Apps bijwerken op Windows 11

Inhoudsopgave:

Apps bijwerken op Windows 11
Apps bijwerken op Windows 11
Anonim

Het updaten van apps is niet alleen in het voordeel van nieuwe functies. Softwarefouten en beveiligingsproblemen worden ook aangepakt in updates, die de algehele bruikbaarheid en beveiliging van uw apps verbeteren, en uiteindelijk ook andere bestanden en persoonlijke informatie.

Er zijn twee hoofdcategorieën apps geïnstalleerd in Windows 11: Microsoft Store-apps en apps van derden. We zullen hieronder bespreken hoe u beide kunt bijwerken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 11. Als de schermafbeeldingen of stappen niet overeenkomen met wat u op uw computer ziet, gebruikt u mogelijk een oudere buildversie.

Apps bijwerken op Windows 11

Er zijn twee manieren om apps die via de Microsoft Store zijn geïnstalleerd bij te werken: handmatig en automatisch.

Handmatige app-updates

Update een app handmatig als je weet dat er een nieuwere versie beschikbaar is, maar Windows deze je nog niet heeft gegeven. Dit is niet de ideale manier om uw apps up-to-date te houden. Daarom is automatisch bijwerken standaard ingeschakeld, maar u kunt Windows 11-apps nog steeds dwingen om handmatig bij te werken.

  1. Open Microsoft Store vanuit de taakbalk of door ernaar te zoeken.
  2. Kies Bibliotheek linksonder.

  3. Selecteer Updates ophalen om alle app-updates te controleren en vervolgens bulksgewijs te installeren.

    Image
    Image

Een andere manier om een Windows 11-app handmatig bij te werken, is door deze opnieuw te downloaden. Hierdoor wordt uw computer gedwongen de nieuwste versie te krijgen die beschikbaar is. Zoek hiervoor naar de app op uw computer en kies VerwijderenGa dan opnieuw naar de downloadpagina in de winkel om het opnieuw te krijgen.

Automatische app-updates

Het is belangrijk om je apps altijd up-to-date te houden. Microsoft stimuleert dit door automatische updates standaard in te schakelen. Als apps indien nodig niet worden bijgewerkt, controleer dan of deze instelling is ingeschakeld.

Selecteer uw profielafbeelding bovenaan de Microsoft Store om App-instellingen te vinden en zorg er vervolgens voor dat App-updates is ingeschakeld.

Image
Image

Hoe u andere apps op uw pc kunt bijwerken

Er is veel software beschikbaar buiten de Microsoft Store. Alle programma's die u via uw webbrowser downloadt, worden bijvoorbeeld afzonderlijk van Microsoft Store-apps onderhouden, wat betekent dat het bijwerken ervan een beetje anders is.

De meeste apps hebben een optie in het Help-menu of in de instellingen om te controleren op updates of om automatische updates in te schakelen. Je kunt de update soms ook handmatig vanaf daar activeren, anders wordt je gewoon verteld om de website van het bedrijf te bezoeken om de nieuwste versie te vinden. Om dat te doen, gaat u naar de betreffende site, zoekt en downloadt u het programma dat de update nodig heeft en installeert u het zoals u deed toen u het voor het eerst op uw computer zette.

Image
Image

Een andere manier om niet-Microsoft Store-apps bij te werken, is met een software-updater-tool. Dit zijn ook programma's, maar ze werken meer als Microsoft Store, omdat ze kunnen scannen op verouderde software en soms zelfs gebruiksvriendelijke 'installatie'-knoppen bieden om al je apps in bulk bij te werken.

Windows-updates zijn anders

Windows 11 bevat ook een tool genaamd Windows Update. Hoewel het op het eerste gezicht een bron lijkt voor app-updates, zoals die beschikbaar zijn via de Microsoft Store, is het in werkelijkheid heel anders.

Image
Image

Windows Update is waar je naartoe gaat om Windows 11 bij te werken (d.w.z. het hele besturingssysteem). Wanneer u updates downloadt en installeert met Windows Update, vindt u geen nieuwe versies van uw dagelijkse apps zoals Netflix, Spotify, enz., maar in plaats daarvan nieuwe functies en beveiligingsverbeteringen voor het hele besturingssysteem.

Het up-to-date houden van Windows 11 is net zo belangrijk, zo niet belangrijker dan het onderhouden van nieuwe versies van al je apps.

FAQ

    Hoe update ik apps op Windows 10?

    Als u Windows 10-apps wilt bijwerken, moet u ervoor zorgen dat de automatische updatefunctie van Windows 10 is ingeschakeld. Ga naar de Microsoft Store-app, selecteer Instellingen en zorg ervoor dat Apps automatisch bijwerken is ingeschakeld. Om Windows 10-apps handmatig bij te werken, opent u de Store-app, selecteert u het pictogram met drie stippen en klikt u op Downloads en updates > Updates ontvangen

    Hoe update ik apps op Windows 8?

    Als u een pc met Windows 8 gebruikt, navigeert u naar Store > Settings en selecteert u App Updates Zorg ervoor dat Mijn apps automatisch bijwerken is ingesteld op Ja Om apps handmatig bij te werken, gaat u naar Store> Settings > App Updates en selecteer Check for Updates

    Hoe verwijder ik apps op Windows 11?

    Druk op Windows-toets + i en selecteer vervolgens Apps in het menu aan de linkerkant. Selecteer Apps & functies, zoek de app die je wilt verwijderen en klik op het pictogram met de drie stippen rechts ervan. Selecteer Uninstall en volg de aanwijzingen om de app te verwijderen.

Aanbevolen: