Hoe Google Pixel Night Sight te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Pixel Night Sight te gebruiken
Hoe Google Pixel Night Sight te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Probeer Night Sight of More > Night Sight. Houd het pictogram camera ingedrukt totdat Houd stil verdwijnt.
  • Tips: houd het onderwerp stil > houd de telefoon stabiel > tik rond het onderwerp om scherp te stellen > vermijd felle lichten die reflecties veroorzaken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Nachtzicht kunt gebruiken met de smartphonecamera van uw Google Pixel. Night Sight is nog een ander voorbeeld van hoe kunstmatige intelligentie een revolutie teweegbrengt in de fotografiewereld.

Nachtzicht gebruiken

Night Sight is automatisch ingeschakeld op je apparaat en er zijn twee manieren om toegang te krijgen, afhankelijk van of je telefoon het nodig vindt om het te gebruiken.

Als je een foto maakt bij weinig licht, raadt Pixel je aan Nachtzicht te gebruiken. De kleine knop verschijnt op het scherm; tik er gewoon op om Night Sight te starten.

Als Nachtzicht niet automatisch wordt geactiveerd, maar je de opname lichter wilt maken, veeg dan naar Meer en selecteer Nachtzicht.

Image
Image

Ongeacht hoe je Nachtzicht activeert, druk gewoon één keer op de cameraknop en blijf dan zo stabiel mogelijk totdat de Hold still prompt verdwijnt en de camera weer normaal wordt.

Als je de nachtelijke hemel fotografeert, kunnen de belichtingen variëren van één tot vier minuten.

Hoe u uw vaardigheid met nachtzicht kunt vergroten

Google heeft enkele tips op een rij gezet om gebruikers te helpen optimaal te profiteren van de Nachtzicht-modus. Enkele van de suggesties zijn:

  • Motion: Vraag uw foto-onderwerp om een paar seconden stil te blijven voordat en nadat u op de ontspanknop drukt.
  • Stabiliteit: plaats de telefoon indien mogelijk tegen een stabiel oppervlak. Hoe stabieler de hand, hoe meer verwerking zich kan concentreren op het licht en de scherpte van de belichting.
  • Focus: Tik op of rond uw onderwerp voordat u de foto maakt. Deze stap helpt je camera scherp te stellen bij het maken van foto's in donkere omstandigheden.
  • Bright Lights: Er is tenminste wat licht nodig, maar vermijd felle lichten om reflecties in je foto te verminderen.

Welke telefoons hebben nachtzicht

Alle Pixel-telefoons hebben deze functie, maar ze werken niet allemaal op dezelfde manier.

Pixel 1 en 2 gebruiken een aangepast HDR+-samenvoegalgoritme om verkeerd uitgelijnde stukjes frames te detecteren en te weigeren.

Pixel 3 en nieuwer gebruiken een vergelijkbare opnieuw afgestemde Super Res Zoom, of je nu zoomt of niet. Hoewel het is ontwikkeld voor superresolutie, werkt het ook om ruis te verminderen, omdat het meerdere afbeeldingen samen gemiddeld. Super Res Zoom levert betere resultaten op voor sommige nachtelijke scènes dan HDR+, maar vereist de snellere processor van deze nieuwere pixels.

Hoe werkt nachtzicht?

Night Sight is ontworpen om betere foto's te maken bij weinig licht voor zowel de camera's aan de achterzijde als aan de voorzijde. Hiermee kunt u levendige en gedetailleerde foto's bij weinig licht maken zonder dat u een vervormende flitser of statief nodig heeft. Net als een nachtbril werkt hij zelfs bij zo weinig licht dat je niet veel met je eigen ogen kunt zien.

Fotograferen bij weinig licht kan zelfs voor de beste fotografen irritant zijn. Google heeft zijn bodacious Pixel HDR+-algoritme aangeboord om kleur, helderheid en stabiliteit te verbeteren bij weinig licht. Door de optie Nachtzicht te kiezen, schakel je Pixel's HDR+-verwerking in om kleuren en helderheid te verbeteren. Als de camera een donkere omgeving detecteert, verschijnt er automatisch een pop-upsuggestie.

Het draait allemaal om de HDR+

Google's HDR+ Processing is een gepatenteerde technologie die "ruis" vermindert en kleuren verlevendigt. In werkelijkheid maakt het een reeks foto's en combineert vervolgens het beste van elke afbeelding om een definitieve versie van die afbeelding te maken.

Night Sight past zich voortdurend aan zowel jou als je foto-object aan. Terwijl u op de ontspanknop drukt, meet Nachtzicht elke handdruk en beweging in de scène en compenseert dit vervolgens door kortere belichtingsreeksen te gebruiken.

Als stabiliteit geen probleem is, richt Night Sight zijn verwerkingskracht op het vastleggen van licht om de scène op te fleuren. Het maakt meerdere foto's, voegt de belichtingen samen, voorkomt bewegingsonscherpte en maakt het beeld helderder, wat resulteert in een goed verlichte en scherpe foto.

Sommige critici hebben Night Sight beschuldigd van het fabriceren van een foto - het nemen van wat visuele basisgegevens en het invullen van de lege plekken met weloverwogen gissingen - en ze zijn niet helemaal off-base. Night Sight is in wezen een verbetering van een fototechnologie genaamd image stacking, die al jaren bestaat.

En toch trekt Night Sight de aandacht, zelfs onder liefhebbers van spiegelreflexcamera's.

Aanbevolen: