De 6 beste Android-ROM's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste Android-ROM's van 2022
De 6 beste Android-ROM's van 2022
Anonim

Een van de grootste voordelen van Android ten opzichte van Apple-apparaten is de mogelijkheid om aangepaste en aangepaste versies van het besturingssysteem uit te voeren om zowel cosmetische wijzigingen als toegang tot functies en lagere werking van uw apparaat te krijgen. Aangepaste ROM's geven je meer keuze en controle met je apparaat, en ze kunnen je ook toegang geven tot de nieuwste Android-releases op telefoons die niet langer worden ondersteund.

Wat is een Android-ROM?

Is het je ooit opgevallen dat Android op een Samsung-telefoon anders is dan een LG- of Motorola-telefoon? Dat komt omdat iedereen het basis-Android-systeem kan gebruiken, aanpassen, aanpassen en het zich eigen kan maken. Telefoonfabrikanten doen het de hele tijd, maar onafhankelijke ontwikkelaars ook. Android ROM's zijn slechts aangepaste versies van Android gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars.

Soms zijn deze indie-ontwikkelaars slechts één persoon die de Android-code van Google opnieuw verpakt. Vaker zijn het echter hele ontwikkelingsprojecten of zelfs stichtingen zonder winstoogmerk. Ze maken ROM's om functies en aanpassingsopties toe te voegen aan Android. Aangepaste ROM's ondersteunen ook apparaten die mogelijk niet meer door hun fabrikanten worden ondersteund. Gewoonlijk geven ROM's je meer controle over je telefoon.

Deze ROM's vertegenwoordigen het beste dat u kunt vinden om de functionaliteit van uw Android-apparaat te vergroten.

LineageOS

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer stabiel.
  • Brede apparaatondersteuning.
  • Langlopende reputatie.
  • Gemakkelijke updates.

Wat we niet leuk vinden

  • Enigszins langzame afgiftecyclus.
  • Meer minimale aanpassing.

Een lijst als deze zou niet compleet zijn zonder LineageOS te noemen. Het is tegenwoordig gemakkelijk het grootste aangepaste ROM-project ter wereld en het heeft een enorme aanhang. In feite is het ook de ROM die de meeste andere ontwikkelaars gebruiken als basis voor hun eigen creaties.

LineageOS begon in de begindagen van Android als CyanogenMod, en het explodeerde in populariteit tot het punt dat het uiteindelijk een volwaardig bedrijf werd. Helaas heeft dat de onafhankelijke CyaogenMod ROM bijna de nek omgedraaid, waardoor een team van ontwikkelaars overbleef om een nieuwe draai te geven aan de oude favoriet.

LineageOS staat bekend als stabiel en werkt op een breed scala aan apparaten. De ontwikkelaars werken voortdurend aan het verbeteren van hun ROM en nieuwe releases worden voortdurend tijdig uitgerold. Als het op ROM's aankomt, is LineageOS een net zo professioneel project als je zult vinden, en de kwaliteit is te zien.

Bliss ROM

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende interface.
  • Snelle updates naar nieuwe Android-versies.
  • Ingebouwde prestatie- en beveiligingsverbeteringen.

Wat we niet leuk vinden

  • Heeft geen lange geschiedenis.
  • Meer beperkte apparaatondersteuning.

Bliss is een non-profitproject dat in de voetsporen treedt van LineageOS. Net als Lineage creëert Bliss een geheel nieuw op Android gebaseerd besturingssysteem voor uw apparaat, vergelijkbaar met een Linux-distributie. Bliss probeert zoveel mogelijk apparaten te ondersteunen en ze werken eraan om hulpmiddelen te bieden voor individuen om de ondersteuning uit te breiden.

De Bliss-ontwikkelaars werken voortdurend aan het leveren van de nieuwste releases van Android, waarbij ze snel worden bijgewerkt zodra er een nieuwe versie of nieuwe verbeteringen beschikbaar zijn.

Omdat Bliss zijn eigen draai aan Android is, heeft het een aparte look en feel om het te onderscheiden. Bliss heeft een uniek icoonthema en een focus op strak design. Naast het ontwerp streeft Bliss er ook naar om zowel de prestaties als de beveiliging te verbeteren ten opzichte van standaard Android-releases.

Pixel-ervaring

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Super schone interface.
  • Voelt aan als een Pixel-apparaat.
  • Nieuwe functies van Google.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte ondersteuning.
  • Niet veel ruimte voor maatwerk.

Heb je ooit gewenst dat je de nieuwste functies van de Google Pixel-telefoons kon krijgen zonder te hoeven betalen voor de nieuwe Pixel van dit jaar? Welnu, de Pixel Experience ROM heeft u gedekt. Pixel Experience is bedoeld om de exacte versie van Android te repliceren die je zou krijgen met een gloednieuwe Pixel van Google.

Pixel Experience is in wezen stock Android, in de kern. Ze proberen het zo vanille mogelijk te houden om de ongewijzigde Android Open Source Project-release van Google te repliceren. Vervolgens voegen ze daarbovenop alle extra's toe die exclusief zijn voor Pixel-apparaten. Het resultaat is iets dat lijkt op en aanvoelt als een Google Pixel-telefoon op je apparaat.

Het belangrijkste nadeel van de Pixel Experience ROM is de beperkte ondersteuning. Er zijn niet veel telefoons die ze officieel dekken. Onofficieel vind je Pixel Experience-builds overal op de XDA-forums, dus het zou niet al te moeilijk moeten zijn om van je telefoon een Pixel te maken.

ASOP Extended

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bijna Android-voorraad.
  • Snelle releases met nieuwe functies.
  • Schoon en modern design.

Wat we niet leuk vinden

  • Enigszins beperkte aangepaste functies.
  • Het lijkt misschien niet "de moeite waard" omdat het bijna op voorraad is.

Niet iedereen wil een ROM die zodanig is aangepast dat het niet eens meer op Android lijkt. Veel mensen zouden zelfs de voorkeur geven aan een meer standaard Android-ervaring, maar met de extra vrijheid die aangepaste ROM's bieden. ASOP Extended is precies die ROM.

ASOP Extended is precies hoe het klinkt, het Android Open Source Project is iets uitgebreid met nog een paar functies. Met ASOP Extended krijg je dezelfde stabiele Android-ervaring die je van Google zou verwachten, met wat meer vrijheid om je apparaat aan te passen.

Omdat ASOP Extended zo dicht bij voorraad is, ondersteunen ze een behoorlijk aantal apparaten en brengen ze relatief snel nieuwe releases uit nadat Google ze heeft gelanceerd.

Resurrection Remix

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende aanpassing.
  • Geweldig ontwerp.
  • Langlopende ROM met een geweldige reputatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Misschien overweldigend voor sommigen.
  • Zeer maatwerk zwaar.

Als je op zoek bent naar maatwerk, is er niets beters dan Resurrection Remix. Deze ROM is vanaf de grond opgebouwd met het oog op maatwerk. Bijna elk aspect van de interface van uw apparaat kan worden aangepast en aangepast aan uw stijl.

Met dat soort focus zou het geen verrassing moeten zijn dat Resurrection Remix is gestart door een UX-ontwerper. Dit populaire project bestaat eigenlijk al een tijdje en heeft zijn plaats verdiend bij de beste ROM's, zowel wat betreft kwaliteit als de populaire mening.

Resurrection Remix ondersteunt een breed scala aan apparaten en richt zich op stabiliteit. Ze breiden zichzelf niet uit of laten ondersteunde apparaten niet lang zonder updates. Je kunt altijd een complete en gepolijste ervaring verwachten.

OmniROM

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig en stabiel.
  • Schoon ontwerp.

Wat we niet leuk vinden

  • Zeer beperkte ondersteuning.
  • Lijkt een beetje eenvoudig.

OmniROM neemt een interessante middenwegaanpak die het in de loop der jaren steeds populairder heeft gemaakt. In plaats van met stock-Android te gaan of alles door het dak aan te passen, creëerde OmniROM zijn eigen strakke en minimale stijl, vergelijkbaar met stock-Android, maar uniek zijn eigen.

OmniROM is gebouwd voor stabiliteit, functionaliteit en eenvoud. De interface is schoon en vrij van veel van de rommel die je aantreft op Android-builds van fabrikanten. Tegelijkertijd biedt OmniROM de aanpassingsopties die gebruikelijk zijn bij aangepaste ROM's.

OmniROM ondersteunt een behoorlijk aantal apparaten, maar hun ondersteuning kan echt beter. Zonder officiële ondersteuning voor de overgrote meerderheid van Samsung- en LG-apparaten, zou je praktisch een telefoon moeten kopen om deze te gebruiken.

Aanbevolen: