Amazon onthult nieuwe 'Free-Flowing' gespreksmodus voor Alexa

Amazon onthult nieuwe 'Free-Flowing' gespreksmodus voor Alexa
Amazon onthult nieuwe 'Free-Flowing' gespreksmodus voor Alexa
Anonim

Sinds Alexa's eerste optreden in 2014, is de wereld eraan gewend geraakt om "Hé, Alexa" te zeggen om een vraag te stellen, maar die dagen kunnen eindigen.

Amazon heeft zojuist een nieuwe mogelijkheid onthuld met de naam Conversation Mode waarmee Alexa heen en weer kan communiceren zonder het wake-word te herhalen, zoals aangekondigd op de bedrijfsblog.

Image
Image

Zodra je "Alexa, neem deel aan het gesprek" zegt, zal de slimme assistent naar verluidt reageren wanneer hij wordt aangesproken, ongeacht of je het activeringswoord uitspreekt of niet. Amazon zegt dat dit meer "free-flowing interacties" mogelijk maakt en dat Alexa zal "reageren wanneer ze worden aangesproken en pauzeren als ze worden onderbroken.”

Deze technologie vereist echter een camera om te werken, aangezien Alexa moet weten wanneer deze wordt aangesproken. Dat gezegd hebbende, is de gespreksmodus momenteel vergrendeld voor de derde generatie Echo Show 10.

Wat betreft privacy, Alexa moet worden uitgenodigd om deel te nemen aan een gesprek en kan worden gevraagd om te vertrekken door simpelweg "verlaat het gesprek" te zeggen. De gespreksmodus wordt ook automatisch beëindigd als u binnen een "korte tijd" stopt met het adresseren van Alexa. Amazon zegt dat alleen door Alexa gerichte audio-aanwijzingen naar de cloud worden verzonden, geen afbeeldingen, video's of niet-gerelateerde audio.

De update zal in de komende weken worden uitgerold naar Echo Show 10-apparaten. Er is geen woord over of en wanneer andere Echo Show-modellen toegang hebben tot de functie.

Als je geïnteresseerd bent in de details achter deze technologie, legt het Alexa-spraakteam het uit op het Amazon Science-blog.

Aanbevolen: