De 9 beste bedrade oordopjes van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste bedrade oordopjes van 2022
De 9 beste bedrade oordopjes van 2022
Anonim

Als je high-end geluid en draagbaarheid wilt, ga dan naar bedrade oordopjes. Deze categorie wordt vaak "In-Ear Monitors" of kortweg IEM's genoemd, omdat veel van de eersteklas oordopjes het geluid nabootsen dat te vinden is in monitoren van muzikantkwaliteit voor podiumprestaties. Dit zijn de mooie headsets die je je favoriete artiesten ziet dragen, zodat ze zichzelf kunnen horen.

Als je een mooie balans wilt tussen prijs en functieset, ga dan voor Etymotic's 2XR. Of, als je krap bij kas zit, zijn de 1More bedrade oordopjes van Amazon geweldig.

Of je nu high-end geluid wilt voor je oordopjes of een back-uppaar om in je tas te gooien voor vluchten, hier zijn de beste bedrade oordopjes, inclusief budgetvriendelijke tot high-end opties.

Beste algemeen: Etymotic Research ER2XR-oortelefoons

Image
Image

Etymotic Research is een merk dat solide IEM's en zeer effectieve oordopjes maakt. Deze sterke punten maken de 2XR om een paar redenen een solide keuze voor de meeste mensen. Allereerst past het drielaagse oordopje in verkeerskegelstijl comfortabel in de meeste oren, terwijl het ook het isolatieniveau biedt dat je zou verwachten van een merk met een oordopjesstamboom. Etymotic beweert dat ze tot 35dB extern geluid verminderen.

De 2XR is het uitgebreide model, wat betekent dat er extra ondersteuning is voor geluid diep in het basgedeelte van het spectrum. De ultradunne, metallic blauwe behuizing van elk oordopje kan losgemaakt worden van de meegeleverde 1,2 meter lange kabel, waardoor de hoofdtelefoon uitstekend te repareren is. Als een kabel rafelt, koop dan een nieuwe in plaats van de hele set oordopjes te vervangen. Over het algemeen biedt de 2XR een geweldige geluidskwaliteit, comfort en duurzaamheid voor een redelijke prijs.

Afneembare kabel: Ja | Kabellengte: 4 voet | Frequentierespons: 20Hz tot 16kHz | Accessoires: Extra oordopjes en filters, opbergzakje met ritssluiting, afneembare kabel, shirtclip

Runner-Up, beste algemeen: Sennheiser CX 300S

Image
Image

Wat bekende audiomerken betreft, behoort Sennheiser tot de top. De CX 300S bedrade oordopjes zijn een topkeuze omdat ze een hoop waarde bieden voor de gemiddelde luisteraar zonder dat je je bankrekening hoeft te legen. De hoofdtelefoon ziet er vertrouwd uit en voelt vertrouwd aan, met een traditioneel "bullet-style" ontwerp en een onopvallende pasvorm in je oren. Dit ontwerp is geweldig voor een subtiele look, maar kan een probleem zijn voor mensen die een beetje meer behaaglijkheid in de pasvorm nodig hebben.

De geluidsafstemming is gebalanceerd en muzikaal, met een beetje extra pit in de bas. Deze oordopjes leveren geen genuanceerde high-end frequentiebereiken, maar klinken geweldig voor de meeste muziekstijlen. Je kunt de CX 300S in een paar verschillende kleuren ophalen, en omdat het Sennheiser is, gaat hij een tijdje mee als je er goed voor zorgt.

Afneembare kabel: Nee | Kabellengte: 4 voet | Frequentierespons: 100Hz tot 10kHz | Accessoires: Extra oordopjes, draagtasje

Beste voor bas: Sony MDRXB55AP koptelefoon met oordopjes

Image
Image

Sony is sterk aanwezig in de echt draadloze oordopjes en professionele over-ear hoofdtelefoons. Er is echter nog steeds een stevige stoot met de Sony MDRXB55AP. Deze klassiek ontworpen in-ear-oordopjes hebben een neodymium-driver van 12 millimeter met een actieve baspoort voor een verbluffende hoeveelheid bas, een categorie die traditioneel ontbreekt in IEM's.

Hoewel het ontwerp klassiek is, zijn er geen afneembare kabels mogelijk, en de zware basrespons van de oordopjes is mogelijk niet geschikt voor alle soorten muziek, met name delicatere mixen. De oordopjes zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, variërend van klassiek zwart tot gedurfd, brandweerrood, en ze worden geleverd met een degelijke draagtas en meerdere oordopjes.

Afneembare kabel: Nee | Kabellengte: 4 voet | Frequentierespons: 4Hz tot 24kHz | Accessoires: Extra oordopjes, draagtasje

Beste waarde: Linsoul Tin HiFi T2

Image
Image

In de ruimte voor bedrade oordopjes is Tin HiFi een beetje een cultklassieker, en de T2 is een uitstekend voorbeeld van de waarde die de koptelefoon van het merk kan bieden. Ontworpen in het klassieke rood/blauwe kleurenschema met glanzende, reflecterende metalen omhulsels, zien en voelen deze oordopjes er geweldig uit. Het ontwerp met dubbele driver betekent dat de woofer van 10 millimeter veel basondersteuning biedt, terwijl de tweeter van 6 millimeter het hogere deel van het spectrum oppikt en een goed gebalanceerd geluid levert.

Tin HiFi biedt een hoogwaardige, verzilverde, gevlochten kabel in de doos die geluid prachtig overbrengt en loskomt van de oordopjes, zodat je deze kunt vervangen als deze na verloop van tijd defect raakt. Het ontwerp is misschien niet voor iedereen geschikt en het geluid kan een beetje baszwaar zijn voor oordopjes, maar de prijs is budgetvriendelijk en geschikt voor wat je krijgt. Deze hoofdtelefoon verdient alleen al vanwege zijn waarde een solide plaats op onze lijst.

Afneembare kabel: Ja | Kabellengte: 4 voet | Frequentierespons: 12Hz tot 40kHz | Accessoires: Extra oordopjes, afneembare gevlochten kabel

Beste ontwerp: Moondrop Starfield Carbon

Image
Image

Alleen al qua uiterlijk spreken de bedrade oordopjes van Moondrop Starfield boekdelen voor kwaliteit. Geschilderd met een uniek diepblauw met glinsterende accenten die niet verschillen van een high-end autolak, ziet de Starfield er uitstekend uit, van behuizing tot kabel. Die kabel brengt het prachtige donkerblauwe kleurenschema helemaal naar de koptelefoonaansluiting, wat een leuke touch is.

Het is echter niet alleen maar uiterlijk. Een uniek ontworpen luidspreker van 10 millimeter aan de binnenkant maakt gebruik van stijve materialen om een enorme focus in je audio te bieden. Deze configuratie betekent dat de hoofdtelefoon van boven naar beneden geweldig zal klinken, zonder een hoop accentuering op een bepaald deel van het geluidsspectrum. Het luide ontwerp en het vlakke, natuurlijke geluid zijn echter niet voor degenen die een subtiele look en een Top 40-vriendelijke, baszware mix willen. Maar voor degenen die een mooi ogend (en klinkend) paar oordopjes willen, hoeft u niet verder te zoeken.

Afneembare kabel: Ja | Kabellengte: 4 voet | Frequentieresponse: 10Hz tot 36kHz | Accessoires: Extra oordopjes, afneembare gevlochten kabel, draagtas

Runner-Up, beste ontwerp: Final A4000 in-ear bedrade oortelefoons

Image
Image

Final Audio is een ander hoofdtelefoonmerk dat geschikt is voor audioliefhebbers, maar laat dat je er niet van weerhouden om de A4000 te overwegen. Met een stijf, futuristisch, veelhoekig ontwerp ziet de A4000 er gelikt uit. De matblauwe afwerking geeft de koptelefoon net genoeg persoonlijkheid in het kleurenschema zonder te ver uit de professionele sfeer te treden.

De nauwkeurig ontworpen dynamische driver en de behuizingen met kamers zorgen voor een natuurlijk, gebalanceerd en echt muzikaal geluid. Deze koptelefoon zal niet zo luid of krachtig aanvoelen als andere op de lijst, maar dat kan goed zijn, afhankelijk van je muzieksmaak. Er zit een afneembare kabel in de doos voor extra reparatiemogelijkheden en verschillende opties voor oordopjes zodat je de perfecte pasvorm kunt vinden.

Afneembare kabel: Ja | Kabellengte: 4 voet | Frequentierespons: Niet gespecificeerd | Accessoires: Extra oordopjes en filters, afneembare kabel, opzetstukken voor over het oor, premium siliconen draagtas

Beste budget: 1MORE Piston Fit in-ear koptelefoon

Image
Image

1More is een merk voor oordopjes dat zijn naam dankt omdat het oordopjes met meerdere drivers in de budgetruimte heeft gebracht. Het idee hier is dat meerdere fysieke luidsprekers in een hoofdtelefoon elk in staat stellen zich te concentreren op een deel van het spectrum, zoals de bas of de hoge tonen, en dit veel effectiever weer te geven.

De Piston Fit-oordopjes op instapniveau hebben een dubbellaagse composietdriver om scherpe hoge en krachtige lage tonen te leveren zonder de bank te verslaan. Het gehoekte ontwerp van de oordopjes positioneert de driver direct in de richting van uw trommelvlies, zodat u een uitgebalanceerd geluidsbeeld hoort, en dat alles met behoud van een comfortabele pasvorm. Je kunt de Piston Fit in een paar kleuren ophalen, en elk wordt geleverd met een inline afstandsbediening voor telefoongesprekken.

Afneembare kabel: Nee | Kabellengte: 4 voet | Frequentierespons: 20Hz tot 20kHz | Accessoires: Extra oordopjes

Beste voor muzikanten: Shure SE425-CL geluidsisolerende oortelefoon

Image
Image

Een heel segment van de IEM-ruimte ontwikkelt sterk afgestemde hoofdtelefoons die bedoeld zijn voor podiummuzikanten en professionele producers. Misschien wel een van de bekendste namen in deze specifieke ruimte is Shure, en de SE425 is een toonaangevend voorbeeld van bedrade oordopjes bedoeld voor muziekmonitoring.

Met een echt uitgebalanceerd gevoel over het hele spectrum - zodat een muzikant precies hoort hoe een mix klinkt zonder enige kleuring - en een comfortabel over-het-oor ontwerp, zijn deze oordopjes gemaakt voor het podium. Dat brengt echter enkele nadelen met zich mee voor de gemiddelde luisteraar. Misschien vind je de bas en volheid ontbreken als je naar typische Top 40-muziek luistert. En het heldere ontwerp lijkt voor sommigen misschien een beetje industrieel en saai. Over het algemeen, als je van professionele audio houdt, is de SE425 een geweldige plek om te beginnen.

Afneembare kabel: Ja | Kabellengte: 5.3 voet | Frequentierespons: 20Hz tot 19kHz | Accessoires: Extra oordopjes en filters, afneembare kabels, draagtas, 3,5 tot 6,3 mm adapter

Beste high-end: Campfire Audio Holocene in-ear oordopjes

Image
Image

Als je niet gefaseerd bent door het prijskaartje van Campfire Audio Holocene, is dit paar oordopjes misschien iets voor jou. Campfire Audio is het toppunt voor IEM's voor audioliefhebbers, en het specificatieblad laat het zien. In elke behuizing zitten drie chauffeurs; twee gebalanceerde armatuurdrivers zorgen voor enorme details en nuances in het midden- en hoge deel van het spectrum, en een dynamische driver van 10 millimeter zorgt voor tonnen bas.

De machinaal bewerkte aluminium behuizing met een geanodiseerde afwerking biedt twee dingen: het geeft de hoofdtelefoon duurzaamheid van het volgende niveau en zorgt voor een werkelijk unieke look en feel. Het pakket wordt ook geleverd met een verbeterde verzilverde kabel voor echt eersteklas audiotransmissie. Deze functies hebben een astronomische prijs, die de juiste luisteraar de moeite waard kan zijn.

Afneembare kabel: Ja | Kabellengte: 4 voet | Frequentierespons: 5Hz tot 20kHz | Accessoires: Extra oordopjes en filters, afneembare kabel, draagtas, reinigingstool

Veel oordopjes, zoals onze topkeuze de Etymotic 2XR (zicht op Amazon), leveren veel waarde in hun geluidskwaliteit en ontwerp, maar zijn niet bepaald betaalbaar. De Sennheiser CX 300S (bekijk op Amazon) - onze tweede keus aan de andere kant, levert toonaangevende audio-tuning zonder het prijskaartje.

Waar u op moet letten bij bedrade oordopjes

Audiokwaliteit en respons

Je wilt dat je oordopjes goed klinken, maar dat kan veel verschillende dingen betekenen. Zoek naar oordopjes die reclame maken voor 'bass boost' als je krachtige, popvriendelijke audio wilt. Zoek naar oordopjes die zichzelf karakteriseren als 'natuurlijk' of 'gebalanceerd' als je een gelijkmatig geluid in je muziek wilt.

Design en comfort

Hoewel sommige oordopjes met een lager profiel prima werken voor diegenen die een subtiele, alledaagse hoofdtelefoon willen, past een groter, gedurfder ontwerp misschien beter bij je. Evenzo heeft de grootte van de behuizing van een oordopje een aanzienlijke invloed op hoe het in uw oor zal aanvoelen. Hoewel de meeste oordopjes meerdere maten oordopjes bieden, moet u rekening houden met de vorm van de behuizing zelf en hoe dat in uw oor zou kunnen werken.

Accessoirespakket

De meeste bedrade oordopjes bieden een kleine selectie oordopjes, zodat je de juiste pasvorm voor je oren kunt vinden. Premium-aanbiedingen zullen ervoor kiezen om verschillende soorten oordopjes op te nemen (siliconen, traagschuim, enz.). De extra premium pakketten bieden afneembare kabels, zodat u uw kabel kunt upgraden en vervangen wanneer/als deze defect is.

FAQ

    Kun je nog steeds een bedrade hoofdtelefoon op smartphones gebruiken?

    Een van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een bedrade hoofdtelefoon is of het apparaat waarmee u ze wilt gebruiken een hoofdtelefoonaansluiting heeft. De meeste moderne iPhones hebben deze bekabelde poort afgeschaft, waardoor u gedwongen bent een adapter-dongle te gebruiken. Maar zelfs veel grotere apparaten zoals tablets en sommige laptops hebben de 3,5 mm-ingang weggelaten. Het is het beste om uw specifieke apparaat te controleren voordat u investeert.

    Wat is een in-ear monitor?

    Het kan zijn dat de termen "bedrade oordopjes" en "in-ear monitor" door elkaar worden gebruikt. Deze apparaten kunnen in veel opzichten hetzelfde zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat de meeste hoofdtelefoons die zichzelf als "in-ear monitors" beschouwen, de neiging hebben een gebalanceerd, natuurlijk geluid te leveren - geen bas-voorwaarts geluid. Dit is echter niet altijd het geval, dus lees het specificatieblad.

    Hebben bedrade oordopjes een betere geluidskwaliteit?

    De audio-industrie voor consumenten is sterk in het voordeel van Bluetooth-oordopjes. Het gemak van draadloze hoofdtelefoons is moeilijk te ontkennen, maar Bluetooth-technologie zorgt voor ongewenste artefacten in uw geluid, wat uiteindelijk resulteert in een minder natuurlijk geluid met een lagere resolutie. Aan de andere kant verzendt een bedrade hoofdtelefoon het audiobestand gewoon vanaf uw bronapparaat zonder het op een zinvolle manier te wijzigen. U kunt ook een bedrade hoofdtelefoon gebruiken met traditionele hoofdtelefoonversterkers voor nog meer voordelen op het gebied van geluidskwaliteit.

Over onze vertrouwde experts

Jason Schneider is al zijn hele leven muzikant en is nog steeds op zoek naar de perfecte koptelefoon. Hij houdt van de Shure SE425 voor optredens op het podium, maar gaat voor Tin HiFi-hoofdtelefoons voor dagelijks gebruik. Bij het samenstellen van deze lijst hield hij rekening met zowel IEM's van muzikantkwaliteit met platte, muzikale respons, gebruiksvriendelijke oordopjes met een geweldig ontwerp en redelijke prijzen, evenals alles daartussenin.

Aanbevolen: