DEB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DEB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DEB-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een DEB-bestand is een Debian Software Package-bestand.
  • Installeer er een via dpkg -i /path/to/file.deb, of pak het uit met 7-Zip.
  • Converteren naar TAR, ZIP, enz., met FileZigZag.

Dit artikel legt uit wat een DEB-bestand is, hoe je er een opent op je computer en hoe je er een converteert naar een ander formaat zoals RPM of IPA.

Wat is een DEB-bestand?

Een bestand met de DEB-bestandsextensie is een Debian Software Package-bestand. Ze worden voornamelijk gebruikt in op Unix gebaseerde besturingssystemen, waaronder Ubuntu en iOS.

Elk DEB-bestand bestaat uit twee TAR-archieven die de uitvoerbare bestanden, documentatie en bibliotheken vormen. Het kan al dan niet worden gecomprimeerd met GZIP, BZIP2, LZMA of XZ.

Vergelijkbaar met dit formaat zijn microdeb-bestanden (. UDEB) die sommige, maar niet alle, informatie bevatten als een gewoon DEB-bestand.

Image
Image

DEB is ook een afkorting voor verschillende technologietermen, zoals debuggen en data-extentblokkering, maar ze zijn niet gerelateerd aan het bestandsformaat dat op deze pagina wordt beschreven.

Hoe een DEB-bestand te openen

Open DEB-bestanden met een populair compressie-/decompressieprogramma, waarvan de gratis 7-Zip-tool een voorbeeld is. Elk van deze soorten programma's zal de inhoud van het bestand decomprimeren (uitpakken) en sommige maken DEB-gecomprimeerde bestanden.

Hoewel sommige van deze zip/unzip-tools voor bestanden ook op Linux-machines werken, installeren ze het pakket niet echt zoals je zou verwachten - ze extraheren gewoon de inhoud van het archief.

Om een DEB-bestand te installeren, gebruikt u de gratis tool gdebi, die het rechtsklikken op het bestand en openen vanuit het contextmenu ondersteunt.

Hoewel het niet zo eenvoudig is als het gebruik van gdebi, kunt u er ook een installeren met dpkg met behulp van dit commando, waarbij u /path/to/file.deb vervangt door het pad naar uw eigen. DEB-bestand:


dpkg -i /path/to/file.deb

Verschillende DEB-bestanden kunnen worden geïnstalleerd met dit commando:


dpkg -i -R /pad/naar/map/with/deb/files/

Verwijder DEB-bestanden met deze opdracht:


apt-get remove /path/to/file.deb

Een DEB-bestand converteren

Een gratis bestandsconverter zoals FileZigZag kan een DEB-bestand converteren naar bestandsindelingen zoals TGZ, BZ2, BZIP2, 7Z, GZIP, TAR, TBZ, ZIP en andere.

Converteer er een naar RPM met dit buitenaardse commando:


apt-get update

apt-get install alien

alien -r file.deb

Je kunt online veel tutorials vinden voor het converteren van een DEB-bestand naar een IPA-bestand, zoals deze bij JailbreakErra. Een andere laat zien hoe je de home theater-software Kodi op iOS installeert, maar je kunt de tutorial aanpassen voor het installeren van een aangepast DEB-bestand op een iPhone of een ander iOS-apparaat.

Installeer een DEB-bestand op een gejailbreakte iPhone, iPad of iPod touch met iFunbox.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je je bestand niet kunt openen, verwar je misschien een ander bestandsformaat voor een formaat dat de DEB-bestandsextensie gebruikt. Wanneer dit gebeurt, kunnen de bovengenoemde programma's uw bestand niet openen.

Een DEM-bestand kan er bijvoorbeeld verwant uitzien met een DEB-bestand omdat hun bestandsextensies vergelijkbaar zijn, maar dat zijn hoogstwaarschijnlijk Videogame-demobestanden of Digital Elevation Model-bestanden.

EDB is vergelijkbaar, maar in plaats van iets te maken te hebben met een softwarepakket, is die bestandsextensie gereserveerd voor databasebestanden, zoals Exchange Information Store en Windows Search Index-databasebestanden, beide gebruikt door Microsoft Windows-software.

FAQ

    Kan ik een DEB-bestand installeren op een iPhone die niet gejailbreakt is?

    Nee. Als tijdelijke oplossing converteert u het DEB-bestand indien mogelijk naar een iOS-compatibel formaat.

    Hoe converteer ik een ZIP-bestand naar DEB?

    Gebruik een online conversietool zoals Converter365 om ZIP-bestanden te converteren. Ga naar Converter365, selecteer Bestanden toevoegen en upload het ZIP-bestand om het conversieproces te starten. Sites zoals Converter365 kunnen ook DEB-bestanden converteren naar verschillende formaten en andere formaten naar DEB-bestanden.

    Kan ik een DEB-bestand op Android installeren?

    Nee. U kunt Linux echter op een Android-apparaat installeren en vervolgens Linux gebruiken om het DEB-bestand te installeren.

Aanbevolen: