5 Dingen om te overwegen voordat u een draadloze router koopt

Inhoudsopgave:

5 Dingen om te overwegen voordat u een draadloze router koopt
5 Dingen om te overwegen voordat u een draadloze router koopt
Anonim

Om een wifi-thuisnetwerk op te zetten, heb je een draadloze router nodig. Het kiezen van de juiste router kan een uitdaging zijn, omdat er honderden modellen zijn die verschillende functies bieden. Deze koopgids helpt u te bepalen welke draadloze router het beste bij uw budget past.

Image
Image

Bottom Line

Een wifi-router is een computernetwerkapparaat dat het internetsignaal van uw modem uitzendt, zodat u apparaten draadloos met internet kunt verbinden. Sommige modems hebben ingebouwde routers, maar als de jouwe dat niet heeft, moet je een router aansluiten om via wifi toegang te krijgen tot internet.

Top 5 dingen om te overwegen bij het kopen van een draadloze router

Houd er rekening mee dat de prestaties van uw netwerkapparatuur (d.w.z. uw router en modem) worden beperkt door uw internetprovider (ISP). Als je een high-end router hebt, profiteer je niet van alle voordelen, tenzij je een vergelijkbaar internetabonnement hebt.

Er zijn honderden routermodellen van tientallen merken, maar dit zijn de belangrijkste factoren om te overwegen:

  • Prijs
  • Snelheid
  • Wi-Fi-bereik

  • Gebruiksgemak
  • Merk

Zorg er minimaal voor dat het apparaat de nieuwste Wi-Fi-generatie (802.11ac) ondersteunt en een snelheidsclassificatie van meer dan 25 Mbps heeft. Evalueer uw behoeften (zoals het streamen van video en online gamen) en de verschillende hardwareontwerpen die elk belangrijk model biedt. Als je router meerdere kamers op verschillende verdiepingen moet bereiken, overweeg dan een langeafstandsrouter of een wifi-bereikvergroter.

Hoeveel moet je uitgeven aan een wifi-router?

Prijsvergelijking voor routers vereist geduld en aandacht voor detail. Router A kan twee keer zoveel kosten als Router B, maar de verschillen tussen hen kunnen voor sommige mensen van cruciaal belang zijn en voor anderen niet van belang.

Prijsbereik Wat u kunt verwachten
$50-$99 Geschikt voor videostreaming, videochat en andere online basisactiviteiten voor een enkele gebruiker of een klein gezin dat in een appartement of klein huis woont.
$100-$300 Geschikt voor grotere huizen en intensievere online activiteiten zoals supersnel online gamen en livestreamen.
$300-$400+ Ideaal voor grote gebouwen met veel gebruikers. High-end modellen worden meestal geleverd met extra beveiligingsfuncties.

De belangrijkste factoren die de verkoopprijs van een breedbandrouter voor consumenten bepalen, zijn:

  • Wi-Fi-generatie: 802.11ac-routers zijn duurder dan eerdere generatie 802.11n-modellen.
  • Snelheidsclassificatie: Routers die hogere datasnelheden kunnen claimen, brengen hogere prijzen met zich mee dan routers met lagere snelheden, waarbij alle andere factoren gelijk zijn. Een 600 Mbps-router met 802.11n zal bijvoorbeeld een hogere verkoopprijs hebben dan hetzelfde model dat is geconfigureerd voor 300 Mbps 802.11n.
  • Industrieel ontwerp: Thuisrouters hebben traditioneel eenvoudige, doosachtige ontwerpen, sommige met antennes die uit de boven- of zijkant steken. Verkopers hebben geleidelijk verschillende vormen, afgeronde hoeken en meer verschillende kleuren en materialen geïntroduceerd in een poging hun producten te differentiëren en een hogere prijs te krijgen.
  • Merknaam: Er bestaan veel merken consumentenrouters. Bekendere merknamen kunnen een hoger prijskaartje hebben op basis van de reputatie van de leverancier.
  • Tijdelijke prijsverlagingen: Zoals veel consumentenelektronica geven verkopers af en toe korting op de prijzen van hun routers. Het kopen van een router tijdens een grote verkoop kan kostenbesparingen opleveren.

Hoe snel moet een wifi-router zijn?

Draadloze routers adverteren hun snelheid in megabits per seconde (Mbps). De eerste wifi-modellen voor consumenten boden 11 Mbps, gevolgd door mid-range 802.11g-routers met 54 Mbps, 802.11n-routers van 150 Mbps tot 600 Mbps, en nu 802.11ac-routers die meer dan 1 Gbps bieden.

Kijk niet alleen naar routers met de hoogste Mbps-classificatie. De werkelijke prestaties die u in de praktijk zult behalen, zijn doorgaans lager dan de maximale beoordeling die op de verpakking wordt vermeld.

De werkelijke routersnelheid wordt bepaald door factoren zoals het aantal apparaten op het netwerk, fysieke storingen die het draadloze signaal verslechteren, de afstand tussen het aangesloten apparaat en de router, en meer.

Een snelle router kan een langzame internetverbinding niet versnellen. Als een ISP bijvoorbeeld een service van 25 Mbps biedt, werkt een router die snelheden van meer dan 1 Gbps levert alleen bij 25 Mbps.

De maximale snelheid van een netwerk wordt bepaald door de router en de snelheid die door de ISP wordt geleverd, afhankelijk van welke langzamer is. Dus als een router ultrahoge snelheden levert en uw ISP een kleine hoeveelheid bandbreedte biedt, is dat kleinere bedrag alles wat de router zal leveren. Hetzelfde geldt omgekeerd (dat wil zeggen, een langzame router levert lage snelheden, zelfs als je een hoge bandbreedte hebt).

Om de snelheid van je draadloze netwerk te maximaliseren, koop je een router die snelheden levert die minstens zo snel zijn als die van je ISP.

Image
Image

Hoe ver reikt het wifi-bereik?

Moet je router een paar kamers op één verdieping bereiken, of een huis met drie verdiepingen en een garage? Deze functie bepa alt de sterkte van de router die u nodig hebt.

Sommige zelfstandige routers die met één apparaat worden geleverd, kunnen al dan niet wifi leveren in het hele huis (afhankelijk van hoe groot het huis is en hoe krachtig de router is). Als u echter een groot gebied moet bestrijken, overweeg dan een langeafstandsrouter, een mesh-netwerk met meerdere routers die in één zijn gebundeld, of een wifi-repeater/range-extender.

Het toevoegen van een router voor een tweede huis kan ook handig zijn in grote huizen met meerdere verdiepingen of als je wifi buitenshuis wilt uitbreiden.

Heeft u een slimme router nodig?

Als je nieuw bent in het opzetten van een netwerk of niet bekend bent met technologie, kies dan een router met een interface die is geoptimaliseerd voor informele huizenkopers. Zo bepaal je wat voor soort router je nodig hebt:

  • Oudere typen routers bieden toegang tot hun instellingen door het IP-adres van de router in een webbrowser te typen. Deze procedure is een moeilijke manier voor beginners om een netwerk te beheren, omdat u het wachtwoord moet onthouden en thuis moet zijn wanneer u wijzigingen aanbrengt in het netwerk (zoals het wijzigen van het wifi-wachtwoord en andere instellingen).
  • Slimme routers worden beheerd vanaf een smartphone met behulp van een speciale app die rechtstreeks verbinding maakt met het netwerk, waar u ook bent, zelfs als u niet thuis bent. De initiële installatie van deze routers is eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden voltooid.

Kies het eerste type draadloze router als je iets goedkoops wilt, want het gemak van het andere type is meestal wat de prijs doet stijgen. Ook gebruiken mesh-wifi-netwerksystemen meestal een mobiele app, terwijl routers die de IP-adresmethode gebruiken vaak alleen met zelfstandige apparaten worden gezien.

Image
Image

Hoewel het altijd handig is om advies te krijgen van consumentenbeoordelingen, beoordelingsscores en beoordelingen over routers met een korreltje zout. Vaak klagen mensen over een apparaat terwijl het in de eerste plaats niet goed was gekozen voor hun omstandigheden.

Welk merk moet je kiezen?

Jaren geleden was het gebruikelijk om externe netwerkadapters met routers aan te schaffen. Netwerkleveranciers voegden soms merkgebonden extensies toe aan hun producten die resulteerden in iets betere prestaties wanneer ze op elkaar werden afgestemd. Verkopers kunnen ook de compatibiliteit met hun eigen apparatuur grondig testen.

Als je consumentenelektronica bezit, kan het zinvol zijn om het merk van je wifi-router te matchen. Onderzoek anders de beschikbare merken en kies er een die u vertrouwt.

Image
Image

Wie moet een draadloze router kopen?

Aangezien routers een noodzakelijk onderdeel zijn van elk netwerk, heeft iedereen die wifi nodig heeft een router nodig:

  • Wifi-thuisgebruikers. Als je op internet wilt surfen, films wilt streamen en online games wilt spelen, heb je een router nodig die al je draadloze apparaten ondersteunt.
  • Kantoren. Snel internet en wifi zijn essentieel voor de meeste werkomgevingen.
  • Bedrijven. Als u een bedrijf heeft, heeft u waarschijnlijk Wi-Fi nodig voor het beheer van uw activiteiten en wilt u misschien gratis Wi-Fi bieden aan uw klanten.
  • Openbare plaatsen. Bibliotheken, kerken, buurthuizen en andere openbare gelegenheden kunnen gasten gratis wifi aanbieden.

Wat te doen nadat u iets heeft gekocht

Zodra je je router hebt, is het tijd om hem in te stellen:

  • Verbind je router met je modem. Steek het ene uiteinde van een Ethernet-kabel in uw router en vervolgens het andere uiteinde in uw modem.
  • Verbind met wifi. Maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk en voer het wachtwoord in op uw draadloze apparaat. U vindt deze informatie op de router of in de handleiding.
  • Log in op je router. Ga naar de beheerconsole om het wifi-wachtwoord te wijzigen, beveiligingsinstellingen te configureren, websites te blokkeren, enz.

Aanbevolen: