Wat is Samsung's One UI voor Android?

Inhoudsopgave:

Wat is Samsung's One UI voor Android?
Wat is Samsung's One UI voor Android?
Anonim

Samsung One UI is de vereenvoudigde en overzichtelijke aangepaste interface van het bedrijf voor Android. De One UI-gebruikerservaring is gunstig voor grotere schermen en gebruik met één hand, wat logisch is, aangezien het bedrijf de phablet heeft gepopulariseerd met zijn Note-serie.

One UI begon begin 2019 met de uitrol naar Galaxy-smartphones. Het verving Samsung Experience.

Samsung One UI-versies

Samsung werkt zijn One UI-besturingssysteem regelmatig bij. De nieuwste versie is 4.1, die in februari 2022 werd gelanceerd. Eén UI 5 zal waarschijnlijk naast Android 13 worden uitgerold.

Een gebruikersinterface 4.0 en 4.1

One UI 4.0 heeft verschillende bruikbaarheidsverbeteringen toegevoegd, waaronder haptische feedback en afgeronde widgets. Het voegde ook verbeterde privacyfuncties toe met betrekking tot locatiegegevens.

Samsung volgde dit met kleine updates in versie 4.1. Voortbouwend op het thema bruikbaarheid, voegde het widget-stacks toe, in een knipoog naar de populaire iPhone-functie.

Samsung Pay kan nu uw licentie opslaan, samen met andere persoonlijke gegevens en identiteitsgerelateerde items zoals instapkaarten.

De Agenda-app is slimmer en beter geïntegreerd in het besturingssysteem en de apps van de telefoon. Het pikt bijvoorbeeld de datum en tijd op in berichten, zodat u snel en gemakkelijk evenementen aan de kalender kunt toevoegen.

In de camera werd de functie Nachtmodus beschikbaar voor portretoriëntatie.

Een gebruikersinterface 3 en 3.1

Samsung begon in december 2020 met de uitrol van One UI 3. De nieuwe interface bevatte een aantal ontwerpupgrades, waaronder een gestroomlijnd meldingsscherm, duidelijkere waarschuwingen, opnieuw ontworpen widgets voor het startscherm, een nieuw aggregatorscherm genaamd Samsung Free, en enkele wijzigingen in het vergrendelscherm.

De One UI 3.1-update heeft nieuwe camerafuncties toegevoegd, zoals de optie om foto's in meerdere formaten tegelijk op te slaan, een objectwisser en verbeterde autofocus. Andere nieuwe functies waren onder meer opnemen met meerdere microfoons en Auto Switch, waarmee je muziek automatisch wordt gesynchroniseerd wanneer je van Galaxy-apparaat wisselt.

Een gebruikersinterface 2 en 2.5

In februari 2020 bracht Samsung One UI 2 uit, die verschillende functies heeft toegevoegd, waaronder een verbeterde donkere modus, een schermrecorder en een paar interfacewijzigingen. One UI 2 profiteerde ook van veel van de verbeteringen die in Android 10 worden aangeboden. In september daaropvolgend bracht Samsung One UI 2.5 uit.

De schermrecorder legt vast wat er op het scherm gebeurt. Het legt ook geluiden vast die worden opgevangen door de microfoon en audio die op de telefoon wordt afgespeeld. Er is een optie om een video-selfiefeed toe te voegen en tijdens het opnemen op het scherm te tekenen.

Samsung heeft twee opties toegevoegd voor het weergeven van meldingen van inkomende oproepen: een waarschuwing op volledig scherm (zoals op stock-Android) of een zwevende pop-up, zodat je niet wordt onderbroken tijdens het spelen van een game of het bekijken van een video.

Ergonomie en bruikbaarheid

Smartphones hebben veel bijwerkingen, waaronder ergonomische problemen zoals duim-sms'en en herhaalde stress. Samsung heeft One UI ontworpen om repetitieve stress te verlichten, aangezien veel mensen hun telefoons met één hand gebruiken (of proberen te gebruiken), wat lastig kan worden.

Image
Image

Split-Screen Apps

Samsung splitst het scherm in veel van zijn apps zoals Berichten, waarbij inhoud bovenaan wordt geplaatst en knoppen binnen handbereik van je duim. Op deze manier strek je je duimen niet ongemakkelijk uit of schud je de telefoon niet in je hand, wat ertoe kan leiden dat je hem laat vallen en het scherm barst.

De Klok-app laat bijvoorbeeld zien hoe lang het duurt voordat het volgende alarm afgaat, terwijl je je alarmen kunt beheren met knoppen onderaan. In het weergavegebied bovenaan ziet u ook grotere tekst. Voor grote telefoons zoals de Galaxy Note 9 ligt deze lay-out gemakkelijker in de hand.

Deze aanpak met gesplitst scherm werkt ook goed met de opvouwbare telefoons van het bedrijf, met aan de ene kant bruikbare items en aan de andere kant alleen-lezen inhoud.

Verlichten van vermoeidheid van de ogen

Eén gebruikersinterface is ook comfortabeler voor de ogen, met levendige kleuren en een afgerond ontwerp voor app-pictogrammen en andere elementen.

Productiviteit en focus

Een ander doel voor Samsung was het verminderen van afleiding, een ander neveneffect van een langere schermtijd. Samsung had dus productiviteit in gedachten bij het ontwerpen van One UI.

Eén element heet Focus Blocks, waarin gerelateerde instellingen worden gegroepeerd, bijvoorbeeld om het navigeren gemakkelijker en sneller te maken. In de Galerij-app verta alt dit zich naar grotere albumminiaturen.

Image
Image

One UI heeft ook een donkere modus die consistent is in alle apps, dus je wordt niet wakker gehouden door het helder verlichte scherm van de telefoon. De modus Niet storen van Samsung is een andere manier om gefocust te blijven.

Aanbevolen: