Google Pixel 6 Review: schoten afgevuurd

Inhoudsopgave:

Google Pixel 6 Review: schoten afgevuurd
Google Pixel 6 Review: schoten afgevuurd
Anonim

Bottom Line

De Google Pixel 6 is een gamechanger op het gebied van smartphones, en alle anderen zouden moeten opstaan en dit opmerken. Voor $ 599 is het een koopje.

Google Pixel 6

Image
Image
Google's Pixel 6.

Adam Doud/Lifewire

Google heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Google zit al lang genoeg in de smartphonebranche om zes generaties Pixel-telefoons te produceren. Het waren allemaal goede en degelijke telefoons, maar met de Pixel 6 lijkt Google volledig gefocust op het proberen een echt geweldige telefoon te maken, in plaats van content te zijn die Apple en Samsung inha alt.

Het is een zeer goede telefoon voor een belachelijk aantrekkelijke prijs, en voor slechts $ 599 is het een koopje. Dit is waarom het de moeite waard is om te overwegen (zelfs als je overweegt een iPhone te kopen):

Image
Image

Ontwerp: hoofddraaiend

2021 was het jaar van de camerabobbel en die op de Pixel 6 is zo groot dat hij zijn eigen afrit heeft. Boven en onder die balk zie je twee kleurtonen, wat zorgt voor een mooie uitstraling. Kleuropties voor de Pixel 6 zijn onder meer Cloudy White, Kinda Coral, Sorta Seafoam, Sorta Sunny en Stormy Black (ons model).

Deze telefoon moet bestand zijn tegen de meeste krassen, maar wees voorzichtig met vallen. De voor- en achterkant van de telefoon zijn bedekt met een chemisch versterkt glas dat bekend staat als Gorilla Glass, met het sterkste glas aan de voorkant. Het is glad om vast te houden en kan vanzelf van een tafel glijden als je niet oppast.

Naast het creëren van ruimte voor de camera's, biedt de camerabobbel ook een mooie plek om je vinger te laten rusten, waardoor de telefoon op zijn plaats blijft en de kans kleiner wordt dat je hem laat vallen. De bult is zelfs zo groot dat ik de telefoon met alleen de bult van borden kon hangen.

2021 was het jaar van de camerabotsing en die op de Pixel 6 is zo groot dat hij zijn eigen afrit heeft.

Google beweert ook dat de telefoon een IP68-classificatie heeft voor stof- en waterbestendigheid, een industriestandaard meting wat betekent dat hij dertig minuten in maximaal 1,5 meter schoon water kan overleven. Zout en chemicaliën kunnen de telefoon nog steeds aantasten, dus hij zal overleven in de regen, maar niet zo goed in de oceaan of het zwembad.

Prestaties: Snel, met wat minpuntjes

Wat de prestaties betreft, kan deze telefoon zijn mannetje staan ten opzichte van de concurrentie. Gamen is echt soepel en ik merkte dat Call of Duty Mobile vlekkeloos draaide, hoewel ik een probleem met trillen tegenkwam met een paar apps.

IMDB en Amazon ondervonden allebei nogal wat vertraging bij het scrollen. Dit manifesteerde zich slechts één keer tijdens mijn testperiode en het is moeilijk te zeggen of dit een probleem was met de app, de processor, Android 12 of een combinatie van de drie. Het gedrag heeft zich niet herhaald, dus het is ook mogelijk dat het een toevalstreffer was, maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

Connectiviteit: overal solide

Ik gebruikte de Pixel 6 op T-Mobile in Chicago, Washington, D. C. en op het platteland van Virginia, met het hele scala aan connectiviteit. Op het platteland en in de bergen verloor de telefoon soms zijn signaal helemaal, wat niet ongewoon is voor het gebied.

Ter vergelijking: ik had ook een iPhone 13 bij me die op het netwerk van T-Mobile draaide. De Pixel 6 had een iets betere connectiviteit dan de iPhone, maar er waren tijden dat de ene telefoon een signaal had en de andere niet, en vice versa.

Image
Image

Weergave: Glad, als boter

Kleuren komen op dit scherm en het is zeer leesbaar, zelfs in fel zonlicht. De tekst is scherp, helder en gemakkelijk te lezen. U krijgt ook geweldige kijkhoeken met weinig kleurverandering als u vanaf de zijkant naar het telefoonscherm kijkt. Het is precies daar met andere vlaggenschiptelefoons zoals de iPhone 13.

Het 6,4-inch scherm van de Pixel gebruikt een aantal technologieën om geweldige foto's te maken. Ten eerste is het een FHD+ (Full High Definition) scherm, wat betekent dat het hetzelfde soort scherm is als je HD-tv (bekend als 1080p). Het maakt ook gebruik van een nieuwe schermtechnologie die bekend staat als AMOLED-scherm, dat individuele pixels verlicht (de kleine 'puntjes' op je scherm) en ze uitschakelt wanneer ze niet nodig zijn, wat betekent dat je diepere zwarttinten krijgt en een groter verschil tussen licht en donkere kleuren.

Het meest aantrekkelijke aan het scherm zijn technische verbeteringen aan de manier waarop het zichzelf ververst. Typische telefoons, zoals de iPhone 13, verversen het scherm 60 keer per seconde, terwijl deze telefoon 90 keer per seconde ververst (bekend als een verversingssnelheid van 90 Hz).

Dit betekent veel soepeler scrollen en animaties bij het openen van apps of het inschakelen van de telefoon. Wanneer je iets doet waarvoor de inhoud op het scherm niet hoeft te veranderen, zoals het lezen van een boek, kan de verversingssnelheid dalen tot slechts tien verversingen per seconde, wat veel batterijduur scheelt.

Camera: leuke trucs

Als er één ding is waar Pixel-telefoons bekend om staan, dan zijn het wel geweldige camera's. Omdat dit de vlaggenschiptelefoon van Google is, is er een behoorlijke erfenis om hier hoog te houden, dus waar staat de Pixel 6? Laten we het eerst hebben over de hardware.

Er zijn twee camerasensoren aan de achterkant van de telefoon. De eerste is een 50 MP (megapixel) hoofdcamera en een 12 MP ultrabrede sensor. Dit is tegenwoordig vrij standaard voor telefoons en is meer dan goed genoeg voor iedereen behalve professionele fotografen. Dat gezegd hebbende, hebben de meeste vlaggenschiptelefoons tegenwoordig een derde sensor met een echte fysieke zoomlens. Dat betekent dat de fysieke lenzen in de telefoon zijn ingesteld om een foto ergens tussen de 2x en 10x op te blazen.

Image
Image

De Google Pixel vertrouwt in plaats daarvan op een hybride digitale zoomlens die een kleiner deel van een foto neemt en deze opblaast, met behulp van de AI-chip van de telefoon (die Tensor wordt genoemd en door Google zelf is gemaakt) om de gaten om een "ingezoomde" foto te maken.

In gebruik is het teleurstellend. De Pixel 6 heeft 2x digitale zoom in de camerasoftware. Het kan tot 7x zoom gaan, maar het gaat heel snel erg slecht, dus ik raad aan om 2x zoom als uw maximum te houden. Dit verbaasde me, omdat ik hoopte dat Google AI zou kunnen gebruiken om te helpen met een hybride zoomfunctie, maar dat is gewoon niet het geval.

Image
Image

Het belangrijkste verschil dat je zult opmerken tussen de ultrabrede en hoofdcamerasensor is een duidelijk gebrek aan detail in de ultrabrede sensor. Dingen als bladeren, gras en landschap verliezen veel detail in vergelijking met de hoofdsensor. Er is geen merkbaar kleurverschil tussen de twee sensoren, wat soms een probleem kan zijn met andere telefooncamera's.

Als het op landschappen aankomt, legt zelfs de 50MP-camera niet zoveel details vast als we normaal zouden willen zien, hoewel dit eigenlijk alleen duidelijk is als je die foto's op een enorm computerscherm zet en opblaast de foto naar 100%.

Image
Image

Als de lichten uitgaan, gaat ook de kwaliteit achteruit. Het belangrijkste dat opv alt is een gebrek aan scherpe focus op bewegende onderwerpen. 's Nachts wordt het verschil in scherpte tussen de ultragroothoekcamera en de hoofdcamera nog groter.

Anders zijn foto's echter behoorlijk solide. Lichten op de voorgrond worden niet overdreven. Schaduwen zijn gewoon een beetje korrelig, maar over het algemeen beter dan je normaal zult zien op een camera in deze prijsklasse. De kleurweergave is nog redelijk goed. Zolang je geen bewegende dingen fotografeert, houdt deze camera het redelijk goed.

Als er één ding is waar Pixel-telefoons bekend om staan, dan zijn het wel geweldige camera's.

Aan de voorkant is de 8MP selfie-camera ook overdag een stuk beter dan 's nachts. Nogmaals, focus is de belangrijkste boosdoener op de selfie-afdeling. Voor een vlaggenschiptelefoon moet Google het beter doen - we leven in een wereld waar selfies zo gewoon zijn, wat betekent dat dit geen plek is om bezuinigingen te plegen.

Google heeft ook een aantal handige trucs voor het bewerken van foto's toegevoegd aan de Android-software op de Pixel 6. De meest opvallende hiervan is een zogenaamde Magic Eraser die ongewenste extra's van je foto's kan verwijderen - zoals mensen op de achtergrond, een teken, of zelfs een voertuig van de weg. Google gebruikt AI om te raden hoe de achtergrond er normaal gesproken uitziet, en vaak is het precies goed. Ik kwam nogal wat gebruiksgevallen tegen waarbij die functie van pas kwam.

Video is behoorlijk vloeiend, of je nu loopt en fotografeert, of gewoon door een mooi schilderachtig landschap pant. Overgang van een donker gebied naar een licht gebied, zoals onder een brug vandaan komen, geeft je ook een vrij vloeiende overgang, zodat het beeld niet wordt uitvergroot of oververzadigd. 'S Nachts is de videokwaliteit 'social media goed', wat betekent dat je fatsoenlijke video's kunt maken met de camera, maar geen ambities hebt die verder gaan dan Instagram of Facebook. De donkere kleuren zijn behoorlijk korrelig, maar dat is minder duidelijk op kleinere schermen.

Batterij: gemakkelijk, de hele dag stroom

De Pixel 6 wordt geleverd met een batterij die groot genoeg is om je gemakkelijk een hele dag door te helpen, en ik merkte dat ik zelfs met veel fotografie nog steeds gemiddeld 34% in de tank kreeg voor het slapengaan. Omdat ik tijdens mijn testperiode in een schilderachtig gebied was, was een groot deel van mijn tijd gewijd aan het maken van foto's, het luisteren naar gedownloade podcasts en het in- en uitgaan van gebieden met netwerkdekking. Het is waarschijnlijk dat meer algemeen gebruik een nog langere levensduur van de batterij zou opleveren.

Mijn standaard batterijtest omvat het navigeren met de telefoon gedurende 30 minuten met 75% helderheid, gevolgd door Netflix streamen op wifi met 75% helderheid, gevolgd door 30 minuten gamen met 100% helderheid. Deze drie activiteiten belasten de batterij van de telefoon het meest, dus ik heb het gevoel dat het een vrij goede weergave is van hoe telefoons zich verhouden tot elkaar.

Na die test stond de Pixel 6 op 81%. Ter vergelijking: de Pixel 5a kwam uit op 83% en de iPhone 13 Pro kwam ook uit op 81%. In termen van capaciteit worden batterijen gemeten in milliampère-uur, wat het vermogen in de loop van de tijd meet, waarbij de Pixel 6 uitkomt op 4614 mAh. Dit is echter geen goede gids, want hoe lang een telefoon daadwerkelijk meegaat, hangt sterk af van de software.

Image
Image

Software: geweldig, maar met fouten

De Pixel 6 wordt geleverd met de nieuwste versie van Android van Google, namelijk Android 12. Bovendien belooft Google drie jaar grote upgrades van het besturingssysteem (tot Android 15) en vijf jaar maandelijkse beveiligingsupdates.

Vanuit een ondersteuningsperspectief dringt dat zich op in Apple-gebied (maar niet helemaal daar). Het is een belangrijke stap voor Google en het maakt de Pixel 6 veel meer toekomstbestendig dan andere telefoons met de Android-software van Google, die berucht zijn omdat ze vaak niet tijdig updates ontvangen.

Live Translate is weer een stap dichter bij die Universele Vertaler waar we allemaal naar op zoek zijn in Star Trek.

De Tensor-chip, de eerste die Google zelf heeft gebouwd, maakt veel verwerkingswerk in de telefoon zelf mogelijk, waardoor dingen sneller, betrouwbaarder en over het algemeen beter in staat zijn dan andere chips. Deze mogelijkheden worden weerspiegeld in de softwareverbeteringen die exclusief zijn voor de Pixel 6.

Spraakverwerking is een van de belangrijkste functies van de Pixel 6, zoals blijkt uit functies als Direct My Call, Assistant Voice Typing en Live Translate. Direct My Call helpt u bij het navigeren door een telefoonboom, zoals wanneer u een klantenservicenummer belt. Google luistert naar de gesproken aanwijzingen en drukt ze voor je af op het scherm, zodat je niet elk nummer hoeft te onthouden. Wanneer u op de gesproken prompt tikt, wordt dat nummer in de telefoonboom ingedrukt.

Live Translate is weer een stap dichter bij die universele vertaler die we allemaal zoeken in Star Trek. U kunt in de vertaal-app spreken en deze zal de spraak in re altime op de telefoon vertalen. Iemand anders kan dan antwoorden en het verta alt die tekst automatisch terug. Bovendien kun je de camera van je telefoon op een bord richten, waarna het bord in re altime wordt vertaald op het scherm van je telefoon.

Assistent-stemtypen is behoorlijk gelikt. Met spraakgestuurd typen kun je de Assistent eenvoudig activeren door "Hey Google, typ" te zeggen en vervolgens te dicteren wat je wilt typen (zolang er een tekstveld op het scherm staat). Tijdens mijn tests pakte de telefoon snel de uiteinden van zinnen, punten, vraagtekens en hoofdletters op om nieuwe zinnen te beginnen.

Dat gezegd hebbende, de Pixel 6 is niet immuun voor incidentele bugs. Het meest opvallende was toen het pictogram voor de vingerafdruksensor op de verkeerde plaats op het scherm verscheen en toen u op het pictogram drukte, werd de daadwerkelijke vingerafdruksensor geactiveerd en kon deze niet lezen omdat uw vinger niet op de juiste plaats was. Google heeft nog wat werk te doen op Android 12.

Prijs: geweldige waarde

Google verkoopt deze telefoon vanaf $ 599, wat erg goedkoop is voor wat het biedt. Je krijgt een snelle processor, een verbazingwekkend soepele gebruikerservaring en een mooie set camera's. Een andere optie om de telefoon te kopen is in de Pixel Pass, die een aantal Google-services bundelt, zoals YouTube Premium, Google One-opslag en meer voor $ 45 per maand.

Simpel gezegd, dit is niet alleen een telefoon die je zou moeten kopen, maar voor $ 599 is het een koopje.

Als je al die diensten gebruikt, kan dat een goede deal zijn, maar houd er rekening mee dat als je gezinsabonnementen wilt gebruiken voor een van die diensten, dat nog niet wordt aangeboden.

Pixel 6 versus iPhone 13 mini

De beste vergelijking die we voor deze telefoon kunnen maken, is de iPhone 13. De Pixel 6 heeft betere specificaties in bijna elke categorie en is $ 200 goedkoper. Specificaties vertellen natuurlijk niet het hele verhaal. De Tensor-chip van Google is in de eerste generatie, terwijl Apple dit al een tijdje doet, dus als je wantrouwend bent voor hardware van de eerste generatie (en we zouden het je niet kwalijk nemen als dat zo was), dan zou je misschien willen wachten. Maar verder steekt de Pixel 6 behoorlijk gunstig af bij zijn fruitige tegenhanger. Gaan iPhone-bezitters overstappen? Waarschijnlijk niet. Maar de Pixel 6 zal ongetwijfeld veel eigenaren van een Android-telefoon ervan weerhouden over te stappen naar een iPhone.

Een gebruiksvriendelijke telefoon met geweldige software en een geweldige camera

De Google Pixel 6 is niet alleen de meest opwindende telefoon van het bedrijf tot nu toe, het is de meest opwindende telefoon die dit jaar is uitgebracht. Dit is niet alleen een telefoon om aan te bevelen aan iemand die geen Samsung of Apple wil, het is een telefoon om aan te bevelen, zelfs als ze een Samsung of Apple willen. Het kan van teen tot teen staan met elk ander vlaggenschip en lachend wegkomen als alles is gezegd en gedaan.

Specs

  • Productnaam Pixel 6
  • Productmerk Google
  • MPN GA02910-US
  • Prijs $599.00
  • Releasedatum oktober 2021
  • Gewicht 7,3 oz.
  • Productafmetingen 2,9 x 6,2 x 0,4 inch.
  • Kleur Cloudy White, Kinda Coral, Sorta Seafoam, Sorta Sunny, Stormy Black
  • Platform Android 12
  • Processor Google Tensor (1e generatie)
  • RAM 8GB
  • Opslag 128 of 256GB (128GB getest)
  • Camera 50MP en 12MP
  • Batterijcapaciteit 4614 mAh
  • Waterdichte IP68

Aanbevolen: