Hoe installeer je nieuwe toetsenborden op je iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe installeer je nieuwe toetsenborden op je iPhone
Hoe installeer je nieuwe toetsenborden op je iPhone
Anonim

Als je af wilt van het standaardtoetsenbord dat bij je iPhone wordt geleverd, installeer dan aangepaste toetsenborden op je telefoon. Vanaf het debuut van de iPhone tot 2014 bood Apple een enkele toetsenbordoptie (in veel talen) voor het schrijven van e-mails, sms-berichten en andere tekst. Terwijl Apple bij dat traditionele toetsenbord bleef, verschenen er alternatieve toetsenborden voor Android. Eindelijk, met iOS 8, sloot Apple zich aan bij het feest en introduceerde alternatieve toetsenborden in de vorm van apps van derden.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 8 en hoger.

Image
Image

Vereisten voor iPhone-toetsenbordapps

Om een alternatief toetsenbord op de iPhone te gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een telefoon met iOS 8 of hoger: zorg ervoor dat uw telefoon iOS 8 of hoger heeft voordat u doorgaat.
  • Een toetsenbord-app op je telefoon: Op de iPhone zijn aangepaste toetsenborden apps die de toetsenbordfunctionaliteit bieden. Wanneer u een toetsenbord-app downloadt, wordt deze weergegeven in de lijst met beschikbare toetsenborden, maar u kunt deze pas gebruiken nadat u deze hebt geïnstalleerd. Daarna kun je er heen en weer schakelen op elk toetsenbord op de iPhone.

Een nieuw toetsenbord zoeken en installeren op de iPhone

Zo vind en installeer je een nieuw toetsenbord:

  1. Open de App Store op de iPhone en tik op Zoeken onderaan het scherm.
  2. Voer keyboard apps in het zoekveld in.
  3. Scroll door de toetsenbord-apps en selecteer er een door op de naam te tikken. Lees het informatiescherm voor een volledige beschrijving van het toetsenbord.
  4. Tik op Get om de gewenste toetsenbord-app naar je iPhone te downloaden.

    Image
    Image
  5. Ga naar het iPhone-startscherm en tik op de Instellingen app.
  6. Tik op Algemeen.
  7. Veeg naar de onderkant van het scherm Algemeen en tik op Toetsenbord.
  8. Tik op Toetsenborden om alle toetsenborden weer te geven die u op de iPhone kunt laden.

    Image
    Image
  9. Tik op Nieuw toetsenbord toevoegen.
  10. Tik in het gedeelte Third-Party Keyboards op de nieuwe toetsenbord-app om het toetsenbord toe te voegen aan uw lijst met beschikbare toetsenborden.

    Image
    Image

In het scherm Nieuw toetsenbord toevoegen ziet u ook de taalvariaties op het standaardtoetsenbord. Ze worden ook toegevoegd met slechts een tik.

Een nieuw toetsenbord gebruiken op de iPhone

Telkens wanneer het toetsenbord in uw apps verschijnt, zoals wanneer u een e-mail, notitie of tekst schrijft, is het door u toegevoegde toetsenbord van derden beschikbaar. Om van toetsenbord te wisselen, tikt u op het wereldbolpictogram onder aan het scherm om van uw huidige toetsenbord naar een ander te gaan. Als je meerdere toetsenborden hebt geladen, tik je meerdere keren op de wereldbol totdat je het toetsenbord ziet dat je wilt gebruiken.

Image
Image

Als je terug wilt schakelen naar het standaardtoetsenbord of het emoji-toetsenbord, tik je opnieuw op het wereldbolpictogram totdat je het gewenste toetsenbord ziet. In sommige toetsenbord-apps wordt de wereldbol vervangen door een ander pictogram, zoals een app-logo, maar het werkt op dezelfde manier als de wereldbol.

Het is mogelijk om meer dan één toetsenbord van een derde partij tegelijk te hebben. Volg gewoon de stappen om ze allemaal te installeren en selecteer vervolgens degene die je wilt gebruiken.

Aangepaste toetsenbord-apps voor iPhone

Als je een aantal aangepaste toetsenborden op je telefoon wilt uitproberen, bekijk dan deze apps:

  • Fleksy: Fleksy noemt zichzelf het snelste toetsenbord ter wereld (met enige bevestiging van het Guinness Book of World Records). Naast snelheid biedt het kleurrijke thema's, aangepaste gebaren, meertalige ondersteuning en een toetsenbord waarvan de grootte kan worden aangepast.
  • KuaiBoard 2: Vergeet een andere manier van typen; met KuaiBoard 2 voeg je vooraf geschreven tekstblokken in met een paar simpele tikken op het toetsenbord. Daarom is het geen vervanging voor het belangrijkste iOS-toetsenbord. In plaats daarvan is het een hulpprogramma dat e-mailen, sms'en en andere taken sneller maakt door u tekst te bieden.
  • Minuum: Minuum kan klein worden. Je kunt het Minuum-toetsenbord verkleinen, zodat het minder ruimte op het scherm inneemt en meer zichtbaar blijft van wat je schrijft. Het ondersteunt ook gebaren. Mensen die fanatiek toegewijd zijn om zoveel mogelijk van hun iPhone-scherm te zien - en met een uitstekend gezichtsvermogen - zullen het willen bekijken.
  • SwiftKey: SwiftKey biedt op gebaren gebaseerde invoer zoals Swype, maar de belangrijkste onderscheidende factor is de manier waarop het uw volgende woord voorspelt om uw schrijven sneller en nauwkeuriger te maken. SwiftKey onderzoekt de inhoud van uw Gmail-account, Twitter-feed en Facebook-pagina om een idee te krijgen van het soort woorden dat u gebruikt en past die kennis toe op wat u op uw iPhone schrijft.

Aanbevolen: