Apple bekroond met patent voor periscooplens

Apple bekroond met patent voor periscooplens
Apple bekroond met patent voor periscooplens
Anonim

Apple zal naar verwachting in het komende jaar een camera met een periscooplens in minstens één iPhone-model opnemen.

Ondanks dat de iPhone 13 nog steeds een compleet mysterie is, zijn geruchten en rapporten over de iPhone 14 - of hoe Apple ook besluit de iteratie van de smartphone in 2022 te noemen - al aan de oppervlakte gekomen. De belangrijkste daarvan is de overtuiging dat Apple een periscooplens in een van de camera's zal opnemen. Er is een recent verleend patent ontdekt, dat voor het eerst werd gerapporteerd door Patently Apple.

Image
Image

9To5Mac verwacht dat de lens een grote rol gaat spelen in de iPhone van 2022.

De abstracte beschrijving in het patent luidt:

"Een opgevouwen camera met twee lichte opvouwbare elementen zoals prisma's en een onafhankelijk lenssysteem, dat zich tussen de twee prisma's bevindt, met een diafragmastop en een lensstapel. Het lenssysteem kan op een of meer assen onafhankelijk van de prisma's om autofocus en/of optische beeldstabilisatie voor de camera te bieden. voldoende lange brandpuntsafstand aan de achterkant om plaats te bieden aan het tweede prisma."

Periscope-lenzen worden normaal gesproken gebruikt om langere zoomniveaus in camera's te bereiken, maar ze kunnen vooral lastig zijn in smartphones, omdat ze meer ruimte tussen de componenten nodig hebben dan gewone lenzen. Als zodanig vertrouwen veel bedrijven op gevouwen ontwerpen die spiegels en prisma's gebruiken om het gewenste effect te creëren.

Met de voorgestelde lens in het patent zegt 9To5Mac dat de iPhone redelijkerwijs een zoomniveau van 10x zou kunnen bieden.

Image
Image

Rapporten van een periscooplens in de iPhone 14 circuleren sinds een bekende Apple-analist, Ming-Chi Kuo, meldde dat Apple de lens zou opnemen in de 2022 iPhone-reeks. Met de ontdekking van dit patent lijken die rapporten meer grip te krijgen.

Natuurlijk zijn we nog maanden verwijderd van het leren van iets echts over het iPhone-model van volgend jaar. Als zodanig is het onduidelijk hoe groot de rol van de periscooplens zal zijn in het algehele ontwerp.

Aanbevolen: