De 5 beste 75-inch tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste 75-inch tv's van 2022
De 5 beste 75-inch tv's van 2022
Anonim

Als je echt dat bioscoopgevoel in je woonkamer wilt krijgen, kan een 75-inch tv de perfecte manier zijn om dit te doen zonder je kamer volledig te overweldigen. De nieuwste modellen bieden allemaal ingebouwde streaming, en veel hebben ondersteuning voor virtuele assistenten zoals Alexa en Google Assistant, je kunt tegen je tv praten in plaats van een afstandsbediening te gebruiken.

Als je niet zeker weet welke maat je wilt, bekijk dan onze gids voor het kopen van een tv. Maar als je op 75 inch bent ingesteld, denken we dat Samsung's QN90A degene is die je gewoon moet kopen, tenzij je een krap budget hebt, in welk geval je niet fout kunt gaan met TCL's Series 5.

Beste algemeen: Samsung QN90A (75inch)

Image
Image

De Samsung QN90A is een van de beste televisies op de markt en is de perfecte upgrade voor iedereen die de bioscoopervaring in zijn woonkamer wil nabootsen.

Voor een tv van deze omvang is het uiterlijk belangrijk, en de QN90A heeft dunne randen en een strak uiterlijk. Zelfs de afstandsbediening Zet hem aan en het wordt nog indrukwekkender. Het heeft ook een kleine, gecentreerde standaard, wat belangrijk is omdat je niet een heel groot oppervlak nodig hebt om hem op te zetten.

Samsung gebruikt een type display genaamd QLED, dat mini-LED-lampen en individuele contrastzones heeft om kleuren en details te creëren die wedijveren met wat je kunt zien in veel duurdere modellen. Dat betekent dat je heldere kleuren en diepe zwarttinten krijgt (en bij tv's zijn beide even belangrijk als elkaar - vervaagde zwarttinten zorgen ervoor dat het beeld er vreselijk uitziet).

Testers hebben ook een lage invoervertraging gemeld, wat betekent dat het beeld heel snel wordt bijgewerkt - cruciaal als je het voor gaming gebruikt (minder voor iets anders). Een opvallende omissie is echter het gebrek aan ondersteuning voor Dolby Vision, een standaard die populair is geworden om ervoor te zorgen dat het beeld dat je op het scherm ziet nauwkeurig weergeeft wat de filmmaker/gamemaker wil dat je ziet. Bekijk desondanks inhoud van goede kwaliteit (zoek naar 4K-films en tv-programma's of sluit een PS5- of Xbox Series X-console aan).

De QN90A gebruikt Samsung's eigen software, en hoewel de meeste streamingdiensten worden ondersteund, verwacht niet de eindeloze apps van een Roku of Apple TV (hoewel er absoluut geen reden is waarom je er niet gewoon een kunt aansluiten als je let niet op een extra doos).

Er is ook een Ambient Mode, waarmee je van je nieuwe tv een kunstwerk kunt maken dat opgaat in je interieur wanneer je hem niet gebruikt.

Beste budget 75-inch tv: TCL 5-serie (75-inch)

Image
Image

De TCL 5-serie is een geweldige optie voor een 75-inch televisie als merkloyaliteit niet belangrijk voor je is en je op zoek bent naar een solide tv met een meer betaalbare prijs. Het heeft Roku-software ingebouwd en wordt geleverd met een eenvoudige, gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Samen met onze veel duurdere topkeuze, gebruikt de TCL een schermtechnologie die bekend staat als QLED, en het scherm heeft 80 contrastcontrolezones om diep, inktzwart en helder, schoon wit te creëren voor verbeterd contrast en detaillering. Console-gamers zullen dol zijn op de automatische spelmodus, die detecteert wanneer je console is aangesloten en ingeschakeld, en onze tester ontdekte dat dit goed werkte.

Als je een virtuele assistent gebruikt, kun je een externe slimme luidspreker aansluiten zoals de Amazon Echo of Google home voor handsfree spraakbediening; je kunt de Roku-app ook downloaden naar je mobiele apparaat om spraakopdrachten te gebruiken om door inhoud te bladeren. De achterkant van de tv heeft geïntegreerde kabelbeheerkanalen om je snoeren en kabels georganiseerd te houden, evenals 4 HDMI-ingangen zodat je al je favoriete gameconsoles en afspeelapparaten tegelijk kunt aansluiten.

Beste 8K: Samsung Q950T 85-inch 8K-tv

Image
Image

Als u wilt dat uw thuisbioscoop toonaangevend is op het gebied van entertainment, is de Samsung Q950T de perfecte tv om uw woonkamer of mediaruimte naar de toekomst te brengen. Deze televisie maakt gebruik van Samsung's eigen QLED-technologie om meer dan 33 miljoen pixels in het scherm te stoppen, waardoor een ultrarealistische 8K UHD-resolutie wordt geproduceerd; 8K geeft je vier keer de detaillering van 4K en 16 keer die van 1080p, zodat elk minuut detail en elke kleur tot leven komt op je tv. De geheel nieuwe processor is ontworpen om films en shows scène voor scène te analyseren om op intelligente wijze niet-8K-inhoud op te schalen voor een betere helderheid. Het werkt ook met omgevingssensoren om de helderheid en het volume van het beeld automatisch aan te passen, zodat u de best mogelijke kijkervaring krijgt en nooit een woord van een dialoog hoeft te missen. Deze tv is gebouwd met een array met meerdere luidsprekers die objectvolgend geluid produceert voor virtuele 3D-audio die de actie op het scherm volgt voor een ongelooflijk meeslepende ervaring.

Met Bluetooth-connectiviteit kun je draadloze soundbars en subwoofers instellen voor een aangepaste theaterconfiguratie. Als u de voorkeur geeft aan bekabelde verbindingen, werkt de Q950T met de OneConnect-box, zodat u één enkele kabel hebt die al uw afspeelapparaten en gameconsoles op de tv aansluit, waardoor lelijke snoeren worden geëlimineerd. Net als zijn neven uit de 4K Q-serie, beschikt deze televisie over Multi-View, zodat u tegelijkertijd streaming- of uitzendingsmedia kunt bekijken terwijl het scherm uw smartphone of tablet spiegelt. Het Tizen-besturingssysteem heeft Samsung Bixby en Alexa virtuele assistenten ingebouwd, en het werkt ook met Google Assistant voor handsfree bediening. Console-gamers kunnen hun vaardigheden naar een hoger niveau tillen met AMD FreeSync-technologie; deze technologie voorkomt scheuren en stotteren van het scherm die de onderdompeling kunnen verpesten en vermindert de invoervertraging voor bijna re altime reacties op het scherm op het indrukken van je knoppen, waardoor je Call of Duty- of Fortnite-overwinningen kunt behalen.

Beste OLED: LG OLED77GXPUA 77-inch OLED 4K-tv

Image
Image

De GX-serie is de nieuwste lijn OLED-televisies van LG en biedt absoluut het beste als het gaat om beeldkwaliteit. Met de allernieuwste OLED-technologie stra alt elke pixel zijn eigen licht uit voor schitterende kleuren en de diepst mogelijke zwarttinten voor uitzonderlijk levensechte beelden en verbeterd contrast. Het scherm is vrijwel randloos om u een beeld van rand tot rand te geven voor een meeslepende kijkervaring. De derde generatie a9-processor gebruikt kunstmatige intelligentie om zowel beeld als geluid te analyseren, en werkt samen met Dolby Vision IQ HDR en Dolby Atmos om virtueel surround-geluid te creëren en een betere opschaling van niet-4K-inhoud.

Sportfans zullen dol zijn op de sportwaarschuwingsfunctie; het geeft automatische updates van scores, competitiestanden en andere informatie, waardoor het perfect is voor fantasievoetbalcompetities of kantoorbeugelpools. Filmliefhebbers kunnen profiteren van de filmmaker-modus, die met Netflix werkt om je films te laten zien zoals de regisseurs en producenten het bedoeld hebben. Het frame van de televisie is geïnspireerd op galeriekunst, waardoor een verzonken of verzonken wandmontage mogelijk is om op te gaan in uw interieur. De tv heeft 4 HDMI-ingangen en 3 USB-poorten, zodat je alles in één keer kunt aansluiten, van kabelboxen tot gameconsoles. Het heeft ook Alexa en Google Assistant ingebouwd voor handsfree bediening.

75-inch tv's zijn niet goedkoop, en welke je moet kopen, hangt echt af van hoeveel je je kunt veroorloven. Als je absoluut het beste wilt, dan is Samsung's QN90A degene die je gewoon moet kopen. Het is compromisloos briljant en u zult er geen spijt van krijgen om de premium prijs te betalen. Voor minder dan $ 1.000 is TCL's Series 5 echter ook een geweldige optie - en hoewel de beeldkwaliteit niet zo verbluffend goed is als die van Samsung, is de basistechnologie hetzelfde, en het geeft je nog steeds een geweldige kijkervaring.

FAQ

    Wat is een led-tv?

    Nu termen als LED, QLED en OLED steeds vaker voorkomen in televisies, kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat het allemaal betekent. Alle televisies gebruiken dezelfde basisprincipes om een beeld te produceren: een soort substraat om kleuren en details te produceren wanneer ze worden geraakt door tegenlicht en elektrische signalen. De grote verschillen worden gezien met hoe een televisie deze principes gebruikt. Een standaard LED-televisie maakt gebruik van een LCD-paneel met een elektrische stroom om kleuren te produceren en een LED-paneel voor achtergrondverlichting. Deze modellen televisies zijn meestal het meest betaalbaar omdat ze veel oudere technologie gebruiken. Het nadeel is dat kleuren en details vaak modderig zijn en niet zo scherp als ze zouden kunnen zijn. Ze zijn ook vaak de grootste van de beschikbare televisies vanwege het feit dat oudere LED-panelen veel ruimte nodig hebben.

    Wat is een QLED-tv?

    Samsung en andere bedrijven hebben wat zij QLED-televisies noemen geïntroduceerd. Ze gebruiken nog steeds LED-achtergrondverlichting, maar ze gebruiken zogenaamde kwantumdots om kleuren en details te produceren. Het is hetzelfde basisconcept als een LCD-paneel, maar de kwantumstippen zijn kleiner in breedte dan een mensenhaar, wat betekent dat ze dunner en lichter kunnen zijn en meer pixels in het scherm kunnen stoppen voor meer kleurvolume en detaillering.

    Wat is een OLED-tv?

    De televisies die u absoluut het beste beeld geven, gebruiken OLED-technologie. Deze modellen gebruiken organische samengestelde lagen voor kleuren en edge-lit LED-arrays. Deze televisies zijn ongelooflijk dun en geven je absoluut het beste in kleurbereik en detaillering. Ze zijn ook de duurste omdat OLED-panelen duur zijn om te produceren. Ze brengen ook het gevaar van inbranden met zich mee: een permanent nabeeld dat wordt gecreëerd door over een lange tijd lopende headline-tickers of statische afbeeldingen te scrollen. Gelukkig is inbranden onder normale omstandigheden niet echt een gevaar, maar het is wel iets om rekening mee te houden bij het kopen van een televisie.

Waar moet je op letten bij een 75-inch tv

Televisies met 75-inch schermen bieden meer dan alleen een groot beeld wanneer u geniet van uw favoriete programma's en films. Veel van de meest populaire merken en fabrikanten streven ernaar om premiumfuncties te bieden met hun grotere televisies; functies zoals spraakbediening, schermspiegeling en virtueel surround-geluid worden steeds populairder, samen met omgevingslicht- en geluidssensoren om automatisch de beeld- en volume-instellingen aan te passen aan uw omgeving.

Veel grotere televisies met schermen produceren een uitstekende 4K-resolutie, en een paar nemen zelfs de sprong naar de toekomst met 8K-resolutie. 75-inch tv's zijn meestal aan de duurdere kant, maar hun hoge prijskaartjes worden meestal gerechtvaardigd door het aantal premiumfuncties dat ze bieden, evenals beeldtechnologieën zoals QLED- of OLED-panelen. We gaan een aantal van de belangrijkste factoren op een rijtje zetten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een 75-inch televisie om u te helpen de juiste te kiezen voor uw huis.

HDR/DOLBY VISION

HDR is een andere term die verwarrend kan zijn bij het kopen van een nieuwe televisie. Het staat voor "high dynamic range" en verwijst naar een proces van het beheersen van inhoud voor opname en uitzending. In combinatie met een 4K-resolutie en een breed kleurengamma kan een tv die HDR-mastering ondersteunt, kleuren, contrast en details produceren die heel dicht in de buurt komen van wat je in het echte leven zult zien. HDR-mastering wordt op de markt gebracht onder verschillende namen, waaronder: HLG, Dolby Vision, HDR10/HDR10+ en Technicolor HDR. Ze gebruiken allemaal dezelfde basisconcepten om 4K-content onder de knie te krijgen om te bekijken, maar verschillen enigszins in de manier waarop ze dit doen. HDR10 en HDR10+ zijn roy altyvrije, enigszins generieke technologieën die worden gebruikt in thuistelevisies, UHD Blu-Ray-spelers en sommige streamingdiensten. Ze indexeren de donkerste en helderste punten in een film en tonen om te egaliseren wat er tussenin zit. Dolby Vision is een formaat dat wordt gebruikt door Dolby Labs. Het is iets nauwkeuriger dan HDR10, omdat het afzonderlijke scènes en frames analyseert voor een nauwkeurigere helderheid en contrast. Deze technologie wordt gebruikt in bijna alle grote tv-merken behalve Samsung, en heeft beperkte ondersteuning op Netflix, Amazon en Vudu.

HLG is ontworpen voor kabel-, satelliet- en over-air-uitzendingen. Het is achterwaarts compatibel, zodat zowel HDR-compatibele als niet-HDR-televisies een HLG-signaal kunnen ontvangen en weergeven. Dit maakt het kosteneffectief voor omroepen die rekening moeten houden met hun bandbreedte en klantbeperkingen. Technicolor HDR wordt het minst gebruikt, gezien slechts een klein gebruik in Europa. Het kan worden gebruikt voor zowel opgenomen als uitgezonden media en gebruikt frame-voor-frame referentiepunten voor het coderen van beeldinformatie. Net als HLG is het achterwaarts compatibel met niet-HDR-televisies, zodat ze het signaal kunnen ontvangen en weergeven. Het nadeel is dat achterwaartse compatibiliteit de gedetailleerdheid van de HDR-versie van het signaal ernstig beperkt, waardoor Technicolor HDR inferieur is aan de andere versies van de technologie.

Slimme functies

Als je op zoek bent naar een smart-tv, is het belangrijk om te onthouden dat slimme functies verder gaan dan alleen het streamen van inhoud. Er zijn 75-inch televisies beschikbaar die handsfree spraakbediening ondersteunen met spraakgestuurde afstandsbedieningen of met een aparte slimme luidspreker. Je kunt Alexa, Google Assistant, Siri, Cortana en zelfs eigen programma's zoals Samsung's Bixby gebruiken om je tv te bedienen en te integreren in je slimme thuisnetwerk. Er zijn ook verschillende besturingssystemen en streamingplatforms waaruit u kunt kiezen bij het winkelen voor een televisie. Elk platform en besturingssysteem biedt iets anders. Van een groot aantal vooraf geladen apps tot geïntegreerde schermspiegeling en automatische sportwaarschuwingen, er is voor elk wat wils. De meeste televisies in de maatklasse 75 inch zijn voorzien van een AI-ondersteunde processor die op intelligente wijze niet-4K-inhoud opscha alt met een ruisonderdrukkingsproces voor een consistent beeld, ongeacht wat u aan het kijken bent. Deze processors gebruiken ook kunstmatige intelligentie om uw kijk- en browsegeschiedenis te volgen om nieuwe inhoud voor te stellen om van te genieten met vrienden en familie. Sommige televisies bieden virtueel surround-geluid of objectvolgend geluid voor een meer meeslepende luisterervaring. Anderen hebben speciale modi voor filmkijken of videogames die automatisch de beeld- en audio-instellingen wijzigen voor vloeiendere bewegingen en verbeterde detaillering, evenals het verminderen van invoervertraging voor bijna re altime reacties op het scherm op het indrukken van een knop.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook gewerkt in e-commerce productbeheer en heeft uitgebreide ervaring met wat een solide tv maakt voor home entertainment.

Jeremy Laukkonen schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Eerder schreef hij over technologie voor grote vakbladen. Bij Lifewire beoordeelt hij honderden producten, variërend van laptops en telefoons tot tv's, luidsprekers en generatoren.

Aanbevolen: