PAT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PAT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
PAT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige PAT-bestanden zijn patroonafbeeldingen.
  • Open er een met een grafisch programma zoals Photoshop of GIMP.
  • Converteer naar JPG,-p.webp" />

Dit artikel beschrijft alle formaten die de PAT-bestandsextensie gebruiken (er zijn er meerdere) en legt uit hoe elk type te openen.

Wat is een PAT-bestand?

Een bestand met de PAT-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een patroonafbeelding die door grafische programma's wordt gebruikt om een patroon of textuur in een afbeelding te maken met behulp van een kleine en meestal vierkante afbeelding.

Als het bestand dat je hebt niet in dat formaat is, kan het iets anders zijn dat dezelfde PAT-extensie gebruikt. Het kan bijvoorbeeld een DiskStation Manager-installatiebestand, Gravis UltraSound GF1-patchbestand, 3D-patchbestand, Ketron-geluidspatroonbestand of Kega Fusion-cheatsbestand zijn.

Image
Image

Controleer voordat u probeert uw bestand te openen of u het niet verwart met een bestandsindeling die een gelijkaardige gespelde bestandsextensie gebruikt. U kunt meer lezen over dit soort bestanden onderaan deze pagina.

Hoe een PAT-bestand te openen

Patroonafbeeldingen kunnen gratis worden geopend met GIMP en zelfs online met Photopea. Als u voor het laatste kiest, opent u het PAT-bestand zoals u dat ook zou doen, via File > Open; toegang tot de patronen via Edit > Preset Manager > Pattern

Image
Image

Adobe Photoshop en Corel PaintShop werken ook, en zeker ook andere populaire foto- en grafische tools. Als u Photoshop gebruikt, Window > Patterns zal de geïmporteerde patronen in het rechterpaneel weergeven. Er is daar een klein menu waarmee je patronen kunt importeren en gebruiken, of je kunt ze openen via de Pattern Stamp Tool

Een PAT-bestand kan in plaats daarvan worden gebruikt als een AutoCAD Hatch-patroon, CorelDRAW-patroon of Ketron-geluidspatroonbestand. Deze kunnen worden geopend met respectievelijk Autodesk AutoCAD, CorelDRAW Graphics Suite en Ketron Software.

Hier volgen andere scenario's waarin een PAT-bestand wordt gebruikt:

  • DiskStation Manager Installatiebestanden worden gebruikt met Synology Assistant.
  • Gravis UltraSound GF1-patchbestanden kunnen worden afgespeeld met Awave Studio van FMJ-Software.
  • 3D-patchbestanden zijn meestal alleen tekstbestanden die 3D-patronen beschrijven, wat betekent dat AutoCAD en SurfaceWorks ze kunnen openen, maar ook een gratis teksteditor.
  • Ketron-toetsenborden gebruiken PAT-bestanden als geluidspatronen. Gebruik Ketron-software om er een te openen.
  • De game-emulator Kega Fusion is wat wordt gebruikt om Kega Fusion cheats-bestanden te openen.

Een PAT-bestand converteren

Patronen die door Photoshop en andere beeldbewerkers worden gebruikt, zijn meestal kleine foto's die deze programma's over een canvas herhalen om een patroon te creëren. Er is niet echt een goede reden om er een naar een ander bestandsformaat te converteren.

Omdat het echter afbeeldingen zijn die worden geopend in grafische programma's zoals de hierboven genoemde, kunt u het bestand gewoon openen en een klein patroon maken en het vervolgens opslaan als een JPG, BMP, PNG, enz.

Een echte bestandsconverter genaamd reaConverter kan PAT converteren naar JPG, PNG, GIF, PRC, TGA, PDF, enz. Het programma is alleen gratis tijdens een korte proefperiode, dus je kunt maar een paar bestanden converteren voordat je moet betalen.

CAD-software, CorelDRAW en Ketron Software kunnen mogelijk PAT-bestanden converteren die in die programma's worden gebruikt. Indien van toepassing, bevindt de optie zich mogelijk in de File > Save As of File > Exporteren menu.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestandsindelingen gebruiken een bestandsextensie die erg veel op ". PAT" lijkt, maar dat betekent niet dat ze verwant zijn. Op dezelfde manier gespelde extensies of zelfs identieke extensies (zoals hierboven te zien) betekenen niet noodzakelijk dat de formaten verwant zijn of dat de bestanden met dezelfde software kunnen worden geopend.

Enkele voorbeelden zijn PPT en PST, die beide dezelfde letters hebben als de PAT-extensie, maar niet echt gerelateerd zijn aan het formaat.

APT-bestanden delen dezelfde bestandsextensieletters, maar zijn bijna platte tekstbestanden. Deze bestanden zijn helemaal geen afbeeldingen, maar tekstbestanden die u met elke teksteditor kunt openen.

FAQ

    Hoe maak je patronen in Photoshop?

    Afhankelijk van uw versie van Photoshop, kost het opslaan van aangepaste patronen slechts een paar klikken: Open een patroon, navigeer naar Selecteer > Alles en ga vervolgens naar Bewerken > Patroon definiëren.

    Hoe sla ik. PAT-bestanden op in AutoCAD?

    Tijdens patroonselectie krijg je opties om individuele patronen op te slaan of te laden, d.w.z.. PAT-bestanden.

Aanbevolen: