De 10 beste RAM van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste RAM van 2022
De 10 beste RAM van 2022
Anonim

Random Access Memory (of RAM) is misschien wel een van de gemakkelijkste upgrades die je kunt maken om de prestaties van een bestaande computer te verbeteren. Als uw desktop of laptop worstelt met multitasking of gewoon niet zo snel lijkt als vroeger, is het vergroten van het RAM-geheugen meestal een betaalbare en eenvoudig te installeren optie.

Maar welk RAM-geheugen moet je kopen? Hoewel het logisch is om te proberen de grootste hoeveelheid geheugen voor uw budget te krijgen, zijn er andere elementen waarmee u rekening moet houden. Ondersteunt je moederbord de nieuwste DDR4 RAM? Kun je modules van standaardformaat plaatsen of heb je low-profile of laptopvriendelijke RAM nodig? Geef je om RGB-verlichtingselementen of ben je bereid stijl op te offeren voor kostenbesparingen?

Als je de ins en outs van RAM-upgrades nog niet kent, probeer dan niet aan te sluiten en te spelen zonder eerst wat onderzoek te doen. Onze toegewijde desktop RAM-kopersgids en laptop RAM-kopersgids kunnen u snel op de hoogte brengen voordat u naar uw portemonnee grijpt.

Gelukkig zijn we verwend met een heleboel waardevolle RAM-opties om te overwegen, dus lees verder voor onze selectie van de beste beschikbare RAM.

Beste algemeen: Corsair Vengeance RGB Pro

Image
Image

RAM is vaak de sleutel tot het verbeteren van de prestaties van uw systeem, of het nu gaat om het versterken van uw multitasking-mogelijkheden of om geavanceerdere games mogelijk te maken. Als het gaat om hoogwaardige RAM-kits, is het moeilijk om Corsair te verslaan. De Vengeance RGB Pro DDR4 SDRAM is bijzonder uitstekend voor de prijs. Hoewel andere capaciteiten en configuraties beschikbaar zijn, heeft deze specifieke 16GB-set een paar 8GB-modules, met een snelheid van 3200MHz en een lage CAS-latentie (CL) van 16, waardoor het ideaal is voor de meeste gebruikers. Je kunt dit RAM-geheugen ook overklokken om nog sneller te werken, met een aluminium warmteverdeler die ervoor zorgt dat het de hele tijd koel blijft.

Prestaties en budget zouden je belangrijkste drijfveren moeten zijn, maar zoals veel pc-hardwarecomponenten tegenwoordig, zal de Corsair Vengeance RGB Pro ook een beetje een show geven. Dit RAM-geheugen is verkrijgbaar in zwart of wit, beide met aanpasbare RGB-verlichting die verblindt met kleuren in meerdere zones en verschillende animatiepatronen. De iCue-software van Corsair synchroniseert zelfs de effecten over meerdere compatibele componenten.

Beste voor hoge prestaties: Corsair Dominator Platinum RGB

Image
Image

Als je een echt high-end systeem gebruikt dat het beste van de beste componenten eist, dan zou je kunnen overwegen om serieus goed presterende technologie te gebruiken. Als het op RAM aankomt, zou de Corsair Dominator Platinum RGB op uw lijst met opties moeten staan. We hebben al vastgesteld dat Corsair een sterk merk is in deze ruimte, en de Dominator Platinum RGB bereikt nog hogere hoogten dan de Vengeance RGB Pro hierboven … als je bereid bent ervoor te betalen.

Deze snelle, geavanceerde DDR4 RAM wordt geleverd in kits bestaande uit 8GB en 16GB modules die top overkloksnelheden van 4800MHz kunnen halen. Dat zorgt voor lage latentie en strakkere timings, wat minimale vertragingen suggereert in hoe lang het duurt voordat het geheugen op opdrachten reageert. Het is ook een oogverblindend aantal, met 12 van Corsair's verblindende Capellix LED-lampjes aan de bovenkant, die je elk afzonderlijk kunt aanpassen via de iCue-verlichtingssoftware. U kunt zelfs de re altime snelheids- en temperatuurmetingen voor de afzonderlijke modules krijgen.

Beste RGB-verlichting: G. Skill Trident Z RGB

Image
Image

Als stijl net zo belangrijk is als prestaties als het gaat om je gaming-pc, dan heeft de G. Skill Trident Z RGB de flitser die bij je ambities past. De zichtbare lichtbalk aan de bovenkant levert standaard een regenbooggolf met volledig spectrum, maar u kunt dit RAM-geheugen aanpassen om zo ongeveer elke gewenste kleurencombinatie of animatie-effect weer te geven. En je zit ook niet vast aan de eigen software van G. Skill, aangezien opties van derden zoals Asus Aura kunnen worden gebruikt, ervan uitgaande dat je andere met RGB uitgeruste Asus-hardware hebt om mee te synchroniseren.

De levendige LED-kleurenshow past goed bij de donkere, geborstelde aluminium warmteverspreider, met een vinontwerp dat is geoptimaliseerd voor verbeterde warmteoverdracht en waardoor het RAM hoge snelheden kan bereiken zonder angst voor oververhitting. Zelfs met dergelijke prestatiegerichte ontwerpelementen wordt de oogverblindende look niet op afstand verminderd. Praten over een naadloze combinatie van stijl en inhoud.

Beste low-profile: Corsair Vengeance LPX

Image
Image

De Corsair Vengeance LPX is een populaire DDR4 RAM-optie gezien de voordelen voor overklokken, waardoor ervaren gebruikers het meeste uit hun hardware kunnen halen. En een deel van zijn populariteit is te danken aan zijn compactere formaat. Sommige CPU-koelers passen gewoon niet in uw installatie als er RAM-modules van standaardformaat onder zijn geplaatst, dus onopvallende opties zoals deze helpen een deel van het volume te verminderen en ruimte te creëren voor een koeler.

Deze RAM-modules blijven zelf behoorlijk koel dankzij de effectieve aluminium warmteverspreiders, verkrijgbaar in rood, blauw, zwart of wit. En hoewel deze Corsair Vengeance LPX RAM-modules het extra voordeel hebben van een onopvallend ontwerp, zijn ze redelijk betaalbaar. Dat is essentieel als je een grote RAM-boost wilt maken, maar niet veel DIMM-slots op je moederbord hebt.

Runner-Up, Beste Budget: Patriot Viper Elite

Image
Image

Laat je niet afschrikken door de prijs: de Patriot Viper Elite DDR4 RAM heeft een betrouwbaar record met betrouwbare hardware en behoorlijk wat snelheid aan boord. De beste deals bevinden zich aan de onderkant van het groottespectrum, zoals 8 GB RAM, maar zelfs de Viper Elite-geheugenkits met een hogere capaciteit leveren nog steeds een aantrekkelijke deal.

Ze zijn beperkt tot maximaal 2800MHz, maar je kunt ze overklokken tot 3000MHz of hoger met Intel XMP-profielen of anderszins. Dat zal voor veel gebruikers snel genoeg zijn en bevindt zich aan de bovenkant van dat spectrum als het gaat om dit soort prijspunten. Bovendien biedt Patriot een beperkte levenslange garantie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over componenten van lage kwaliteit gezien de betaalbare prijs.

Beste DDR3: Kingston HyperX Fury

Image
Image

Als je DDR4-geheugen kunt gebruiken, moet je dat zeker doen, omdat het veel hogere snelheden biedt. Als uw moederbord echter DDR3-ondersteuning biedt, heeft u niet veel keus zonder een grootschaliger computerupgrade. Gelukkig biedt Kingston's HyperX Fury geweldige DDR3-prestaties die je zouden kunnen overtuigen om de grotere revisie (voorlopig) te vermijden.

Kingdom's HyperX Fury RAM is beschikbaar in kits tot 16GB (dat is 8GB x2), en het zal zelfs automatisch overklokken naar 1866MHz als je systeem dit ondersteunt. Ook is het stroomverbruik van 1,35 volt efficiënter dan de standaard 1,5 volt DDR3. Het ontwerp hier is niet verbluffend, maar je kunt het in ieder geval in wit, zwart, blauw of rood krijgen om af te stemmen op de rest van je pc-componenten.

Beste voor overklokken: HyperX Predator DDR4 RGB

Image
Image

Kingdom's HyperX Predator RGB 3200MHz DDR4 RAM is een andere geweldige allround optie die uitstekende prestaties combineert met betoverende RGB-lichteffecten. In het bijzonder is het RAM-geheugen van HyperX geprezen vanwege de sterke overklokprestaties, waardoor u het meeste uit uw modules kunt halen door mogelijk nieuwe hoogten te bereiken als het gaat om geheugensnelheden.

De HyperX Predator RGB RAM heeft ook een unieke haak in de vorm van het gebruik van infraroodtechnologie om de lichteffecten tussen modules te synchroniseren, waardoor u de extra snoeren in het proces bespaart. We hebben gezien dat sommige klantrecensies wijzen op mogelijke problemen met de kwaliteitscontrole als het gaat om de LED-lampen zelf, dus houd daar rekening mee als u eenmaal aan de slag bent.

Beste voor laptops/Macs: Corsair Vengeance Memory Kit 16GB DDR4

Image
Image

Macs en laptops zijn normaal gesproken misschien geen game-beesten, maar elke computer kan profiteren van een RAM-boost, ongeacht waar je ze voor gebruikt. En als je een laptop of Mac hebt, dan is Corsair's Vengeance Memory Kit een van de beste opties op de markt.

Deze slanke SODIMM-modules zijn veel kleiner dan uw gemiddelde RAM-kit, waardoor ze ideaal zijn voor compacte pc-vormfactoren en notebooks. Het wordt verkocht in verschillende configuraties, variërend tot 64 GB (2x 32 GB), en deze compacte chips zijn ook bijzonder geschikt voor MacBooks en Mac-desktops. Ze zullen zelfs automatisch overklokken op basis van de instellingen van uw systeem. Zorg ervoor dat u de kit kiest die compatibel is met uw moederbord.

Je kunt echt niet fout gaan met Corsair's Vengeance RGB Pro DDR4 SDRAM (zicht op Amazon), die uitstekende kracht levert voor de prijs en geweldige RGB-verlichting aan boord heeft. Het is de beste algemene RAM-optie voor de meeste gebruikers, hoewel serieuze power-spelers ervoor kunnen kiezen om in plaats daarvan te investeren in de duurdere en meer capabele Corsair Dominator Platinum RGB (bekijk op Amazon).

Waar moet je op letten in RAM

Speed- Hoewel er veel meer nuance is waar je in kunt graven, bieden grotere getallen in wezen nog steeds betere algehele prestaties. Met 16 GB RAM kunt u bijvoorbeeld soepel zeilen door multitasking en veeleisende computerbehoeften, terwijl 8 GB RAM waarschijnlijk niet dezelfde resultaten zal opleveren. Hoe meer RAM, hoe beter, ervan uitgaande dat je het kunt passen. Ook de kloksnelheid speelt een rol. Een kleinere hoeveelheid goed presterende RAM zal u beter van dienst zijn dan een grote hoeveelheid slecht presterende RAM.

Compatibiliteit - DDR4 RAM is veel sneller dan de oude DDR3-standaard, maar je bestaande moederbord ondersteunt de nieuwere dingen mogelijk niet. Wanneer u nieuw RAM-geheugen koopt, moet u ervoor zorgen dat uw pc het RAM-geheugen dat u wilt kopen ook aankan.

Size - We hebben het hier over fysieke grootte. RAM is al behoorlijk compact, maar als je je pc-toren probeert te verpakken met high-end gamingcomponenten, biedt standaard RAM je misschien niet genoeg ruimte voor een flinke CPU-koeler, bijvoorbeeld. In dat geval kunt u kiezen voor low-profile RAM, dat extra overhead kan bieden om andere componenten er comfortabel omheen te laten passen. Ondertussen gebruiken Macs en de meeste laptops een RAM van verschillende grootte, SODIMM genaamd.

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang doet al meer dan 10 jaar verslag van technologie, ook voor PC Magazine, en heeft een bachelordiploma van de Medill School of Journalism van de Northwestern University.

Andrew Hayward schrijft sinds 2006 over technologie, games en esports en zijn werk is gepubliceerd in meer dan 100 publicaties over de hele wereld.

Aanbevolen: