De 4 beste budget-pc's in 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste budget-pc's in 2022
De 4 beste budget-pc's in 2022
Anonim

Pc's met lagere kosten zijn nu zo krachtig dat, tenzij je een fervent gamer bent of video's in je vrije tijd bewerkt, ze gemakkelijk krachtig genoeg zullen zijn voor alles wat je maar kunt bedenken.

Met dat in gedachten, zal je niet fout gaan als je gewoon de Acer Aspire TC-895-UA91 koopt. Je moet een monitor toevoegen en alle apps die je misschien wilt gebruiken, maar verder is het een solide deal die de bank niet kapot maakt.

Beste algemeen: Acer Aspire TC-895-UA91

Image
Image

De Acer Aspire zou niet worden geteld als een krachtige computer in vergelijking met veel pc's. Maar als u op zoek bent naar een basismachine met voldoende vermogen voor dagelijkse taken en niet in de buurt komt van het breken van de bank, dan past dit goed.

Deze torencomputer wordt compleet geleverd met alles behalve een monitor. Een paar functies trokken onze aandacht en dreven het naar de top: het heeft een SSD (Solid State Drive, dus is eerder een gigantische USB-stick met siliciumgeheugen in plaats van een draaiende schijf) in plaats van een ouderwetse harde schijf, dus de Het systeem zou responsiever moeten aanvoelen, samen met een dvd-speler/-brander en voldoende poorten voor alles wat u maar wilt aansluiten. Het is eenvoudig, duidelijk, goedkoop en klaart de klus.

CPU: Intel Core-i310100 | GPU: Intel UHD Graphics 630 | RAM: 8GB | Opslag: 512GB SSD

Beste Dell: Dell Inspiron Desktop 3880

Image
Image

Deze Inspiron-toren komt uit een van de budgetseries van Dell en is verkrijgbaar in een aantal configuraties, wat betekent dat u zo hoog kunt kopen als uw budget toestaat en deze later kunt upgraden.

De basisconfiguratie wordt geleverd met een harde schijf van 1 TB, en het is een traditionele schijf in plaats van een modernere (en veel snellere) SSD, die siliciumopslag gebruikt, net als een gigantische USB-stick. U kunt tegen een kleine prijsverhoging een SSD toevoegen, maar als u uw computer wilt upgraden, raden we u aan eerst de processor te upgraden.

Er zijn ook veel poorten op deze toren. Je krijgt acht USB-A-poorten, maar helaas geen USB-C, die door de meeste nieuwere randapparatuur wordt gebruikt. Dat is zeker een groot overzicht, maar je krijgt ook een SD-kaartlezer, HDMI- en VGA-uitgangen, Ethernet en twee audio-uitgangen. Over het algemeen voelt dit als een enigszins verouderde optie.

CPU: Intel Core i3-10100 | GPU: Intel UHD Graphics 630 | RAM: 8GB | Opslag: 1TB HDD

"Dell's Inspiron-serie heeft een no-nonsense benadering - u zult genieten van de prijs-verwerkingsverhouding, maar sommige specificaties zijn misschien een beetje beperkend." - Jason Schneider, technisch schrijver

Beste Apple: Apple Mac mini (M1, 2020)

Image
Image

De technische wereld raakte behoorlijk opgewonden toen Apple Intel verliet voor zijn eigen interne chips. Toen werd de technische wereld behoorlijk opgewonden toen deze chips, de M1, beter presteerden dan veel van de beschikbare Intel-chips.

Als je niet bent ingesteld op het gebruik van Windows, zal deze Mac helemaal niet teleurstellen. Onze recensent Jeremy meldde dat het apparaat elke kantoortaak afhandelde die hij erop gooide zonder ooit warm te worden of de ventilator te laten draaien. We zijn zelfs zo enthousiast over deze machine dat we je alleen over de nadelen gaan vertellen.

Je kunt het niet upgraden nadat je het hebt gekocht, het heeft niet veel poorten en het wordt niet geleverd met een toetsenbord, muis of monitor. Als je die componenten van je oude setup hebt, is dit een geweldige machine voor een goede prijs. Als je die andere stukken nog steeds moet kopen, wordt het aan de duurdere kant (het is een budgetmachine vanuit het oogpunt van Apple, waarschijnlijk niet het jouwe). Nogmaals, deze Mac mini heeft alles aangepakt wat we allemaal hebben gegooid terwijl hij in een vrij bescheiden doos zat.

CPU: Apple M1 | GPU: Geïntegreerde 8-core GPU | RAM: 8GB | Opslag: 256GB SSD

De eerste Apple-desktop die de M1-chip kreeg, de Mac Mini is een aantal indrukwekkende hardware. De M1 CPU heeft acht cores, waaronder vier performance cores en vier efficiency cores, en dezelfde chip bevat ook een acht-core GPU. Bij het uitvoeren van de single-core Cinebench-test scoorde de M1 Mac mini echter 1. 521, wat de op één na hoogste score is die Cinebench ooit heeft geregistreerd. Het scoorde ook een behoorlijke 60,44 fps tijdens een gaming-benchmark. Veel productiviteits-apps werken goed op de Rosetta 2-vertaalsoftware, maar helaas is er geen Bootcamp voor het uitvoeren van Windows. Als je echter alleen een Mac nodig hebt, is dit een goede deal. - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Beste Chrome OS: Acer Chromebox CXI3

Image
Image

Deze computer is een beetje moeilijk uit te leggen. Het draait niet op Windows, macOS of zelfs Linux. In plaats daarvan draait het ChromeOS, het browsergebaseerde besturingssysteem van Google. Als u voornamelijk op internet leeft (wat de meesten van ons eerlijk gezegd doen), kan deze machine waarschijnlijk aan uw behoeften voldoen. ChromeOS is ook het systeem dat door ontzettend veel scholen wordt gebruikt, dus dit kan een goede optie zijn als je kinderen hebt (niet in het minst omdat ze je kunnen laten zien hoe het werkt)

Een specificatie waar we niet van hielden, was dat je slechts 64 GB offline opslagruimte had, dus je moet comfortabel zijn om al je gegevens online op te slaan in plaats van op je eigen computer. ChromeOS maakt dit proces echter bijna onzichtbaar voor de gebruiker, dus u hoeft zich er geen zorgen over te maken.

CPU: Intel Core i3-8130U | GPU: Intel UHD Graphics 620 | RAM: 8GB | Opslag: 64GB Flash Solid State

De Acer Chromebox CX13 is ontworpen om naar de achtergrond te verdwijnen en is zes centimeter lang en slechts ongeveer anderhalve centimeter dik. Het heeft een geïntegreerde grafische kaart, dus het is goed om video's te bekijken en af en toe een casual game te spelen. Bij benchmarktests scoort dit specifieke model niet zo goed als de hogere tier-configuraties met i5- of i7-chips, maar de i3-chip kreeg nog steeds respectabele cijfers. Een meegeleverde toetsenbord- en muiscombinatie is van behoorlijke kwaliteit en comfortabel in gebruik. - Erika Rawes, producttester

Image
Image

Er zijn twee keuzes die bovenaan onze lijst staan: Acer Aspire (bekijk bij Amazon) als je in het Windows-kamp zit en de nieuwe M1-gebaseerde Mac mini (bekijk bij Best Buy) als je in de Mac kamp. De Aspire heeft genoeg van wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, maar houd er rekening mee dat het geen gaming-pc is. De Mac mini is een van de snelste Macs die we hebben gebruikt, maar je moet wel een toetsenbord, muis en monitor meebrengen (waardoor je kosten flink kunnen oplopen).

Over onze vertrouwde experts

Alan Bradley is Senior Tech Editor voor Dotdash en hoofd commercie voor Dotdash. Hij kwam in september 2019 bij het bedrijf en is een ervaren cultuur- en technisch schrijver/redacteur, met een achtergrond in journalistiek en verslaggeving.

Jason Schneider heeft een graad in muziektechnologie en communicatie van de Northeastern University. Hij schrijft al bijna 10 jaar voor technische websites en brengt nog meer jaren expertise op het gebied van consumentenelektronica met zich mee.

Jeremy Laukkonen behandelt sinds 2019 consumententechnologie en gadgets voor Lifewire. Hij werkte eerder voor een autoblog, schreef voor grote handelspublicaties en was mede-oprichter van een startup voor videogames.

FAQ

    Hoe kies je een desktop-pc?

    Budget zal altijd een belangrijke overweging zijn, maar om het meeste uit uw geld te halen bij het kiezen van de beste desktop-pc, moet u er rekening mee houden hoe u deze voornamelijk gaat gebruiken. Voor een thuiskantoor zouden een competente CPU en voldoende opslagruimte een prioriteit moeten zijn, terwijl een gaming-installatie een krachtige speciale GPU en SSD-opslag nodig heeft om de tijd die u besteedt aan het staren naar laadschermen te verminderen.

    Hoe vaak moet u uw pc upgraden?

    Tenzij je regelmatig nieuwe componenten inwisselt, zullen de meeste gebruikers merken dat een nieuwe desktop-pc ergens in de marge van vijf jaar zou moeten meegaan voordat de hardware verouderd is. Ga te ver voorbij dat doel en u zult merken dat uw machine begint te worstelen met steeds veeleisender wordende software, met name voor toepassingen die pc's over het algemeen het meest belasten, zoals games.

    Hoe verhouden desktop-pc's zich tot laptops?

    Het belangrijkste verschil tussen desktopcomputers en laptops is het compromis tussen prestaties en draagbaarheid. U krijgt bijna altijd betere prestaties per dollar van een desktopcomputer, terwijl een laptop pk's inruilt voor een compact chassis dat u gemakkelijk mee kunt nemen. Hoewel er zeker laptops zijn gebouwd rond machtige hardware die in staat is om te wedijveren met alle, behalve de meest geavanceerde desktops, zijn ze meestal absurd duur (en benaderen ze vaak de categorie 'musclebook' die wat draagbaarheid voor krachtigere componenten afwerpt).

Waar u op moet letten bij een budget desktop-pc van minder dan $ 500

Alles-in-één

De meeste budget-pc's die onder de $ 500 klokken, worden niet geleverd met een monitor, en het toevoegen van zelfs een kleine kan uiteindelijk uw budget overschrijden. All-in-one pc's zijn de uitzondering omdat het letterlijk monitoren zijn waarin alle benodigde computerhardware is ingebouwd.

Poorten en verbindingen

Fabrikanten bezuinigen altijd op goedkope pc's om u geld te besparen. Het kan zijn dat u problemen ondervindt bij het vinden van een pc van minder dan $ 500 die wordt geleverd met USB-C-poorten, maar er zijn veel opties met meerdere USB 3.1-verbindingen, ingebouwde Wi-Fi, Bluetooth en meer.

Upgradebaarheid

Het mooie van het kopen van een budgetdesktop is dat je de meeste componenten later kunt upgraden. Als je de mogelijkheid wilt hebben om een videokaart, een SSD, extra USB-poorten of iets anders te installeren, zoek dan naar een pc die is ingebouwd in een ATX-torenbehuizing. Als je kiest voor een all-in-one of een mini-pc, heb je meer moeite met upgraden.

Aanbevolen: