Hoe Google Flights te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Flights te gebruiken
Hoe Google Flights te gebruiken
Anonim

Google Flights is een zoekmachine voor luchtvaartmaatschappijen waarmee u uw reisplannen kunt invoeren en een gedetailleerde lijst met vluchtopties kunt krijgen. Hoewel je veel informatie op de site kunt vinden, wordt deze meestal gebruikt om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Als je nog nooit Google Vluchten hebt gebruikt, is dit wat je moet weten.

Hoe Google Flights te gebruiken

Om een zoekopdracht op Google Flights te starten, voert u de gewenste bestemmingen en datums in het zoekveld in. De website toont direct de laatste prijsinformatie.

U kunt ook zoeken op de hoofdpagina van Google. Als u bijvoorbeeld in New York City woont en naar Los Angeles wilt reizen, voert u NYC naar Los Angeles in de Google-zoekmachine in. De widget Google Vluchten verschijnt als het eerste zoekresultaat.

Image
Image

Gebruik Google Flights in een incognitomodus of privémodus om te voorkomen dat de browser uw zoekopdracht opslaat in cookies en onnodige prijsverhogingen toepast nadat u heeft ontdekt dat u op zoek bent naar vliegtickets.

Hoe u de goedkoopste vertrekkende vluchten selecteert op Google Flights

Google Vluchten toont de beste vluchten als eerste in de zoekresultaten. De opties die het als het beste beschouwt, bieden meestal een compromis tussen prijs en gemak op basis van factoren zoals duur, aantal stops en meer.

Verder op de pagina staan andere vertrekkende vluchtopties, gevolgd door vluchten met niet-beschikbare prijzen.

Image
Image

Prijzen voor de absoluut goedkoopste vluchten verschijnen in het groen. Deze opties kunnen worden verdisconteerd omdat er meerdere tussenstops of zeer lange tussenstops zijn.

Als je meteen een prijsoptie vindt waar je je prettig bij voelt, selecteer deze dan. Als u voor een lagere prijs wilt shoppen, controleer dan het Datumraster, de Prijsgrafiek of andere luchthavens.

Controleer het datumraster

Je vindt een link naar het datumraster boven het gedeelte Beste vertrekkende vluchten. Ga naar dit gedeelte om een verscheidenheid aan vliegtickets te bekijken op basis van reisdatums. Als uw vertrek- en terugvlucht flexibel zijn, vindt u mogelijk goedkopere prijzen tijdens een ander tijdsbestek.

Image
Image

Bekijk de prijsgrafiek

Net als het datumraster geeft de prijsgrafiek een schatting van hoe de prijzen er enkele weken tot maanden voor of na uw vluchtaanvraag zullen uitzien. Gebruik de pijlen aan de linker- en rechterzijde om prijzen te zien vóór of na de datums die u hebt geselecteerd.

Image
Image

Controleer andere luchthavens

Gebruik het filter Luchtvaartmaatschappijen om te zoeken naar prijzen op meerdere luchthavens in uw omgeving. Google toont normaal gesproken resultaten voor de grootste luchthaven in uw regio. Maar als u bereid bent om naar een kleinere luchthaven te reizen, vindt u daar misschien een betere deal.

Image
Image

Hoe u de goedkoopste retourvluchten selecteert op Google Flights

Na het selecteren van een vertrekkende vlucht, toont Google Flights opties voor terugkerende vluchten. De goedkoopste optie is groen gemarkeerd. Selecteer het om de prijs vast te leggen.

Image
Image

Hoe u Google Vluchtzoek- en reisgegevens kunt opslaan en delen

Als je nog niet klaar bent om een vlucht te boeken, stuur dan de details naar jezelf of iemand anders, zodat je niet opnieuw naar de informatie hoeft te zoeken. Dit kan je ook helpen om dat specifieke tarief voor een beperkte tijd vast te houden.

Nadat u de vertrekkende en terugkerende vluchten hebt geselecteerd, selecteert u Delen en kopieert u vervolgens de URL zodat u uzelf indien nodig een e-mail met het reisschema kunt sturen.

Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Google-account voordat u deze optie selecteert.

Image
Image

Hoe Google-vluchten te volgen voor prijswijzigingen

Soms is het een goed idee om een paar dagen te wachten om te zien of er goedkopere prijzen verschijnen. Google Flights kan re altime waarschuwingen en e-mails sturen wanneer vluchtprijzen veranderen, of u kunt op een later tijdstip terugkeren naar Google Flights om eventuele prijswijzigingen te bekijken.

Schakel op de vluchtoverzichtspagina Prijzen volgen in om prijswaarschuwingen en reistips per e-mail te ontvangen.

Als je tickets hebt gekocht met de prijsvolgoptie ingeschakeld en het tarief later wordt verlaagd, kun je mogelijk een vergoeding krijgen voor het prijsverschil.

Een goedkope geïmproviseerde reis plannen met behulp van een Google Flights-kaart

Als je wilt reizen maar geen specifieke bestemming in gedachten hebt, kan Google Flights je helpen er een te kiezen. Er zijn verschillende voorgestelde locaties beschikbaar op de startpagina van Google Flights.

Je kunt ook de Explore link selecteren om de goedkoopste prijzen voor reizen over de hele wereld te zien. Dit toont een kaart met actuele vluchtprijzen voor meerdere locaties. Terwijl u de kaart verplaatst, worden de vluchtprijzen op locaties in de buurt bijgewerkt in het schuifbalkmenu aan de linkerkant van de pagina. Nadat je een locatie hebt geselecteerd, brengt Google Flights je naar de pagina waar je je vluchten kunt kiezen.

Aanbevolen: