De iPadOS-versiegids

Inhoudsopgave:

De iPadOS-versiegids
De iPadOS-versiegids
Anonim

iPadOS is het besturingssysteem voor de enorm succesvolle tablets van Apple. iPadOS 13 was de eerste versie van het besturingssysteem en iPadOS 15.5 is de nieuwste. Krijg de details over elke versie.

iPadOS 15: nieuwe multitasking-functies en herontwerp van apps

Image
Image

Verschenen: 20 september 2021

iPadOS 15 debuteerde met een nieuw ontworpen startscherm met geïntegreerde widgets en een app-bibliotheek. App-herontwerpen omvatten een nieuw tabbladbalkontwerp voor Safari en nieuwe FaceTime-functies zoals spraakisolatie en ruimtelijke audio. Nieuwe systeemfuncties zijn onder meer QuickNote, waarmee u snel en gemakkelijk notities kunt maken, ongeacht de toepassing die u gebruikt, en Live Text, waarmee gebruikers tekst in foto's kunnen herkennen.

iPadOS 15 richt zich op multitasking en introduceert een multitasking-menu waarmee gebruikers gemakkelijk Split View of Slide Over kunnen openen om snel meer gedaan te krijgen en efficiënter te werken binnen meerdere apps. Bovendien kunnen gebruikers met verbeterde widgetopties widgets met apps op hun startschermen plaatsen. Gebruikers hebben ook toegang tot de app-bibliotheek vanuit het document om moeiteloos apps te openen en te ordenen.

Andere opmerkelijke iPadOS 15-wijzigingen zijn de introductie van Focus, waarmee gebruikers meldingen en apps kunnen filteren zodat ze zich op de taak kunnen concentreren, en de Translate-app, die automatisch kan detecteren wanneer iemand in een andere taal spreekt vertalen wat ze zeggen. Als u een krachtige gebruiker bent, kunt u nu uw iPad gebruiken om apps te bouwen en deze rechtstreeks naar de App Store te verzenden.

iPadOS 15 biedt veel verbeteringen aan de gebruikersinterface, algemene bedieningselementen en ingebouwde apps die een verbeterde gebruikerservaring creëren.

iPadOS 16 wordt naar verwachting ergens in de tweede helft van 2022 gelanceerd. Verbeteringen volgens geruchten omvatten functies die profiteren van de M1-chip, zwevende app-vensters en meer interactieve widgets.

iPadOS 14: opnieuw ontworpen widgets en een nieuwe Scribble-app

Image
Image

Released: 16 september 2020

Definitieve versie: iPadOS 14.8. 1

Deze versie van iPadOS bevatte verschillende verfijningen aan de interface, opnieuw ontworpen apps en augmented reality. Het voegde ook meer privacy-informatie toe aan de App Store en leverde een privacyrapport op voor de websites die je bezoekt. Bij het gebruik van Airpods bood iPadOS 14 batterijmeldingen en liet je naadloos overschakelen van je iPad naar je iPhone en vice versa.

iPadOS 14 introduceerde de Scribble-app, die handschrift omzet in tekst, en waarmee je je Apple Pencil in elk tekstveld kunt gebruiken. Het introduceerde ook de mogelijkheid om te krabben om te wissen en omcirkelen om tekst te selecteren

Apple's Today View-widget is opnieuw ontworpen zodat er meer informatie op je startscherm past. Apps zijn verbeterd met zijbalken en vervolgkeuzemenu's voor eenvoudigere navigatie.

iPadOS 14 introduceerde de functie waarbij wanneer je belt of gebeld wordt via je iPhone, FaceTime en andere bel-apps, de oproepinformatie wordt weergegeven in een compact ontwerp dat heel weinig van het scherm in beslag neemt.

De Berichten-app kreeg vastgezette gesprekken, inline antwoorden en de mogelijkheid om een naam te typen om ze een direct bericht te sturen. Ten slotte werden fietsroutebeschrijvingen en routebepaling voor elektrische voertuigen handig toegevoegd aan Maps.

iPadOS 13: widgets, donkere modus, gebaren en meer

Image
Image

Released: 24 september 2019

Definitieve versie: iPadOS 13.7

iPadOS 13 liet gebruikers meer apps tegelijk op het scherm passen en introduceerde ook de nieuwe functie Pinned Widgets.

Deze iPadOS heeft ook verbeteringen toegevoegd aan Slide Over en Split View. Je kunt verschillende apps openen in Slide Over, waardoor het veel sneller is om ertussen te schakelen in de rechterkolom waarin Apple ze plaatst. Split View was in staat om twee "Spaces" te openen met dezelfde app, zodat je bijvoorbeeld twee Pages-documenten tegelijk kon openen.

iPadOS 13 introduceerde verbeteringen voor de fraaie stylus van Apple, de Apple Pencil. De latentie van het apparaat is verlaagd voor minder vertraging tussen het moment waarop je de tip op je iPad neerlegt en het moment waarop het scherm wordt beïnvloed. Het debuteerde ook met een geheel nieuw palet voor Apple Pencil, handig voor het opmaken van volledige documenten, en maakte het uitbreiden van het scherm van je macOS Catalina-aangedreven Mac nuttiger.

iPadOS 13 heeft nog een paar gebaren toegevoegd, specifiek afgestemd op tekstbewerking. Gebruikers kunnen met drie vingers knijpen om te kopiëren, met drie vingers spreiden om te plakken en met drie vingers vegen om ongedaan te maken. Dubbel knijpen met drie vingers en u kunt net zo gemakkelijk tekst knippen.

De Safari-browser is ook opnieuw ontworpen om zichzelf bij webservers te identificeren als een Mac om gebruikers de eerste keer een voor de computer geoptimaliseerde website te bieden. Dit was een fantastische toevoeging voor gebruikers van web-apps zoals Google Docs of WordPress.

De langverwachte donkere modus kwam in iPadOS 13, en niet alleen voor het omkeren van kleuren. Het is vanaf de grond opgebouwd en geïntegreerd in het hele systeem.

iPadOS 13 werd geleverd met Apple Arcade, een premium game-abonnementsservice, een nieuwe Siri-stem, slimmere kaarten en manieren om je spullen met andere mensen te delen, verbeterde Notes, een geheel nieuwe Herinneringen-app en de mogelijkheid om toe te voegen lettertypen, privacygericht inloggen met Apple en nog veel meer.

Aanbevolen: