Starlink introduceert nieuwe rechthoekige schotel

Starlink introduceert nieuwe rechthoekige schotel
Starlink introduceert nieuwe rechthoekige schotel
Anonim

SpaceX's ruimte-internet-onderneming Starlink heeft zijn nieuwe rechthoekige schaal onthuld die dunner en lichter is dan het ronde model van de eerste generatie.

Volgens de specificaties van Starlink is de nieuwe schotel 19 inch bij 12 inch en weegt hij met de kabel 9,2 pond, wat bijna de helft is van het gewicht van het oudere model. Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan de algehele uitrusting van de schotel, waaronder het toevoegen van een nieuwe 3x3 MU-MIMO-internetrouter die bij extreme temperaturen kan werken.

Image
Image

MU-MIMO staat voor Multiuser Multiple-In Multiple-Out, en deze technologie stelt mensen in staat om meerdere bandbreedtekanalen te gebruiken bij het verzenden of ontvangen van gegevens. Met deze nieuwe schotel hebben eigenaren toegang tot drie afzonderlijke bandbreedtekanalen om te gebruiken met hun kit.

Het oudere model gaf alleen toegang tot twee afzonderlijke kanalen. De ethernetpoort moest echter worden verwijderd om dit extra kanaal te compenseren, hoewel er een adapter te koop is als iemand een apparaat rechtstreeks op de router wil aansluiten.

De MIMO-router heeft een waterbestendigheidsclassificatie van IP54, wat betekent dat hij is beschermd tegen stof en vloeistofspatten. En het kan nu werken bij temperaturen zo laag als -22 graden tot een maximum van 122 graden Fahrenheit.

Image
Image

De Starlink-set wordt ook geleverd met nieuwe soorten palen die aan de zijkanten van huizen kunnen worden bevestigd, evenals een lange grondpaal voor wanneer montage op het dak niet mogelijk is.

De prijs voor het nieuwe gerecht blijft hetzelfde als het oudere model, namelijk $ 499, en dat is zonder de internetservice waarvoor je $ 99 extra per maand moet betalen. Het is momenteel beschikbaar voor nieuwe bestellingen, maar alleen in de Verenigde Staten met één abonnement per account.

Aanbevolen: