Hoe u een bericht in Outlook kunt oproepen

Inhoudsopgave:

Hoe u een bericht in Outlook kunt oproepen
Hoe u een bericht in Outlook kunt oproepen
Anonim

Outlook biedt een ingebouwde functie die een e-mail oproept of een bericht vervangt, hoewel er een paar belangrijke vereisten zijn. In dit artikel leer je:

  • Een e-mail terughalen
  • De vereisten voor het terughalen van Outlook-e-mails
  • Resultaten en vertragingen die kunnen optreden tijdens terugroepacties

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; en Outlook voor Microsoft 365.

Hoe u een e-mail in Outlook kunt oproepen (en deze kunt vervangen, indien gewenst)

Wanneer u e-mail probeert in te trekken, kan Outlook de ontvanger op de hoogte stellen van de ingetrokken e-mail. Om een e-mail terug te halen in Outlook:

  1. Open Outlook en ga naar de Verzonden items map.

    Image
    Image
  2. Dubbelklik op het verzonden bericht dat je wilt terughalen om het in een apart venster te openen.

    De opties om een bericht op te roepen zijn niet beschikbaar wanneer het bericht wordt weergegeven in het leesvenster.

    Image
    Image
  3. Ga naar het Message tabblad, selecteer de Actions vervolgkeuzepijl en kies Recall This Message.

    Ga in Outlook 2007 naar het tabblad Message, selecteer in de groep Actions Other Actions, en dan Herhaal dit bericht.

    Image
    Image
  4. Selecteer een van de volgende opties in het Recall This Message dialoogvenster:

    • Verwijder ongelezen kopieën van dit bericht om het bericht terug te halen.
    • Verwijder ongelezen kopieën en vervang door een nieuw bericht om het bericht te vervangen door een nieuw bericht.
    Image
    Image
  5. Als u een melding van de resultaten wilt ontvangen, selecteert u het Vertel me of het terugroepen slaagt of mislukt voor elke ontvanger.
  6. Selecteer OK.
  7. Als je Ongelezen kopieën verwijderen en vervangen door een nieuw bericht hebt geselecteerd, pas dan het originele bericht aan.
  8. Selecteer Verzenden.

  9. U ontvangt een Outlook-melding over het slagen of mislukken van uw poging om de e-mail in te trekken of te vervangen.

Vereisten om een e-mail op te roepen

Outlook-e-mail oproepen:

  • Zowel u als uw ontvanger moeten een Exchange-server-e-mailaccount hebben en Outlook als e-mailclient gebruiken.
  • De mailbox van de ontvanger is open wanneer u een terugroepactie probeert te verwerken.
  • Het originele bericht is ongelezen en staat in de inbox van de ontvanger.
  • Het bericht is door geen enkel proces gewijzigd, zoals een regel, spamfilter of invoegtoepassing.

Mogelijke resultaten wanneer u zich de e-mail van Outlook herinnert

Afhankelijk van de instellingen van de e-mailclient van de ontvanger, of de oorspronkelijke e-mail al is gelezen en verschillende andere factoren, kunnen de resultaten van uw poging om een bericht te herinneren variëren. Hieronder volgen enkele van de mogelijke resultaten van een Outlook-terugroepactie.

  • Als de ontvanger het bericht heeft gelezen, mislukt het terugroepen. Zowel het oorspronkelijke bericht als het nieuwe bericht (of melding van uw poging om het oorspronkelijke bericht terug te roepen) zijn beschikbaar voor de ontvanger.
  • Als de ontvanger het oorspronkelijke bericht niet heeft geopend en eerst het terugroepbericht opent, wordt het oorspronkelijke bericht verwijderd. Outlook informeert de ontvanger dat u het bericht uit hun mailbox hebt verwijderd.

Deze resultaten treden ook op als de ontvanger beide berichten handmatig of met behulp van een regel naar dezelfde map verplaatst.

Als de ontvanger Automatisch verzoeken en antwoorden op vergaderverzoeken en peilingen heeft ingeschakeld, onder Tracking, heeft ingeschakeld en de ontvanger de oorspronkelijke e-mail, verwijdert Outlook het oorspronkelijke bericht en informeert de ontvanger dat u het bericht hebt verwijderd.

In Outlook 2007 heet deze functie Procesverzoeken en antwoorden bij aankomst en staat onder Tracking Options.

Als het oorspronkelijke bericht echter als gelezen is gemarkeerd wanneer het terugroepbericht wordt verwerkt, wordt de ontvanger geïnformeerd dat u het bericht wilt verwijderen. Het originele bericht blijft in de inbox van de ontvanger.

Als de ontvanger het originele bericht uit de inbox en naar een andere map verplaatst (handmatig of met behulp van een regel) en het terugroepbericht naar de inbox gaat, mislukt het intrekken, ongeacht of een van beide is gelezen of niet. De ontvanger wordt geïnformeerd dat een terugroeppoging is mislukt. De ontvanger heeft toegang tot zowel het originele als het nieuwe e-mailbericht.

Bovendien, als u Outlook op een mobiel apparaat gebruikt en probeert een bericht terug te halen, zal het proces waarschijnlijk mislukken.

Vertraag het verzenden van berichten

Het verzenden van een onjuiste e-mail kan contraproductief en zelfs gênant zijn. Hoewel de terugroepfunctie van Outlook u in een mum van tijd kan redden, kunt u wat stress verlichten door een e-mail te plannen die later wordt verzonden of de verzending van berichten uit te stellen. Dit geeft u de tijd om fouten te herkennen of informatie bij te werken voordat uw e-mail in de inbox van uw ontvanger belandt.

FAQ

    Hoe verstuur ik een e-mail opnieuw in Outlook?

    Als u een e-mail opnieuw wilt verzenden in Outlook voor Windows, gaat u naar File > Info > Bericht opnieuw verzenden en oproepen Klik in macOS met de rechtermuisknop op het bericht in de map Sent en selecteer Resend Klik in Outlook.com met de rechtermuisknop op het bericht en selecteer Forward en verwijder vervolgens “Fw” in de onderwerpregel.

    Hoe versleutel ik een e-mail in Outlook?

    Om een e-mail in Outlook te coderen, ga naar File > Properties > Security Settings en vink het vakje Versleutel berichtinhoud en bijlagen aan. Om alle uitgaande berichten te coderen, gaat u naar File > Options > Trust Center > Instellingen vertrouwenscentrum > E-mailbeveiliging

Aanbevolen: