CUSIP-nummers en hoe ze op te zoeken

Inhoudsopgave:

CUSIP-nummers en hoe ze op te zoeken
CUSIP-nummers en hoe ze op te zoeken
Anonim

Wat te weten

  • Een CUSIP-nummer identificeert effecten, inclusief aandelen, van Amerikaanse en Canadese bedrijven en Amerikaanse staats- en gemeenteobligaties.
  • Snelste manier om het CUSIP-nummer van een aandeel te vinden: Voer een Google-zoekopdracht uit in het formaat [ stock trading symbol] CUSIP-nummer.
  • Gebruik een zoekfunctie zoals QuantumOnline of Fidelity Investment's Find Symbol tool om CUSIP-nummers te vinden voor een aandeel, beleggingsfonds of lijfrente.

Dit artikel legt uit wat een CUSIP-nummer is en hoe u het kunt vinden voor een specifiek aandeel, obligatie, beleggingsfonds, lijfrente of ander effect. Het bevat informatie over de betekenis van de tekens in het CUSIP-nummer en waarom ze belangrijk zijn.

Wat is een CUSIP-nummer?

Een CUSIP-nummer (Committee on Uniform Securities Identification Procedures) identificeert effecten, inclusief aandelen van alle geregistreerde Amerikaanse en Canadese bedrijven, evenals Amerikaanse staats- en gemeentelijke obligaties.

CUSIP-nummers zijn negen tekens lang, bestaande uit cijfers en letters. Het CUSIP-nummer wordt gebruikt in het CUSIP-systeem, dat eigendom is van de American Bankers Association (ABA) en wordt beheerd door Standard &Poor's. Dit systeem vergemakkelijkt het clearing- en afwikkelingsproces van effecten.

Belang van het CUSIP-nummer voor de obligatiemarkt

De meeste aandelen zijn te herkennen aan drie of vier letters in hun tickersymbool, zoals INTC voor de chipmaker Intel, en er zijn meestal ongeveer 20.000 unieke tickersymbolen voor deze beursgenoteerde bedrijven.

Op de obligatiemarkt zijn er echter meer dan 1.000.000 verschillende obligatie-emissies. De meeste zijn gemeentelijke obligaties uitgegeven door steden, provincies en staten.

Met zoveel verschillende obligatie-uitgiftes is een nauwkeurig identificatiesysteem van cruciaal belang om ze bij te houden.

Wat de tekens in een CUSIP-nummer betekenen

De groeperingen van tekens in een CUSIP-nummer identificeren specifieke informatie:

  • Eerste zes tekens: Bekend als de basis of CUSIP-6; identificeert de uitgever van de obligatie
  • Zevende en acht tekens: Identificeert de looptijd van de obligatie
  • Negende karakter: Een automatisch gegenereerd controlecijfer

Een CUSIP-nummer opzoeken

Het is handig om zoveel mogelijk informatie te hebben voor een succesvolle CUSIP-zoekopdracht naar een waardepapier. Een snelle zoekfunctie is te vinden op QuantumOnline.com. U kunt bijvoorbeeld niet alleen het CUSIP-nummer van een bedrijf vinden, maar ook een profiel van de organisatie en een groot aantal contactgegevens ervoor.

Image
Image

U kunt ook Fidelity Investment's Find Symbol-tool gebruiken om naar een aandeel, beleggingsfonds, index of lijfrente te zoeken met behulp van een beveiligingsnaam, handelssymbool, CUSIP-nummer of fondsnummer.

De elektronische gemeentelijke markttoegangswebsite van de MSRB, bekend als EMMA, biedt geavanceerde zoekfuncties die kunnen worden gebruikt om effecteninformatie op te sporen en CUSIP-nummers op te zoeken.

Het CUSIP-nummer van een beveiliging zoeken

Als u op zoek bent naar een aandeel, kan dit net zo eenvoudig zijn als het uitvoeren van een Google-zoekopdracht. Een eenvoudige zoekopdracht naar AAPL CUSIP-nummer voor Apple, Inc. geeft bijvoorbeeld 037833100 weer.

Image
Image

Je kunt het CUSIP-nummer ook vinden op officiële verklaringen voor een effect. Dit kunnen documenten zijn zoals jaarrekeningen en aankoopbevestigingen. CUSIP-nummers kunnen ook worden verkregen bij effectenhandelaren.

Het kennen van het CUSIP-nummer kan handig zijn bij het plannen van uw strategie voor aandelenhandel.

Onderzoek met een CUSIP-nummer

De belangrijkste reden voor het opzoeken van een CUSIP-nummer is informatie over een aandeel of obligatie. Om toegang te krijgen tot de volledige CUSIP-database is een abonnement vereist via Standard &Poor's of een vergelijkbare dienst of organisatie die toegang biedt tot de CUSIP-database.

Voor wie algemene informatie zoekt, is een abonnement echter niet altijd nodig.

Aanbevolen: