Seagate SeaTools Review (een gratis HD-testtool)

Inhoudsopgave:

Seagate SeaTools Review (een gratis HD-testtool)
Seagate SeaTools Review (een gratis HD-testtool)
Anonim

Seagate maakt twee gratis softwareprogramma's voor het testen van harde schijven: SeaTools Bootable en SeaTools voor Windows. Hoewel beide testtools uitstekend zijn, zijn ze verschillend.

De opstartbare versie van SeaTools is krachtiger, maar is iets moeilijker te gebruiken. SeaTools voor Windows is niet zo volledig uitgerust, maar het is veel gemakkelijker te installeren.

Beide programma's zijn volledig gratis en worden sterk aanbevolen. Als u vermoedt dat uw harde schijf defect is, kunt u met een of beide hulpprogramma's van Seagate bepalen wat er aan de hand is.

Deze recensie is van SeaTools Bootable en SeaTools voor Windows v5.0. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Image
Image

Mogelijk moet u de harde schijf vervangen als deze niet slaagt voor een van uw tests.

Meer over Seagate SeaTools

Seagate SeaTools is beschikbaar in zowel een Windows-versie als een stand-alone, opstartbare versie voor maximale flexibiliteit, respectievelijk SeaTools for Windows en SeaTools Bootable genoemd.

Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP kunnen de Windows-versie uitvoeren, terwijl de opstartbare SeaTools kunnen worden gebruikt, ongeacht welk besturingssysteem op de harde schijf is geïnstalleerd, inclusief geen helemaal niet.

SeaTools voor Windows

Zoals we hierboven vermeldden, wordt SeaTools voor Windows op uw computer geïnstalleerd als een normaal programma. Het kan verschillende basistests uitvoeren die kunnen helpen bij het bepalen van de gezondheid van uw harde schijf, en alle soorten interne schijven kunnen worden getest, zoals SCSI-, PATA- en SATA-schijven.

Externe schijven worden ook ondersteund, zoals die werken via USB of FireWire.

Om aan de slag te gaan, gaat u naar de downloadpagina van SeaTools en kiest u de link SeaTools voor Windows onder het gedeelte Downloads. De download is een EXE-bestand genaamd SeaToolsforWindowsSetup.exe.

Setup is helemaal niet verwarrend en installeert het programma snel.

SeaTools opstartbaar

Het opstartbare SeaTools-programma dat kan worden geïnstalleerd op een flashstation of ander USB-apparaat, kan hier worden gedownload - selecteer SeaTools Bootable Het bestand heet USBbootSetup-SeaToolsBootable.zip, wat betekent dat je de programmabestanden uit het archief moet halen om het te kunnen gebruiken.

Zodra je dat hebt gedaan, open je SeaToolsBootable_RC_2.1.2.usbBootMaker.exe, de ingebouwde opstartbare USB-maker. Volg de stappen in de wizard om SeaTools op het apparaat te plaatsen en start vervolgens op vanaf het USB-apparaat om het programma uit te voeren.

Een andere versie, SeaTools voor DOS, is vergelijkbaar, maar laat je niet afschrikken door het gedeelte voor DOS. Het werkt met elk type pc, ongeacht welk besturingssysteem is geïnstalleerd.

Bezoek de SeaTools-downloadpagina om de SeaTools for DOS downloadlink te vinden. Het wordt gedownload als een ISO-bestand genaamd SeaToolsDOS223ALL. ISO.

Bekijk onze handleiding Hoe u een ISO-imagebestand op een cd of dvd kunt branden als u nog nooit eerder een ISO-image hebt gebrand (het is anders dan het branden van normale bestanden op schijven), en vervolgens Hoe u kunt opstarten vanaf een cd of DVD voor hulp bij het opstarten van SeaTools voor DOS.

Seagate SeaTools Voordelen en nadelen

Er is weinig dat niet leuk is aan deze uitstekende set testtools voor harde schijven:

Voors:

  • Er zijn twee versies beschikbaar, afhankelijk van de behoeften
  • Beide versies zijn na installatie eenvoudig te gebruiken en volledig gratis
  • SeaTools voor Windows test harde schijven, ongeacht de fabrikant
  • SeaTools voor Windows bevat veel informatie over de schijf, zoals het serienummer, capaciteit, cachegrootte, firmwarerevisie en rotatiesnelheid
  • SeaTools voor DOS bevat een zeer nuttige "akoestische test" voor het oplossen van problemen met ruis
  • SeaTools voor DOS is onafhankelijk van het besturingssysteem, dus het is automatisch compatibel met alle besturingssystemen

Nadelen:

  • SeaTools voor DOS vereist ISO-beeldbrandersoftware die beginnende gebruikers mogelijk moeite hebben met het gebruik
  • SeaTools voor DOS verwerkt maximaal 100 fouten, waarna het testen opnieuw moet beginnen
  • SeaTools voor DOS lijkt niet goed te werken met de meeste RAID-controllers

Gedachten over Seagate SeaTools

Seagate's SeaTools-testprogramma's voor harde schijven behoren tot de gemakkelijkst te gebruiken programma's waarmee we ooit hebben gewerkt. De tests zijn eenvoudig, gemakkelijk uit te voeren en over het algemeen behoorlijk snel in onze ervaring.

Uw beschikbare harde schijven en tests zijn gemakkelijk te zien wanneer het programma wordt geopend en kunnen worden gestart met slechts een paar muisklikken.

SeaTools voor DOS kan de verschillende basistests uitvoeren die SeaTools voor Windows kan uitvoeren, maar het kan ook een zeer nuttige akoestische test uitvoeren (alleen op Seagate- en Maxtor-schijven). Deze test kan u echt veel tijd besparen als u denkt dat uw harde schijf lawaai maakt. Het zal de schijf laten draaien totdat deze volledig inactief is, waardoor de schijf bijna stil is. Als je het vreemde geluid niet meer hoort, was de harde schijf de boosdoener!

Dus als je vertrouwd bent met het branden van ISO-images en je wilt een iets krachtigere set tools, gebruik dan SeaTools voor DOS. Als je meer een beginner bent of gewoon een snelle en eenvoudige harde schijftest wilt, probeer SeaTools voor Windows dan eens.

Aanbevolen: