Hoe GodMode te activeren in Windows 11, 10, 8 & 7

Inhoudsopgave:

Hoe GodMode te activeren in Windows 11, 10, 8 & 7
Hoe GodMode te activeren in Windows 11, 10, 8 & 7
Anonim

GodMode is een speciale map in Windows die je snel toegang geeft tot meer dan 200 tools en instellingen die normaal weggestopt zijn in het Configuratiescherm en andere vensters en menu's.

Eenmaal ingeschakeld, kunt u met GodMode allerlei dingen doen, zoals snel de ingebouwde schijfdefragmentatie openen, gebeurtenislogboeken bekijken, Apparaatbeheer openen, Bluetooth-apparaten toevoegen, schijfpartities formatteren, weergave-instellingen wijzigen, stuurprogramma's bijwerken, open Taakbeheer, pas uw muisinstellingen aan, toon of verberg bestandsextensies, verander lettertype-instellingen, hernoem de computer en nog veel meer.

De manier waarop GodMode werkt is eigenlijk heel eenvoudig: noem gewoon een lege map op je computer zoals hieronder beschreven, en dan verandert de map onmiddellijk in een superhandige plek om allerlei Windows-instellingen te wijzigen.

Image
Image

De stappen voor het inschakelen van GodMode zijn exact hetzelfde voor Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Wilt u GodMode gebruiken in Windows Vista? Raadpleeg het gedeelte onderaan deze pagina voor meer informatie voordat u doorgaat met deze stappen. Windows XP ondersteunt het niet.

Hoe de God-modus in Windows te activeren

  1. Maak een nieuwe map, waar je maar wilt.

    Klik hiervoor met de rechtermuisknop of houd ingedrukt op een lege ruimte in een map in Windows en kies Nieuw > Map.

    Image
    Image

    Je moet nu een nieuwe map maken, niet alleen een bestaande map gebruiken die al bestanden en mappen bevat. Als u doorgaat naar stap 2 met een map die al gegevens bevat, worden al die bestanden onmiddellijk verborgen en terwijl GodMode werkt, zijn uw bestanden niet toegankelijk.

  2. Wanneer je wordt gevraagd om de map een naam te geven, kopieer en plak je dit in dat tekstvak en klik je weg of druk je op Enter:

    
    

    God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

    Het mappictogram verandert in een configuratieschermpictogram.

    Hoewel we in de vorige stap hebben gewaarschuwd om een lege map te gebruiken om naar GodMode te gaan, is er een manier om je bestanden zichtbaar te maken en GodMode om te keren als je dit per ongeluk in een bestaande map hebt gedaan. Zie de tip onderaan deze pagina voor hulp.

  3. Open de nieuwe map om GodMode in actie te zien.

Wat God-modus wel en niet is

GodMode is een snel toegankelijke map vol met snelkoppelingen naar administratieve tools en instellingen. Het maakt het ook een fluitje van een cent om snelkoppelingen naar die instellingen ergens anders te plaatsen, zoals op uw bureaublad.

Als u bijvoorbeeld in Windows 11 omgevingsvariabelen wilt bewerken, kunt u de lange route nemen en het Configuratiescherm openen en vervolgens navigeren naar Systeem en beveiliging > Systeem > Geavanceerde systeeminstellingen, of u kunt GodMode gebruiken om toegang te krijgen Bewerk de systeemomgevingsvariabelen om dezelfde plaats in minder stappen.

Wat GodMode niet is, is een reeks nieuwe Windows-tweaks of hacks die je speciale functies of kenmerken geven. Niets in GodMode is uniek. In feite is elke taak die in GodMode wordt gevonden, net als het voorbeeld van de omgevingsvariabele, elders in Windows toegankelijk.

Dit betekent dat je GodMode niet nodig hebt om al deze dingen te doen. Taakbeheer kan bijvoorbeeld snel worden geopend in GodMode, maar het werkt net zo snel, zo niet zelfs sneller, met de Ctrl+ Shift + Esc of Ctrl+Alt+Del sneltoets.

Op dezelfde manier kun je Apparaatbeheer op een aantal manieren openen naast de GodMode-map, zoals in de opdrachtprompt of via het dialoogvenster Uitvoeren. Hetzelfde geldt voor elke andere taak in deze speciale map.

Wat je kunt doen met God-modus

Wat deze map u biedt, is een beetje anders voor elke versie van Windows. Zodra u de GodMode-map inschakelt, vindt u al deze sectiekoppen, elk met hun eigen reeks taken:

GodMode Taakbeschikbaarheid
Gereedschapscategorie Windows 11 Windows 10 Windows 8 Windows 7
Actiecentrum
Voeg functies toe aan Windows 8.1
Administratieve tools
Automatisch afspelen
Back-up maken en terugzetten
BitLocker-stationsversleuteling
Kleurbeheer
Credential Manager
Datum en tijd
Standaardprogramma's
Desktopgadgets
Apparaatbeheer
Apparaten en printers
Display
Toegankelijkheidscentrum
Gezinsveiligheid
File Explorer-opties
Bestandsgeschiedenis
Mapopties
Lettertypen
Aan de slag
Thuisgroep
Indexeringsopties
Infrarood
Internetopties
Toetsenbord
Taal
Locatie-instellingen
Locatie en andere sensoren
Muis
Netwerkcentrum
Meldingspictogrammen
Ouderlijk toezicht
Prestatie-informatie en tools
Personalisatie
Telefoon en modem
Energiebeheer
Programma's en functies
Herstel
Regio
Regio en taal
RemoteApp en Desktop Connections
Beveiliging en onderhoud
Geluid
Spraakherkenning
Opslagruimten
Sync Center
Systeem
Taakbalk en navigatie
Taakbalk en Startmenu
Problemen oplossen
Gebruikersaccounts
Windows CardSpace
Windows Defender
Windows Firewall
Windows Mobiliteitscentrum
Windows-hulpmiddelen
Windows Update
Werkmappen

Je kunt GodMode ook in Windows Vista gebruiken, maar alleen als je een 32-bits editie gebruikt, aangezien het bekend is dat 64-bits versies crashen en de enige uitweg is om op te starten in Safe Mode en verwijder de map.

Hoe de God-modus ongedaan te maken

Als je GodMode moet verwijderen, kun je de map gewoon verwijderen om er vanaf te komen. Als u GodMode echter moet verwijderen uit een map die al gegevens bevat, niet verwijderen.

We hebben hierboven vermeld dat je GodMode alleen moet maken met een map die leeg is, anders heb je geen toegang tot die bestanden als de map eenmaal is hernoemd. Hoewel dit misschien een nette manier lijkt om je gevoelige bestanden te verbergen, kan het een beetje eng zijn als je niet zeker weet hoe je je gegevens terug kunt krijgen.

Helaas kunt u Windows Verkenner niet gebruiken om de GodMode-map terug te hernoemen naar de oorspronkelijke naam, maar er is een andere manier…

Open de opdrachtprompt op de locatie van uw GodMode-map en gebruik de opdracht ren om deze te hernoemen naar iets anders, zoals oldfolder:


ren "God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" oude map

Zodra je dat doet, wordt de map weer normaal en worden je bestanden weergegeven zoals je zou verwachten.

Aanbevolen: