best mogelijke prestaties.

    USB 3.0-poorten worden meestal aangeduid met de blauwe kleur van de poort, in tegenstelling tot gewone zwarte USB-poorten.

  6. Druk op de aan/uit-knop op de headset. Windows zou de headset moeten herkennen als een nieuw beeldscherm dat op uw pc is aangesloten.
  7. Ga vanuit het startmenu naar Instellingen > Systeem > Display en zorg ervoor dat de headset is ingesteld op Verleng deze schermen en de resolutie is ingesteld op 1920 x 1080.

    Image
    Image
  8. Zodra de Windows-configuratie is voltooid, is uw PSVR-headset nu volledig verbonden met uw pc!

Is VR beter op pc of PlayStation?

Op een PS4 waren VR-ervaringen niet significant verschillend van hun pc-tegenhangers, maar PSVR voerde games uit met lagere resoluties en met lagere framesnelheden dan traditioneel op pc's met headsets die voor het platform zijn gebouwd. Met de lancering van de PS5 zijn veel VR-games bijgewerkt om hogere framesnelheden en resoluties te ondersteunen dan wat oorspronkelijk werd ondersteund op PS4.

Hoewel het technisch nog steeds mogelijk is om games op PSVR op pc beter uit te voeren dan op PlayStation zelf, zullen de beperkingen van het scherm beperken hoe goed de ervaring kan zijn in tegenstelling tot andere pc-headsets zoals de Rift die hogere framesnelheden en resoluties ondersteunen dan PSVR.

Aanbevolen: