Hoe maak je een poster in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een poster in PowerPoint
Hoe maak je een poster in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • PC: kies een sjabloon of presentatie. Ga naar Design > Slide Size > Custom Slide Size. Kies een richting en voer de afmetingen in.
  • Mac: Bestand > Pagina-instelling > Opties > Papier Maat. Selecteer Aangepaste formaten beheren en voer het paginaformaat voor de poster in.
  • Maak uw inhoud en ga vervolgens naar File > Print > Dia's op volledige pagina afdrukken. Controleer het voorbeeld en de instellingen en selecteer vervolgens Print.

Dit artikel legt uit hoe je afdrukbare posters kunt maken in PowerPoint. Informatie omvat PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, 2016, 2013 en PowerPoint voor Mac.

Definieer uw PowerPoint-posterformaat

Bij het maken van een poster in PowerPoint, is het eerste wat je moet doen de grootte bepalen.

De maximale diagrootte in PowerPoint is 56 inch bij 56 inch. Als u een grotere poster nodig heeft, stelt u de afmetingen in op de helft van de gewenste uitvoer in breedte en hoogte. Stel vervolgens, wanneer u de poster afdrukt, de uitvoer in op 200 procent.

  1. Open PowerPoint.

    Image
    Image
  2. Kies een bestaande sjabloon of open een lege presentatie.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Design tabblad, dat zich in de linkerbovenhoek van de PowerPoint-interface bevindt.

    Image
    Image

    Selecteer op een Mac File > Page Setup en voer een aangepast posterformaat in.

  4. Select Slide Size > Custom Slide Size.

    Image
    Image
  5. In het Slide Size dialoogvenster, selecteer Portrait of Landscape, voer de breedte in en hoogte voor uw poster en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image

    Veelgebruikte posterformaten (in inches) zijn 11 x 17, 18 x 24, 24 x 36, 27 x 41, 48 x 36 en 56 x 36. Uw printer moet deze formaten ondersteunen.

  6. Een bericht vraagt of u de inhoud van de inhoud wilt maximaliseren of verkleinen om ervoor te zorgen dat deze op de nieuwe dia past. Selecteer Zorg ervoor dat het past.

    Image
    Image

    Ga op een Mac naar File > Page Setup > Options >Papierformaat Selecteer Aangepaste formaten beheren en voer vervolgens het paginaformaat voor uw poster in. Selecteer OK Voer in Pagina-instelling de breedte en hoogte in en selecteer vervolgens Portret of Landschap

  7. Je hebt je posterformaat ingesteld.

Voeg inhoud toe aan uw PowerPoint-poster

Terug in de hoofdinterface van PowerPoint is het tijd om uw posterinhoud te maken. Je gebruikt maar één dia voor een poster, dus zorg ervoor dat alle inhoud past.

Het maken van inhoud voor een PowerPoint-poster is in wezen hetzelfde als het maken van inhoud voor een presentatiedia. Wat je ziet is wat je krijgt. Neem de tijd met details zoals achtergrond en lettertypen, evenals de plaatsing van afbeeldingen en tekst, zodat uw poster opv alt zodra deze is afgedrukt.

Print je PowerPoint-poster

Als je het diaformaat hebt gedefinieerd en het ontwerp hebt voltooid, is het tijd om je poster af te drukken. Zorg ervoor dat u het juiste papier hebt geladen en dat de printer online is en door uw computer wordt gezien.

Een poster afdrukken:

  1. Ga naar File > Print.

    Image
    Image

    Op een Mac, in het Print dialoogvenster, controleer de afdrukinstellingen, selecteer Scale to Fit Paper en selecteer vervolgens Afdrukken.

  2. Select Druk dia's op volledige pagina af.

    Image
    Image
  3. Controleer het voorbeeld en de instellingen en selecteer vervolgens Print.

Aanbevolen: